DIY: Pizza Masker

Vandaag is het weer tijd voor een DIY masker! Dit keer heb ik zelf de ingredienten bij elkaar gezocht om tot een ultiem anti-acné masker te komen, vol ingredienten waar een vette huid met puistjes dus baat bij heeft. Wat zit er in het masker? Eigenlijk alles wat je ook zo op een pizza zou kunnen smijten! Nou ja, de kaas en salami heb ik weggelaten, maar basilicum, knoflook en tomaat is toch wel iets wat je vaak op een pizza ziet liggen. Pizza Masker vond ik daarom wel een toepasselijke naam, maar Pastasaus Masker of ‘Maschera Italiano’ had natuurlijk ook gekund 🙂


Tomaat
De tomaat bevat lycopeen, een natuurlijke ontstekingsremmer. Puistjes zijn ontstekingen, ze zijn rood , dik en vervelend, soms zelfs pijnlijk. Het lycopeen uit de tomaat kalmeert je huid en verminderd de ontstekingsreactie. Roodheid en zwelling trekken hierdoor weg waardoor je huid er egaler uit gaat zien. Daarnaast bevat tomaat een overload aan vitamine C en A. Deze vitamines zorgen er voor dat je huid een mooie en gezonde gloed krijgt. Tomaten hebben adstringente (samentrekkende) eigenschappen. Je huid zal na gebruik iets strakker aanvoelen, maar je grote poriën zijn verdwenen! Hee, en waar is dat glimmende hoofd gebleven? Tomaten hebben tevens een matterend effect op de huid. Gotta love tomatoes! <3

Basilicum
Basilicum is een sterk ruikend kruid (ik ben er dol op!) die jullie vast wel kennen uit de Italiaanse keuken. Daarnaast heeft basilicum ook een sterke antibacteriële werking. Hierdoor werkt het ontsmettend en gaat het ontstekingen en roodheid tegen, waardoor het veel gebruikt wordt bij acné en huidinfecties. Basilicum maakt de huid weer fris en verbetert de complexie.

Knoflook
Ugh! Je moet er vast niet aan denken om een stinkend stuk knoflook op je huid te smeren, maar echt, de kracht van de geur is net zo sterk als zijn genezende kracht. Het is namelijk sterk zuiverend. Door het te eten zuivert het je bloed, en als je het op acné wrijft verminderd het de acné aanzienlijk. Ik heb online veel goede verhalen gelezen over knoflook wanneer het op de huid wordt gewreven. Knoflook bevat het antibioticum allicine en een groot aantal mineralen zoals; Magnesium, Fosfor, Zink, Vitamine C, Provitamina A en Vitamine B1 en B2, en B3. Daarnaast bevat knoflook ook fytinezuur, dat na omzetting in het lichaam belangrijk is voor de haargroei en een gezonde huid (dit geld dus alleen als je het eet).

Klei
De meeste gezichtsmaskers bestaan voor het grootste gedeelte uit klei. Klei gecombineerd met vloeistoffen vormt een mooie pasta die hard wordt terwijl het opdroogt. Het is dus een fijn bindmiddel, maar het heeft tevens een reinigende werking. Klei koop je bij de natuurwinkel of drogist. Bij de natuurwinkel wordt het verkocht als aansterkend voedingsmiddel, maar dit kun je natuurlijk ook gewoon gebruiken voor cosmetische doeleinden. Kaolin klei wordt het meeste gebruikt in maskertjes, maar Fullers Earth of andere soorten klei werken ook reinigend en zijn mild voor de huid.

Het recept is als volgt;
– 1 tomaat
– 1 teentje knoflook
– 10 Basilicum blaadjes
– 2 afgestreken eetlepels klei

We beginnen met het snijden van de tomaat. In de schil zit de hoogste concentratie lycopeen, en omdat we het masker niet te nattig willen hebben snijd ik de tomaat in vieren en verwijder vervolgens het vruchtvlees.


Snijd de tomaat in blokjes en doe dit in de Magic Bullet (of keukenmachine, staafmixer).


Pel een teentje verse knoflook (hoe verser, hoe beter!) en snijd dit in grove stukken. Voeg dit toe.


Pluk de 10 mooiste Basilicumblaadjes van de plant, was ze, dep ze droog en voeg deze ook toe.


Je krijgt dat zoiets als dit:


Pretty, huh? ^^ Ik moet meteen aan Italië denken!

Blend/mix/bullet het tot een lekker smeuïg en glad papje:


Meng de inhoud met twee afgestreken eetlepels klei naar keuze:


Ik gebruik gele klei.


Als het ready to go is, reinig dan eerst je huid en breng het masker vervolgens aan met je vingers of met een foundationkwast (of speciale masker-kwast). Omdat er klei inzit zie je vanzelf wanneer het masker klaar is om verwijderd te worden. Het is dan een stuk lichter op je gezicht en omdat de klei hard wordt, zie je allemaal barstjes in het masker trekken als je bijvoorbeeld lacht of probeert te praten 🙂 Meestal duurt het zo’n 15 minuten.

Laat het lekker intrekken, negeer de stank en negeer het geprik (de sterke werking en geur van knoflook en basilicum kunnen de huid en ogen een beetje irriteren, maar zo lang het niet pijn doet en brand, lekker laten zitten).

Als het zo’n 15 minuten heeft ingetrokken, verwijder dan het masker met warm water en dep het droog. Gebruik erna nog een tonic en smeer een lekkere voedende creme.


Hierboven heb ik linksboven mijn huid gereinigd, ik draag hier alleen oogmake-up. Rechtsonder is mijn gezicht na het masker. Het ziet er lekker fris en glowy uit en het rode pukkeltje op mijn voorhoofd lijkt ineens minder fel. 

Eventuele roodheid trekt al snel weg en wat je overhoudt is een superfris en zacht huidje die een sterke boost heeft gehad aan antibacteriële ingrediënten. Roodheid en zwelling verminderd en eventuele ontstekingen zullen wegtrekken en geen puistjes meer worden. Gebruik dit masker tweemaal per weekvoor het beste resultaat! En mocht je een flinke puist hebben, wrijf er voor het slapen gaan een teentje knoflook overheen en de dag erna zal het puistje al een stuk minder fel zijn! Het riekt, maar werkt wel!

Ik hoop dat jullie dit een leuke DIY vonden. Als er nog DIY verzoekjes zijn dan hoor ik het graag bij de comments. Ik heb dit Pizza Masker zelf verzonnen, dus als je het wilt gebruiken voor je eigen blog, dan stel ik het op prijs als er wordt gelinkt! ^^

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

160 Reacties

 1. Anetta
  21 mei 2012 / maandag, 21 mei 2012

  hahaha vet cool leuk.

 2. Doris
  1 mei 2012 / dinsdag, 1 mei 2012

  heey,
  Leuk idee! De basilicum en de knoflook en de tomaat vormen trouwens ook de italiaanse vlag! Errug leuk!

 3. Talitha
  4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

  Leuk masker! Al mijn maskertjes uit de winkel zijn nu bijna op, dus nu ga ik eens wat DIY maskertjes proberen 😀

  Overigens staan er 2 foutjes in.
  Bij het stukje over de tomaat heb je staan dat het de ontstekingsreactie verminderd, maar het moet verminderT zijn,
  En het stukje waarin je zegt dat je het kan laten zitten tenzij het pijn doet of brand, moet het brandT zijn 🙂

 4. Lies
  3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

  * maschera italianA
  (ook met kleine letter)

  Ik studeer Italiaans, vandaar, just sayin’. 🙂

  Lijkt me wel een leuk masker, ga ik eens proberen!

 5. caroline
  2 maart 2012 / vrijdag, 2 maart 2012

  heei, ik ben echt dol op je blogs en ik ga het masker eens proberen maar wil je ook eens een filmpje maken over hoe je je wenkbrouwen doet?x

 6. 1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Hmm die tomaatjes zien er lekker uit ^^
  Ik krijg nu echt zin in lekkere dikke, zelfgemaakte pizza!

 7. Sara
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Nou.. Heb net m’n gezicht gewassen + tonic + serum + nachtcreme.. M’n huid ziet er veel egaler uit, roodheid en vlekjes zijn minder.. Blijft wel ff doorprikken! Misschien denken jullie: t is zo vroeg! Maar ik ga zo m’n bed in, ben moe en morgen 5 uur op!

 8. Sara
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Heb deze NU op m’n gezicht! Prikt wel een beetje, maar goed.. Hoort erbij =p

 9. 1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Haha, leuke naam voor een masker 😀 Ziet er wel interessant uit om te proberen denk ik 🙂 Thanks for the tip 🙂

 10. Sel
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Een ander soort masker dan dat ik normaal gewend ben. Tijd om te proberen!

  Wat mij hier opvalt Serena, je wimpers hebben hier véel meer volume dan normaal, echt, het viel me direct op! Staat ook mooier zo. Heb je toevallig die Essence lash powder gebruikt?

 11. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Haha, toen ik de titel las had ik echt een wtf-momentje, maar wat je schrijft over de ingrediënten klinkt goed! Dat over knoflook is zeker waar, heb een tijdje een profje gehad van Cosmetic Warrior van Lush, ook met knoflook, gebruikte ik dagelijks toen ik ongesteld was en had zichtbaar minder pukkeltjes! En die geur was je eraf met het masker, dus zo erg is het niet 🙂

 12. Danielle
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Hahaha ik ben allergisch voor tomaat.. dus ik denk niet dat dit masker ook maar iets goeds doet voor mijn huid 😛

  XXX

 13. Larissa
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Hihi, ik vind het altijd wel meevallen met de geur van knoflook, zeker als je gewoon knoflook en een uitje fruit in de pan, dat ruikt echt heel erg lekker 🙂

 14. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Wat een leuke DIY! Pizza masker! leuk om te lezen welke werkingen en positieve werking de ingredienten hebben. Leuk met de foto’s!
  Ik ga deze zeker een keer uitproberen, ik heb altijd verse basilicum en tomaat in huis.

 15. Meryem
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Hoi! Dit is de eerste keer dat ik op je site reageer. Ik lees je artikelen echt met heel veel plezier! Zo ook deze.

  Ik kan me nog herinneren dat mijn moeder een keer bijna haar halve wenkbrauw kwijt was, door een bepaald stofje die ze op haar wenkbrauw kreeg tijdens een wandeling in een natuurpark. Het was echt erg. Maar zij heeft een paar maanden lang met knoflook over die kale plek gewreven en het groeide ineens terug! Ze heeft haar wenkbrauw gewoon terug, haha! Knoflook is een hele goede geneesmiddel.

 16. Jolet
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Super! Dit moet ik echt een keer proberen, aangezien ik nogal last van roodheden en puistjes heb. Heel erg bedankt voor deze tip. Ik hoop dat het ook bij mij werkt.

 17. Nova
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Haha,ik schrok een beetje toen ik “pizzamasker” ag staan 😉

 18. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Wat gaaf dat je deze zelf bedacht hebt 🙂 Lijkt me een fijn masker.

 19. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Lijkt me een zeer fijn masker. Ik ben zeer vermoeid. (Heb een auditie gedaan waar ik heel erg zenuwachtig voor was) Weet jij hier misschien een fijn masker voor Serena?

 20. Genevieve
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Lekker papje, ik vind jouw maskertjes altijd geweldig weet je dat!

 21. Ingetjoi
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Hihi, pizzamasker. LOL!

 22. sammy
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  oeh die ga ik ook een keer maken, ik doe sinds kort elke zondag een masker op en ik vind het ook leuk om ze zelf te maken!
  wanneer komt er weer eens een filmpje van je nagellak stash? de laatste is alweer van bijna een jaar geleden en die kan ik ook niet meer kijken:(

 23. Laura
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Hoi kan je een keer iets maken met naked palette 2? Een paar verschillende looks ofzo, want ik wil hem heel graag kopen maar zou niet weten wat ik er mee kan. Xx

 24. Anouscka
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Wauw, ik vind jou er op deze foto’s prachtig uitzien! Gorgeous!

 25. noortje
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Haha superleuk, pizzamasker! Zeker een keer proberen! Ik zag de magic bullet vandaag ook nog op tv, tellsell is mijn gulty pleasure, om te kijken *schaamschaam* en zelf heb ik de smoothiemaker hahaha, dus misschien is het voor mij overbodig de bullet te kopen, ook al issie volgens de reclame het meest geweldige ding ooit 😉

 26. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  haha ik werd heeel nieuwschierig na het lezen van die titel! leuke DIY!

 27. Rianne
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Wat een makkelijk masker! Nou dacht ik zo, er staat dat knoflook ook het bloed zuivert, dus stel nou dat je dronken bent en je eet een stukje knoflook, wordt je dan weer nuchter? Ik vroeg het me meteen af toen ik het las haha.

  • Serena
   Auteur
   28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

   Nou alcohol moet worden afgebroken door je lever en wat ze bedoelen met bloed zuiveren is denk ik het vuil eruit halen die kan zorgen voor verstopte porien. Zou trouwens best ok zijn. Na het stappen patatje knoflooksaus en HOPPA, nergens meer last van 🙂

 28. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Leuk dat je zo iets zelf verzint. Ik ben niet zo van de DIY, maar deze is leuk.

  liefs

 29. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  hahah ziet er vies uit! 😛

 30. Fleur
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Jeej! Super leuk artikel weer Serena! Jouw DIY’s vind ik altijd SUPER leuk, echt origineel!

  Ik had een vraag, die ‘blender’ die je gebruikt, is dat zo’n magic bullet?
  Ik zag hem namelijk vandaag op zo’n teleshopping programma en het zag er heel handig uit, ik was aan het overwegen om hem te kopen, is dat ding fijn en doet hij wat hij belooft?

  • Fleur
   28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

   Zou je misschien eens een review willen schrijven over de magic bullet?

   • Serena
    Auteur
    28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

    eeeeh. Want de Tell Sell reclame is niet uitgebreid genoeg? 😉

  • Serena
   Auteur
   28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

   Ja. De enige echte MB!

 31. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Leuk bedacht, haha pizza op je gezicht : P Ik vind die 4 foto’s (voor/begin/einde/na) trouwens ook leuk!

 32. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Je ziet het verschil gewoon met de before en after foto!! great

 33. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Ga ik ook eens proberen 😀 x

 34. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Haha, moest erg lachen om de titel! Klinkt goed voor m’n huidje, ook maar eens uitproberen!

 35. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Wohoo, super leuk masker! Die moet ik echt een keer proberen!

 36. Laura
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Ooh grapje dat staat erin

 37. Laura
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Geinig, waar kun je die klei kopen?

 38. Lis
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Op de voorfoto lijkt je huid rustiger en egaler?

  • Serena
   Auteur
   28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

   Misschien wat matter en ook heb ik daar geen rode vlekken door het masker. Die zie je rechtsonder nog wel. Daar heb ik wel echt een frissere huid, en nadat de vlekken iets waren weggetrokken zichtbaar mooier dan op de voor-foto! Vind ik dan.

 39. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  hahaha wat een leuke naam! Ook leuk bedacht (: dit masker wil iik ook wel eens maken (:

 40. Ilse
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  hoe zit het met de knoflookgeur? ruikt je gezicht erg naar knoflook als je deze hebt gebruikt? blijft de geur hangen? (straks gebruik ik dig masker vlak voor een leuke date, en ruik ik de hele tijd naar knoflook…. dus ik dacht; even checken)

  • Serena
   Auteur
   28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

   Een beetje. Maar mijn toner en creme ruiken lekker dus het valt best mee. Maar nee zou het voor de zekerheid niet doen vlak voor een date!

 41. Meike
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Is dat nou de magic bullet?
  Ja? Die heb ik ook!

  • Serena
   Auteur
   28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

   klopt! top dingetje he!

 42. Claudia
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Hoi serena, ik weet niet of hier al een artikel over is, maar misschien kan je een artikel maken over welke kleur lipstick het beste staat bij welke kleur haar. Ik vind dit zelf namelijk ontzettend moeilijk om erachter te komen. Misschien een ideetje?

  • Serena
   Auteur
   28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

   Ik weet niet of het zo zeer met de haarkleur te maken heeft, want huidskleur speelt ook een rol.
   Ik heb wel eens iets gedaan over verschillende tinten rode lipstick.

   • Claudia
    28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

    Ja. Huidskleur speelt natuurlijk ook een kleur. Ik heb alleen het idee dat bij mij bijna geen enkele lipstick staat alleen rode, maar dat vind ik meer voor een avondje uit. Ik vind het moeilijk om een alledaagse lipstick te vinden. Maar ik zal dat artikeltje even zoeken en lezen. 🙂 misschien heb ik er wat aan.

    • Serena
     Auteur
     28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

     wat is de ondertoon van je huid, geel of neutraal of meer roze?

     • Claudia
      28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

      Neutraal, maar neigt soms een beetje naar gelig.

      • Serena
       Auteur
       28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

       probeer dan eens een roze kleur met blauwe ondertoon, of een berrykleur. De koelere kleuren zullen je dan wat fruitiger staan denk ik!

     • Claudia
      28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

      Dankjewel voor je hulp! Ik zal van de week even kijken!

 43. Gerda
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Wat een leuk, creatief verzonnen stukje! Komt er straks een Serena-lijn van maskers? 🙂
  Dan ben ik je eerste klant. Ben namelijk zelf te lui om een masker te maken. Liefs, Gerda

 44. Amitaf
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Oeehh nice! Dit gaan we ff uitproberen!
  —————————————————————————–
  Ik heb nog wel 2 vraagjes:

  1. Ik ben eigenlijk nog steeds benieuwd naar je microdermabrasie behandeling. Zou je daar nog een artikel over willen schrijven?

  2. Zou je een keer een make-up look kunnen doen met de lycogel?

  XxX

  • Amitaf
   29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

   ?

  • Serena
   Auteur
   29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

   1. jazeker!
   2. nee, ik gebruik nu een andere foundation…

 45. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Hihi, ik lees dit tijdens college en nu krijg is super honger haha!

  Wel een leuk idee! Waar je de inspiratie vandaan haalt is me wel elke keer een raadsel hihi!

 46. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Haha ik zat echt even te walgen toen ik dat las: PIZZA masker :p Maar na het verder gelezen te hebben wil ik hem misschien wel eens proberen ;D

 47. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  heey serena! k heb al even niet gereageerd op je blogs, maar echt… hoe kom je er toch telkens op?! haha! Geweldig :’D

  • 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

   p.s. zonder die klei lijkt t me eigenlijk best een lekker sausje voor de pasta! :’D

 48. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Daar heb je toch maar weer een behoorlijk grote fantasie voor nodig 😉 Wel een interessant masker…

 49. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Alleen jij komt af met zulke zalige ideetjes :d ! Ik heb geen last van acné maar het ziet er wel naar uit dat het werkt. Eentje om te onthouden !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *