Hoe kom je uit een dip?

De laatste dagen zit ik niet zo lekker in mijn vel. Het is de laatste tijd zo druk geweest waardoor ik gewoon een klein beetje op ben. Ik ben sloom, wil veel slapen, heb geen inspiratie en heb ook eigenlijk nergens zin in. Dat kan natuurlijk niet zo. Het liefst kruip ik de hele dag in bed met een zak chips en Netflix, maar dat bewaar ik wel voor het weekend. Doordeweeks moet ik mezelf gewoon even een schop onder mijn kont geven. Hier moet ik echt even mezelf doorheen sleuren, want anders blijf je in die fase hangen en het liefst kom ik natuurlijk zo snel mogelijk weer uit mijn dipje! Hoe ik dat doe, leg ik uit in de video hieronder.

Hieronder nog even mijn tips op een rijtje;

1. Zorg goed voor jezelf

Het liefst zwelg je in zelfmedelijden met een zak chips en Netflix of een flinke reep van je lievelingschocola, en dat is OK. Maar, niet als je van plan bent om dat de hele week te doen. Gun jezelf één dag om te zwelgen, maar daarna is er werk aan de winkel. Sta op tijd op, ga boodschapjes doen en sla gezonde snacks in, eet regelmatig en zorg goed voor jezelf. Gezonde voeding heeft niet alleen effect op je lichaam, maar ook op je geest. Door goed voor jezelf te zorgen zal je je sneller weer lekker in je vel gaan voelen.

2. Maak jezelf mooi

Ook je uiterlijk wordt vaak verwaarloosd als je in een dipje zit. Ik merk het bij mezelf. Ik heb geen zin om mijn haren te borstelen, om me op te maken en het liefst loop ik rond in joggingspak en sneakers. Ook als ik de deur uit ga. NEE. Hier moet je streng zijn voor jezelf. Sta op tijd op, neem een lekkere douche, doe je haren mooi in model, maak je op en trek iets prachtigs aan. Ook al ga je alleen maar boodschappen doen, je voelt je toch wat mooier dan je zelf al bent en dat geeft meer zelfvertrouwen en een goed gevoel. Het helpt echt!

3. Ruim je huis op

Zodra je opstaat maak je je bed op en ruim je die zooi op, omdat je de laatste dagen het huishouden hebt genegeerd. Ik heb daar nooit zin in, dus ik moet mezelf echt dwingen, maar naderhand ben je best trots op het resultaat en dat geeft een goed gevoel. Bovendien geeft een net en schoon huis veel rust in je hoofd.

4. Probeer iets nieuws

Nieuw broodbeleg, een nieuwe route naar je werk of school, maak een DIY project dat je altijd al wilde maken, lees een boek dat je altijd al wilde lezen of maak een recept dat je altijd al wilde maken! Verandering van spijs, doet eten. En verandering en nieuwe dingen stimuleren creativiteit en inspiratie. Het is leuk en verfrissend om iets nieuws te proberen, zeker als het al lang op je to do-lijstje stond!

5. Vertel het aan je omgeving

Hee, het is OK om een dip te hebben. Schaam je er niet voor en vertel het dus aan je familie en vrienden. Zo snappen zij waarom je misschien een beetje anders bent de laatste tijd, en bied je ze de mogelijkheid om je te helpen of op te vrolijken. Willen ze langskomen? Je mee uitnemen? Je helpen met schoonmaken? Laat het toe! Het is OK om een dip te hebben en het is OK om hulp aan te nemen. That’s what friends are for. Bovendien zou jij hen ook helpen als de situatie andersom was, toch?

6. Maak ‘To Do’ lijstjes

Soms heb ik wel ideeën, maar voel ik me te ‘meh’ om er iets mee te doen. Ik kan zo een hele dag rondsukkelen zonder ook maar iets te doen. Wat daarom helpt voor mij is het maken van To Do-lijstjes. Door alles zwart op wit te zetten en taken te kunnen afvinken als ze zijn gedaan voelt het meer als een verplichting. Het helpt en stimuleert mij enorm om even het gas erop te zetten en daadwerkelijk iets te doen! Misschien helpt het jou ook.

7. Treat yo self

Het helpt me altijd om mezelf te verwennen als ik in een dipje zit. Even lekker naar de kapper voor een fris, nieuw kapsel staat haast gelijk aan een schone lei. Koop die schoenen die je altijd al wilde en verwen jezelf met een nieuw boek, die mooie woonaccessoire of dat prachtige jurkje. Je hebt het nu gewoon even nodig en je hebt het verdiend!

8. Lekker sporten

Ik ben er niet zo van, alhoewel ik het wel écht moet gaan doen: sporten! Heerlijk je verstand op nul en lekker je lichaam afbeulen! Na afloop ben je moe en trots tegelijk op je prestatie en dat geeft je een enorme energieboost en een flinke dosis zelfvertrouwen. You go girl! Een half uurtje rennen in de ochtend, een wandeling in de laatste zonnestraaltjes of ‘s avonds leuke lesjes meepakken, wat dan ook. Beweging doet je goed!

Zo, en dat waren mijn tips om uit een dip te komen. Ik pas ze toe (behalve puntje 8 dan, maar working on it) en ik merk dat het effect heeft. Langzaam maar zeker kruip ik uit dat holletje en begin ik weer steeds lekkerder in mijn vel te zitten. De inspiratie komt langzaam terug. Ik hoop dat jullie ook wat hebben gehad aan mijn tips. Iedereen zit wel eens in een dipje en hopelijk helpen deze tips je om er sneller en beter uit te komen!

Wat zijn jullie tips bij een dip? Wat doe jij om je weer jezelf te kunnen worden?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

73 Reacties

 1. evelien besling
  20 mei 2015 / woensdag, 20 mei 2015

  haha ik moest zo hard lachen om ‘pit in mijn reet stoppen’ bedoelde je toevallig peper? :’) ik zat op t moment in een dipje maar die is nu wel weer een beetje over, jouw filmpjes vrolijken me eigenlijk altijd wel op dus die kan je er eigenlijk ook als tip tussen zetten haha! bedankt 🙂

 2. Charlotte
  12 mei 2015 / dinsdag, 12 mei 2015

  Lieve Serena,
  Wat komt dit artikel als geroepen zeg… Een week geleden is er bij mij vastgesteld dat ik CVS heb. chronisch vermoeidheidssyndroom dus. Kleine catch, ik ben slechts 19. Ik ben een tiener en zou geen grenzen mogen hebben, maar hier zit ik dan: een omaatje in het lichaam van een 19-jarige. Een hele klap dus om te verwerken. Dus ook ik zit al eventjes in een dipje. Ik ga deze tips zeker ter harte nemen en hopelijk geraak ik door jouw tips ook uit mijn dipje 🙂 het doet enorm deugd om jouw blog te lezen ter ontspanning. Dankjewel daarvoor 🙂

  Dikke kus, Charlotte

 3. 11 mei 2015 / maandag, 11 mei 2015

  Goede tips! Meestal probeer ik juist dingen te gaan doen zodat ik een soort van afleiding heb en niet alleen maar bezig ben met mijn eigen gedachten en als ik mezelf gewoon opmaak en leuk aankleed word ik gelijk ook een stuk actiever 🙂 Mijn kamer is sinds die weekend weer helemaal schoon en netjes en dat geeft ook een heerlijk gevoel trouwens!

 4. Marissa
  10 mei 2015 / zondag, 10 mei 2015

  Goede tips!! En sterkte 😉

 5. 9 mei 2015 / zaterdag, 9 mei 2015

  Een paar punten zijn heel herkenbaar. Vooral het grijpen naar ongezonde voeding. Ik had vandaag ook even een baaldag. Een vriendin wilde nog naar de Primark. Ik had zelf eigenlijk niks nodig. In hetzelfde shoppingcentrum lag Jumex. Je kunt wel raden wie van de 2 er met een paar nieuwe sneakers thuis kwam…. 😉

 6. Anu
  9 mei 2015 / zaterdag, 9 mei 2015

  Hi Serena,

  Komt goed van pas je video. Afgelopen dagen heb ik ook echt me opgemaakt beetje leuke kleding aangedaan, ondanks dat ik met mijn aanstaande in het ziekenhuis lig waar we onze kamer niet uit mogen. We zouden gister trouwen Ja echt waar en vandaag op honeymoon gaan naar thailand (heeft hij geheim kunnen houden tot gister) helaas is alles niet doorgegaan omdat er verdenking is op tbc bij mijn vriend. We hebben er echt de balen in op zijn zacht gezegst maar zijn gezondheid gaat boven alles! Dus we liggen voorlopig tot maandag in het ziekenhuis maar maken er het beste van en proberen zelfs in het ziekenhuis een klein feestje van te bouwen dat we bij elkaar zijn (samen sta je sterk!).

  Het is oké om even een dip te hebben!

  Liefs P

 7. Chell
  8 mei 2015 / vrijdag, 8 mei 2015

  Fijne tips, bedankt.

 8. Halima
  8 mei 2015 / vrijdag, 8 mei 2015

  Serena ik wilde zeggen dat je ook zonder make up en ‘warrig’ haar hartstikke knap bent!

  Goede tips trouwens!

 9. 7 mei 2015 / donderdag, 7 mei 2015

  Fijn artikel, zelf luister ik dan vaak naar muziek of ga ik naar mijn kamer of ga ik lekker een TV serie of filmpje kijken 🙂

 10. A.
  7 mei 2015 / donderdag, 7 mei 2015

  Funny, ik doe al alle punten, ghehe :p

 11. 7 mei 2015 / donderdag, 7 mei 2015

  Jouw laatste tip, sporten, is ook nog eens belangrijk omdat je lichaam dan een hormoon aanmaakt waardoor je je vrolijker voelt! Dus zeker doen Serena, er is vast iets wat je leuk vind, dansen bijv? Of wat dacht je van yoga? Succes!

 12. 7 mei 2015 / donderdag, 7 mei 2015

  Sporten is heerlijk om te doen wanneer je nergens zin in hebt! Hup, snel je sportkleding uit de kast pakken en go for it! Je voelt je zoveel beter na een goede hardloop of sportschool sessie 🙂

 13. Annika
  7 mei 2015 / donderdag, 7 mei 2015

  Die laatste is zo’n goede! Volgens mij weet iedereen het wel, maar het is echt zo. Ik ben sinds twee maanden fanatiek aan het hardlopen (3x per week, steeds ongeveer 5 km) en ik voel me zo veel blijer en fitter 🙂 En zeker met mooi weer, zit ik me tijdens de les al te verheugen op mijn rondje hardlopen die middag.

 14. 7 mei 2015 / donderdag, 7 mei 2015

  “When I get sad, I stop being sad and be awesome instead” 😉

 15. 7 mei 2015 / donderdag, 7 mei 2015

  Fijne video, gun jezelf de tijd om op te laden. Ik vind het niet zo vreemd en vind dat je alle tijd kan gebruiken om weer energie te krijgen. Na z’on groot project als een boek lanceren is het niet meer dan normaal om even geen energie te hebben. Superknap dat je dan toch weer een inspiratievideo maakt!

 16. 7 mei 2015 / donderdag, 7 mei 2015

  Goeie tips, Serena! Ik zeg deze dingen ook vaak tegen mezelf en tegen mijn clienten. Soms ook onder motto: fake it till you make it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *