Google Chromecast review

Als er iemand niet technisch is of niet goed overweg kan met gadgets, dan ben ik het wel. Het ding moet gewoon ingeplugd worden en het moet werken, klaar. Chromecast is zo’n dingetje dat je simpelweg inplugt, installeert en je bent good to go! Ik kreeg de Chromecast begin dit jaar van Larissa cadeau en sindsdien ben ik er zo ontzettend blij mee! Ik maak er elke dag gebruik van.

chromecast review1Wat is Chromecast? Het is een klein apparaatje, zo groot als een USB stick, die je achter in je TV in de HDMI poort plugt.

chromecast review2De Chromecast heeft stroom nodig, dus als je TV een USB poort heeft kun je de Chromecast voorzien van stroom door het aan te sluiten op een USB kabel en deze in de USB poort achterin je TV te pluggen. Dat is wat je hierboven op de foto ziet, want mijn TV heeft een USB poort. Heeft je TV geen USB poort dan kun je de Chromecast simpelweg voorzien van stroom door het aan te sluiten op een kabel die in het stopcontact gaat.

chromecast appVervolgens download je de Chromecast app op je telefoon en of tablet. Deze app zit op zowel Android als iOS apparaten.

chromecast installerenDe installatie is zo gedaan, je moet alleen zorgen dat zowel je telefoon of tablet als je Chromecast apparaatje op hetzelfde wifi netwerk zijn aangesloten en de rest spreekt voor zich.

chromecast iconNa de installatie ben je ‘ready to cast’! Je kunt nu YouTube video’s en Netflix bekijken op het grote scherm van je televisie. Echt ideaal! Het enige wat je daarvoor moet doen is een YouTube video of Netflix serie- of film starten en daarna even op het Chromecast icoontje klikken (een rechthoekje met linksonderin een wifi signaal) om de video over te zetten naar je TV. Een kind kan de was doen.

netflix chromecastBij Netflix staat het icoontje rechtsonderaan.

chromecast youtubeEn bij YouTube staat het rechtsbovenaan.

beautylab tvKijk, ik ben op TV!

google cast downloadenJe kunt je laptop of PC echter ook koppelen aan Chromecast zodat je de inhoud van je browser kunt afspelen op je TV. Dit werkt alleen in combinatie met de Chrome browser. Het enige wat je dan moet doen is de Google Cast downloaden via de Google Chrome webstore. Hierna verschijnt het Chromecast icoontje naast je adresbalk.

google castStel dat je een DVDtje of een andere video afspeelt via je laptop, dan kun je het hele afspeelscherm naar je Chrome browser slepen. Vervolgens klik je op het Chromecast icoontje en cast je het betreffende tabblad naar – in mijn geval – Serena TV. De inhoud van je tabblad wordt nu overgezet naar je televisie waardoor je dus heel gemakkelijk en zonder kabels je filmpjes op groot scherm kunt bekijken.

chromecast appsHierboven zien jullie alle apps die samenwerken met Chromecast, waarvan ik zelf alleen Chrome (van laptop naar TV), YouTube en Netflix gebruik. Het schijnt dat VLC (een gratis te downloaden videospeler, persoonlijk vind ik dit de beste die er is) ook werkt aan een Chromecast ondersteuning. Als dat er eenmaal is wordt het wel héél gemakkelijk om video’s af te spelen op je televisie.

chromecast reviewIk vind de Chromecast echt ideaal! Als ik op de bank zit hoef ik alleen even mijn telefoon te pakken om YouTube en Netflix video’s op mijn TV te bekijken. Zonder kabels, maar simpelweg met één druk op de knop. Wil ik een film vanaf mijn laptop naar de TV streamen dan hoef ik niet helemaal mijn laptop te pakken en aan te sluiten met een kabel, maar kan ik mijn laptop gewoon laten staan waar ‘ie op dat moment staat, de film aanzetten, op het Chromecast icoontje klikken en klaar. Het is zo makkelijk! Al mijn apparaten zijn toch al aangesloten op de draadloze wifi-verbinding in huis en via de Chromecast staan ze allemaal met mijn TV in verbinding.

chromecast review nederlands_1Ik ben niet snel ‘fan’ van bepaalde gadgets, maar Chromecast is heel gebruiksvriendelijk en het wérkt gewoon. Heel soms werkt het niet, maar dat is dan omdat mijn internetverbinding er eventjes uit heeft gelegen. Vaak zet ik de router dan even aan en uit, probeer ik het opnieuw en dan loopt alles weer gesmeerd. Ik heb er verder eigenlijk nooit problemen mee gehad.

Het grote voordeel vind ik dat alles draadloos werkt en dat ik de Chromecast via zowel de laptop, PC, smartphone en tablet kan activeren met één simpele druk op de knop. Je hoeft echt geen whizkid te zijn om dit te snappen, zelfs ik, en ik ben nogal een n00b op dit gebied, kan ermee overweg. Sterker nog, zelfs mijn moeder snapt hoe het werkt, want ze kijkt Pretty Little Liars via Netflix op de TV.

chromecast review nederlands_2Ben je na het lezen van mijn ode aan de review van de Chromecast enthousiast geworden? Dit mediastream-apparaatje is niet eens zo duur, namelijk €35. Je koopt of bestelt het bij Mediamarkt, Saturn, Bol.com, Cool Blue of via de officiële Google Play Store. Vooral voor de mensen zonder smart TV is Chromecast een uitkomst, alhoewel het natuurlijk ook werkt bij smart TV’s.

Kende jij de Chromecast al? Is dit apparaatje iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

113 Reacties

 1. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Ah wat handig, zeg. Dit is ook meteen het eerste dat ik erover lees.

 2. Mayra
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Euh, das best gaaf, van het weekend even op m’n gemak lezen!

 3. Brenda
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Dit is wel heel handig, maar je kunt ook gewoon een hdmi-kabel kopen en daar je laptop mee aan je tv koppelen. Dan gebruik je tv gewoon als het beeldscherm van je laptop. Net zo handig en een stuk goedkoper.

  • Serena
   Auteur
   8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

   Dat vind ik dus juist niet net zo handig, al die kabels en een laptop die op het randje van mijn TV kast balanceert. Ik vind een Chromecast echt helemaal het einde zo zonder snoertjes en lekker alles draadloos. Maar hee, dat is mijn mening! 😉

 4. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Wauw, wat handig! Ik had verwacht dat het dan ook nog eens heel erg duur zou zijn, maar ook dat valt enorm mee. Ik heb al een kabel lopen van mijn laptop naar mijn tv, dus niet echt nodig, maar ik kan me voorstellen dat het voor veel mensen een uitkomst is, zeker als je veel netflix kijkt!

 5. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Ahh dit is zo handig! Ik wist helemaal niet dat dit bestond, maar dit is echt ideaal! En helemaal niet zo duur inderdaad

 6. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Qua functies die de Chromecast biedt, doet het me een beetje denken aan de AppleTV , of maak ik nu een hele grote fout? haha

 7. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Klinkt heel erg handig!!

 8. Iris
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Wauw wat een fijne gadget! Ik twijfel al lang om hem te kopen, maar nu ben ik om 🙂 Thanks Serena!

 9. MN
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Het heeft niet echt iets met deze blogpost te maken maar met het bezoeken van jouw blog elke keer als ik een kijkje wil nemen “dat doe ik dagelijks” komt er een breed reclame banner van ik weet niet wat en overlapt het beeld en ik kan niets anders doen dan beautylab.nl te moeten verlaten.

  Wel een beetje erg jammer, ik weet niet of ik de enigste ben. Ik kom graag al jarenlang op beautylab.nl alleen dit verpest wel heel erg het zicht.

  • Chantal
   8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

   Voor Serena misschien een inkrimping van inkomsten, maar als je beautylab opent met google chrome en je hebt adblocker geinstalleerd in chrome, dan zie je nergens meer advertenties 😉

 10. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Lijkt mij een handig dingetje, ik ben enthousiast naar jouw review!

 11. Chantal pohl
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Hoi Serena, ik ben enthousiast geworden door je blogpost! Vraagje ik kijk altijd series via tubeplus (website) kan dit ook via chromecast?? Hoor graag van je voordat ik hem aanschaf

  • Chris
   8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

   Ik denk dat, zolang je het in chrome kijkt, dat het werkt:)

 12. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Hele fijne en duidelijke review! Fijn!

 13. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Bij mij werkt de chromecast in combi met mijn apple devices echt helemaal niet fijn. Als ik doorspoel loopt alles vast. Als ik een film wil wegklikken moet ik heel het systeem opnieuw opstarten, want alles blijft hangen. Daarom toch maar Apple Tv gekocht. Stuk duurder wel, maar met mijn ipad, iphone en mabcook werkt het een stuk chiller.

 14. Lisa
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Ryan! Hahaha, die screenshot van het YouTube filmpje is echt briljant. Handig dingetje! 🙂

 15. Lily
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Jeuuuh Orphan Black! Ge-wel-dig he? Super gadget trouwens! Ik had laatst een kabel gekocht naar m’n iPad, maar werkte voor geen meter.. This will do! 🙂

 16. Amber
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Maar Serena, ik snap het niet, ik heb namelijk geen internet op mijn tv! Kan het dan toch? Ook voor de super n00b?

  • Serena
   Auteur
   8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

   hi Amber,
   Ja dat kan zeker! Maar je hebt wel wifi nodig in je huis, en een tablet of smart phone of laptop die aangesloten is op dat wifi netwerk. Heb je dat wel? Liefs, Serena

   • Amber
    8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Ja die heb ik! Ik baal ook altijd dat ik Netflix niet kan ‘afdraaien’ op mijn televisie, dan is dit wel een heel handig ding!

    • Serena
     Auteur
     8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

     Oh zeker, als je daarvan baalt dan kun je het via de Chromecast gewoon op je TV bekijken!

 17. Birgit
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Met een smart-tv is dit ding helemaal overbodig. Wij hebben Netflix, YouTube en internet gewoon op onze tv. Gedownloade films kijken we heel makkelijk door ze op een USB stickie te zetten en die in de tv te doen.

  Voor mensen zonder USB-ingang in de tv of zonder smart-tv is het inderdaad een handig dingetje, maar voor ons totaal overbodig.

 18. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Ik heb zelf de Apple tv dus dan is het een beetje overbodig, maar het lijkt me super handig als je een goedkoper apparaatje zou willen! Fijn artikel x

 19. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Handig apparaatje!
  Vooral als je niet veel geld wil uitgeven aan het steamen. Ik heb een Apple TV en dat werkt ook als een tierelier! Het voordeel van de Apple TV vind ik dat je er ook nog iTunes Festival bij krijgt, gratis concerten bekijken:)

  Dit lijkt me een perfecte budget oplossing!

  Mooie foto’s trouwens! Ben je over gegaan op de iPhone trouwens :)?

  XoXo Melanie

  • Serena
   Auteur
   8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

   hi Melanie,
   deze iPhone 6 is even tijdelijk tot ik mijn Samsung Note 4 in ontvangst mag nemen. Ik ben nog steeds van de Android en Samsungs namelijk 🙂
   liefs, Serena

 20. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  AH wat handig dit! die wil ik ook! 🙂

 21. yasmin
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Wow dit lijkt mij handig. Mijn tv hangt aan de muur zonder dvd speler. Dus ik kijk alles via de compuer. Lijkt me fijn om de laptop dan als dvd speler te gebruiken voor de tv.

  Welke app gebruik je dan om de dvd van je computer naar de tv te casten?

  • yasmin
   9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

   ?

 22. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Leuk zo een niet beauty gerelateerd onderwerp tussendoor.

  Mijn man heeft inmiddels zijn MediaMarkt hoek bij ons in huis (I don’t like) aardig uitgebreid 🙁 van Dreambox tot Popcorn tot UPC mediabox… You name it, we’ve got it…

  Wij gaan binnenkort voor een ‘slimme’ tv waarschijnlijk zit alles er dan in.

 23. Amy
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Ik heb pas een nieuwe tv gekocht en daarop zit al netflix, youtube etc., ik had geen extra apparaatje nodig. Ik vind het overigens wel fijner dan toch de tv te bedienen met mijn tablet ipv met de afstandsbediening.

 24. Joyce
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Handig!! Ik sluit mijn laptop aan op de tv als ik bv filmpjes wil kijken. Jij was toch een kim k fan? Ik zag net een foto waarbij je heel duidelijk nog 1 van haar beauty trucs ziet! Namelijk bij de haarlijn het aanzetten met poeder zodat het lijkt of ze voller haar heeft. Google maar naar kimk en vogue. Dacht misschien heb je dr wat aan:)

  • Serena
   Auteur
   8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

   hi Joyce,
   ja dat trucje ken ik en ik weet dat zij die toepassen ja! 🙂
   Liefs, Serena

 25. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Wat een handig apparaatje! Als ik op mezelf ga wonen, heb ik deze echt nodig! Heerlijk om series te kijken vanaf mijn laptop, op de tv! 🙂

 26. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Wat een ideaal apparaatje, zeker iets wat ik de komende maand aan ga schaffen. Ik ben gek op gadgets en dit lijkt me erg handig. De prijs valt ook reuze mee!

 27. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Dit is idd wel handig!

 28. Mieke
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Ok, nu wil ik dit!

 29. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Oh, dit klinkt zo handig! Heb het weleens vaker voorbij zien komen maar was niet echt onder de indruk .. Nu snap ik tenminste hoe het werkt☺️

 30. Ansjuh
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Ik heb Apple tv en dat is zelfs nog makkelijker te installeren.
  Alleen aansluiten en verbinding maken met Wifi, en klaar. YouTube en Netflix staan al op je Apple tv. En op je iPhone en iPad hoef je niets te installeren, je kunt ten allen tijde, waar je ook bent (foto’s, app van uitzending gemist, etc etc) ff naar boven vegen en kiezen voor airplay> Apple tv en klaar 🙂 maar das alleen handig als je ook een iPhone en/of iPad hebt 🙂
  Ik kan iig nie meer zonder!!! Netflix!!!

 31. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Wat een enorm handige gadget! <3

 32. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Dit lijkt me zo handig, ik was al aan het kijken voor Apple TV maar ik wou het meer kopen voor netflix. Als ik dit lees kan ik beter deze kopen!

 33. Syl
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  En nog redelijk betaalbaar ook dus.

 34. Inez
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Daarvoor hebben wij een Apple TV aangeschaft, nog steeds enorm blij mee!

 35. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  wat ontzettend handig, nu laat ik het mijn vriend altijd maar doen maar dit is wel erg handig ja!

 36. Kayleigh
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Zoo dit lijkt me echt ideaal en het is niet eens zo prijzig, super handig. Dit ga ik zeker onthouden!

 37. Anneloes
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  De chromecast is inderdaad echt heel fijn! En zo gebruiksvriendelijk, ik ben wat dat betreft net als jij.

  Serena, ik krijg sinds gisteren wanneer ik beautylab wil openen, eerst een pagina vol reclame (van Triumph?) zonder je blog te zien. Moet dan heel je site opnieuw inladen voor ik je blog wel zie. Is dat te veranderen? Dit is namelijk niet heel datavriendelijk 🙂

  • Serena
   Auteur
   8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

   Helaas, Anneloes, hier kan ik niets aan veranderen.
   Even refreshen is het beste wat je kunt doen denk ik.
   Liefs, Serena

   • Sarah
    8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Ik heb hier ook last van. Heel jammer, want het is eigenlijk gewoon simpelweg reclame………

 38. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Ik sluit nu gewoon mijn laptop aan op de tv, maar €35 is wel heel aantrekkelijk om het mezelf nog makkelijker te maken 🙂

 39. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Het klinkt interessant, maar wij hebben een SMART Tv. Is dit dan nog wel interessant? Ik kan namelijk al gewoon netflix, youtube etc bekijken via de tv?

  • Serena
   Auteur
   8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

   hi Sofie,
   het zou interessant kunnen zijn als je vanaf je laptop naar je TV zou willen streamen, alhoewel je ook films etc op een USB stick kunt zetten en deze in je TV kunt steken. Liefs, Serena

   • 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Bedankt voor de respons 🙂

 40. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Dat klinkt echt wel super fijn en ook makkelijk in gebruik. Gelukkig ben ik al vrij technish, maar dit moet toch echt iedereen kunnen. De prijs, die had ik niet zien aankomen zeg. Dat valt mij zeker alles mee. xxx Lucinda

 41. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Klinkt als een super handig apparaatje, ik kende hem nog niet! Ik kijk zelf alleen niet zo vaak tv, en heb ook niet echt de behoefte om allerlei dingen op de tv af te spelen. Maar ja, dat komt misschien meer door onze schattige, maar ouderwetse tv, haha!

 42. Carina
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Handig maar voor mij onnodig, ik kijk nauwelijks tv en om dan speciaal naar beneden te gaan om mijn serie via internet op de tv te zetten.. nah groot scherm op mn laptop is goed genoeg 🙂
  Ik heb trouwens best veel last van de Triumph reclame, op mijn telefoon komt ie snel op volledig beeld en dan kom ik met moeite terug naar de blogposts. Echt onwijs irritant! (Al vind ik het verder wel een mooie reclame)

  • Serena
   Auteur
   8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

   hi Carina,
   ik vind het ook een mooie reclame, maar hij is wel wat breed ja. Op mijn beeldscherm kan ik nog net mijn logo zien en dan naar beneden scrollen, zie je mijn logo niet dan kun je het beste even refreshen, omdat de banner er niet altijd staat. Als het goed is kun je dan mijn blog beter zien. Het is gelukkig gewoon tijdelijk! 😉 Liefs, Serena

 43. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Heel handig apparaatje inderdaad. Ik ken hem wel (wist alleen niks van al die functies) maar heb hem niet nodig omdat wij via de playstation 3 Netflix kunnen kijken. Gewoon met afstandsbediening dus 😉

 44. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Oh dit is handig! Ik heb hier een kabel van 10 meter liggen om mijn TV aan mijn computer te koppelen…

 45. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Handig dingetje! Wij hebben een Wii U en daarmee kan ik ook Netflix en Youtube op de tv kijken, die je dan bedient met de gamepad van de Wii, erg handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *