Even een teken van leven

Zo’n anderhalve week geleden was ik met George en een groepje vrienden in Porto. Ik voelde me al een paar dagen niet lekker: ik had een vreemde, gevoelige huid (zoals je huid aanvoelt wanneer je griep hebt), toen kwam er ook spierpijn bij kijken, ik zat gewoon niet lekker in mijn vel en was ook erg moe en snel uitgeput. Toen kwamen de eerste blaasjes, onder mijn linkerborst. Misschien kwam het door de warmte? Bij je BH is het natuurlijk een beetje broeierig. Alhoewel het helemaal niet heet was in Porto (viel eigenlijk best tegen, I ain’t gonna lie!). Eenmaal in Nederland kwamen steeds meer blaasjes bij, ze werden groter en spreidden zich langzaam richting mijn ribben naar mijn rug. Na wat Gegoogle wist ik het bijna 100% zeker: ik had gordelroos.

De huisarts bevestigde mijn zelfdiagnose. Ik kreeg een zinkzalfje mee om alles mee in te smeren en dat was dat. Geen idee hoe erg gordelroos kon worden, ging ik nietsvermoedend op persreis naar Parijs. Daar zette de gordelroos nog verder door. Ik hield me groot, maar ik KON gewoon niet meer. Lopen deed pijn. Ademen deed pijn. Ik voelde me zo belabberd dat ik het niet eens kon opbrengen om af en toe te lachen. Ik wilde alleen maar in bed liggen, maar ook dat deed pijn. Ik skipte het diner en de befaamde Balmain Party, en de volgende ochtend heb ik de eerstvolgende Thalys naar huis gepakt. Ik kon het gewoon niet opbrengen om nog een hele dag in Parijs te blijven om gezellig te doen, wilde gewoon zo snel mogelijk naar huis. Na een treinrit van zo’n 3 uur kwam ik aan in Rotterdam, waar mijn lieve oudertjes me hebben opgehaald en thuis hebben gebracht.

De gordelroos was nog steeds niet op zijn hoogtepunt, helaas. Het zette nog meer door en inmiddels was er vanonder mijn linkerborst helemaal naar mijn rug een strook van 10 cm ontstaan, vol met blaasjes. Eén en al bobbelig. Je zag geen normale huid meer. Het voelde net alsof ik Greyscale had, het zag er echt onmenselijk uit.

De blaasjes branden, maar gordelroos is vooral zo pijnlijk omdat het zenuwpijn veroorzaakt. Zo nu en dan trekt er dan ook een golf aan pijn door mijn bovenlijf, en lijkt het net alsof er iets in mijn lichaam zit dat naar buiten probeert te porren. Soms lijken het net elektrische schokjes. Maar over het algemeen is het gewoon een hele vervelende, zeurende pijn. Denk aan kiespijn, maar dan op een andere, grotere plek. Ik ben niet zo kleinzerig, maar echt… ik wist van ellende niet of ik moest staan, zitten, lopen of liggen. Er was zelfs een nacht dat ik alleen maar kon huilen en jammeren van de pijn. Nooit had ik gedacht dat gordelroos zo verschrikkelijk veel pijn zou doen.

Inmiddels is de gordelroos over zijn hoogtepunt heen! De blaasjes waren eerst gevuld met vocht, nu met etterend pus. Heel goor. Maar goed nieuws, want dat betekent dat ze gaan indrogen. Voor zijn ze bijna ingedroogd (ik geef het nog maximaal 3 dagen) en achter verschijnen al korstjes. Mijn huid is verder roodpaars van kleur en ziet er niet uit, ik denk dat ik hier sowieso een flink litteken aan overhoud. Dus hemelzijdank dat het zich niet in mijn gezicht heeft gemanifesteerd. Als de blaasjes weg zijn ga ik alles goed insmeren met vitamine E en andere middeltjes om hyperpigmentatie zo goed mogelijk te voorkomen. Ook de pijn neemt inmiddels iets af, al zal het echt nog wel een week of 2 duren voordat ik weer echt de oude ben.

Iedereen die de waterpokken heeft gehad, kan gordelroos krijgen. Het is namelijk hetzelfde virus. Bij een lage weerstand en stress komt het opzetten, en van dat laatste had ik de laatste tijd helaas erg veel last. De afgelopen week heb ik eigenlijk alleen maar geprobeerd om weer op krachten te komen en heb ik zo veel mogelijk geprobeerd te slapen. Deze rust had ik ook vooral mentaal nodig, om weer helder te kunnen denken en om bepaalde beslissingen te kunnen nemen.

Vandaag had ik eindelijk genoeg fut om mijn laptop er weer eens bij te pakken. Komende vrijdag moet ik aanwezig zijn bij een event, waar ik stiekem helemaal geen zin in heb omdat ik me nog helemaal geen 100% voel, maar aan de andere kant is het een goed moment om weer even in het normale leventje te rollen. Het moet er toch weer een keer van komen!

Mochten jullie komende vrijdag in de buurt zijn van Rotterdam, ik sta vanaf 13u in het Etos filiaal aan de Lijnbaan, samen met een stel andere beautybloggers (Cynthia, Vera, Debbie, Lotte van Beautify en MUA Xelly Cabau). Ik weet niet hoe lang ik blijf, maar het lijkt me leuk om jullie daar even te zien.

Ik probeer het bloggen weer langzaam op te pakken, ik bekijk het even per dag, dus ik ga geen grote beloftes doen. Ik doe het lekker rustig aan. Je kunt hier elke dag even een kijkje komen nemen, en anders laat ik jullie via mijn social media weten dat er een nieuwe post online staat. Het belangrijkste is nu mijn gezondheid, die staat voorop.

Bedankt iedereen voor de lieve berichtjes op mijn Instagram. Ik heb alles gelezen en ben jullie heel dankbaar voor jullie support en begrip! <3

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

105 Reacties

 1. M
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Beterschap Serena! Hopelijk valt alles als het weer over is mee!

 2. 4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Aiii, helemaal niet leuk om te krijgen en al zeker niet als je met vakantie bent. Wat stress allemaal kan doen hé. Veel beterschap gewenst :-)

 3. Anoniempje
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Sterkte. Ook met de keuze’s die je misschien moet nemen… Je bent een topper.

 4. Flor
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Darn it! Hop je eens in mijn stad en dan ben ik nou net in NY.. En als je een Balmain party al overslaat, dan zit het er echt zwaar in :( Sterkte!

 5. 4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Jeetje, wat heftig moet dit zijn! Zelf heb ik waterpokken gehad waar ik doodziek van was. Ik hoop dat je je snel weer de oude voelt. Heel veel beterschap! En luister naar je lichaam, anders ben je weer terug bij af…

 6. 4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Wat heftig, heel veel beterschap, ik hoop dat je snel weer de oude bent en de littekens meevallen!

 7. Mariadelmar
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Veel beterschap toegewenst

 8. Sara
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Wat vervelend! Hoor inderdaad altijd dat het veel pijn doet.. wat wel belangrijk om te weten is dat dit zeer besmettelijk is. Dus misschien is een event niet het beste idee?
  Misschien ben je al over dat gedeelte heen omdat het dan aan het indrogen is.
  Beterschap in ieder geval!!

  • Annick
   4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

   de blaasjes zijn besmettelijk en daar zit haar kleding overheen.

 9. Nienke
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Wat een rot manier van jouw lichaam om de rem in te drukken en jou tot stilstand te dwingen! Waarschijnlijk was je er aan alle kanten aan toe en bepaalt dan je lichaam dat het genoeg is geweest. Toch bijzonder (en stiekem ook mooi) hoe dat voor je wordt geregeld he? Ookal kan ik me ook voorstellen dat je er niks moois aan vindt;-) Pak alle rust die je nodig hebt voor je fysieke én, net zo belangrijke, mentale herstel. Niemand loopt hier weg en iedereen snapt je. Je bent een powervrouw! X

 10. Marianne
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Veel beterschap! Dat je je maar snel weer beter zal voelen

 11. Pelin
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Lieve lieve Serena!

  Wat heftig! Veel beterschap toegewenst en doe vooral, inderdaad, rustig aan! Je schrijft trouwens vitamine E en zalfjes voor hyperpigmentatie. Mag ik vragen welke jij allemaal gebruikt? Zou je, als je weer helemaal opgeknapt ben, een artikel willen schrijven over hyperpigmentatie? Maar nogmaals, rust lekker uit en knap eerst maar eens op! 😊

  Veel liefs,
  Pelin

  • Pelin
   4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

   *t

   Typefoutje 😊

 12. A
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Oh wat ontzettend naar! Gelukkig het ergste nu voorbij. Ik heb ook veel van dat soort aanvallen gehad (bij mij kwam het heel vaak terug :(), maar de littekens zijn op den duur helemaal weggetrokken! Hoop dat dat voor jou ook zo is.

  Mocht je ook last krijgen van terugkerende aanvallen, stuur me even een mailtje, dan heb ik wel tips voor je :-)

 13. Mama Marloes
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Heel veel beterschap!!! Gelukkig ben je over het hoogtepunt heen. Neem de tijd en rust die je nodig hebt! Je vaste bezoekers blijven echt wel komen! Sterkte ♡♡♡

 14. Rebecca
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Wat ontzettend naar. Heel erg veel sterkte en beterschap. Gezondheid gaat altijd voor.

 15. sel
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Zo rot! ik weet hoe het voelt. Ik heb zelf nooit de waterpokken gehad maar krijg om de 4 jaar gordelroos. (echt al 3x precies na 4 jaar in dezelfde maand!)

  Ik zit nog steeds te wachten op de waterpokken met 20 jaar….

  Veel sterkte en hopelijk de eerste en laatste keer!

  • Rosalie
   5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

   Misschien heb je de waterpokken als baby gehad in mini versie? Onze zoon had dat ook bij waterpok golven. 2x heeft hij 1 blaasje gehad. Het zou dus heel goed kunnen dat hij later dus gordelroos krijgt.

 16. Lieke
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Oh wat naar! Maar goed te horen dat je nu het ergste gehad hebt.
  Voor het herstel van de littekens kan ik je slakkenslijm aanraden, zo puur mogelijk. Ik heb bij wondjes ook heel snel last van hyperpigmentatie, en bij werkt de combinatie van slakkenslijm en vitanine e olie heel goed.
  Sterkte!

 17. Jenny
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Bizar hoe een lijf dan toch echt zelf een adempauze aangeeft. Voor jou helaas op een zeer pijnlijke manier dus :-( had al wel eens wat gehoord over mensen die gordelroos hadden, maar het klinkt echt heel pijnlijk. Doe het rustig aan, neem je tijd en zorg goed voor je gezondheid (geestelijk als lichamelijk). Een blog is in die zin bijzaak als het om je gezondheid gaat(m.i.).
  Take care! Btw: mocht je wat lachen kunnen gebruiken. Er staat een filmpje op YouTube met de titel ‘The fox has left its lair’ dat is echt superdroge Engelse humor. Misschien brengt het je wat afleiding :-)

 18. 4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Jeetje meis, wat schrikken! Hopelijk voel je je snel weer wat beter x

 19. Cindy
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Wat naar zeg! Op dat soort momenten leer je wel de momenten waarop je niks mankeert meer waarderen, tenminste, ik wel als ik iets mankeer.
  Beterschap!

 20. Sandra
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Oeee, gordelroos is ZO pijnlijk!😢 Heel veel sterkte en hoop dat je snel weer de oude bent!!!

 21. Minka
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Ik vind het zo onwijs rot voor je Serena. :( Ontzettend veel beterschap en sterkte met alles!
  <3

 22. Louise
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Beterschap!!! Gewoon rustig aan blijven doen en je vooral niet druk om je blog: wij zijn er later ook nog wel. Nu eerst lekker opknappen!!!

 23. Denise
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Oh wat heftig:(. Gelukkig gaat het weer iets beter.

  Voor de mensen die nog geen waterpokken hebben gehad (zoals ikzelf):
  Iemand met gordelroos kan jou ook aansteken met gordelroos of de waterpokken. Dus altijd oppassen :)

 24. 4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Hopelijk voel je je snel beter! Beterschap!

 25. 4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Wat vervelend zeg! Heel veel beterschap!

 26. Diana
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Beterschap ♡

 27. Syl
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Beterschap
  Gezondheid gaat voor

 28. 4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Beterschap
  Hoop dat je snel opknapt
  Maar doe het ook rustig aan
  Dikke kussss

 29. Petronella
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Oh jeetje, heftig… ik miste je al. ;) Beterschap en take care!

 30. Tess
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Ik ken ook iemand die pasgeleden gordelroos heeft gehad. Is al wel een stuk ouder, dus bij haar was t heel heftig uitgeslagen maandenlang. Gelukkig gaat het bij jou de beterende hand op! Is george er wel voor je, of was hij nu net ook op vakantie? :(

 31. 4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Gedverderrie wat een pech zeg.. Klinkt echt mega naar! Zorg goed voor jezelf :) Neem lekker wat rust, totdat het echt over is.

 32. Rosa
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Heel veel beterschap! :) En neem rustig je tijd om te herstellen

 33. 4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Brr, wat naar Serena! Heel veel beterschap, hopelijk voel je je snel beter en geneest je huid goed!

 34. 4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Oef dat klinkt héél pijnlijk! Veel beterschap <3

 35. Kirsten
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Ach wat naar :( Hopelijk voel je je weer snel oke. Beterschap en doe rustig aan!

 36. 4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Heftig Serena. Doe rustig aan en heel veel beterschap ❤

 37. Christi
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Sterkte lieve Serena 💕

 38. Marieke
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Heel veel sterkte, Serena!
  Het klinkt heel naar.

  Lijkt me ook verschrikkelijk als je zo alleen met de trein naar huis moet als je je zo rot en ziek voelt. Wat lief dat je ouders je meteen zijn komen halen.

  Neem je tijd om helemaal te herstellen. Alle liefs!!!

 39. Shenan
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Hey !

  Ik zag je op de Parijs vlog van Yara al zó ongelukkig kijken. Heel veel beterschap gewenst ! Zorg goed voor jezelf, dat staat 100% voorop. Ik woon in Rotterdam, en was vrijdag dolgraag bij het event komen kijken, maar ik ben aan het werk. In de markthal, dus als je de fut hebt om een lekker kopje thee bij mij (Chocolate company markthal) te komen drinken met een chocolaatje, ben je van harte welkom.

 40. 4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Jeetje wat heftig meis. Begrijpelijk dat je even je rust pakt en je terug trekt. Ik wens je veel sterkte en gezondheid toe en hopelijk voel je je vrijdag ietsjes beter dan nu. Soms moet je even een pas op de plaats doen als je lichaam dit aan geeft ook al moet je dan je volgers even teleurstellen. Je gezondheid is het belangrijkste wat is er dus wees zuinig op je lichaam. Ow ja en try to have fun friday! Soms doet een beetje afleiding wonderen ;)

 41. 4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Jeetje wat heftig. Ik had je post ergens deze week al gezien en miste je al maar dat het zo erg zou zijn poeh…
  Heel veel beterschap nog en sterkte. Hopelijk ben je snel de oude. Dikke knuffel
  Marieke 💖

 42. 4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Ahh wat naar voor je Serena! Doe vooral nog rustig aan en heel veel beterschap!

 43. Sabrina
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Heel veel Sterkte en Beterschap!! ❤

 44. Assiepoes
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Aw! Veel beterschap nog. Lijkt mij enorm heftig om gordelroos te hebben. Mocht de pijn nog aanhouden kun je ook zenuwpijnspecifieke pijnstillers krijgen ipv paracetamol.

 45. Rachida
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Beterschap!!!!!!!

 46. Hanae
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Beterschap! ❤️

 47. Jordy van den Brink
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  <333333

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *