Afgelopen woensdag waren vriendin Angel en ik in Antwerpen en voor de lunch wilde ik per se naar Le Pain Quotidien, een geweldige plek om te ontbijten en te lunchen. Er zijn meerdere vestigingen want ik ben ook al eens in Gent (BE) en in Amsterdam geweest. Alles is puur, biologisch en er is onwijs veel keuze uit zoete lekkernijen en drankjes. Toen we de kaart kregen waren we meteen enthousiast over hun ‘limonade met verse frambozen’ en deze was dan ook erg lekker! Lekker fris en een beetje zuur, gezoet met agave siroop in plaats van suiker. Een 100% natuurlijk sapje. Lekker om te sippen tijdens een zonnige herfstdag, onder een dekentje op je terras of balkon.
Eenmaal terug uit België kreeg ik dit lekkere drankje niet uit mijn hoofd en besloot ik het na te maken. Ik had al biologische agave siroop, limoenen en citroenen in huis dus ik hoefde alleen een bakje frambozen aan te schaffen. Bij onze groenteboer heb je al een bakje voor €1,50. Agave siroop koop je bij de biologische supermarkt. Het sap van de wilde agave plant wordt door verhitting ingedikt tot een siroop en is een natuurlijk suiker alternatief.
- sap van een halve tot hele citroen en/of limoen
- frambozen
- agave siroop
- schijfjes citroen of limoen ter decoratie
Was de frambozen voorzichtig maar grondig. Frambozen hebben de neiging snel te schimmelen, dus check goed of dit bij jouw frambozen niet het geval is.
Snijd de citroen en limoen door midden.
Knijp het sap van een halve citroen uit boven een groot glas. Als je van limoen houdt kun je ook een limoen uitknijpen, of een combinatie van beide. Ik heb ongeveer 1/5 deel van het glas gevuld met sap, maar dit was vrij zuur. Dus als je niet een heel zuur drankje wilt hebben zou ik het houden op een halve citroen. Vervolgens heb ik 5 frambozen toegevoegd en deze lichtjes gekneusd door er met een stamper op te drukken. Het sap van de frambozen komt vrij en het citroensap kleurt rozerood.
Vervolgens voeg ik een flink scheutje agave siroop toe om het geheel te zoeten en vul ik het glas aan met ijskoud water. Ter garnering voeg ik er nog wat schijfjes limoen en framboosjes aan toe. Rietje erin en klaar is je homemade raspberry lemonade! Een lekker fris en fruitig drankje, heerlijk tijdens zonnige herfstdagen. Zonder suiker en met 100% natuurlijke ingrediënten.
In de herfst houd ik van cocoonen en dit gaat meestal gepaard met een kop thee, maar zo’n verfrissend drankje als deze is toch ook wel erg lekker en ook nog eens dorstlessend. En eigenlijk ook zo gemaakt! Ik kan agave siroop in elk geval aanraden om in huis te halen als suiker-vervanger.
Mocht je niet per se de behoefte hebben aan een 100% natuurlijk sapje dan kun je deze limonade natuurlijk gewoon zoeten met een schep (riet)suiker. Wel goed doorroeren, net zo lang tot alles is opgelost. Honing kan ook, maar heeft wel een vrij sterke en bepalende smaak waardoor de smaak van de framboosjes en citrusvruchten minder tot hun recht komen, dus ik zou het zelf op agave siroop of suiker houden.
Oja, als laatste tip want ik had ze zelf niet in huis: ijsblokjes! Maakt het drankje nog kouder en lekkerder. En als je zin hebt in meer is het wellicht een idee om alle ingrediënten te vermenigvuldigen en een grote kan met raspberry lemonade te maken.
Enjoy!
Until next time,
Serena Verbon
Lijkt me erg lekker, zou het ook met aardbeien kunnen? Dat lijkt me eigenlijk nog lekkerder! Ik ga het in de zomer wel een keertje proberen, want daar vind ik dit soort drankjes beter voor, herfst en winter is meer warme chocomel enzo haha.
Auteur
Tuurlijk kan het ook met aardbeien, juist lekker ook! 😀
Ooh dat lijkt me echt superlekker en fris, en het ziet er ook echt heel mooi uit 😀
ziet er lekker uit.
WOW, wat lekker! Ik heb de ingrediënten niet en vind ‘t iets te veel moeite om ze hier voor te gaan halen, maar toch! :’)
Hmmmm ziet er echt heerlijk uit!
Nou ik laat normaal altijd positieve reacties achter, maar nu even niet.
La pain quotidien vind ik echt een kutzaak!!!!! bah zeg, alles mag dan wel biologisch zijn maar alles kost wel 10 euro per aardbei of broodje..
Mij niet gezien hoor..
Je DIY drankje lijkt me wel heel lekker sereen!
Mmm dat ziet er lekker uit! Ik vind frambozen erg lekker, haal vaak een bakje.
ahhh! Super tip! Lijkt me heeeeerlijk!
Lijkt me heel lekker en ga ik ook zeker een keer proberen 🙂
Oeh dat ziet er echt heerlijk uit! Wat een leuk idee 🙂 Ik was zelf ook laatst in Antwerpen, maar ben daar niet geweest. Nu al spijt van, haha!
Lekkerrrrr! Maar suiker is toch ook natuurlijk?
Yummy dit ziet er super lekker uit! Ook erg mooie foto’s =)
Ziet er heerlijk uit! Ik hou wel van limoen en citroen in drankjes, dat zure vind ik juist wel lekker. Mooie foto’s!
Ziet er lekker uit! Ik maak altijd ‘frambozenwater’. Ik doe dan gewoon frambozen (meestal uit de vries) in een kan met water. Na een half uurtje ongeveer wordt het hele water rood en smaakt het heel lichtjes naar frambozen. Lekkere vervanging van gewoon water. 🙂
Oeh, het ziet er echt heel erg lekker uit! Ik zou dit drankje eerder drinken op een hete zomerdag, maar ik wil het alsnog wel proberen. 🙂
Ziet er lekker uit. Mooie foto’s ook!
Dit lijkt me heerlijk, lekker, maar toch simpel. Toch maar eens kijken waar ik agave siroop kan vinden, dat klinkt heel goed! Leuk dat je dit soort artikelen plaatst, ik ga dit zeker proberen!
Hey Serena,
Dat ziet er lekker en kleurrijk uit! Agave-siroop is inderdaad een goede vervanger van suiker, wat je ook kan gebruiken is ‘stevia’ een plantaardige suiker-vervanger. Dit is een stuk zoeter dan suiker, dus je hoeft er een stuk minder van te gebruiken en het is over het algemeen gezonder dan suiker (beter voor diabetici).
mmm heb helemaal dorst gekregen van je artikel 🙂
Het ziet er heerlijk uit. Ga ik zeker eens proberen.
Mmm dit klinkt heerlijk! Ik spreek altijd in Le Pain Quotidien af met mijn baas (een schrijver) en telkens is het weer zoeken wat ik deze keer ga bestellen, alles is er zo lekker… Helaas ook wel erg prijzig! Fijn recept, ik ga dit zeker proberen! En nog even: wat een PRACHTIGE foto’s! Deze zouden zo in een kookboek/tijdschrift kunnen komen!
Lijkt me echt heel lekker, dit ga ik ook een keer maken 😀 Eerst sowieso maar even agave siroop inslaan, daar had ik nog nooit van gehoord maar lijkt me een goede vervanging voor suiker 😀
Hmm het lijkt me erg lekker! Ik ben dol op frambozen en citroen, dus ik denk dat dit wel erg lekker is.
Nice. Maar ik zou het zelfs ongezoet drinken. Of eerst zelf koude groene thee maken en dat erbij mikken. Ik ben niet zo van de zoetstoffen.
Dat ziet er zó lekker uit jemig <3!
Veel lekkerder dan die chemische prut haha!
Klinkt erg lekker.
Hmmm, looks delicious. (:
Komt er een artikel waar je allemaal bent geweest in Antwerpen? Ik ga daar in de herfstvakantie heen voor een paar dagen en ik wil natuurlijk shoppen! 😀 Heb je tips?
xxx
Wat een mooie kleuren ook! Het lijkt me erg lekker. Ik ben dol op de combinatie zoet-zuur.
Ziet er erg lekker uit!!!
Gooi er nog wat munt bij en je hebt een alcoholvrije mojito razz!
Lijkt me lekker!
Oh ik ben zo’n muggenzifter maar eigenlijk is het ‘le’ pain en niet ‘la’. Het ziet er echt zooo superlekker uit wel 🙂 Ik zal het zeker eens proberen!
Yum, dat ziet er goed uit! Ga ik zeker eens proberen
Je laatste foto kan zo uit een boekje komen! Erg leuke tip
Dat ziet er echt heerlijk uit! Ik maak wel eens citroenlimonade, maar dat is niet 100% natuurlijk. Deze ga ik dus zeker weten een keer maken!
Hmmm, doe mij maar zo’n grote kan haha. ;]
Wat een leuk idee! Zelf maak ik ook altijd ‘heksensap’ wat neer komt op kruidenwater. Alleen snap ik iets niet uit je tekst:
“Mocht je niet per se de behoefte hebben aan een 100% natuurlijk sapje dan kun je deze limonade natuurlijk gewoon zoeten met een schep (riet)suiker.” Suiker komt toch gewoon van een suikerbiet, en rietsuiker van een suikerriet, dus is toch óók 100% natuurlijk…? Of zie ik dit nu verkeerd.
Auteur
suiker en volgens mij ook suikerriet wordt altijd nog geprocessed in een fabriek, dus is het misschien wel van natuurlijke oorsprong, maar niet per se 100% biologisch.
Maar biologisch en ‘natuurlijk’ zijn wel heel andere begrippen..
En volgens mij is alles bij Le Pain Quotidien helemaal niet bio hoor, want bv bij hun dessertenlijst staat specifiek “Bio Muffin”, waaruit je kan afleiden dat de rest, waarbij dat niet staat, ook niet biologisch is. Of zo is het in Brussel in ieder geval.
Hmm lijkt me lekker! Ik heb ik Barcelona voor het eerst bij la pain quotidien gegeten en inderdaad het was heerlijk. Ze gebruiken allemaal natuurlijke biologische producten en hebben lekkere zoete toetjes. Echt een aanrader!
Ik bedoel in Madrid! Maar in Barcelona zal er ongetwijfeld ook eentje zitten 😉
Lekker natuuelijk! Maar mss wel niet erg voor dit seizoen? Waar vind jij toch altijd die leuke restaurants? Ik woon dicht bij gent en heb er nog nooit van gehoord!
Auteur
waarom niet? gisteren nog genoten van een heerlijk herfstzonnetje!
ik denk dat ze meer bedoelt dat de frambozen nu van zo ver moeten komen, in de zomer groeien ze gewoon in Nederland
Auteur
Maar in de winter kan je ze ook gewoon kopen!
Dit ziet er echt mega lekker uit! Ik zou de pitjes er wel uit zeven denk ik, Ben niet zo’n fan van die pitjes. En jou je niet een aantal frambozen mee kunnen invriezen (in een ijsblokje) lijkt me ook gaaf!
Oh dat klinkt echt heerlijk!
En volgens mij ook super goed voor de dorst, met al dat fruit 🙂
ziet er heerlijk uit!
Ik houd van zulke verfrissende, zomerse drankjes! Meestal pers ik een half schijfje citroen uit in een glas water, heb ook gehoord dat het goed als een vetverbrander kan werken na een zware maaltijd.
Auteur
Volgens mij is dat onzin, maar citroen schijnt wel een goed (zuiverend) effect op de huid te hebben. Of dit waar is durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar het is in elk geval erg lekker!
Lekker receptje!
Ahw, ik ben always dol op dit soort recepten van je! Dit drankje ziet er heerlijk uit, vooral in de zomer lijkt dit mij lekker, mmm. Alhoewel hij voor de herfst ook wel geschikt zal zijn. Zoiets wil ik wel proberen haha. Het ziet er ook heel erg leuk uit – jij kunt eten vaak mooi culinair op foto’s zetten -. Vooral die framboosjes erin lijken mij héérlijk. Dat maakt het drankje een beetje bijzonder vind ik, haha.
Hier heb je toch al een keer een artikel over geschreben? Maar het lijkt me wel erg lekker!
Auteur
het heeft per ongeluk 5 minuten online gestaan een paar dagen terug, ik denk dat je het toen net gelezen hebt.
Ja, dat klopt ik weet 100% 🙂 zeker dat ik dit artikel eerder heb gelezen, dus dat zal het wel zijn.
ik had dat een tijdje geleden ook met een ander artikel (en toen had ik echt zoiets van “wtf, ik heb het ergens gelezen en kan het nu nergens meer terugvinden.. Deja vu?” Maar waarschijnlijk is toen hetzelfde gebeurd xD
wauw ziet er lekker uit!
Mmmm lijkt me heel erg lekker! Leuk recept:D
Dit ziet er echt super lekker uit!
Dat lijkt me heerlijk, ik ga het zo maar eens uitproberen! Echt leuk dat je hier een artikel over online gezet hebt, ik vind het zo leuk om te lezen(: Xjes
Dit ziet er wel erg lekker uit!
Ik ga het eens een keer proberen 🙂