Filmpje: bakken met Serena!

Hi iedereen! Sinds mijn detox is afgelopen (een kort update hierover volgt nog) ben ik volop aan het zoeken naar lekkere recepten die ik wil uitproberen. Want ja, het mag nu weer! Op Pinterest viel mijn oog op een Dr. Pepper brownie en later kwam ik een Oreo Pop (= lolly) tegen. Het schreeuwde mijn naam, en dus kocht ik vandaag ingrediënten en ging ik aan de slag :)

Hieronder het resultaat:


Wat heb je nodig voor de Dr. Pepper Brownies?
– kant-en-klare browniemix (bijvoorbeeld van Home Made)
– blikje Dr. Pepper (nodig: 150 ml)
– Kersen essence (die van mij kocht ik bij de Toko)
– slagroom
– kersjes (optioneel)

Wat heb je nodig voor Oreo Pops?
– oreo koekjes
– candy melt (te koop bij kookwinkeltjes of Jamin)
– stokjes (die van mij heb ik van de Starbucks ‘geleend’)
– versierseltjes

Omdat het zo super EASY is laat ik beide recepten zien in één filmpje. Binnen een uur heb jij zowel de Dr. Pepper Brownies én de Oreo Pops op tafel. Superleuk voor een (kinder)feestje of gewoon, voor bij de thee.

Hieronder nog even wat detailfoto’s van het resultaat!

Krijgen jullie al trek? :)

Het leuke is dat het ZO simpel te maken is en dat iedereen het kan! Dr. Pepper brownies smaken eigenlijk gewoon als chocolade brownies met een vleugje kersen (denk een beetje aan de smaak van Schwarzwalder kirschetorte) en de Oreo Pops smaken als oreo’s gedipt in witte chocolade. Het is erg lekker, maar wel erg machtig. Houdt vooral je hand (of een bordje) onder de Oreo Pops wanneer je een hapje neemt, want hij kan nog wel eens afbreken! True story.

Happy Baking!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

160 Reacties

 1. Malou
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Oehhh lekker zeg! Tenminste, zo ziet het eruit : D Misschien dat ik voor mijn verjaardag wel weer even ga bakken!

 2. Ester
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Hmmm heerlijk!!
  Ik ga deze even vastzetten & ze volgende week even maken. :)
  Ze zien er heel erg lekker & mooi uit!

 3. Suus
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  lekker! btw I love your mixer :)

 4. 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  superlekker! De brownies ga ik zeker proberen :)
  Voor de oreopops maak ik ze al een tijdje met een ander (vergelijkbaar) recept, namelijk dat je 176 gram oreo’s fijnstampt/verkruimeld, deze mixt met ongeveer 25 gram roomkaas (dit is een beetje op gevoel, het moet niet papperig worden). Dit mengsel zet je een half uurtje in de diepvries, maakt er balletjes van (als bij gehakt), zet het weer even in de diepvries. Dan smelt je witte chocolade, haalt de balletjes erdoor, doet er versiersel over (disco dip, hartjes, hagelslag, etc) en dit zet je in de koelkast of diepvries totdat de chocolade helemaal uitgehard is.
  Dit is ook megalekker en iedereen die het proeft wil meer eten :)

 5. Juls
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Ziet er echt lekker uitt!!! Heb welleens de oreo pops geprobeerd, maar met gesmolten white chocolate. They are DELISHHHH!! :)

 6. Fonghwa
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Oh wat lekkerrr, krijg er gelijk trek van! Heel duidelijk filmpje ook. Je legt het heel duidelijk uit :)

 7. rachèl
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Tegenwoordig heb je ook gewoon oreo’s met witte chocola er omheen. Hoewel dit er wel veel leuker uitziet !

 8. marloes
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Hoi Serena,

  Leuk gedaan zeg! Ik heb even een vraagje over die detox, want wat is het eigenlijk het doel ervan als je daarna meteen van alles wel weer mag eten? Gewoon een vraag hoor waar ik benieuwd naar ben en verder niet om te bekritiseren :D

  Ik hoop dat je tijd en zin hebt om mijn vraag te beantwoorden in de reacties of in je verslag/post over hoe je detox is gegaan.

  • Serena
   Auteur
   19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

   die vraag zal beantwoord worden in mijn update, Marloes! Hoop dat je nog even kunt wachten. Je kunt ook vast even ‘detox’ intikken in het zoekbalkje, want dan vind je oudere berichten waarin ik het ook uitleg.

   • marloes
    19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

    Hai Serera,

    Leuk en fijn dat je er in je detox post op terug wilt komen. Ik heb je eerdere berichten hierover wel gevolgd, maar wat ik vooral bedoel is je wilt je lichaam helemaal opschonen, maar blijkbaar is het idee dat dat opschonen ‘nodig’ is om bepaalde afvalstoffen van ‘minder goed/slechter voedsel’ op te ruimen. Als je dan na het ‘opruimen’ weer hetzelfde soort voedsel gaat eten dan ga je toch ook weer ‘afvalstoffen’ creëren. Ik vergelijk het met je kamer opruimen. Als je na het opruimen direct weer troep maakt heeft het in mijn ogen niet zo veel zin.

    Mijn vraag is dus eigenlijk of het niet beter is om structureel anders te eten dan om af en toe te detoxen als je voordelen, zoals een mooiere huid waar je eerder over schreef zou willen behalen.

    En nogmaals is het geen kritiek op jou, maar gewoon iets waarover ik graag van mening zou willen wisselen omdat het iets is wat me bezig houdt, ik vraag het me gewoon af en wil er wel meer van weten van jou.

    Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel en het niet als kritiek opvat!

    Liefs,
    Marloes

    • sietske
     19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

     Ik dacht ook: jee wat zonde, lekker gedetoxed en dan allemaal troep weer gaan eten. Met alle respect want ik watertand ook hierbij hoor maar noten vruchten groenten zaden en fruit en iets hartigs zoals quiche is veel beter voor je lichaam.
     Evengoed vind ik het heel creatief en leuk voor een tractatie op school!

    • Serena
     Auteur
     19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

     hi Marloes,

     Ik vind jouw reactie allesbehalve bekritiserend, ik merk gewoon dat je oprecht geïnteresseerd/nieuwsgierig bent dus je hoeft je echt niet zo vaak te verontschuldigen hoor! ;-)

     Maarre, ik begrijp de strekking van je vraag. Natuurlijk is het beter om na je detox jezelf niet meteen vol te stouwen met van alles en nog wat, maar in het boek ‘van afvalbelt naar tempel in 28 dagen’ staat dan ook een after-detox dieet. Dat is niet zo streng als het dieet tijdens je detox, maar wel een stuk verantwoorder als je eventuele dieet vóór je detoxperiode. Je mag dan bijv. wel weer brood, maar dan liever geen wit, om maar even wat te noemen. Dus, of je nu wel of geen toegevoegde suikers eet, je bent alsnog bezig met het opbouwen van afvalstoffen, maar bij de een zal dit wat sneller gaan dan de ander. Door de detox ben je sowieso bewuster geworden van wat je eet. En ik denk dat het doel van de detox – althans, voor mij – was om te kijken of ik er energieker van zou worden en om mijn lichaam te cleansen. Het voorbeeld met je kamer opruimen snap ik, maar je moet maar zo zien: als je helemaal niet detoxt dan stapelt het zich maar op, terwijl je, wanneer je het eenmaal per jaar doet, steeds met een schone lei kunt beginnen. En nu kun je het ook gewoon ‘bijhouden’, maar voor mij is dat niet zo zeer nodig. Ik snoep namelijk niet echt heel veel en ik eet over het algemeen best gezond!

     Heb ik je vraag een beetje beantwoord?

     • anoniem
      19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

      Ik snap niet dat je in die onzin gelooft, vooral met je opleiding. Ik studeer biomedische wetenschappen en zo’n detoxdieet is uiterst ongezond, je komt allerlei voedingsstoffen te kort. En vooral als je je er vlak daarna weer vol gaat proppen met cake en chocola… Eet gewoon gezond en geniet van het leven…

      • Serena
       Auteur
       20 mei 2012 / zondag, 20 mei 2012

       De reden dat ik een detox dieet heb gevolgd was uit nieuwsgierigheid, om te kijken of het inderdaad zou werken. Want hey, op papier kan alles heel mooi klinken, maar wie weet hoe het in de praktijk gaat? Als analist, en als student biomedische wetenschappen, weet je natuurlijk dat theorie en praktijk niet altijd hand in hand gaan.

       Ik denk dat je mijn site nog niet zo lang volgt, want als je dat wel zou doen dan zou je weten dat ik mezelf niet volprop met cake en chocola en dat ik eigenlijk best gezond eet. En ik vind het niet per definitie ongezond om jezelf eens af en toe te trakteren op een lekkernijtje.

     • marloes
      20 mei 2012 / zondag, 20 mei 2012

      Ha Serena,

      Fijn dat je mijn vraag niet als kritiek opvatte en je hebt hem inderdaad erg goed beantwoord :D

      Als ik weer even terug pak op het voorbeeld van je kamer opruimen zou je het dus kunnen zien als een soort voorjaarsschoonmaak/grote schoonmaakbeurt ofzo. Met de recepten die je liet zien had ik ook helemaal niet het idee dat je bepaalde voedingsstoffen te kort zou komen, want je at bijvoorbeeld geen brood, maar wel andere granen, zoals quinoa (heel anders dan bij een sapdetox waar ik echt mijn vraagtekens bij heb!).

      Ik ben benieuwd om in je detoxpost te lezen of je iets gemerkt hebt van een fitter gevoel en/of een betere conditie van je huid.

      Groetjes,
      Marloes

 9. Monica
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Leuk en lekker zeg. En wat een geweldige mixer. Waar heb je die vandaan? My world is pink dus je snapt ik ben verliefd. Echt heel schattig trouwens dat je eerst zonder dat ie aanstond alles ging roeren. Ik snapte het helemaal. Want anders stuif alles over je tafel, maar ik vond het cute.
  Maar een 10 voor de tip echt lekker en snel.

  • Serena
   Auteur
   19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

   Van de Hema, maar las ergens dat ‘ie niet meer te koop is… helaas!

   • Monica
    19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

    snik. A girl cant have it hè. maar bedankt voor je reactie

 10. Elle
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Dr Pepper brownies? Waarom eten jullie Nederlanders altijd zo vreemde combinaties of ligt dat aan mij :p Oreo’s zijn trouwens geen koekjes met chocolade, maar cacao.

  • 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

   chocolade word gemaakt van cacao! chocolade is in principe cacao, :)

 11. ceciel
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  eigenlijk
  sorry moet leren typen:)

 12. ceciel
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  mmmm ik begin nu trek te krijgen!!!
  hoe lang heb je eiggelijk gedetoxt??
  ps: super leuk shirtje dat je aan hebt!

  • Serena
   Auteur
   19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

   in totaal 28 dagen

 13. 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Bij onze Snoepwinkel kun je alleen Smeltchocolade halen. Kun je bijvoorbeeld de witte chocolade ook kleuren met kleurstof? Want anders moet ik ergens anders heen voor Candy Melts…

  • Serena
   Auteur
   19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

   Waarom zou je het kleuren? Gebruik gewoon wit!

 14. Kirsten
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  “Die heb ik bij de Starbucks gepikt, dus die kan je daar gewoon halen!”. Haha, moest zó hard lachen! Starbucks kan wel een extra voorraadje roerstokjes aanleggen nu.

 15. 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  jummie, krijg er spontaan trek van!

 16. helena@hot.com
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Huh maar die dr pepper proef je dus niet terug in de brownies?

  • Serena
   Auteur
   19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

   Jawel, er zit een kersensmaakje aan, dat schrijf ik onderaan mijn artikel.

 17. Estie
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Heel erg leuk en lekker!!:) en ook niet zo moeilijk, hou ik wel van:)

 18. 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Ohh, krijg hier helemaal trek van! Hihi!
  Zier er echt heerlijk uit:D

 19. ---
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Echt een leuk filmpje. En de muzieks is ook leuk. Hoe heet het liedje eigenlijk?
  Bij ons in de buurt is er een winkel (taart en decoratie) die bakproducten verkoopt dan kan ik ook kijken voor die stokjes.

  Kan je trouwens ook andere cola gebruiken of zonder cola werken?

  xxx

  • Serena
   Auteur
   19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

   Het liedje is gewoon van iMovie, geen idee hoe ie heet!
   Zonder cola kan ook, maar dat is juist de grap van deze brownies, anders waren het gewoon normale brownies ;-)

   • ---
    19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

    o oke.

 20. 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  ziet er echt super lekker uit! Ik wil oook! hahah

 21. Anisah
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Leuke shirt heb je aan! En ik heb dit al vaker gezegd maar ik ben echt jaloers op je figuur.
  Ik ga die oreo lolly´s ook uitproberen. Ziet er lekker en vrolijk eruit.
  Leuke filmpje.

 22. Ronja
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  hoi serena zou je ook gewoon de candy melts ind eoven even kunnen doen? ik heb geen magnetron.. en au bain marie mislukt bij mij altijd!

  • Serena
   Auteur
   19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

   Dat staat niet op de verpakking, dus ik zou het niet doen!

 23. maya
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  mmmmmmmmmmmm, ziet er super lekker uit!!! ga zeker eens proberen!

 24. 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  ik wou dat ik door het scherm kon gaan om ze op te eten…

 25. 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  WAUWW maar kun je het ook zonder de kersen maken bij de brownies

 26. 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Zooo leuk! Duidelijk gefilmd ook, ik heb laatst met een vriendin afgesproken dat we voortaan 1x in de 2 weken iets gaan bakken dus deze gaat vast ook wel eens langskomen! ^^

 27. Anne
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Moet je de oven niet voorverwarmen voor brownies of wel?

  • Serena
   Auteur
   19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

   Jawel, 10 min. Maar dat verschilt per oven. Staat gewoon op de verpakking, dus als je dit gaat maken komt het wel goed! :)

 28. 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  ziet er lekker uit. het is trouwens niet slim om je gardes op je bak af te kloppen want dan klop je de lucht uit je slagroom/cakemix etc en dan zakt het eerder in :)

 29. Inez
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Hahaha serena! Ik ging echt even strijk met ‘Die heb ik bij de starbuck gepikt’ haha echt hilarisch hoe droog je dat zegt! :p

 30. 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Super recepten! Ik ga ze alle 2 uitproberen, zeker de oreo pops, aaaah nom nom!

 31. 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Die oreo pops zijn mega cute! Leuk idee dat je het ook filmt, zou je misschien eens een filmpje kunnen maken hoe je een smoothie maakt: gezond en lekker! :)
  Liefs,
  Ell

 32. 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Wat leuk gedaan, de oreo koekjes zou je denk ik ook zonder stokjes kunnen maken? Lijkt me zo leuk om te doen.

  • Rianne
   20 mei 2012 / zondag, 20 mei 2012

   Dat kan wel denk ik maar dan wordt het dippen moeilijker lijkt me :p

 33. Mina
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Hahaha, ik moest echt heel hard lachen toen je heel droog zei: Die heb ik bij de Starbucks gepikt. XD

 34. Sanne
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  aaaaaah goddelijk! Vooral die oreo´s..
  Helaas moet ik op mijn lijn letten :(

 35. Cindy
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  It looks really jummy!

 36. 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  wauw, dat ga ik een van deze dagen maken!!

  XO ChamaFashion

 37. renoeka
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Yummm

 38. Aprill
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Lekker, ik ga het zeker proberen!

 39. 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Stuur ze even op naar mij! Haha, nee, serieus: VET LEKKER! Arh ik wil nu direct beginnen bakken maar ik heb een bakverbod gekregen van m’n ouders omdat ik anders veel te veel zou bakken.

  • 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

   Whaha jij ook al. Ik mag ook niet meer bakken sinds een keer vanalles mis is gegaan (a).

 40. Chiara
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Leuk&lekker!

 41. Lianne
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Heldin! Morgen ben ik jarig, wilde nog iets lekkers bakken. Ik ga morgen denk ik even langs de supermarkt! Kan ik uitdelen :)

  • 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

   Alvast gefeliciteerd! En ohh, wat ziet dit er lekker uit!

  • Diana
   20 mei 2012 / zondag, 20 mei 2012

   Proficiaaat! =D

 42. 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Ah, echt een heel leuk filmpje, je hebt ook een superleuk shirt aan! De oreos zijn echt heel leuk gedaan, het is volgens mij ook veel steviger dan cakepops. Ik ging namelijk voor mijn verjaardagsfeestje cakepops maken donderdag en ze waren redelijk mislukt. Ze zagen er wel leuk uit, maar lekker waren ze niet en een paar waren er zelfs uit elkaar gevallen. Oeps, volgens mij ben ik geen keukenprinses :P

  • Serena
   Auteur
   19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

   Candy Melts zijn wel echt heel handig i.c.m. Cake Pops, want dit wordt echt wel heel hard. Dus.. misschien nog eens proberen en dan met Candy Melts! :)

  • 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

   Misschien teveel frosting gebruikt, dan wordt het mengsel te zacht.

  • 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

   Ik maak ze met de Cake Pop maker, werkt echt heel gemakkelijk en ze smaken heerlijk =D

 43. 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  zag het net op youtube aaah ziet er lekker uit

 44. 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Ik bekijk het filmpje nu, super leuk. Ben nu bij het stukje dat je uitlegt wat oreo koekjes zijn! :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *