Guerlain Terracotta Poudre Bronzante & Brush

Door Nena – Één van de producten die tot mijn dagelijkse make-up behoort is een bronzer. Een goede bronzer is voor mij werkelijk onmisbaar. Of het nou lente, zomer, herfst of winter is, ik draag altijd een bronzer op mijn gezicht. Door de jaren heen heb ik er inmiddels aardig wat versleten. De merken variëren van Hema, Essence, Rimmel en Catrice tot Anastasia, Estée Lauder, Lancôme en Guerlain. Veel merken bevatten redelijke tot goede bronzers in hun assortiment, maar er is wat mij betreft maar één merk die daar torenhoog bovenuit springt: Guerlain! Vandaag review ik dan ook de Guerlain Terracotta Poudre Bronzante & Brush.

guerlain1

Terracotta Poudre Bronzante in de kleur 03 en een bijbehorende brush.

Guerlain en bronzing powders

Guerlain heeft een groot assortiment aan bronzers, waardoor het me nuttig leek om de drie ‘soorten’ bronzers eerst even aan jullie te laten zien.

Terracotta Poudre Bronzante Hydratante Haute Tenue

bronzer1

Een egale bronzer in één kleur voor een egale teint. Verkrijgbaar in acht kleurnuances. Deze bronzer komt in deze review uitgebreid aan bod.

Terracotta Light Poudre Bronzante Légère

Terracotta Light Poudre Bronzante Légère

Een lichtere variant van de Poudre Bronzante is de Light Poudre Bronzante Légère, met een mozaïk patroon. Bruin en roze tinten wisselen elkaar af. Te gebruiken als een soort blushbronzer. Verkrijgbaar in vier verschillende kleurstellingen.

Terracotta 4 seasons Poudre Bronzante Sur Mesure

Terracotta 4 seasons Poudre Bronzante Sur Mesure

En tenslotte de 4 seasons bronzing powders. Omdat de teint van je huid lichter en donkerder wordt met de seizoenen kan je met deze selectie van vier tinten het hele jaar variëren. Verkrijgbaar in zes verschillende kleurnuances.

Guerlain Terracotta Poudre Bronzante

guerlain8

De Terracotta poeders van Guerlain kunnen het hele jaar gebruikt worden, zodat je ieder seizoen voorzien bent van een mooie gebruinde huid. Het maakt niet uit of je een blondine of een brunette bent. Of dat je een bleke of een donkere huid hebt, want Guerlain gebruikt zijn 25 jaar expertise, in maar liefst 8 verschillende kleuren, om de natuurlijke bruine kleur zo goed mogelijk na te bootsen. Het poeder geeft geen vlekken en is verrijkt met hydraterende bastanddelen, zodat het de huid niet uitdroogt.

De 8 nuances voor elke teint zijn onder te verdelen in de volgende categorieen: Blondines, Brunettes & Etnisch.

blondes

Voor blondines zijn er drie rozige tinten: 00 / 02 / 04

brunettes

Voor brunettes zijn er vier goudkleurige tinten: 01 / 03 / 05 / 07

etnisch

En voor de etnische huid is er een tint met een tikje koper: 08 Ebony

De Poudre Bronzante modelleert en accentueert de zongebruinde teint en geeft haar een vleugje zonneschijn door middel van een gouden gloed. De Poudre Bronzante kan het beste worden aangebracht volgens het 3-gebaar, waarbij je met een brush van het voorhoofd, via de jukbeenderen naar de kin strijkt.

bronzer6

Ik heb de kleur 03 ontvangen en deze is inderdaad perfect voor brunettes. Een warme en zonnige bruintint met hele fijne gouden shimmers.

guerlain 7

De kleur is over het algemeen heel mat, maar in het juiste licht zijn de fijne gouden shimmers goed te zien. Ik houd zelf van een matte bronzer, maar als je nauwelijks iets van de shimmers op de huid ziet, dan vind ik het geen probleem. De Poudre Bronzante is licht geparfumeerd met een voor Guerlain herkenbare geur.

swatch

De kleur is goed op te bouwen. Links is de Poudre Bronzante zo’n drie keer aangebracht en rechts zie je het resultaat van één veegje op mijn arm. Let op, de bronzers van Guerlain zijn erg gepigmenteerd en je brengt al snel te veel aan! Ik raad je dan ook aan om het laagje voor laagje op te bouwen en tussendoor te bekijken wat het resultaat is.

Zo ziet mijn gezicht er uit zonder gezichtsmake-up:

zonder bronzer

Lekker bleekjes met sproeten.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik een bronzer voor mijn hele gezicht gebruik, waarbij ik vooral een beetje wil shapen bij mijn wangen. Dit is het resultaat met bronzer:

met bronzer

En op deze voor- en na foto’s is het effect goed te zien:

voor en na

Op de linker foto’s draag ik geen make-up op mijn gezicht. Rechts draag ik de Terracotta Poudre Bronzante in de kleur 03.

Wat een goede bronzer al niet kan doen hè?

Ik vind het effect erg mooi! Ik dacht dat kleur nr. 03 veel te donker of oranje zou zijn, maar eenmaal aangebracht staat het heel natuurlijk. Ik krijg er echt een gezond kleurtje van!

Hier heb ik de look afgemaakt met wat blush:

look

look2

Het is wel een prijzige bronzer, want voor de Guerlain Terracotta Poudre Bronzante betaal je €46,00 voor 10 gram. Doordat het poeder zó goed gepigmenteerd is, heb je maar weinig nodig voor een mooi resultaat. Ik kan uit ervaring spreken dat je ongeveer een jaar plezier hebt van dit pareltje!

Bronzing Powder Brush

Sinds 2014 is er een prachtige brush verkrijgbaar van Guerlain.

brush1

In combinatie met een bronzer vormt deze brush het ideale duo om de teint van je gezicht een egale bruine kleur te geven. De brush bestaat uit natuurlijke haren en deze zijn fel rood van kleur, net zoals de kwasten van make-up artists van Guerlain.

brush4

De brush wordt geleverd in een suèdine hoesje van bronskleurig velours met magneetsluiting.

brush2

De compacte brush is van een handig formaatje en daardoor gemakkelijk mee te nemen in elke tas, om overdag eventueel de make-up wat bij te werken.

Hieronder een close-up van de brush:

brush3

Zoals je kunt zien zijn de haartjes niet even lang, waardoor je het product op een natuurlijke manier kunt aanbrengen. De haartjes zitten redelijk dicht op elkaar, maar niet zo erg als ik van andere kwasten gewend ben. Een nadeel van de rode kleur is dat je de hoeveelheid product wat minder goed kunt zien, maar dat is geen groot probleem, want je pakt al snel de juiste hoeveelheid.

brush5

Je kunt een bronzer goed in het 3-gebaar aanbrengen, maar voor het hele gezicht vind ik de kwast wat aan de kleine kant. De haartjes vind ik niet te hard, maar ook niet extreem zacht. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze brush eerder voor mijn blush en/ of highlighter zou gebruiken. Het is wel echt een ideaal formaat!

De bronzing powder brush kost €36,00.

De producten zijn o.a. verkrijgbaar bij Douglas, Ici Paris XL en luxe drogisterijen en/ of parfumerieën. 

Hebben jullie ervaring met de bronzers van Guerlain? Welke bronzer zou echt iets voor jou zijn?

Liefs Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: @nenaburger

 

Volg:

45 Reacties

 1. 1 januari 2017 / zondag, 1 januari 2017

  Leuke review. Net de browser en kwast gekregen 🙂 Wat een mooie ogen heb jij !

 2. 14 april 2014 / maandag, 14 april 2014

  Wat een mooie bronzers zeg, ik gebruik het zelf nooit maar wil binnenkort een goede gaan aanschaffen. Dit artikel helpt me hier al heel erg bij!

 3. 11 april 2014 / vrijdag, 11 april 2014

  Eerlijk gezegd gebruik ik maar weinig bronzer…. Ik heb de Taupe blush van NYX die misschien wel kan tellen als bronzer, maar verder niets. Acht het is gewoon mijn ding niet 😀 Al zijn de verpakkingen altijd wel heel mooi. Neem bijvoorbeeld ook die mozaïek bronzer die ook ter sprake komt: gorgeous!

 4. 11 april 2014 / vrijdag, 11 april 2014

  De bronzers van Guerlain zijn amazing, toevallig zelf ook gisteren over gehad in een artikel. Een van mijn favorieten! Staat jou ook prachtig. Net alsof je lekker met vakantie bent geweest.

 5. 11 april 2014 / vrijdag, 11 april 2014

  wat een prachtige bronzer! en wat een beetje bronzer al voor je gezicht kunt doen is echt amazing.

 6. 11 april 2014 / vrijdag, 11 april 2014

  Hele mooie bronzer! En Nena, wat ben je toch een mooie vrouw!

 7. Annemarije
  10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Nena, wat ben je toch mooi!

 8. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Geweldige review!

  Ga ze zeker eens aanschaffen!

  Groetjes

 9. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Ik vind jou zo’n prachtige vrouw. Ik ben gek op jouw huid!

 10. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Wauw! Wat een enorm verschil!
  Mooie natuurlijk bronzer.

 11. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Wat een mooie producten. Hij geeft echt een super natuurlijk effect. Luxe pareltjes:)

 12. sabine beining
  10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Deze bronzer gebruik ik ook.geweldig.de beste bronzer ooit.hij staat inderdaad erg natuurlijk bij jou.

 13. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Ik heb geen ervaring met de makeup producten van Guerlain. Maar ze lijken me super!

 14. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Prachtige bronzer, prachtig subtiel ook!
  Heel mooi, spijtig dat het altijd zo kostelijk is

 15. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Supermooi! Ik wilde zelf altijd de 4 seasons maar ik ben toch afgeknapt op het formaat. Hij is best klein! Nu gebruik ik de Estee Lauder Bronze Godess en die bevalt me erg goed.

 16. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Ik vind die bronzers van Guerlain altijd ZO mooi! Deze is ook weer prachtig, en je ziet het verschil ook van met en zonder. Alleen dan wel heel natuurlijk vind ik!

 17. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Wat een prachtig effect geeft de bronzer! Ik vind de hele vormgeving ook zó mooi, van eigenlijk alle Guerlain producten! Die kwast ziet er ook geweldig uit, gimme gimme gimme! 🙂

 18. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Wauw , i love your reviews NENA!!! prachtig weer zeg!

 19. Syl
  10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Ik draag alleen in de zomer bronzer en stiekem wil ik een keer een hele luxe kopen. Ipv mijn drogisterij ding

 20. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Ziet er echt heel mooi uit, en die verpakking is prachtig!

 21. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Wauw, het ziet er echt heel erg mooi uit!

 22. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  de kwast vind ik persoonlijk niet zo, mijn moeder heeft een aantal high end kwasten van sisley en clinique enzo en ik vind het allemaal vrij slechte kwasten! zeker als je het vergelijkt met een MAC of zelfs met een E.L.F kwast. de bronzer geeft wel een mooi effect!

 23. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Wauw, erg mooi! De verpakking ziet er ook zo mooi uit <3

 24. Judith
  10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Wat een goede duidelijke foto’s :)! Ziet er goed uit die bronzer, I want!

 25. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Wat ben je mooi Nena!
  ik ben op dit moment gek op de bronzer van Vichy – Idéalia!

 26. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Heel fijne review! Ik ga eens kijken naar de 3 kleuren voor blondines en het mozaïekpoeder!

 27. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Prachtig! Om verliefd op te worden!

 28. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Wauw, ziet er goed uit! Bronzer vergeet ik zo vaak, maar het geeft wel een heel mooi effect. Voor mij is deze alleen iets te prijzig. 😉

 29. sam
  10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Wauw, deze lijken me echt super!! Ik heb denk ik nr 5 nodig.. Het is veel geld maar ik ga deze zeker uitproberen bij de goedkopere merk is er vaak net niet mijn teint!

 30. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Wauw wat een prachtige producten, super mooie verpakkingen ook!

 31. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Staat je erg mooi! Wel een beetje boven mijn budget 😉

 32. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  De verpakkingen alleen al, om verliefd op te worden zo mooi! Het lijken me ook fijne bronzers!

 33. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Wauw mooi i love me some bronzer!

 34. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Wauw, wat een mooi effect! Ik kan zelf ook echt niet zonder bronzer, ik draag het letterlijk élke dag, het geeft je een net wat mooier tintje! Ik vind deze van Guerlain erg mooi, maar wel wat aan de prijzige kant. Ik gebruik zelf vaak de Natural Bronzer van Rimmel, echt een topbronzer!

 35. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Wauw wat een super mooie bronzer! En wat past de kleur goed bij je gezicht! Echt een mooie warme schaduw geeft de bronzer. Ik ben verliefd!!

 36. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Mooi natuurlijk effect, de kwast valt ook lekker op zeg 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *