Filmpje: favoriete kwasten

De laatste tijd zie ik de vraag of ik mijn favoriete kwasten wil bespreken steeds vaker voorbij komen, dus besloot ik om er vandaag een filmpje over op te nemen. In de onderstaande video bespreek ik mijn allersupermeestfavoriete kwasten of all time. Deze kwasten gebruik ik (bijna) dagelijks en bestaan uit 4 kwasten voor het gezicht en 4 kwasten voor de ogen:

Hieronder nog even mijn favoriete kwasten op een rijtje:


– bdellium tools 957: flat top kabuki brush (te koop via boozyshop.nl)
– MAC 187: grote stippling brush
– MAC 138: shaping brush (ik gebruik deze voor shapen, blush en highlighter)
– MAC 116: small blush brush


– Sigma SS219: crease brush (klein en compact, dus ideaal om alleen oogschaduw in je crease aan te brengen)

– Sephora Smudge 14: compacte, korte en stompe brush (ideaal voor onder je oog)
– MAC 224: fluffy blending brush (ideaal voor wenkbrauwbot en in/boven de crease)
– MAC 217: blending brush (vrij compact en maakt blenden hierdoor extra makkelijk en mooi)

Ik heb deze kwasten al erg lang en ik kan met zekerheid zeggen dat ze nog steeds in goede staat zijn, zonder dat ze haartjes loslaten. Verder heb ik kwasten van Crown Brush, Make Up Store, Hema, H&M, Gosh, LotusLabel, Tokidoki, nog meerdere van bdellium, Sephora en Sigma en Lancome. In totaal heb ik er een stuk of 40, maar bovenstaande 8 kwasten zijn toch wel echt mijn favoriete kwasten en hier ben ik na al die tijd, ik heb de meeste nu al zo'n 2 jaar in mijn bezit, zeer tevreden mee.

Ik raad jullie aan om géén kwastenset te kopen, maar om je kwasten gewoon los aan te schaffen. In sets zitten altijd kwasten die je toch niet gebruikt en waarschijnlijk heb je er dan een stuk of 2, 3 die je daar wel graag uit gebruikt. Zonde van de rest! Geef dan liever wat meer uit aan twee goede kwasten en ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Welke kwasten zijn bij jullie favoriet, welk soort en merk? Welke raden jullie absoluut aan en welke raden jullie juist absoluut af?

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

88 Reacties

 1. Marcia
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Hoi,

  Ik kwam vandaag je post over je favoriete kwasten tegen. Helaas doet het filmpje het niet meer. Kan ik het filmpje ook nog ergens anders bekijken? Ben erg benieuwd namelijk.
  Alvast bedankt!

  Groetjes, Marcia

 2. Romy
  29 oktober 2012 / maandag, 29 oktober 2012

  Ik zocht gister dit filmpje op youtube, maar kon hem nergens vinden. Nu via google kwam ik er toevallig op en dacht ”yessss”. Alleen staat er dat je het filmpje hebt verwijderd. Vandaar dat ik heb niet tussen je filmpjes kon vinden… Maar waarom heb je hem verwijderd? xxxxx

 3. K
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Waar is je filmpje?
  Zou hem graag willen zien…

 4. Marieke
  27 februari 2012 / maandag, 27 februari 2012

  super leuke filmpjes

 5. 29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Hey Serena!

  Het filmpje is verwijderd. Hoe komt het dat hij weg is? Had me wel verheugd op dit filmpje.

 6. 27 januari 2012 / vrijdag, 27 januari 2012

  Ik gebruik nu kwasten van MAC en Sigma en vind die echt de beste.
  De kleine blush kwast heb ik nog niet, dat wordt mijn volgende MAC kwast denk ik 😀

 7. 20 januari 2012 / vrijdag, 20 januari 2012

  Zien er echt uit als super fijne kwasten!
  xx

 8. Jeltine
  18 januari 2012 / woensdag, 18 januari 2012

  Heey Serena!

  Ik lees al een paar jaar je blog maar heb nog nooit een reactie achter gelaten..Wat zit je make-up hier mooi, je ziet er prachtig uit! Keep up the good work 🙂

 9. 18 januari 2012 / woensdag, 18 januari 2012

  De kwasten van Zoeva vind ik héél fijn ! Jammer dat je ze alleen maar kan bestellen ! xxx Jae

 10. Inge
  17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

  Wauw je makeup zit echt fantastisch! Verder super leuk filmpje!

 11. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

  Goede tip gaf je als laatste, die ga ik binnenkort eens toepassen. 😀 Leuk filmpje, je look is echt beautiful.

 12. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

  Leuk filmpje. Ik heb geen enkele dure kwast 🙂

 13. Paula
  17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

  Ik heb ooit een kwastenset besteld van Boozyshop eigen lijn.. Deze hebben ze nu ook niet meer geloof ik, wat een ramp! Verschrikkelijke kwaliteit, haren lieten los, bovenkant kon je er zo afhalen..

 14. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

  Leuk filmpje
  Ik kon me lach trouwen echt niet inhouden bij:
  ‘Niet dat je dan op zo’n verchrachte junk lijkt’

 15. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

  Ik hoor echt van bijna iedereen dat MAC kwasten de fijnste kwasten zijn. Ik had een mini MAC kwasten set besteld ( ben de naam even kwijt, maar met een soort scotland achtige print) en ik kan niet wachten om ze te gebruiken.

  Leuk om te zien dat je zo enthousiast bent over je kwasten, haalt me misschien toch wel over voor een goede kwast. Ik heb wél een kwastenset besteld en heb goed gekeken wat ik precies wou. Het was een wat duurdere set, maar ik vind hem wel erg fijn. Hij bevat echte haren.

  De stippling kwast lijkt me wel wat 🙂

  Liefs

 16. Bayla
  17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

  Ik ben ook zo wijs met die smudgekwast van Sephora, als je de aqua eyes waterproof liner van Make up Forever aanbrengt en dan smudged met die kwast……..zooo mooi!

 17. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

  Mooie set.. ik wil ze ooook! hahaha.
  Wil zeker beginnen met 138!!

 18. elinee
  16 januari 2012 / maandag, 16 januari 2012

  Heee serena! Wat een leuk filmpje! Je komt echt zo spontaan over! Heerlijk! Zelf gebruik ik al jaren voor mijn oog make up GOSH kwasten! Erg aan te raden, werken heel fijn. Misschien dat ik ooit nog MAC kwasten koop, maar voor nu ben ik tevreden over de gosh kwasten 😉 xliefs