Douglas Feet basics

Normaal gesproken verzorg ik mijn voeten voornamelijk in de zomer. Dan loop ik veel op slippers, open schoentjes en pumps en dan moeten ze er natuurlijk verzorgd uitzien! Maar waarom zou ik ze niet net zo goed verzorgen in de winter? Zeker nu het buiten zo koud is, is een warm voetenbadje geen overbodige luxe! En ik weet niet hoe het met jullie ziet, maar met dit koude weer trek ik graag een extra panty of legging aan onder mijn spijkerbroek. Ik merk dat ik dan toch wel erg droge voeten heb, waardoor ik die vervelende haaltjes voel wanneer ik een panty aantrek… bah, dat is geen pretje! Gelukkig heeft Douglas daar een oplossing voor!

De laatste weken verzorg ik mijn voeten extra goed met de Feet Basics van de Douglas. Ze hebben een speciale ‘Nails hands feet’ lijn, waarmee je dus je nagels, handen en/ of voeten lekker kunt verzorgen. De Feet basics bestaan uit 6 producten, waarvan ik er 3 aan jullie kan laten zien!

 • Take A Bath – Foot Bath Crystals
 • Foot Softie – Caring Foot Mask
 • Scrub It – Salty Foot Scrub

Dit is wat Douglas zelf zegt over deze producten: De Nails Hand Feet lijn biedt u het beste als het gaat om voetverzorging. Met hoogstaande kwaliteit en innovatieve formules haalt u het spa gevoel in huis. Het resultaat: zijdezachte, verzorgde voeten die gezien mogen worden!”

Hmmm, zijdezachte en verzorgde voeten, dat klinkt goed!

Laat ik beginnen met een warm voetenbad. Dit is echt een heerlijk product wanneer je ‘s avonds na een lange dag eens heerlijk wilt ontspannen!

Take A Bath – Foot Bath Crystals – 8 x 25 ml

Eigenschappen: Ontspanning, verzorgend en verfrissend.

Gebruiksaanwijzing: Voeg de inhoud van 1 zakje badkristallen toe aan warm water om tenminste 15 minuten van het voetenbad te kunnen genieten.

Ik heb de laatste tijd ongeveer 1 keer per week een voetenbadje genomen en jemig, wat is dat lekker ontspannend! In de winter is dit heerlijk, maar ik kan me ook voorstellen dat dit lekker is in de zomer! Mocht je bijvoorbeeld een beetje last hebben van zweetvoeten, dan is dit echt heerlijk verfrissend! Bovendien is het echt even en momentje voor jezelf. De Foot Bath Crystals ruiken ook nog eens heerlijk fris naar munt & eucalytus.

Take A Bath – Foot Bath Crystals kost €11,95 voor 8x 25 gram.

Foot Softie – Caring Foot Mask

Eigenschappen: Ontspannend en vochtregulerend.

Gebruiksaanwijzing: Smeer je voeten goed in en laat het masker eventjes intrekken, vervolgens het restant met water afspoelen.

Dit is een intensief verzorgend en hydraterend masker voor droge en vermoeide voeten. Ideaal dus voor mijn droge (& vaak vermoeide) voetjes! Door de toevoeging van blauwwier en zeezijde gaat dit masker op een natuurlijke wijze vochtverlies tegen en zorgt voor verzorgde en soepele voeten. Door de verkoelende bestanddelen voelt dit masker lekker verkwikkend aan!

Ik heb dit masker nu al een paar keer gebruikt (1x per week is voldoende) als toevoeging aan mijn dagelijkse routine. Je hoeft dit masker niet heel dik aan te brengen, maar je moet er wel voor zorgen dat alle (droge) plekjes zijn voorzien van het voetenmasker.  Het masker is zuinig in gebruik, want het smeert goed uit. Ik dacht dat het misschien hard zou worden (net zoals een gezichtsmasker), maar wat blijkt: Het grootste gedeelte trekt gewoon in! Je merkt al gelijk dat het een beetje tintelt, wat een verkwikkend gevoel geeft. Na 15 minuten spoel je gewoon het overtollige masker af met handwarm water. Het resultaat: Heerlijke zachte voeten! Zelfs m’n handen waarmee ik het masker heb aangebracht voelen na het afspoelen lekker zacht 😉 Je merkt ook echt dat er iets verkoelends in zit, want je voeten voelen gelijk heerlijk fris en vooral verzorgd aan!

Foot Softie – Caring Foot Mask kost €17,95 voor 100ml.

Scrub It – Salty Foot Scrub

Eigenschappen: Verzorgend.

Gebruiksaanwijzing: Ook dit product kan je het beste 1 x per week gebruiken als vast verzorgingsritueel voor de voeten. Na gebruik is het voor de hydratatie goed om nog een voetenbalm te gebruiken.

Dit is een stimulerende voetenpeeling voor schone, verzorgde voeten. De scrub is voorzien van natuurlijke zeezoutkristallen die op zachte wijze dode huidcellen verwijderd. De toevoeging van sesam- en sojaolie werken hydraterend voor een verzorgend resultaat.

Ik houd van voetscrubs! Dan heb ik echt het gevoel dat je je voeten eens goed onder handen neemt. Ik heb helaas wat last van eelt op mijn hakken, dus deze scrub is meer dan welkom! Ik was al snel geneigd om dit elke avond te doen, maar 1x per week is echt voldoende. De scrub ruikt heerlijk verfrissend, maar niet naar munt of eucalytus. Dit ruikt veel zachter. Ik heb eerder het gevoel alsof ik in een Spa ben wanneer ik dit onder de douche gebruik! Na gebruik voelen mijn voeten heerlijk zacht en verzorgd (ik moet zelfs een beetje uitkijken dat ik niet uitglijd onder de douche!).

Ik merk echt dat er lekker wat olie in de scrub zit want er blijft, na het afspoelen,  een heerlijk laagje achter op mijn voeten. Deze scrub is ontzettend fijn en ik kan nu al niet meer zonder! Je hebt gelukkig ook maar een heel klein beetje nodig (een druppel ter grootte van een hazelnoot, per voet), waardoor je er lekker lang mee doet!

Scrub It – Salty Foot Scrub kost €15,95 voor 150 ml.

In principe kan je al deze producten los van elkaar gebruiken, dus je hebt niet de gehele lijn nodig. Maar wanneer je de Scrub It – Salty Foot Scrub gebruikt raad ik je aan om daarnaast nog een verzorgende voetenbalm te gebruiken. Deze is ook verkrijgbaar bij de Douglas uit dezelfde lijn.

Meer informatie over feet basics vind je op de site.

Ik ben benieuwd of jullie ook wat extra voetverzorging gebruiken tijdens deze koude dagen? En mocht je het zelf niet nodig hebben, dan is dit ook een hele leuke lijn om cadeau te geven!

Hebben jullie net als ik, ook zo’n last van droge voeten? Dan kan ik je deze producten zeker aanraden! Waren jullie al bekend met deze Feet Basics van Douglas?

Liefs Nena

 

Volg:

76 Reacties

 1. Ankie
  12 februari 2013 / dinsdag, 12 februari 2013

  Maaaaanden na het artikel ( 😉 ) heb ik nog een tipje in petto! In een verwenpakketje van Rituals heb ik een tijdje geleden een tube voetscrub van Rituals gekregen, heerlijk kan ik je zeggen! Is met munt gemaakt en geeft tijdens het inwrijven een erg verfrissend en tinkelend gevoel, je voeten ontspannen helemaal en voelen daarna zacht en tevens erg verfrissend aan.

 2. 25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  ik heb altijd droge voeten echt heel naar:S

 3. Genevieve
  23 januari 2013 / woensdag, 23 januari 2013

  Mijn voeten zijn echt gruwelijk in de winter, ik scrub ze ook elke week weer en smeer het in met vaseline. Ik schuur het nog eens met zo’n voetsteen (elke week).
  Nu zijn mijn voeten heeerlijk zacht.

 4. Kim
  23 januari 2013 / woensdag, 23 januari 2013

  Ik gebruik wel creme’s en maskertjes die intrekken enzo! I love it! Enige wat ik me afvraag..
  Ik heb wel een keer een voetenmasker gebruikt die ik af moet spoelen. De tijd was om en ik dacht ‘even naar de douchel om het eraf te spoelen’. Maar je loopt natuurlijk op je voeten! (Tenzij je erg acrobatisch bent)

  Hoe doe jij dit dan? Waar breng je het aan en hoe/waar spoel je het af? Om nou een kwartier in de douche te gaan zitten met je benen omhoog is ook niet bepaald fijn haha!

 5. Sanne
  22 januari 2013 / dinsdag, 22 januari 2013

  Ik gebruik eigenlijk nooit producten voor mn voeten maar dit klinkt wel heel fijn! Zal binnenkort zeker een keer gaan kijken!

 6. Meer
  22 januari 2013 / dinsdag, 22 januari 2013

  Ik scrub elke twee dagen mn voeten met de nivea bodyscrub 🙂 zo krijg ik nooit eelt 🙂 en zijn mn voeten lekker schoon!

 7. 21 januari 2013 / maandag, 21 januari 2013

  Het lijken me fijne producten. Niemand maar dan ook niemand mag aan mijn voeten zitten, maar ik vind het zelf heerlijk om ze goed te verzorgen.

 8. Ester
  21 januari 2013 / maandag, 21 januari 2013

  .Ik kende het product nog niet eigenlijk! Leuk dus om erover te lezen.
  Ikzelf heb ook last van droge voeten in de winter, en in de zomer wil ik ook natuurlijk perfecte voetjes hebben.
  Ik gebruik dus zelf deze drie producten van Ciate ;
  – Ciate Cocobutter & Peppermint Exfoliating Foot scrub
  – Ciate Advocado & Eucalyptus Revitalising Foot Lotion
  – Ciate Rich Papaya Foot Renew Potion
  Je hebt de ; Girls NIght In lijn & de Professional lijn.
  Dat laatste gebruik ikzelf!
  Alle drie zijn niet super super goedkoop ( ook niet duur! haha ) , maar het ruikt allemaal heerlijk, er zit echt mega veel in ( Ik heb zelf verpakkingen van 150ml )!! En het werkt super goed!!
  Ik denk dat ik dus voorlopig bij deze lijn blijf haha.

 9. 21 januari 2013 / maandag, 21 januari 2013

  Het caring foot mask en de scrub lijken me wel erg fijn!
  Mooie review <3

 10. Vera
  21 januari 2013 / maandag, 21 januari 2013

  Het zal best lekker zijn voor je voeten, maar ook ik vind het behoorlijk wat geld voor een huismerk. Ik gebruik altijd de bruistabletten en voetencrème van Etos eigenmerk, en hier ben ik ook super tevreden over 🙂 En deze producten zijn een stuk goedkoper. Dus misschien is dit nog een tip voor iemand.

 11. 21 januari 2013 / maandag, 21 januari 2013

  Oooh dat klinkt lekker! Ik wilde dit jaar mijn voeten beter verzorgen (goede voornemens, hehe). Dit ga ik zeker onthouden. Eigenlijk zal ik best nu betere verzorging moeten hebben, ik heb ontzettende last van een slechte doorbloeding en mijn tenen zijn bijna altijd blauw/paars/zwart. Héél slecht. Godzijdank is mam zo lief om always een voetenbadje voor me voor te stellen, maar extra aandacht moet best kunnen. Ga ik even onthouden dus!

 12. 21 januari 2013 / maandag, 21 januari 2013

  Ik ken ze niet, maar volgens mij heb ik ook niet echt droge voeten hihi.

 13. 21 januari 2013 / maandag, 21 januari 2013

  Die scrub lijkt me lekker.. en op de een of andere manier krijg ik van dit artikel zin om eens lekker in bad te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *