Guerlain Super Aqua Serum BB hydra +

Soms krijg ik wel eens producten thuis gestuurd waar je niet zo veel mee kan, bijvoorbeeld BB creams of foundation die veel te licht is voor mijn huidkleur. Gelukkig heb ik blekere zusjes, dus kan ik dat soort producten altijd wel bij ze kwijt. Laatst ontving ik Guerlain Super Aqua Serum BB hydra + in de kleuren Light en Medium. De kleur Light was een perfecte match met Tara’s huid, dus heb ik deze BB cream aan haar gegeven. Ze is er erg over te spreken en gebruikt dit product nu al maanden. De review van vandaag is daarom ook door ons samen geschreven.

Guerlain Super Aqua Serum BB cream-03De meeste BB creams zijn veredelde getinte dagcrèmes, laten we eerlijk zijn, terwijl een BB cream juist veel meer zou moeten doen. Een BB cream is namelijk eerder een skincare product dan een foundation.

Guerlain Super Aqua Serum BB cream-04Guerlain Super Aqua Serum BB hydra + zou je in mijn ogen als een skincare product kunnen zien, omdat het is vermengd met ‘Super Aqua Serum’. Dit serum biedt de huid tot zo’n 12 uur hydratatie, vermindert rimpels en fijne lijntjes en maakt de huid fijner en egaler. Ook beschermt het de huid met SPF25. Omdat de BB cream een tintje heeft zorgt het voor een subtiele dekking en een egalere huid met een stralende glow.

Guerlain Super Aqua Serum BB cream-05De Guerlain Super Aqua Serum BB hydra + cream zit in een slanke, chique uitziende tube van 40 ml.

Guerlain Super Aqua Serum BB cream-11Guerlain Super Aqua Serum BB cream-12Er zijn twee kleurvarianten; Light voor de lichte huid (links) en Medium voor de wat getintere huid (rechts).

Ingrediëntenlijst;

Guerlain Super Aqua Serum BB cream-08Tara zal nu verder gaan met het reviewen van de Light variant:

Deze BB Cream van Guerlain heeft een dikke en romige textuur, veel dikker en romiger dan ik gewend ben van een BB cream. Je hebt weinig product nodig om te gebruiken voor je hele gezicht, ik gebruik ongeveer 2 doperwten product en deze wrijf ik eerst in mijn handen en dan op mijn gezicht. Door de dikte dekt de BB cream best wel goed, als er geen “BB” in het groot op de verpakking stond zou ik zweren dat het foundation is.

Guerlain Super Aqua Serum BB cream-07
Ik moet zeggen dat het product door de dikheid ook in eerste instantie lijkt te plakken. Ik vind het niet nodig om nog een ander product hieronder te gebruiken, zoals een dagcreme of gel. Dit hoeft ook niet bij een BB cream normaliter, maar bij deze zeker niet! Deze voedt meer dan genoeg en dat is ook wel erg fijn. Na een tijdje trekt het product toch een beetje in en dan heb ik minder het gevoel dat ik iets op mijn huid heb gesmeerd.
Zelf vind ik het fijn om er nog een primer onder te gebruiken zodat het nog iets makkelijker verdeeld. Deze BB cream maakt je gezicht heel mooi egaal en ook matteert het je gezicht. Toch gebruik ik er altijd nog een poeder overheen (dit doe ik trouwens ALTIJD, ook bij andere producten).

bb cream guerlainlinksboven; geen make-up, rechtsboven; BB cream, linksonder; BB cream + wenkbrauwen en blush, rechtsonder; BB cream + full face make-up.

BB2MetMakeupOp het moment is de kleur wellicht een tikkeltje te licht omdat ik de laatste tijd veel in de zon heb gezeten. Deze BB cream maakt mijn gezicht supermooi egaal en het blend zachtjes met mijn kaaklijn en hals. Het lijkt echt alsof ik een flawless huidje heb, zonder masker effect.
BB2DichtbijMetMakeupDe BB cream geeft een erg natuurlijk effect en heb er dan ook al veel complimenten over gekregen! Je ziet eigenlijk niet dat ik make-up draag en het lijkt gewoon alsof ik een stralende, mooie en egale huid heb van mezelf. Ha! Ook heeft dit product heeft een heerlijke geur, het lijkt wel alsof het naar parfum ruikt. Een beetje bloemig, licht zoet en erg fijn.
Deze BB cream heeft een hoge SPF van 25. Dat is iets om rekening mee te houden als je foto’s met flits verwacht zoals tijdens een avondje uit, maar ik vind het vooral een erg positief punt. Ik vind het persoonlijk erg belangrijk om mijn huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Guerlain Super Aqua Serum BB cream-10Ik ben dus onwijs tevreden over deze BB cream. Het egaliseert, matteert, hydrateert en beschermt. De kleur is een goede match en het geeft mijn huid een hele natuurlijke finish en mooie glow. Mijn make-up blijft de hele dag goed zitten en gaat niet extreem glimmen of wegsmelten (behalve op die bekende T-zone van mij), maar goed, daar gebruik ik poeder voor.

Het enige ‘nadeel’ wat ik kan noemen is dat de crème vrij vol is en daardoor kan het ietsjes plakkerig worden als je teveel product gebruikt en/of als je nog een vette crème onder gebruikt. Ook mensen met een gemengde tot vette huid zullen vermoedelijk in de loop van de dag gaan glanzen door deze BB cream. Zelf heb ik een normale huid en omdat ik ook nog altijd afpoeder heb ik daar geen last van.

guerlain BB cream hydra +
Guerlain Super Aqua Serum BB hydra + cream kost €58,90 (40 ml). Ik vind het een vrij kostbaar product, maar in principe is het een serum, dagcrème en foundation in één dus wat dat betreft kun je weer kosten besparen. Mocht je interesse hebben in dit product dan raad ik je aan om eens langs de parfumerie te lopen voor een proefje, zodat je het eerst kunt uitproberen.

Wat vinden jullie van het resultaat van deze Guerlain BB cream? Is het product iets voor jou?

Until next time,
Serena & Tara

Volg:

41 Reacties

 1. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Zelf heb ik de Guerlin Lingerie De Peau Beauty Booster (light) en dat is wel echt een foundation. Waarschijnlijk begrijp ik wel wat je bedoeld met “als er niet in het groot op staat BB, zweer ik dat het een foundation lijkt!” dus ja inderdaad. Ik denk dat dit een beetje vergelijkbaar is.

 2. Inna
  30 juni 2014 / maandag, 30 juni 2014

  Ik denm dat je medium nog wel draagbar is voor Serena, zo te zien op de foto blend de Kleur mooi seamen op haar huid

 3. Sascha
  28 juni 2014 / zaterdag, 28 juni 2014

  Ik neem aan dat je zusje de lichte variant heeft getest en jij hebt de donkerdere variant nodig, dus wel jammer dat je ‘m zelf ook niet reviewde. 🙁

 4. 27 juni 2014 / vrijdag, 27 juni 2014

  Mooi! Guerlain stelt nooit teleur!

 5. Melanie
  26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  Ik dacht dat jij zelf de medium versie wellicht zou reviewen; ben ook erg benieuwd naar wat jij zelf van deze BB vind. Maar deze review is ook leuk en goed hoor; was alleen verrast toen ik onderaan kwam er geen review van jou zelf stond ;-).
  Ik ga bij de parfumerie eens kijken of ze een proefje hebben van de medium; de lichte is te licht voor mij.

  • Inna
   30 juni 2014 / maandag, 30 juni 2014

   Ja ik had hetzelfde IDee, ik dacht review seamen maar ik zie alleen van tata

 6. Kayleigh
  26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  Ziet er goed uit bij Tara. Maar ik had verwacht dat je de Medium versie zelf ook nog zou reviewen. Op de swatches lijkt de kleur nog te matchen, is dit ook zo? Of is het echt te licht voor je huidskleur om te gebruiken?

 7. 26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  Ik vind het resultaat heel mooi! Subtiel. Ik zou ‘t zelf niet kopen denk ik, omdat ‘t best duur is.

 8. 26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  Fijne review, het resultaat is erg mooi.

 9. 26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  Bij mijn weten valt de BB hydra onder huidverzorging vanwege het Super Aqua Complex en wordt Guerlain huidverzorging niet in alle parfumerien verkocht.
  Vind het resultaat heel mooi natuurlijk bij Tara!

 10. 26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  Wauw die ziet er verder echt prachtig uit bij je!!!! Heel mooi en natuurlijk.

 11. andrea
  26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  “Deze BB cream heeft een hoge SPF van 25. Dat is iets om rekening mee te houden als je foto’s met flits verwacht zoals tijdens een avondje uit, maar ik vind het vooral een erg positief punt. Ik vind het persoonlijk erg belangrijk om mijn huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.”

  Dit snap ik niet helemaal. Hoe heeft het aantal SPF’s een verband met flitsen? 🙂

  • Lianne
   26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

   Hoi Andrea,

   Het verband tussen een hoge SPF, of überhaupt een SPF, in een product is dat je gezicht heel erg glimt als je dit draagt en er een flitsfoto wordt gemaakt. Daarom is dit product niet geschikt voor avondjes uit en dergelijke en is echt bedoeld voor overdag.
   Ik hoop dat je iets aan mijn antwoord hebt!

  • Lianne
   26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

   Hoi Andrea,

   Het verband tussen een hoge SPF, of überhaupt een SPF, in een product is dat je gezicht heel erg glimt als je dit draagt en er een flitsfoto wordt gemaakt. Daarom is dit product niet geschikt voor avondjes uit en dergelijke en is echt bedoeld voor overdag.
   Ik hoop dat je iets aan mijn antwoord hebt!

   • Serena
    Auteur
    26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

    hi Lianne, volgens mij doelt Tara op het feit dat je een witter gezicht krijgt op een flitsfoto, dat komt door SPF ingrediënten.

 12. 26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  dit lijkt me echt een hele fijne BB cream! 🙂 de lichte kleur lijkt me perfect voor mij!

 13. Syl
  26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  Het ziet er mooi uit, alleen vind ik het jammer dat ze maar weinig kleuren hebben. ik ga geen twee tubes aanschaffen om te mengen…

 14. 26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  Zo hoort ‘t eh! De perfecte huid hebben zonder dat het lijkt dat je make-up draagt! Klinkt dus erg goed!

 15. 26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  hmm ik vind hem wel heel erg duur 😛

 16. 26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  Mooi resultaat
  wel handig zo’n crème met alles in één 🙂

  Liefs
  Karlien

 17. 26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  wat een mooi effect geeft deze BB Cream!

 18. Suus
  26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  Als ik het goed begrijp breng jij dit product dus gewoon met je handen aan?

  • Serena
   Auteur
   26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

   hi Suus,

   klopt, Tara gebruikt naar mijn weet geen penselen.
   Zelf gebruikte ik eerst ook een penseel om mijn foundation aan te brengen, maar sinds ik daarmee gestopt ben merk ik dat ik veel minder foundation nodig heb. Dus nu ik het met mijn vingers aanbreng die ik ineens veel zuiniger met mijn product! En zo veel verschil merk ik eigenlijk niet, het enige is dat ik mijn handen na gebruik even moet afwassen. Misschien lag het aan mijn penseel hoor, maar ik vind het wel een fijn idee dat ik op deze manier langer met mijn (prijzige) foundation kan doen!

 19. 26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  Duidelijke en mooie pics, ik hou der van! ^^

 20. 26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  Mooi resultaat! Maar wat heb jij een mooie huid! ;o

 21. Cindy
  26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  Zo hallo, lekker prijsje, pffff.. Next please

 22. 26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  Fijne en uitgebreide review! Lijkt me een zeer goede BB cream! Hij geeft ook een heel mooi effect aan je huid, het ziet er inderdaad flawless uit!

 23. Annika
  26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  Het geeft een erg mooi effect! Niet zo opvallend, dus inderdaad niet zo’n maskeridee.

 24. 26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  Het product ziet er heel goed uit!!

 25. 26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  Ik zelf gebruik liever bb Cream dan foundation, fijne Review

 26. 26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  Ik heb ook een BB cream die dekt als een foundation. De Etude House bright fit. Hij is echt super fijn en plakt niet. En goedkoper dan deze 🙂

 27. 26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  Ziet er goed uit! Hij is inderdaad wat prijzig, maar ook zoals je zegt een 3-in-1 waarmee je eigenlijk geld bespaard. Eerst een proefmonster halen is een hele goede tip!

 28. brenda
  26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  Ik was al op zoek naar een review van deze! Heb zelf Lingerie de Peau en die vind ik super, binnenkort maar eens een testertje van deze vragen..

 29. 26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  Wat ziet het er mooi uit op de huid en handig dat ie ook gelijk verzorgend is! Jammer dat het zo prijzig is, dat houd me tegen om hem te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *