Waarom pluist je haar bij vochtig weer?

Van de week las ik een Formspringvraag van een lezeres die sinds een week in Suriname zit. En sinds ze daar geland is, zijn haar haren een complete ramp. Het pluist als een malle! Ze vroeg me wat ze er verder nog aan kon doen, want een haarserum bood geen soelaas. Tja, en toen zat IK even met mijn handen in het haar, want ik wist zo 1 – 2 – 3 geen oplossing. Om uit te zoeken hoe dit probleem te verhelpen is leek het me logisch om eerst uit te zoeken hoe het kan dat je haar gaat pluizen bij vochtig weer. Want in Suriname is de luchtvochtigheid vele malen hoger vergeleken bij Nederland.

Vaak hoor je dat meiden hun krullende haren hebben gestijld en dat dit bij mist, vochtig weer of na een regenbui weer helemaal terug gaat krullen. En stijlen ze het niet, dan gaan de krullen gek plat op hun hoofd zitten. En meiden met van nature stijl haar hebben bij dit soort weersomstandigheden ook ineens meer frizz. Juist als er vocht in de lucht zit lijkt het alsof onze haren uitdrogen en hierdoor gek gaan zitten. Wat is hiervan de oorzaak?


De binnenkant van ons haar bestaat uit twee verschillende soorten gebieden met eiwitten, namelijk de orthocortex en de paracortex. Elk gebied absorbeert water weer op een andere manier, waardoor ze niet op dezelfde manier opzwellen. Bij vochtig weer dringt het water door tot in ons haar waar de eiwitgebieden verschillend zullen opzwellen. Het verschil in opzwellen zorgt ervoor dat de haarschachten naar verschillende kanten opbuigen, wat leidt tot de welbekende ‘frizz’.


Nu we weten wat de oorzaak is, kunnen we beter bepalen wat we eraan kunnen doen. Ten eerste bevatten haren die goed gemoisturized zijn al veel vocht en hebben weersomstandigheden daar dus minder grip op. Droge haren hebben om deze reden een grotere kans tot ‘frizz’. Zorg dus dat je goede haarverzorging gebruikt, zowel een shampoo als conditioner of haarmasker, die ervoor zorgt dat het ‘moisture in je haar lockt’ zoals ze dat marketingtechnisch zo mooi kunnen brengen. Ga je op vakantie naar een land met een hoge luchtvochtigheid, dan is het dus soms verstandig om ook meteen even van shampoo te switchen.

Naast verzorging kunnen stylingproducten ook frizz tegengaan. Eigenlijk voorkom je frizz het beste als er geen vocht in je haar penetreert, zodat het ook niet krom kan gaan trekken. Dit kun je doen door een laagje om je haren te leggen met bijvoorbeeld een serum of een anti-frizz milk. Er bestaan verschillende speciale anti-frizz producten op de markt die – als het goed is – frizz moeten voorkomen. Gebruik in elk geval geen stylingproducten met alcohol (vooral mousse bevat vaak alcohol) omdat dit je haar nog verder kan uitdrogen.


Naast het weer kunnen er ook heel veel andere oorzaken zijn voor frizzy hair. Wat dacht je van gespleten punten? Vorig jaar heb ik een artikel geschreven met allerlei tips om gespleten punten te voorkomen, die kun je hier teruglezen.

Heb je krullend haar? Dan is jouw haar van nature meer geneigd om te frizzen. Een mooie bos met krullen is fantastisch, maar niet als het van alle kanten pluist natuurlijk. Mensen met krullend haar hebben geen rechte, maar een gebogen haarfollikel. Hierdoor worden de natuurlijke huidoliën net gelijkmatig over het haar verdeeld, wat leidt tot iets droger haar dan als je stijl haar zou hebben (met een rechte haarfollikel). Niets aan te doen dus, krullenbol! Maar, ook voor curly girls zijn er gelukkig genoeg stylingproducten die kunnen zorgen voor mooie, zachte krullen zonder pluis.

Ga je je haren stijlen en ben je bang voor een regenbui? Zorg dat je je haren verzorgt met moisture shampoo en conditioner, gebruik altijd een serum of heat protection product om je haar tegen uitdroging te beschermen tijdens het stijlen. Na afloop kun je het eventueel extra nasprayen met een serumspray (serum in haarspray-vorm), bijvoorbeeld Farouk Royal Treatment Rapid Shine Glansspray (die heb ik zelf in huis).


Hoe droger je haar, hoe groter de kans op frizz. Zorg dus goed voor je haren, houd het vochtbalans op peil, en je zult merken dat je haren op den duur minder frizzy worden – ook bij vochtig weer.

Hebben jullie snel last van pluishaar bij vochtig weer? En zo ja, wat doen jullie ertegen?

Until next time,
Serena Verbon

 

 

Volg:

137 Reacties

 1. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Mijn haar pluist alleen als het heel koud is buiten, verder niet eigenlijk :)

 2. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Handig artikel! Toen ik vorig jaar een paar maanden in Suriname zat, was mijn haar ook één grote ramp :p Het stond helemaal poofy door de vocht. Veel conditioner hielp toen inderdaad wel een beetje :)

 3. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  superhandig! normaal is mijn haar niet superpluizig, alleen als ik het strak in een staartje heb. Dan krijg ik echt een soort pipilangkous vlechten maar dan van pluisjes, en recht opzij, zó irritant!

 4. Annika
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  leuk dat je uitlegt hoe dat gepluis nou komt! maar ik zou het ook wel fijn vinden om een keer te lezen hoe je je haar dan wel moet ‘voeden’, zou je daar een keer een artikel over kunnen maken misschien?

 5. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Oh wauw, dat heb je echt heel mooi en duidelijk uitgelegd, dank je!

 6. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Eindelijk is een artikel die ook voor krullenkoppen heel handig is (:

 7. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Heel interessant om te lezen, zeker voor curly ladies like me ^^

 8. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Mijn haar is vaak een ramp maar als het zit dan vind ik het wel prachtig. Regelmatig laten knippen en een maskertje haalt bij mij het pluizige wel weg. Ben benieuwd naar die spray!

  • 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

   Prachtig is misschien een raar gekozen woord :P. Ik vind het mooi, niet prachtig :P. Katja Schuurman die heeft pas prachtige krullen. Of dat eene meisje Fajah Lourens ofzoiets. Jaloers!!!!

   • Serena
    Auteur
    28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

    Je mag echt wel van jezelf zeggen dat je er soms prachtig uitziet hoor! Niet zo bescheiden! :)

 9. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Mijn haar is van zichzelf vrij frizzy..

 10. Nadeche
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Hey Serena, heb je wel eens een diy gedaan van parfum ofzo? Ik ben de laatste tijd weer helemaal into parfum, maar het lijkt me ook leuk om het zelf eens te maken. ;)

  xxx

 11. Jolien
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  dankje wel voor de tips! heb echt altijd last van pluizig haar:( miss dat dit help!
  echt heel erg dankjewel!!!!

 12. Rianne
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Ow helaas herken ik dit helemaal! Ik heb zelf krullen en 1 regenbui is al een totale ramp en al helemaal wanneer het van die minidruppeltjes zijn die de hele dag maar een beetje in de lucht hangen. Wat ik dan doe? Hopen dat er zo min mogelijk mensen naar me kijken en wachten tot ik naar huis mag waar het niet meer uitmaakt… *zucht*

 13. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Ik ben net altijd blij met vochtig weer. Dan krult mijn haar eindelijk een beetje, terwijl het normaal plat langs mijn hoofd valt. :P

 14. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Oooh jaa, ik herken mezelf hier volledig in, frizzy hair all over !

 15. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  echt en interessant artikel. Mijn haar pluist ook altijd zo snel als het geregend heeft. Of het gaat als een gek krullen haha

 16. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  john frieda werkt perfect voor mij :)

 17. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Weer een leuk & handig artikel Serena!

 18. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Ik heb krullen en ze zijn meestal een beetje frizzy, ik vind het niet zo erg. Het zit toch nooit perfect. Ik stijl ze bijna nooit. Op vakantie heb ik er eigelijk niet meer last van dan hier!

 19. Karin
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Ik heb krullen en ze zijn altijd frizzy, vooral aan de bovenkant. Ik kan er nog zoveel frizz-ease producten van John Frieda ingooien, het helpt weinig. Achja, toch heb ik het liever zo, dan stijl.

 20. Nathalie
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Dit doet me denken aan die aflevering van Friends waarbij de hele groep naar Barbados (dacht toch dat het dat was) gingen omdat Ross daar een paleontologie conventie had.
  Monica haar haren kroesden toen ongelofelijk en op het einde had ze de oplossing: Van die kleine vlechtjes met schelpjes onderaan.
  HILARISCH :)

  Maar nee, ik heb geen tips helaas.

  • 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

   Jaaaa echt een leuke aflevering! Vooral als ze met haar schelpjes aan het douche gordijn blijft hangen :P.

  • 8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

   Inderdaaaad, dat is altijd het eerste waar ik aan denk als iemand het over pluizig haar icm vocht heeft!

 21. Chantal
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Handig artikel! mijn haar zit geen dag hetzelfde. Ik heb een boblijn en de ene dag zit het zo ongeveer plat tegen mn gezicht aan (zelfs na lang föhnen met ronde borstel én met een stijltang rond stijlen) en de andere dag heb ik ineens een mega bol kapsel :S

  Ik geloof dat ooit iemand bij de reacties eens had gevraagd hoe een permanentje technisch gezien werkt. John Beerens had het al een beetje uitgelegt (zwavelbruggen die verbroken worden) en vandaag had de prof van biochemie het er ook nog over. Dat was toch wel het hoogtepunt van de dag xD geen saaie moleculetjes maar iets beauty gerelateerd ;D

 22. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Leuk artikel! Maar ik heb hier gelukkig nooit last van :)

 23. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Handig artikel! Ik heb ook snel last van pluizig haar, helaas. Zelf gebruik ik op het moment een anti-frizz serum van Wella die ik voor 1,49 bij de Action heb gekocht. Fijn spul en werkt redelijk goed. Ook helpt het voor mij als ik mijn haar stijl, dan is het een stuk minder pluiziger. Maar helaas zorgt vocht en/of regen er wel vaak voor dat het weer gaat krullen en pluizen.

 24. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  handig, erg leerzaam en goed uitgelegd!

 25. Ella
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Dit doet me denken aan een aflevering van Friends waarbij Monica dit voorheeft wanneer ze in Barbados zijn, hihi :D

 26. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Heel handig artikel, maar toch vind ik het lastig om mijn haar gevoed te houden, aangezien de punten altijd droog zijn, maar bij mijn hoofdhuid snel vet! Nog tips daarvoor misschien? ;)

  • Serena
   Auteur
   28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

   Een shampoo gebruiken die de haarwortels fris houdt en dan in je droge punten haarmasker en serum smeren. Kan al helpen!

 27. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Ik heb er soms ook wel last van, vooral de dag nadat ik mijn haar heb gewassen en dan vervolgens wakker word ARGH! maar dan gooi ik er altijd vrolijk wat haarspray in en toupeer ik het op ^^

 28. Helena
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Aaah, ik heb helemaal geen moeite met pluizig haar. Ik heb dik, lang en krullend haar en ik hou er van als het lekker wild is. Doet me denken aan de jaren tachtig, beetje pluis hoort er ook bij. Vroeger had ik er wat moeite mee. Wat ik deed was het volgende: als het buiten vochtig was, maakte ik een andere scheiding dan normaal en zette ik het op die manier vast. Na het fietsen door het vochtige weer deed ik mijn scheiding weer zoals altijd en was mijn haar minder pluizig. Waarschijnlijk omdat er dan minder vocht bij kwam.

 29. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Leuk artikel. Weer lekker informatief en leerzaam. Dit soort artikels zijn mijn favorieten hier op beautylab

 30. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Wat een goed artikel weer, heel informatief ;D

 31. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  vreselijk is dat, als ik mijn haar stijl het het is vochtig dan gaat alles naar buiten krullen maar
  echt op een hele lelijke manier dus dit artikel
  komt goed van pas!

 32. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Good to know, thanks voor de handige info!

 33. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Interessant artikel, erg leuk om zulke artikelen te lezen! ik heb krullend haar maar ik vindt het juist fijn om de andrelon stijl&glad lijn te gebruiken! me krullen blijven wel gewoon en me haren pluizen een stuk minder en voelen heel zacht aan :) maar als ik die producten voor krullend haar gebruik is mijn haar echt een ramp, het pluist en ziet er niet uit!

  • Serena
   Auteur
   28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

   Maar is ‘Stijl en Glad’ dan ook niet speciaal bedoeld voor krullend haar?

   • Maartje
    28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

    Nee, de lijn van Andrélon voor krullend haar heet ‘Perfecte Krul’.

 34. rosemarijn
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Mag ik vragen wat jij van die Farouk Royal Treatment Rapid Shine Glansspray vindt? Ik wil graag een nieuwe, maar biosilk vind ik persoonlijk niet zo prettig. De spray lijkt me ideaal.

  Mooi artikel, ik heb krullende haren en damn, wat is dat lastig :’)

  • Serena
   Auteur
   28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

   Fantastisch spul! Zeker in combinatie met een stijltang, dan ‘lock’ je die glans echt in je haren! :)
   Ik heb deze bij de webshop van John Beerens vandaan trouwens, daar kost’ie €17,50 nu.

   • rosemarijn
    28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

    bedankt voor je reactie. Ik neem dat zeker in overweging dan! had hem daar inderdaad al gezien :)

 35. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Zelf heb ik geen last van pluizend haar eigenlijk, maar vind het wel interessant om te lezen!

 36. Mariska
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Ik heb slag in mijn haar, en ben altijd blij als het weer meer gaat krullen, dan zit het net wat beter. Maar bij dit weer, worden het geen krullen maar gewoon superpluizig haar. Ik doe nu een serum in van J Frieda, dat helpt wel. En ik gebruik ook vaker conditioner, normaal doe ik dit 3x per week ofzo (en 1x per week een haarmasker), nu elke dag een beetje.

 37. Tanisha
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Oh wat een handig artikel weer! Ik heb krullend/kroes haar en voor dat ik van huis vertrek zit het perfect, maar zodra ik op de fiets zit komt de pluis tevoorschijn -_-

  Dat had ik ook altijd als ik mijn haar ging stijlen, maar door die tip van jou gaat het misschien deze keer wel goed! :D

 38. Sara
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  In de winter draag ik altijd een muts en in de zomer een sjaaltje, tegen de zon! Sindsdien heb ik geen last meer van pluis.

 39. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Wat een handig artikel! Ik heb nooit echt last van pluishaar, ik heb van dat über makkelijke haar. Fijn hoor, als je wakker word en je hoeft er niks aan te doen. Alleen een beetje jammer dat je nooit krullen kan maken, want het zakt toch weer uit.

 40. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Vanochtend was het hier (eindhoven) vochtig weer en ik kwam met een giga bos halve krullen op school, na een kwartiertje fietsen. Wat ik er tegen toe? niet zo veel, eigenlijk alleen mijn haar kammen als ik op school kom. Opzich zou ik er wel vanaf willen, maar ik heb niet het idee dat ik droog haar heb. Ik gebruik shampoo en conditioner. Nuja, een beetje volume is ook leuk :)

 41. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Pluizig haar is zo vervelend :(
  Thanks for the tips!

 42. Angelique
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Heb hier geen last van, heb steil haar en nooit problemen mee, maar kan me voorstellen als je hier last van hebt dat t super irritant is.

 43. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Haha ik vind het altijd verschrikkelijk als het vochtig is buiten want ik heb dus krullen die dan inderdaad enorm gaan pluizen.
  Ik neem meestal gewoon een haarmousse mee in mijn tas voor zulke gevallen!

 44. Juf_Joyce
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Fijn artikel! Ik heb hier namelijk áltijd last van! Vooral met weer als dit, dat miezerige, mistige weer. Grrrr!
  Ga zeker wat doen met je tips.

  Misschien een keer leuk voor een test/artikel?
  Verschillende anti-frizz producten testen. Dan hou ik me aanbevolen en ben ik de eerste die het leest!

  • Serena
   Auteur
   28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

   Ik krijg wel vaker de vraag om iets te schrijven over krullen of anti-frizz, maar het “probleem” is dat ik hier zelf helemaal geen last van heb. Het is dus een beetje lastig reviewen voor me.

   Ik zou eventueel een testpanel kunnen opzetten, maar ik weet niet…heb zoiets nog nooit gedaan en weet niet of lezers dit wat vinden. Wat zou jij er van vinden?

   • rosemarijn
    28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

    ik zou het in ieder geval wel leuk vinden!

   • Juf_Joyce
    28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

    Ja, ik zou dat ook wel leuk vinden. Mede omdat je al heel vaak samenwerkt met anderen, die iets voor jouw site schrijven.
    Wel zou ik er dan alles aan doen om het jouw stijl te houden. Lees zo af en toe ook mee op een andere blog en die dame heeft een testpanel, maar dat is zó amateuristisch! De foto’s, de teksten…echt niet goed en doet zo’n afbreuk aan de site.

    Ik ben dan wel van mening dat als er iets getest wordt je wel de kans moet krijgen om meerdere dingen te proberen en niet één product. Zo kan je het goed vergelijken met elkaar, vanuit één referentiekader.

    Mocht je dit willen opzetten ik houd me aanbevolen om je te helpen! Ben namelijk aardig flexibel in mijn tijd de aankomende maanden.

    • Serena
     Auteur
     28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

     Bedankt voor je respons. Ik zit te denken om 3 producten te laten testen, budget, drogist en high-end.

     En dan door bezoekers met verschillende type krullen, maar maximaal 3 of 4 , anders wordt het denk ik TOO MUCH info.

     Wat voor krullen heb jij?

     En denk je dat 1 product testen wel ok is per prijscategorie, want ik bedoel, soms moet het allemaal in combinatie met shampoo/conditioner en ander spul.

     • Juf_Joyce
      28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

      3 producten lijkt me inderdaad een goede. Uit iedere prijsklasse 1, zodat het ook iedereen aanspreekt.

      Ik heb geen krullen, maar een flinke slag. Ik stijl mijn haar, maar zodra het weer als dit is springt die slag er meteen weer in. En dan niet dat het leuk zit, neeee….met van die rare plukken en gekke, springerige (?) pieken.

      Misschien is het een idee om dan iemand met slag en gekke piekharen (zoals dat van mij, ik denk namelijk dat er heel veel meiden zijn met dit probleem) de producten te laten testen en iemand met krullen.
      Ken wel meiden in mijn omgeving met krullen, dus zou het kunnen vragen of die ook mee willen testen :)

      Daarnaast is het natuurlijk niet alleen voor dit ‘product’ leuk om iemand te laten testen, denk dat dit vaker leuk is.

     • Jura
      28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

      Ik heb van mezelf een megabos krullen, wordt vaak gevraagd hoe dat kan aangezien ik helemaal nederlands ben. Maar dat het zo gaat pluizen heb ik ook heel veel last van, vooral met uitgaan (carnaval bijvoorbeeld) dan is het bijna alleen maar pluis! En niks werkt dan meer.. Ik zou het dus hartstikke leuk vinden om een product uit te mogen testen, ook omdat ik zelf al vanalles geprobeerd heb, maar niks blijft werken, dan ziet het er eerst heel mooi uit, allemaal glanzende pijpekrullen en 3 uur later is het een pluizebol. Dus dat is wel jammer.

      Maar supergoed idee!

     • 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

      Ik heb zelf ook enorm veel krullen (pijpenkrullen)

      Ze zaten altijd goed met maar een klein beetje pluis maar de laatste tijd weet ik niet meer wat ik ermee moet. Het pluist alle kanten op de krullen zijn er voor een deel uit en noem maar op. Toen ben ik een andere shampoo gaan gebruiken en langzaam maar zeker komen me oude krulletjes weer terug!

     • Annika
      28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

      ooh! leuk! goed idee om anti-pluis dingetjes te testen! ik heb zelf echt enorm last van pluizend haar, vooral bovenop mijn hoofd, ronde de scheiding en dan vooraan… echt verschrikkelijk. maar ik wil wel graag mijn krullen behouden, dus niet van die steile haren dingen erin smeren. ik heb nu spul van schwartzkopf, in zo’n bruin pompje, dat plakt je haar zo’n beetje op je hoofd, zodat het glad opdroogt, maar dat is ook de volgende ochtend al weer weg. en het er opnieuw indoen heeft ook geen zin, want het kan alleen op handdoekdroog haar, als je dat niet doet wordt het echt gigavettig.
      dus… ik zou het ook heel erg leuk vinden om in het testpanel te komen :)

     • Saartje
      28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

      Wat leuk dat je hier een artikel over schrijft! Ik ben ook voorzien van een grote bos krullen! Ik heb alle producten uit de Toko wel gebruikt en ik ben nog steeds opzoek naar HET product dat mij haar voedt en moisturized. Mijn haar is puur natuur. Ik heb het nooit gekleurd en gestyled, omdat ik bang ben dat mijn haar eindigd in een bosje stro. Ik zou graag in het testpanel willen, omdat ik veel ervaring heb met het gebruik van styling producten voor de krullenbollen onder ons.
      Serena, een vraagje ik heb een pot ongeraffineerde sheabutter, maar ik gebruik het niet, omdat ik het niet lekker vind ruiken. Is het mogelijk om deze in de magnetron te smelten en er een geurolie aan toe te voegen en deze vervolgens weer te laten uitharden? En waar kan ik zo een luchtje vinden, die je voor het lichaam kan gebruiken?

      • Serena
       Auteur
       28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

       ik zou het au bain marie smelten en ik zou zoeken op parfumolie, kijk eens bij avantgarde cosmetics!

     • csy
      28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

      dit is echt een ontzettend goed idee! ik wacht al heel lang op zo’n review! ik heb zelf een slag met volume, en heb vrij dik en stug haar. ik ben zo jaloers op de mensen met zacht haar!

      ik heb met dit vochtige weer inderdaad veel last van pluis, zeker als ik mijn haar fohn.

      als je mensen zoekt om het te testen, houd ik me aanbevolen. ik heb al verschil gemerkt tussen vrrschillende producten (john frieda tegenover andrelon bijvoorbeeld), en ik merk zeker een verschil.

      tip voor het panel: 3 categoriën is prima. ik zou wel een uitgebreid panel nemen, aangezien er veel verschilendr haartypes zijn. bovendien maakt het ook nog verschil of haar geverft is of niet!

      succes met het onderzoek!

      • Serena
       Auteur
       28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

       maar hoe uitgebreid is uitgebreid? 10 mensen lijkt me al wat te veel en onoverzichtelijk…denk je niet?

     • Marije
      29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

      ik heb zelf heel erg dik haar en zit beetje tussen pijpenkrullen en gewone krullen in!
      ook ik heb last van pluizig haar, vooral rond deze tijd van het jaar!
      het lijkt me leuk om in het testpanel te zitten (:

     • 8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

      Ik zou ook best in het testpanel willen! Maar ik gebruik geen siliconen, minerale oliën of sulfaten op mijn haar, dus of dat helemaal handig is… :P

    • Ella
     28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

     Goed artikel en heel herkenbaar! Ik heb een bos krullen en hier ook behoorlijk last van. Ben helaas nog steeds op zoek naar een HG spulletje wat ook écht voor verbetering zorgt.

   • janna
    28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

    Ik wil wel in het testpanel dan…Ik heb slag in mijn haar (lengte tot op de bh sluiting ongeveer) en om het minste of geringste staat mijn haar richting plafond. Statisch en pluizend.

    Wil wel wat producten voor je reviewen.

    • Simone x
     28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

     Ooo wat leuk ik wil ook best in het testpanel, ik heb lang gepermanent haar. Niet fijn niet grof zit er een beetje tussenin.

     Ik gebruik nu spullen van Tigi, maar ben altijd op zoek naar goede krul producten, en ben zowiezo heel beniewd naar de test resultaten van budget vs high end.

     Groetjes Simone

     • Deszie
      29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

      Ik heb zelf steil haar, maar na het douchen, of ik het nou aan de lucht laat drogen of fohn, pluist het als een gek! Serum of spray werkt voor mij niet.. Dus misschien is het een idee dat er niet alleen krullenbollen, maar ook mensen met steil haar in het testpanel kunnen? :)

   • Eva
    28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

    Misschien kan je dan ook iemand de curly girl-methode (zie Bol.com: Curly Girl The Handbook) laten reviewen. Ik kom ‘m steeds vaker tegen en ben benieuwd of hij werkt…

    • 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

     ik heb het ook een half jaar lang geprobeerd maar merkte niet zo heel veel verschil. Ik was er best veel tijd en geld aan kwijt en de resultaten waren die zo veel beter dat ik dat ervoor over had.

     • Inge
      28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

      Van nature heb ik krullen en ik heb altijd last van pluis, met dit weer wordt het alleen maar erger! Ik wil wel wat voor je testen, ik heb al zoveel producten gehad en wil nu iets wat ECHT goed werkt!

    • Chantal
     28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

     Ik heb dit boek onlangs gekregen en heb een grote bos krullen dus ik houd me aanbevolen. :)

    • 8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

     Dat doe ik nu een ruime maand, en voor mij werkt het PERFECT. Ik heb bv. een wasconditioner van 80 cent, dus zo duur hoeft het niet te zijn!
     De eerste week werd mijn haar een klein beetje pluiziger, door het gebrek aan siliconen. Nu is mijn haar compleet gewend, het pluist steeds minder en krult steeds meer. ‘s Ochtends zit het meestal direct goed, soms moet ik er nog een beetje water in crunchen, maar that’s it. Ik ben er echt súper blij mee, mijn haar is niet eens vet geworden omdat het moest wennen aan het CO wassen, dus ja, ik ben super enthousiast!

   • 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

    Ik heb ook krullend haar! Ik heb inmiddels(na een lange zoektocht) al wel een aantal producten gevonden die ik gebruik om mijn haar mooi krullend en pluisvrij te houden. Ik heb lang krullend haar en bij mij is het aan de bovenkant steil. Veel mensen vragen zich af hoe ik mijn haar zo krullend krijg. Laat maar weten als ik je kan helpen:)

    • Lizet
     1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

     Wat gebruik je??? Ben benieuwd! Ik zoek ook al heel lang naar HET product. Zelf heb ik best lang haar en een slag erin, maar NIETS helpt :( NOG niet tenminste ;) Hopelijk ga je dat doen met dat testpanel want ik ben echt benieuwd en heb het al bijna opgegeven :(

 45. melissa
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  mijn haar begint steeds enorm te krullen als het nat weer is! ik heb van mezelf wel een slag in mijn haar maar geen volle krullen, raar:p

  • Serena
   Auteur
   28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

   Nou, nu weet je dan toch hoe het komt en hoeft het niet meer raar te zijn :)

 46. Jonna
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Leuk artikel! Weer wat geleerd! ;)

 47. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Interessant artikel! Heb er zelf tot nu toe nog nooit zo’n last van gehad haha, erg fijn, maar vind het leuk dat je het wat beter hebt onderzocht, interessant!

 48. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Handige tips! Ik heb dat ook af en toe, ik heb namelijk geen stijl haar maar ook geen krullend haar (vage slag, de ene dag heel veel en de andere dag haast niks). Ik ga denk ik eens een anti-frizz product proberen!

  Welke WordPress-thema gebruik jij eigenlijk? :P

  • 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

   Of gebruik je geen WordPress meer??

  • Serena
   Auteur
   28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

   Jawel, ik ben juist overgestapt van Blogspot naar WordPress. Ik weet de naam niet uit mijn hoofd, maar het was oorspronkelijk een kook/food theme.

   • 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

    Oh, oke! Ik zal even zoeken haha. Ben nog op zoek naar het ideale thema, er zijn er zo veel :P

    • Serena
     Auteur
     28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

     Er zijn er TE veel zelfs!
     Aan deze is wel behoorlijk gesleuteld hoor,
     maar hoop dat je iets vindt wat bij je past.

     Kijk eens op themeforest.net zou ik zeggen!

 49. nirosha
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Oh, ik herken het! Ik heb familie in Suriname wonen, en wij gaan er eens in de zoveel tijd heen.
  Afgelopen zomer waren we daar,e n heb ik bijna elke dag een staartje ingehad omdat ik van mezelf een slag in mijn haar heb, en mijn haar was in lagen geknipt. Coupe mega pluis als gevolg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *