The Fault in our Stars

dit is een gesponsorde post – vorige week was ik op de Vidcon Partner Reception in het Hilton hotel, een exclusief feestje voor een select aantal YouTubers. Na lang in de rij te hebben gestaan stormde ik de deuren naar het balkon door, want ik had slechts één doel: op zoek naar fingerfood! Ik had nog geen avondeten op en had onwijs veel trek, dus toen ik een tafel met hapjes in het vizier kreeg liep ik er als een hongerige wolf op af. Ik het voorbijgaan beukte ik per ongeluk tegen een meneer op, die naar me glimlachte, zich vriendelijk verontschuldigde en weer verder liep.

‘Botste jij nou net keihard tegen John Green op, Sereen? Goeie binnenkomer hoor!’ zei Thomas. Wat blijkt? Ik ben tegen de schrijver van het boek ‘The Fault in our Stars’ opgebotst, een prachtig boek dat is verfilmd en waar we binnenkort van kunnen genieten in de bioscoop.

FaultInOurStars1sheetnieuwThe Fault in our Stars gaat over het meisje Hazel (gespeeld door Shailene Woodley), die al haar hele leven vecht tegen kanker. Door een medisch wonder is haar tumor aan het krimpen waardoor ze weer een aantal jaren langer kan blijven leven, maar ze blijft een ‘tijdbom’ zoals ze zich zelf noemt, omdat ze nooit weet op welk moment haar ziekte haar fataal zal worden.

Tijdens de Cancer Kid Support Group, een groep waar jonge mensen samen komen om te praten over hun ziekte, ontmoet ze de knappe Augustus Waters, oftewel Gus (Ansel Elgort). Gus heeft een prothese-been en Hazel is afhankelijk van een zuurstoftank in een rugzak die ze altijd met zich meesleept, maar ondanks alles worden de twee verliefd.

DF-18655The Fault in our Stars is een meeslepend liefdesverhaal over jonge mensen die elkaar helpen en liefhebben. Het is prachtig, maar tegelijkertijd verdrietig en oneerlijk. Er zitten ook veel mooie, grappige momenten in en naar wat ik heb gehoord kan niemand het drooghouden op het eind. Niet voor niets is dit John Green’s bestseller boek! Het krijgt vele lovende kritieken en laat een enorme indruk achter. Het is echt zo’n boek waarvan je even moet bijkomen om alles te verwerken, en wat je vervolgens aan al je vrienden aanraadt om te lezen.

DF-21199rMeestal is het zo dat boekverfilmingen altijd minder goed zijn dan het boek, maar deze film krijgt net als het boek lovende kritieken. Op IMDb scoort The Fault in our Stars een dikke 8,4. Volgens mij is dit echt zo’n MUST SEE movie waar iedereen het straks over heeft en waar mensen twee keer voor naar de bioscoop gaan. Ook ik ben zeker van plan om deze film te gaan kijken, het lijkt me een prachtig verhaal.

The Fault in our Stars is vanaf 10 juli te zien in de bioscoop.

Ken jij The Fault in our Stars? Zijn het boek en de film iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

83 Reacties

 1. Eva
  9 juli 2014 / woensdag, 9 juli 2014

  Hij is superleuk! Zoals je al zei, aan het einde hadden we een enorme berg tissues 😉 xx

 2. Frédérique
  7 juli 2014 / maandag, 7 juli 2014

  Deze film was echt zo adembenemend mooi. Zoals al verwacht, zaten wij met vijf meiden aan het einde van de film onze ogen eruit te ballen.

 3. Joyce
  4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  Ik vind het boek geweldig! Omdat de film eerder uitkwam in België, ben ik daar met mijn vriendinnen heen gegaan om hem te zien 🙂 Het boek is geweldig verfilmd, bijna alle tekst uit de film komt letterlijk uit het boek. Ik heb zoveel gehuild en zolang gewacht tot ie uitkwam, ik raad het iedereen aan om hem te gaan bekijken!

 4. N
  4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  Ha wat leuk! Mijn vader heeft het Nederlandse deel vd productie gedaan en ben natuurlijk onwijs trots.

 5. 4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  Dit lijkt me een heel mooie film, maar ik denk of weet bijna zeker dat ik deze niet in de bios ga kijken. Ik hoorde al op de televisie dat het een erg heftige en emotionele film blijkt te zijn. Lekker thuis kijken dus! 🙂

 6. 4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  Ik heb het boek al op de IPad staan voor op vakantie! Ben nu eerst The Hungergames aan het lezen. Wauw, wat is lezen toch heerlijk! Het is zo stom hoe de universiteit lezen verschrikkelijk maakt. Als het geen vakantie is moet ik al zoveel lezen dat ik gewoon geen zin meer heb in een ontspannend boek. Nu ik eindelijk weer begonnen ben kan ik niet meer stoppen!

 7. Femke
  4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  Heb het boek in een dag uitgelezen. Prachtig. Ga zeker naar de film toe!

 8. 4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  Ik heb er al veel over gehoord en over gelezen, over deze film, maar ik hou niet zo van die trieste verhalen, dus ik denk niet dat ik hem ga bekijken.

 9. 4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  Heb de film vorige week gezien in de bios. En ja, echt een must see. De laatste tien minuten hoorde ik overal om me heen mensen snotteren in de zaal en ook ik verliet de zaal met tranen in mijn ogen om vervolgens buiten bij m’n fiets even in huilen uit te barsten.. Heb het boek niet gelezen dus een vergelijking kan ik niet maken, maar echt, de film moet je gezien hebben.

 10. Sim
  4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  Ik ben wel benieuwd naar deze film, ook vanwege het kanker aspect. Dit wordt soms in films geromantiseerd in de zin dat patiënten er ondanks hun ziekte toch nog sereen en goed uitzien (Komt een vrouw bij de dokter, gisteren ook Sweet november op TV). Of dat ze nog allerlei spannende en leuke dingen meemaken terwijl in werkelijkheid kanker patiënten soms wandelende geraamtes zijn en alleen maar op bed kunnen liggen. Het is met andere woorden een nare ziekte die je niet wil krijgen. Hoe dat in deze film is weet ik niet, wil m zeker wel gaan zien.

 11. Jessica
  4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  Ik wilde deze film zó graag zien omdat hij zo geraved werd door Amerikanen.. En volgens mij ligt het aan mij, maar ik vond de film echt heel erg tegenvallen 🙁

 12. Lisa
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik zag deze film vorige week al, heel ontroerend!!

 13. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik heb het boek vandaag binnengekregen en ben meteen begonnen met lezen! Het is echt een mooi boek 😀 Ook ben ik heel benieuwd naar de film!

 14. Anita te Gussinklo
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik hoor zoveel over deze film.
  Dat bankje is zelfs gestolen.(amsterdam)
  Heel veel toeristen komen ervoor.

 15. Lidewij
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Gisteren gezien en nee ik kon het ook niet drooghouden.. Echt een hele mooie film en meteen als de film op dvd is zal ik hem zeker aanschaffen!!

 16. Josephine
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik heb de film vorige week gezien echt een hele mooie film. Neem de zakdoekjes maar mee! 😉

 17. Fleur
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Hij is heeeeeel mooi, maar ik heb de hele film zitten huilen en uit de bioscoop ook nog. Maar hij is heel mooi en zeker de moeite en tranen waard

 18. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  De film en het boek zijn zo mooi! Een van de beste boekverfilmingen die ik gezien heb.

 19. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik ben zo benieuwd naar deze film!

 20. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik heb het boek liggen, maar ben stiekem wat bang voor de huilscènes…

  • Loes
   4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

   Ja, ik ook! haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *