Filmpje: parfumreview

Jaha, even weer wat nieuws op Beautylab.nl! Een stapelreview van vier parfums in video-vorm, how you like them apples? Samen met Nena en haar buuf Marianne bespreken we de volgende parfums: Body van Burberry, Karleidoscope van Karl Lagerfeld, No.19 Poudre van Chanel en Daisy Hot Pink van Marc Jacobs. Enjoy the vid! Trouwens, in het kleine borrelglaasje zitten koffiebonen waar we tussendoor aan ruiken om onze geur te neutraliseren. Koffie doet dat namelijk.


In de video kunnen jullie onze eerste (spontane) reacties zien op de geuren, maar hieronder nog even in het kort de details. Grappig hoe we er bijna van overtuigd zijn dat er 'peer' in Daisy Hot Pink zit, maar dit achteraf helemaal niet zo blijkt te zijn. Peer en wilde aardbeien ruiken toch heel anders, maar omdat je de geuren in combinatie met andere geuren ruikt blijft het moeilijk, hoor. Hoe vaker je zoiets doet, hoe beter het gaat. Je kan je neus wat geurnoten herkennen betreft 'trainen'. I'm working on it! :-)

Parfumhuis: Burberry
Naam: Body – eau de parfum
Type: Chypre Fruity
Top: absinth, perzik, freesia
Hart: rozen, iris, sandelhout
Basis: cashmeran hout, vanille, amber, musk
Prijzen: €41,80 (35 ml), €63,00 (60 ml), €81,00 (85 ml)
Verkrijgbaar vanaf: oktober 2011 in de grotere parfumerieën en luxe drogisten

Parfumhuis: Karl Lagerfeld
Naam: Karleidoscope eau

de parfum
Type: Oriental Floral
Top: viooltjes, engelwortelzaad (kruidige geur), oranjebloesem
Hart: viooltjes, heliotroop, freesia
Basis: verschillende houtsoorten, patchouli, benzoë, tonkabonen
Prijzen: €45 (30 ml), €69 (60 ml)
Verkrijgbaar vanaf: september 2011 (exclusief bij Pour Vous)

Parfumhuis: Chanel
Naam: No.19 Poudre eau de parfum
Type: Floral Woody Musk
Top: groene oranjebloesem, mandarijn
Hart: jasmijn, iris
Basis: witte musk, vetiver, tonkaboon
Prijzen: €80 (50 ml), €115 (100 ml)
Verkrijgbaar vanaf: mid augustus 2011

Parfumhuis: Marc Jacobs
Naam: Daisy Hot Pink eau de parfum
Type: Floral Fruity
Top: wilde aardbeien
Hart: viooltjes, jasmijn, gardenia
Basis: berkenhout, cederhout
Prijzen: €89 (100 ml)
Verkrijgbaar vanaf: oktober 2011 (exclusief bij Ici Paris XL)
Extra: de geurnoten van Daisy Hot Pink zijn hetzelfde als Daisy eau de toilette, maar dan intenser en warmer.

We zijn erg benieuwd hoe jullie deze manier van parfums reviewen vinden. Geeft het een betere indruk? Brengen we zo duidelijker over hoe de geur ruikt? Het is natuurlijk altijd lastig om geuren te omschrijven op 'papier', vandaar dat ik wilde kijken hoe het zou gaan in een filmpje. Geuren zijn heel persoonlijk, daarom leek het mij ook handig om de parfums door verschillende neuzen met verschillende voorkeuren te laten besnuffelen. Feedback please in de comments! Alvast bedankt.

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

77 Reacties

  1. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Leuk dat je het op een andere manier probeert uit te leggen. Voor mij was het wel duidelijk , maar ik vind het wel fijn dat het er nog even onder vermeld staat. Want om het allemaal uit het video’tje te halen, is ook niet fijn. Dus ik vind het op deze manier erg leuk!

  2. Shelley
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Ik vind een video fijner! Via een tekst komt het toch altijd wat anders over.
    Overigens ben ik niet zo’n fan van parfum reviews, omdat je er zóveel over kan zeggen, maar het blijft gewoon persoonlijk. Dus ik loop liever de Douglas in en ga zelf op onderzoek uit!

  3. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Echt heel leuk zo een video review van verschillende parfums, zeker vaker doen :D

    Dat van die koffiebonen wist ik trouwens al want heb dat al eens eerder gezien in een parfum winkel, erg handig zoiets, moeten meerdere beauty winkels doen ^_^

  4. Emma
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Superleuk filmpje! Echt heel leuk en handig om verschillende meningen te horen en ook handig dat jullie lievelingsparfums aan het begin genoemd worden! Ik ga zeker eens aan burberry body snuffelen in de winkel :)
    Wel jammer dat jullie de parfums op je eigen huid testen en niet op een papiertje ofzo, want op je huid ruikt het ook meteen zo anders en dat verschilt bij iedereen. Zo kun je toch niet echt een ‘waarheidsgetrouwe’ review geven. Maar toch een heel leuk filmpje!

  5. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Leuke manier van reviewen !

  6. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Super leuk filmpje!! Echt leuk zo met 3 meningen, zeker aangezien parfum op iedereen toch wat anders ruikt. (of dat denk ik toch?!) :)

  7. evelien
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Leuk! Maar toch fijn als het in tekst is, kan ik op school lekker lezen ;-)
    MAAR ruik eens aan een aardbei of peer… ik ruik dan echt niets!

  8. Suzanne
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Hartstikke leuk, met Nena en d’r ‘buuf’ haha dit mag echt wel vaker hoor! <3

  9. Cynthia
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Ik vind dit leuker :)

  10. Emma
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Leuk! Het komt inderdaad beter over op deze manier, dan op ‘papier’

  11. Leonie
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Leuke producten heb je gereviewd, vind alleen niet dat het filmpje meer toegevoegde waarde heeft dan een geschreven artikel.

  12. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Het komt op deze manier heel goed over! Wel grappig dat jullie drie een verschillende smaak hebben maar ik vind van elk van jullie lievelingsgeuren eentje lekker: Fan di Fendi, Amazing Grace en Jil Sander Sun.
    Ook houdt Nena niet zo van zoet (ik ook niet) maar ik vind J’Adore echt heel zoet. Ik kan me dus niet bij één van de personen aansluiten maar krijg desondanks een hele goede indruk van de geuren en wat ik er zelf van zou vinden.

  13. ikram
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Wat goed dat van die koffiebonen :) Had er nog nooit van gehoord :) Wat ook werkt als je in een winkel staat (en je hebt niet meteen een potje koffiebonen bij xD) Dan kan je aan de binnenkant van je elleboog ‘snuiven’ want dat is onze neutrale lichaamsgeur ;) En je neus kan maximum 3 geuren na elkaar ruiken daarna moet je ff pauzeren :D

  14. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Wat een super idee om dit in een filmpje te doen met zijn drietjes! Vaker doen Sereen, erg leuk :-)

  15. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Leuk zo’n review met z’n 3en! Ik ben erg benieuwd naar de Daisy Hot Pink, alleen dat flesje ziet er al zo leuk uit!

  16. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Leuk hoor met een filmpje, vind het ook leuk dat je het met anderen doet zodat ik meer meningen hoor.
    Ik moet zeggen dat ik qua parfum neus dezelfde geuren heb en like, maar soms wil ik wel eens een hele andere geur kopen.
    Ik vind de parfum posts altijd 1 van de leukste, dus je hebt mij erg blij gemaakt.
    Fijn weekend meis

  17. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Heey je haar is hier nog lang(er) :P
    Ik vind het heel leuk dat jullie met zn 3en de review hebben gedaan! Mij lijkt Body het lekkerst, als ik de beschrijving lees

  18. Marion
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Zo vind ik het echt veeel interessanter dan wanneer je het schrijft!

  19. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    zo is het echt heel erg leuk, moet je zeker vaker doen (: Mij lijkt de parfum van Marc Jacobs lekker (:

  20. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Heel erg leuk om het op deze manier te doen. En mijn complimenten voor de foto onder het filmpje. PRACHTIG!

    Ik ben zelf 18, volgende week 19 en heb laatst een tester ontvangen van Burberry Body, en ik vind ‘m onwijs lekker en draag hem dus ook. Vind persoonlijk niet dat hij te volwassen voor mij is ;) De andere geuren ken ik niet, maar ik ben wel erg benieuwd naar Daisy Hot Pink, ik ga zeker een keer ruiken in de winkel!

  21. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Hele leuke manier om parfum te reviewen!

  22. Daisy
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    leuk gedaan zo !
    je krijgt via een filmpje een veel beter indruk van de geur dan als je het schrijft. (:

  23. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Dit is leuk! Goed idee. Mij lijkt de geur van Marc Jacobs het lekkerst. Ik hou echt niet van musk dus misschien mis ik het dan niet, haha.

  24. berber
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    leuk filmpje !!:)
    had je daar nog lang haar ?

  25. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Leuk filmpje! Ik vind het wel fijn om parfumreviews op deze manier te zien, vooral omdat we nu meerdere meningen te horen krijgen. Daisy en Body lijken mij het lekkerst van deze geuren.

  26. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Leuke post! Zo leuk om te zien, eens een keer wat anders. :) x

  27. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    heel spontaan en leuk om te zien!

  28. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Echt een heel originele manier om geuren te reviewen! Mij spreekt geen enkele van de geuren echt aan, maar ik ben dan ook héél kieskeurig. Ik heb eigenlijk maar 2 parfums, omdat ik er gewoon geen enkele andere lekker genoeg vond om te kopen :)
    Vooral heel fijn dat je het inderdaad niet alleen doet! Anders had het misschien niet objectief genoeg geweest. Ik heb echt het idee dat ik me nu een goed beeld heb kunnen vormen over alle gereviewde geuren.

  29. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Wat een leuk, handig filmpje!

  30. Mirjam
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Leuk zeg, deze manier!

  31. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Leuk zeg!

  32. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    moet je vaker doen!

  33. Ella
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Leuk in deze vorm, ja. Anders skipte ik parfumreviews eigenlijk automatisch omdat ik het wat saai vind om te lezen, maar in een filmpje en met twee andere meiden zeker leuk! :)

  34. Tiny
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Leuk! Ik zit weer eventjes bij LVMH :)

    Gisteren leerde ik in de les kleurenleer dat het soort parfum dat je lekker vindt, echt wel te maken heeft met wat voor type persoon je bent. Net zoals dat testje van Flower by Kenzo dus. Héél interessant!

    Groetjes, Tiny

  35. Puck
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Ik vind het echt super leuk!!! Moet je vaker doen :)

  36. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Wat leuk zeg, al die parfumreviews een keer in een filmpje! Heel handig om te zien.

  37. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Leuke review op deze manier, moet je vaker doen Sereen!

  38. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Wat leuk dat jullie dit zo hebben gedaan! Leuk filmpje!

  39. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Super gedaan! En wat een tip, nog nooit van gehoord dat koffie dit doet! Zouden ze ook bij een parfumerie mogen gebruiken, vind het altijd zo lastig als ik meerdere geuren heb geroken!

    • 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

      Bij Douglas hebben ze toch overal van die potjes staan met koffiebonen erin?

  40. Helmi
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Erg leuk artikel en filmpje! Ik vind je geschreven reviews ook altijd erg goed, maar op deze manier krijg je inderdaad nog beter een idee van de geuren. Vooral door de 3 verschillende meningen. Dat wordt vaker doen dus! :-)

  41. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Vaak vind ik geschreven reviews wat beknopter en komt het niet zo goed binnen hoe de geur is! Door het in een filmpje te doen met 2 anderen zie je verschillende meningen en word er steeds aangevuld met hoe de geur is! Persoonlijk vind ik dit super fijn en zou ik zeggen zeker vaker doen!

  42. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Super manier van reviewen! leuk!

  43. Lotte
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Supergaaf hoor! En wat grappig dat je haar hier nog te zien is met dip-dye! Een erg fijne manier om een beetje te weten te komen over de geurtjes!

    xx

  44. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Erg leuke manier, zo krijg je meer de indruk van hoe zo’n geurtje ruikt. :)

    xx

  45. Sarah
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Ik vind het ook heel leuk zo. Vooral omdat je het niet alleen doet.
    En wat is Marianne mooi zeg! :)

  46. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Zo is het super leuk om te zien! Doe maar vaker zo, als dat kan ;)

  47. Adinda
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Hele leuke review! Ook een handig dat jullie allemaal een andere smaak hebben, dan kan de kijker inschatten of ze het zelf ook een lekker geurtje zal vinden.
    Ik ben super benieuwd naar Body!

  48. Weia
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Leuk!! Ik vind het een hele leuke manier! Vooral met die anderen er bij.

  49. Mendy
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Ik vind het heel leuk in deze vorm. Omdat je echt 3 meningen hoort en ziet en als je t opschrijft wordt het toch beknopter. Vaker dus!!:-))

  50. Emmalee
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Erg leuke manier! Ook omdat je dan van verschillende mensen hoort hoe die een parfum vinden! Echt leuk! Heb nu echt zin om naar de winkel te gaan en zelf ook die geurtjes te gaan ruiken ter ondersteuning van jullie mening en mijn eigen te vormen.

    • 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

      Ik heb nu ook spontaan snuffelzin gekregen :D