Fashion Horror: de witte legging?

In de loop der jaren schijnt er een soort afkeer te zijn ontwikkeld jegens de witte legging. Het is een legging, maar dat wit, dus wat is er dan zo verschrikkelijk aan? Wat heeft mensen ertoe aangezet er zelfs een speciale anti-witte-legging-facebook-pagina* voor aan te maken? Magazines als Viva en Linda supporten de strijd tegen de witte legging en het lijkt wel alsof de fashionwereld het liefst deze ‘ondingen’ voorgoed uit het straatbeeld wilt verbannen. Maar, waarom?

Over het algemeen zie ik dat de witte legging wordt gecombineerd met bloemetjestuniekjes, birkenstocks, flatjes en spijkerrokjes of -shorts en ik moet toegeven: dit is niet de meest flatteuze look. Ik heb het al besproken in mijn artikel ‘How-to: longer & leaner legs‘ waar ik aangeef dat je benen korter lijken door kledingstukken te dragen die de lengte doorbreken. Kijk maar bij de foto hieronder waar ik de witte legging draag zoals ik hem vaak tegenkom op straat:

Het shortje heeft een horizontale lijn, de legging kapt de lengte af net boven mijn enkels en de flatjes zorgen dat mijn benen niet echt een mooiere shape krijgen (in tegenstelling tot high heels). Smaak is heel persoonlijk en ik heb persoonlijk geen ‘last’ van de witte legging, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik er tot op heden ook nooit eentje heb aangeschaft. Ik vind het namelijk vrij lastig om de witte legging te combineren in een outfit waar mijn benen goed in uitkomen.

Daarbij oogt een witte legging – naar mijn idee – wat goedkoper dan een zwarte legging. Je ziet namelijk de naadjes aan de zijkant veel beter zitten en zo lijkt het niet echt goed afgewerkt, bovendien schijnt het sneller door waardoor eventuele cellulite en vetjes beter zichtbaar zijn – daar waar de zwarte legging dit allemaal camoufleert. Zwart is denk ik gewoon wat makkelijker te combineren en maakt de benen flatteuzer dan wanneer je een witte legging aantrekt, maar juist DAAROM bedacht ik een uitdaging voor mezelf: creëer een aantal looks mét witte legging die er toch charmant en fashionable uitzien.

En ik kan je vertellen, het was niet makkelijk.

Met een zwarte legging kun je al snel een stijlvolle outfit creëren, maar een witte legging daarentegen oogt al snel wat te sportief en ‘gympak-achtig’ – zeker in combinatie met felle kleurtjes. Ik heb alle mogelijke kleurencombinaties uitgeprobeerd, maar persoonlijk vind ik de combinatie van wit met off-white, zand, cream, beige en andere natureltinten het mooiste en meest stijlvol staan.

Op de foto linksboven draag ik: witte legging (Ter Stal), cognackleurige ASH laarsjes, off-white oversized katoenen trui van Larissa, vintage zand/bruin riempje van mama en een cognackleurige tas van Mirocca.nl.

Op de foto rechtsboven draag ik: witte legging, bruine suede enkellaarsjes van Lanvin, witte tanktop (Forever21) met daaroverheen een gehaakte zandkleurige oversized trui met vleermuismouwen (van Larissa, uit New York) en een zandkleurige shopper van Mynewbag.nl.

Wil je liever iets meer kleur in je outfit dan kan dat, maar ik stel voor om dat met mate te doen. Het mooiste vind ik een all white outfit met kleurrijke accessoires.

Op de foto’s hierboven draag ik een tanktop en een wit lang t-shirt over mijn witte legging, maar geef ik de outfit een hint of color met kleurrijke accessoires zoals neon slippertjes, magentakleurige pumps en wat vrolijke sieraden. Om eerlijk te zijn vind ik deze outfits minder geslaagd dan de twee hierboven, maar ik wil het toch even laten zien omdat misschien niet iedereen dol is op zandkleurige natureltinten en hoge hakken en gewoon wel van wat kleur houdt. Trouwens, het middelste vestje is net iets te kort naar mijn smaak, maar het gaat even om het idee 🙂

Ik heb ook geprobeerd de witte legging te combineren met zwart, maar in de meeste gevallen vind ik dat toch wat te ‘hard’ overkomen en daarom ga ik liever voor de bruine en natureltinten. Om het geheel wat ‘frisser’ te laten lijken. Zwart en wit kan prima samen, maar ik combineer dan dan liever met een zwarte broek, een witte short of gewoon een lichte spijkerstof. Een witte legging met zwarte schoenen vind ik gewoon niet zo, maar het kan wel! Hieronder heb ik de witte legging gecombineerd met een zwart/wit gestreepte oversized trui en zwarte enkel wedges. Het heeft een beetje een Franse vibe, een beetje tuttig maar wel cute. Het is een snelle telefoonfoto dus de kwaliteit is niet super, maar even voor het idee:

Er zijn totaal geen regels wanneer het op fashion aankomt, dus ik vind het onzin dat men er over het algemeen zo op tegen is. Het is niet het kledingstuk, maar de combinatie die het ’em doet. En dan nog, als jij lekker met je spijkerrok over je witte legging rond wilt dartelen en je daar prettig bij voelt, wie zijn wij dan om jou tegen te houden?

Met dit artikel wilde ik laten zien dat de witte legging echt niet zo afzichtelijk is als veel mensen denken en dat je er gewoon leuke en stijlvolle outfits mee kunt creëren. Laat je niet tegenhouden om bepaalde items te dragen, alleen maar omdat de mensen om je heen er grapjes over maken! Durf te dragen wat je leuk vind, laat je niets wijsmaken en wees creatief.

De witte legging: niets mis mee.

Until next time,
Serena Verbon

*Deze Facebook-page is vooral bedoeld als grapje en moet je niet al te serieus nemen 😉 

 

Volg:

196 Reacties

 1. Crmen
  1 augustus 2012 / woensdag, 1 augustus 2012

  Leuke combinaties 🙂 maar toch ht bijft een raar kledingstuk…

 2. elien
  1 augustus 2012 / woensdag, 1 augustus 2012

  Sorry maar, ik vind het echt niet zo mooi.

  Wel leuk dat je het verschil toont en het ziet er inderdaad beter uit op de laatste foto’s, dan wanneer je het met zo’n jeansshortje draagt. Maar dan nog; het is gewoon niet mijn ding. Het maakt benen zo lomp i.p.v. elegant.

 3. 1 augustus 2012 / woensdag, 1 augustus 2012

  persoonlijk hou ik niet zo van witte leggings maar het staat je echt heel erg leuk!

 4. 1 augustus 2012 / woensdag, 1 augustus 2012

  Ik vind ze allemaal leuk staan! En ik vind het ookals je het goed combineerd staat een legging altijd goed! En hangt ook beetje af hoe breed je bent! En als je het leuk doet niet te staat het supper!

 5. Laura
  1 augustus 2012 / woensdag, 1 augustus 2012

  Ik vind je outfits niet echt geslaagd.. vooral omdat je hem meer als broek lijkt te gebruiken als legging. Een lang hemdje over een legging vind ik geen outfit? En net als de truitjes enzo, ze zijn super kort natuurlijk ziet dat er niet uit.

 6. 31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  nee ik haat witte leggings ook. het ziet er niet flatteus uit en oogt erg oridinair..
  ik vind je outfits leuk geprobeerd, maar nog steeds vind ik het niet mooi..

 7. 31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  De 2de outfit met dat zand/beige achtig blousje is heel erg mooi! x

 8. 31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  Ik vind het ook zo flauw dat mensen zo’n verschrikkelijke afkeer tegen witte leggings hebben en dat het liefst nog van alle daken schreeuwen ook… Dat tijdschriften en andere bekende media dit soort dingen supporten vind ik ook een beetje apart, omdat je daar eventueel ook een deel van je lezerspubliek stiekem toch een beetje voor paal zet. Laat iedereen lekker dragen wat ze willen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf niet in het bezit ben van een witte legging, omdat ik het bij mij gewoon niet leuk vind staan.

 9. 31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  Ik ben helemaal verliefd op je zand gestreepte trui! Waar heb je die gekocht?

 10. Sylvia
  31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  Wow, ik vind ze allemaal op één a echt ontzettend mooi. Ik denk vooral omdat je het haast combineert alsof het een broek is. <3

 11. 31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  waah, toen ik die eerste foto zag, dacht ik indd… oh no O_O, maar k moet zeggen dat die andere outfits echt goed gelukt zijn! waauw! 😀

 12. Linda
  31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  Wat grappig ik zag je gisteravond lopen bij de ijssalon, in de outfit met het bruine vest!

 13. 31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  Leuke combinaties! Ik vind wel dat je zeker bij een witte legging het moet combineren met iets langers wat over je kont heen valt zeker omdat het niet zo strak trekt als bij een zwarte legging.

 14. Rianne
  31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  die 3e outfit vind ik erg mooi, met dat wit/beige gestreepte shirt !

 15. sanne
  31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  ik weet niet wat mensen er tegen hebben ieder zun eigen smaak ! tog ??

 16. 31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  De eerste 2 outfits zijn echt mooi inderdaad, al zou ik het toch niet aantrekken aangezien mijn benen een andere omvang hebben. Toch zie je bijna nooit mensen er zo bij lopen en meestal met een kort broekje erover; ik vind het jammer.
  Doe mij maar een zwarte legging, of geen legging, hihi!
  Liefs, WingedBeauty

 17. 31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  Tja, ik vind een witte legging ook niet bepaald flatteus. Al moet ik zeggen dat het in combinatie met de zand en natuurlijke kleuren wel mooinis! De tweede en derde outfit vind ik dan ook erg leuk! 😀

 18. 31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  het is niet helemaal mijn ding maar verkeerd is het zeker niet !
  vooral met aarde tinten best leuk !
  x

 19. Noor
  31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  Heel leuk, creatief artikel! Ik moet zeggen dat je m’n kijk op witte leggings hebt veranderd 🙂

 20. 31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  Een witte legging met off white vindt ik dan juist weer een no-go. Als je wit met off white draagt creëert dat het effect alsof je off white kleding stuk ‘vies’ is. De outfit daarnaast staat wel ongelofelijk leuk!

 21. Joanne
  31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  Dat is dus het fijne aan fashion. Geen regels!
  ps. Ik ben dus gisteren naar de Primark geweest en heb de ‘halve donut’ gehaald. Hij was €2,-. ‘k Ga em vanmiddag ofzo maar eens uittesten.
  Ben benieuwd!

  x

 22. Felicia
  31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  Echt een leuk artikel was dit om te lezen!
  Vind je 2e en 3e outfit ook echt super goed geluk,
  het zou me zelf niet lukken om de witte legging er mooi uit te laten zien haha.
  Heb ze nog wel in de kast liggen, droeg ze vroeger
  Nu vind ik ze niet mooi meer

 23. 31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  Ja je draagt ze als witte broek, zo kan het wel vind ik 😉

 24. 31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  ik had niet verwacht dat je zo’n leuke outfits kon maken met een witte legging. ik denk dat de stereotype mensen die een witte legging dragen vaak ook echt foute dingen erbij dragen waardoor het niet staat

 25. 31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  Met wit vind ik een witte legging helemaal nietzo erg!

 26. 31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  AMEN!! Als ik sommige reacties hoor van mensen die ladies belachelijk maken met een witte legging, shame!

 27. 31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  Ik vind dat je leuke outfits hebt weten te creëren met een witte legging! Toch vind ik het nog steeds niet mooi en zou ik het zelf nooit dragen omdat zoals je zelf ook al aangaf je er alles in ziet (cellulitis!)

 28. Renske
  31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  Goede poging Serena, maar nee die witte legging heb ik nooit mooi gevonden. Als mensen hem willen dragen, vind ik overigens dat ze dat gewoon moeten kunnen doen. Daar heeft een ander geen last van toch:)

 29. roze wolkje
  31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  Ik vind dit echt een super goed artikel! Heel vermakelijk om te lezen en origineel.

 30. missnemo
  31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  Jouw outfits zijn al iets beter dan die van de gemiddelde leggingdrager, maar mooi vind ik ze nog steeds niet. Het blijft voor mij goedkoop ogen en flatterend vind ik het niet.

 31. 31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  You did it! Je rockt de witte legging, Serena 🙂

 32. 31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  Ik vind je outfit met de cremekleurige trui heel erg mooi. Het zit hem inderdaad gewoon in hoe je hem draagt!

 33. Diana
  31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  kheb beetje cellulitis dus nooo waay wit.

 34. Chantal
  31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  Ik zal niet zeggen dat ik het echt mooi vind, maar voor mij is een witte legging ook wel deels ‘praktisch’. Ik heb namelijk stevige benen waardoor (wanneer ik bv. jurkjes draag) mijn bovenbenen tegen elkaar aan komen en ik er pijnlijke schaafwonden door krijg… Nou, dan maar liever ‘n driekwart witte legging onder een zomersjurkje dan met 30 graden in een lange broek lopen zoals ik voorheen jarenlang deed, dat is ook geen pretje! Dat is denk ik dus de rede waarom stevigere vrouwen vaker witte leggings dragen.
  Natuurlijk valt zo’n jurkje dan ook wel helemaal over mn kont heen, zodat er verder weinig valt te zien ;). Dusja, dat is de rede waarom ik wél een korte witte legging draag..

 35. Marieke
  30 juli 2012 / maandag, 30 juli 2012

  Serena, vertel me ALSJEBLIEFT waar je die neonkleurige sandaaltjes vandaan hebt, ze zijn zo gaaaf!

  • Serena
   Auteur
   31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

   Thanks! Gekocht in Liverpool bij River Island, mss ook nog wel in NL te koop? Ze waren in de sale.

 36. Amber
  30 juli 2012 / maandag, 30 juli 2012

  Ik vind het zoals je het gecombineerd hebt wel mooi staan, maar toch denk ik dat bijv. een witte skinny jeans mooier had gestaan. Ik ben zelf in ieder geval wel van mening dat je werkelijk elk kledingstuk mooi kan combineren!

 37. Karlijn
  30 juli 2012 / maandag, 30 juli 2012

  VERSCHRIKKELIJK! Alle witte leggings tegelijk op de brandstapel. Je krijgt er van die knotsknieën door, en het ziet er gewoon ordinair en cheap uit. Krijg er echt de bibbers van..

 38. 30 juli 2012 / maandag, 30 juli 2012

  Ik vind die eerste twee outfits erg mooi, heb je leuk gedaan !

 39. Maaike
  30 juli 2012 / maandag, 30 juli 2012

  Witte leggings zijn zoooo oncharmant. Nee, ik vind het echt superhollands en lelijk staan. Staat werkelijk bij niemand goed. Zelfs niet bij Doutzen.

 40. 30 juli 2012 / maandag, 30 juli 2012

  Oh, ik wist niet eens dat dat niet mocht, een witte legging :p maar ik ken dan ook niks van mode. Vind wel dat je mooie outfits hebt gemaakt!

 41. Tamara
  30 juli 2012 / maandag, 30 juli 2012

  ik draag geen witte leggings omdat ik het idee heb dat mn benen er 2x zo breed uitzien haha. Zelfde heb ik met witte broeken, het accentueert alles niet iets te goed, terwijl donkere kleuren precies het tegengestelde doen, wat ik erg fijn vind (:

 42. 30 juli 2012 / maandag, 30 juli 2012

  Nog steeds geen fan, sorry 🙂 maar leuke challange

 43. 30 juli 2012 / maandag, 30 juli 2012

  Ik vind hem met een shortje erop niet zo succesvol… met de outfits die jij erbij hebt gedaan vind ik ze trouwens wel heel tof! Maar geef mij toch maar een zwarte legging (of nog liever: panty) more my kind of thing. 😀

 44. 30 juli 2012 / maandag, 30 juli 2012

  Je hebt het leuk gecombineerd! Ik vind dat mensen maar moeten dragen wat ze zelf willen. Zelf draag ik enkel zwarte leggings omdat ik andere kleuren me niet vind staan.

 45. 30 juli 2012 / maandag, 30 juli 2012

  Ik snap die hele commotie niet zo goed rond de witte legging. Er schijnt zelf een haat pagina te zijn op facebook, waar men heel aso foto’s post van meiden die een witte legging dragen! Er is niets mis met een witte legging, ook al zou ik hem zelf niet dragen. Leuk artikel dus!

  • Serena
   Auteur
   31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

   Ja, die pagina die ik bovenaan dit artikel bespreek en link bedoel je? 😉

 46. Anita
  30 juli 2012 / maandag, 30 juli 2012

  Grappig en leuk onderwerp weer Serena.
  Ik stond Zondag voor mijn kast en kwam mijn witte legging tegen.
  Heb dus 1 witte en dacht nog Wanneer en met wat heb ik die voor het laatst aan gehad?Met deze tips vind ik het inderdaad toch wel het mooist gecombineerd met off-white, zand, cream, beige en andere natureltinten.
  Maar volgens mij staat een vuilniszak jouw ook nog beeldig (nieuwe uitdaging)?

  • Serena
   Auteur
   31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

   Hahaha, nee, daar kom ik niet mee weg hoor! 😀

 47. Franca
  30 juli 2012 / maandag, 30 juli 2012

  O MY GOD door een witte legging lijk je 10x zo dik als je echt bent, never nooit dat ik die dus ga dragen haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *