Happy New Hair

Yes, I did it! Al jaren heb ik gewoon mijn eigen haarkleur, maar nu vond ik het tijd voor écht eens een keer iets anders. De deadlines voor mijn boek zijn gehaald, dus onder het mom van ‘treat yo self’ vond ik dat ik mezelf mocht trakteren op een nieuwe hairdo. Ik zit al tijden te denken aan highlights omdat ik het gewoonweg zo mooi vind staan. Er zit meer beweging in het haar, het lijkt speelser. Bovendien zit ik nog steeds in die zomervibe en daar passen highlights natuurlijk uitstekend bij!

Afgelopen maandag hakte ik de knoop door en ging ik naar Hairstylist Robert in Houten Castellum, waar ik onder handen werd genomen door het dream team duo Marianne en Charissa. Zij gaven me prachtige, subtiele highlights die heel geleidelijk overlopen van mijn echte haarkleur naar caramel.

balayage kapsel balayage hair_3 balayage hair_1 balayage hair_4 balayage hair_5 balayage hair_9 balayage hair_2Marianne is de buurvrouw en vriendin van Nena, dus ik wist dat mijn haren in goede handen waren bij haar. Ze zit al 15 jaar in het kappersvak en we hebben het wel eens over mijn haren gehad, dus toen ik haar appte en een foto stuurde met een plaatje ‘dit wil ik’ snapte ze meteen wat ik bedoelde en wist ze me goed te vertellen of het mogelijk was op mijn haar. Ze appte me dat ik maandag langs moest komen omdat ze dan samen met haar collega Charissa tijd voor mij kon maken, omdat ze een zelfbedachte techniek zouden toepassen waar twee personen voor nodig waren.

Toen ik in de stoel zat hebben we goed overlegd: hoe licht moet het ongeveer worden? Hoe groot moet het onderste, lichte gedeelte worden en hoe groot en licht de laagjes die daar weer overheen vallen? Ik liet veel voorbeeldplaatjes zien en het was al snel duidelijk. Het dream team ging aan de slag! Marianne wist dat ik bang was om mijn haren op te lichten omdat ik vrij broos haar heb. Ik heb vooral in mijn onderste haren erg veel last van gespleten haarpunten, terwijl ik het niet eens vaak föhn of behandel met de stijltang. Ze heeft er daarom voor gekozen om te werken met een laag waterstofperixodegehalte. Ze zei ‘het kan er beter wat langer in zitten en dat je haren er daarna nog mooi uitzien, dan dat het sneller klaar is, maar je haren zijn gortdroog’. Daar was ik het helemaal mee eens. Mijn haarpunten zien er inderdaad na de behandeling totaal niet droog of frizzy uit, dus ik ben echt blij dat dit goed is uitgepakt.

Charissa en Marianne hebben mijn haren ‘gemaast’ zoals ze dat noemden. Dat wil zeggen dat ze per pluk al zigzaggend met de kam erdoorheen gaan. Er vallen dan wat haartjes uit de pluk haar die niet worden geverfd. Op deze manier creëer je een heel natuurlijk en subtiel effect. Het was best een werkje en ik geloof dat het geheel zo’n 45 minuten heeft ingewerkt voordat het werd uitgespoeld. Daarna ging er een askleurige spoeling doorheen om de warme ondertoon uit de lichte plukken te wassen. Deze spoeling gaat er naar verloop van tijd weer uit, maar als ik mijn haren was met een zilvershampoo verkrijg ik weer hetzelfde effect. Als laatste zijn mijn haren gedroogd en gekruld en voelde ik me helemaal glamourous! Marianne, Charissa en hun andere collega’s kwamen me allemaal bewonderen en ik kreeg zelfs complimenten van de aanwezige klanten. Nou, ik stond te glunderen van oor tot oor en danste de winkel uit.

Ik heb in totaal zo’n 3 uur in de kappersstoel gezeten, maar het was het meer dan waard. Ik ben zo blij met het resultaat! Het is mooi subtiel en je ziet totaal geen strepen, de highlights lopen prachtig over. Echt alsof de zon zijn werk heeft gedaan. Ik heb het expres niet té licht gemaakt, omdat ik bang was voor dorre plukken en omdat het door de zon toch altijd weer wat lichter wordt na verloop van tijd. Mocht ik over een tijdje toch denken van ‘nou, doe toch maar wat meer highlights en maak ze meteen maar wat lichter’ dan kan dat altijd nog. Better safe than sorry!

Dit kapsel staat supermooi met een mooie slag of krullen, omdat het kleurverloop dan extra lijkt op te vallen en omdat het dan nóg meer glam is. Op de meeste dagen zal ik dit kapsel echter gewoon los dragen en ook dan is het supermooi. Vooral als je een salt spray gebruikt zodat je echt van dat heerlijke, rommelige beach hair krijgt. Net zoals al die Australische surfer chicks!

Mocht je in de buurt van Houten wonen en een soortgelijk kapsel in gedachten hebben, dan kan ik je zeker het duo Marianne en Charissa aanraden van Hairstylist Robert. Ze hebben mij in elk geval uitstekend geholpen en geadviseerd!

Wat vinden jullie van mijn nieuwe kapsel?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

193 Reacties

 1. Inez
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Staat je echt heel erg mooi.. dat je daar zo lang mee gewacht hebt!! Echt prachtig!

  Op die full face picture lijk je trouwens echt als 2 druppels water op je moeder!

 2. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Ziet er heel mooi uit! Gelukkig niet te blond x

 3. Ger
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Heel erg mooi!

 4. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Prachtig ! Of de foto’s ziet het er wel veel opvallender uit, door de zon vermoed ik? Alleszinds heel erg mooi en sluit mooi aan bij je nieuwe zomer garderobe 😉

  • Serena
   Auteur
   5 maart 2015 / donderdag, 5 maart 2015

   hi Nienke,
   ik weet niet waardoor het komt, maar in het echt is het zelfs nog opvallender dan op de foto.
   Deze highlights zijn gewoon lastig om echt goed op de foto te zetten denk ik, haha!

 5. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Wow mooi! De highlights staan echt prachtig! 😀

 6. Pearl
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Hoi Serena wil jij is een challege doen.
  Ik heb een leuke een kind does my make-up.
  Als je dat gaat doen mag ik he dan doen ?
  Ik woon zelf ook in Houten.

  Groetjes Pearl { 11jaar}

 7. Nicky
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Prachtig!

 8. neo
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Zelf bedachte techniek?? Zoals je het nu beschrijft zo doet mijn kapper het ook altijd. Voor compleet verven, highlights en knippen zit ik normaal ook 3 uurtjes in de stoel..

  • Serena
   Auteur
   5 maart 2015 / donderdag, 5 maart 2015

   hi Neo,
   ik doe ook niet alsof ze het wiel hebben uitgevonden hoor, ze hebben dit gewoon bedacht (dit leer je niet op de kappersopleiding) en toen uitgeprobeerd op familie en vrienden, voordat ze het in de salon gingen toepassen. Kan heel goed dat jouw kapper het op dezelfde manier doet!

 9. Sandra(hpw)
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Wauw! Sexyyyyy! Het staat je echt supergoed! 😀

 10. Nisje
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Wauw Serena, je haar is zo lang geworden. Super mooi die highlights en handige tips. Zelf gebruik ik die biosilk serum. Heerlijk is dat.

 11. Novita
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Wauw superrr goed gelukt hoor..mooi !, zou t ook wel zo willen maar vrees dat mijn haar toch te donker is ervoor. Maar staat je heel goed.

 12. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Wauw, dat staat je mooi! En het ziet er inderdaad natuurlijk uit!

 13. Brenda
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Wauw! Je haren zijn echt ontzettend mooi! Je ziet er nu echt uit als een gelukkige vrouw van 30 🙂

 14. Sem
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Staat supermooi! Ik ga dit weekend zelf ook zoiets doen, maar dan op kort donkerblond haar :).

 15. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Super mooi, jou staat echt alles! Het lijkt wel of je huid nog bruiner lijkt nu.

 16. Syl
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Ik vind het erg mooi geworden.

 17. Ashley
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Oh wauw! Ik vind de haarkleur mooi en staat je goed hoor.

 18. Rian
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Super mooi!
  Dat is dus ook wat ik super graag wil!
  Ik had een keer. Een filter gebruikt en toen zag dat er ook zo uit!
  Hoe duur is dat ongeveer?
  Xxx Rian

  • Serena
   Auteur
   5 maart 2015 / donderdag, 5 maart 2015

   hi Rian,
   ik denk dat je wel rekening moet houden met zo’n €150,-
   liefs Serena.

 19. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Wat een heerlijke warme kleur! Ik vind hem erg mooi bij je passen en ik denk zeker dat je er veel plezier mee beleeft. Je had natuurlijk ook al prachtig haar, maar ik moet zeggen dat ik dit echt veel mooier vind. Goede keuze!

  Liefs Agneta

 20. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Ik vind het heel erg mooi en lekker s’ zomers. Ik ga binnenkort ook naar de kapper om het lichter te maken.

 21. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Het staat je echt prachtig! Je haar heeft zoveel diepte en volume gekregen. Ik twijfel zelf ook al heel lang of ik nu een ombre of highlighters wil in mijn haar, deze combi spreekt mij heel erg aan <3

 22. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Prachtig Serena. Het geeft je een mooie, warme uitstraling. Ik vond je vorige haar ( klinkt zo raar haha ) ook heel mooi trouwens.

 23. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Wat ziet je haar er prachtig uit en het staat je ook zo goed!

 24. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Het is echt prachtig geeorden, nou ja je haat was al echt schitterend. Heb net mijn highlights eruit laten verven dus ben weer egaal bruin. Wel goed om kokosmasker te doen. Vergeet het echt altijd.

 25. Annika
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Wauw! Wat is het mooi gelukt!
  Ik stel me bij highlights altijd van die typische meiden voor, met ongeveer zwarte haren en platinablonde highlights. Maar dit ziet er heel natuurlijk uit! En wat is je haar ontzettend lang!

 26. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Ik zag het al op Instagram en werd nieuwsgierig naar het totaalplaatje. Wat is het mooi geworden Serena!!

 27. Femke veldman
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Hi serena het staat je supper tot gauw

 28. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Prachtig Serena! Ik krijg er gewoon een hollywood gevoel bij haha!

 29. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Wow! Staat super. Helemaal klaar voor de zomer.

 30. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Oh, zoals in het filmpje echt prachtig hoor. Heel Victoria’s Secret <3

 31. Anita te Gussinklo
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Wauw, erg pretty Serena!

 32. janneke
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Heel mooi!

 33. Anna
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Wauw prachtig! Staat je echt super!

 34. nabila
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Aah! Mooi. doet me aan Negin Mirsalehi denken1

 35. zara
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Heel heel mooi! Staat je beeldig!

 36. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Oh wauw! Het ziet er heel mooi uit en het staat je ook heel mooi! en ik vind ook heel mooi dat je toch ziet dat er wat kleur verandering in zit, maar dat het niet extreem erg opvalt en inderdaad geen strepen! Ik vind het heel mooi gedaan en zo iets zou ik ook nog wel in mijn haar willen haha! (:

 37. Melanie
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Waaauww Serena, ik ben verkocht,, Echt een super resultaat!

  Xoxo Melanie

 38. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Prachtig! Het ziet er heel mooi uit en staat je goed.

 39. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Wauw, je ziet er zo heerlijk zonnig uit en iets zachter ook. Het lijkt mij nu grappig om te zien of je make up ook anders uitvalt. Zelf heb ik dit vaak als ik mijn haar spoel in een andere tint, soms warm chocolade bruin, fruitig kastanje en dan weer koel donkerbruin. Mijn make up, lipstick en accessoires veranderen dan ook mee. Prachtige kleur, je krijgt er geen spijt van!

 40. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Wauw, wat mooi zeg! Past heel goed bij je.

 41. Catherin
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Ik had het wat blonder verwacht, net zoiets als bij Larissa, maar dit is ook mooi!

 42. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  wow-wow-wow-wow, errug gaaf!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *