DIY Flower Crown

Het festivalseizoen is reeds begonnen dus de veertjes, heuptasjes en bloemenkransen kunnen weer uit de kast getrokken worden! Mocht je nog geen bloemenkrans hebben dan heb ik vandaag een leuke DIY Flower Crown voor jullie. Om lekker ‘Lane Del Rey’ achtig over de grasvelden te hobbelen. De ultieme Festival swag.

Nu zag ik dat de meeste Flower Crowns best prijzig zijn, namelijk zo rond de €15. Vooral voor iets wat je misschien maar een paar keer gaat dragen vind ik dit aan de hoge kant. Nou, dat moet stukken goedkoper kunnen, dacht ik!

DIY flower crown-02 Bij Wibra kocht ik 4 takken met nepbloemen:
– eentje met één grote roos
– eentje met 3 blauwe hortensia’s
– een bosje rode en roze rozen
– een bosje met blauwe en paarse viooltjes (of papavers?)

DIY flower crown-03 Best veel bloemen voor je geld, want de takken waren zo rond de €1 en €1,50 per stuk. Ik gok dat je hier zo’n 3 Flower Crowns mee kunt maken, dus leuk om te maken met de vriendinnen waarmee je naar het festival gaat, bijvoorbeeld.

DIY flower crown-01 Bij de drogist kocht ik een dun, metalen haarbandje. Deze is glad aan de binnenkant en blijft stevig op je hoofd zitten. Ik heb er voor gekozen om de bloemen vast te maken aan een haarband in plaats van een ronde krans van draad te maken, omdat een haarbandje steviger blijft zitten. En als je dan aan het dansen bent wil je natuurlijk dat die bloemen OP je hoofd blijven in plaats van op de de grond. Bovendien heb je op deze manier minder bloemen nodig. Dit leek me dus in veel opzichten functioneler.

DIY flower crown-04 Het eerste wat je doet is de bloemen van de steel trekken. Dat gaat gemakkelijk.

DIY flower crown-05 Knip het tuutje zo kort mogelijk af.

DIY flower crown-06 Verzamel alle bloemen die je wilt gebruiken en leg ze een beetje in de goede volgorde om te kijken of de kleuren en vorm van de bloemen mooi staan naast en bij elkaar. Ik wilde een hele bonte bloemenkrans maken, dus heb zo veel mogelijk verschillende kleuren, soorten en maten gekozen.

DIY flower crown-07 Met een lijmpistool lijm ik de bloemen vast aan de haarband.

DIY flower crown-08Net zo lang tot de hele haarband vol zit.

DIY flower crown-09 Dan knip ik wat blaadjes van de takken nepbloemen af, deze gaan we gebruiken om alles netjes af te werken.

DIY flower crown-10 Het blaadje plak ik aan de binnenkant over het gedeelte heen waar de bloem zit vastgelijmd.

DIY flower crown-11 Dit ziet er niet alleen mooier uit, maar verstevigd tegelijkertijd de bloem: op deze manier blijft het nóg beter vastzitten.

DIY flower crown-12 Hoppa, klaar is je festival swag!

DIY flower crown-14 Binnen een kwartiertje gefixt en vele malen goedkoper dan wanneer je een Flower Crown zou moeten kopen. Bovendien kan je op deze manier je eigen kleuren kiezen en ze dus perfect afstemmen op je festival outfit.

DIY flower crown-13 Ik vind het resultaat erg geslaagd! Het ziet er heel luxe uit. Ik denk dat als je deze bij River Island, Top Shop of Asos zou moeten kopen je zeker zo’n €17 – €25 kwijt zou zijn.

DIY flower crown-16 DIY flower crown-15 DIY flower crown-17Je kunt natuurlijk altijd kleinere bloemen kiezen voor een subtielere Flower Crown, maar ik vond het juist wel gaaf om een hele grote, opvallende en kleurrijke bloemendiadeem te maken.

Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan met deze DIY Flower Crown tutorial!

Gaan jullie nog leuke festivalletjes af deze zomer? En zo ja, kleed jij je dan extra ‘festival’ aan?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

81 Reacties

 1. 26 mei 2015 / dinsdag, 26 mei 2015

  WoW het is wel leuk , kamer dat die bloemen zo groot zijn maar je ken de bloemen ook klijner doen . Ik van dat ze altijd overal bij Pasen en het er supper s’zomers uit ziet

 2. Sarah
  4 september 2014 / donderdag, 4 september 2014

  Best leuk idee alleen ik vind de bloemen wel erg groot verder echt super leuk
  xx

 3. 7 juli 2014 / maandag, 7 juli 2014

  Dat ziet er leuk uit! Ik maak ze ook zelf :), maar dan op suede bandjes die je om kunt binden.

 4. Olga
  26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  Love it! Ukrainian style <3

 5. Kel
  23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

  Hoi Serena,

  Ziet er heel gaaf uit!
  Waar komt je ketting van? Love it! <3

 6. 22 juni 2014 / zondag, 22 juni 2014

  O jemig, hij is wel huuuuge. Krijg jij geen pijn achter je oren van die haarbandjes?

 7. 21 juni 2014 / zaterdag, 21 juni 2014

  Leuk bedacht Sereen! Ik heb er zelf 2, de ene is van Primark met grotere bloemen en de andere komt uit zo een alles verkoop winkeltje in Zaandam.

 8. Angeliek
  21 juni 2014 / zaterdag, 21 juni 2014

  Sorry maar dit vind ik er echt niet uitzien, zo’n hoop bloemen op je haar. Net alsof iemand je van achter met een boeket te lijf gaat. Volgende keer zou ik voor kleinere bloemetjes gaan. Verder wel top dat je een goedkoop alternatief hebt gevonden 😉

  • Serena
   Auteur
   21 juni 2014 / zaterdag, 21 juni 2014

   Ik geef gewoon inspiratie, het is aan jou om het aan te passen aan je eigen smaak, zoals kleinere bloemetjes (wat ik zelf onderaan de post ook suggereer). Verder wel top dat je even een comment achterlaat 😉

 9. Annika
  21 juni 2014 / zaterdag, 21 juni 2014

  Bij de H&M hebben ze van die haarspeldjes met een bloem erop, die doe ik altijd in. Ook als ik niet naar een festival ga, trouwens.
  Maar dit is ook wel superleuk! Heel vrolijk!

 10. 21 juni 2014 / zaterdag, 21 juni 2014

  wauw wat heb je dit weer leuk gedaan! je hebt altijd van die leuke ideeën!
  liefs, Tessa

 11. 21 juni 2014 / zaterdag, 21 juni 2014

  Wat een onwijs leuke DIY Serena! Vind jouw DIY’s altijd zo leuk en creatief. Zelf wil ik graag nog een subtiele flower crown, wellicht maak ik ‘m ook wel zelf! 🙂

 12. 20 juni 2014 / vrijdag, 20 juni 2014

  Hmm.. ik vind het idee leuk alleen een beetje too much zeg maar.

 13. lisanne
  20 juni 2014 / vrijdag, 20 juni 2014

  ik vind het mooier als je kleine bloemetjes had gekozen, deze zijn veel te groot haha

 14. Merel
  20 juni 2014 / vrijdag, 20 juni 2014

  leuk gedaan! Maar naar mijn mening zou ik wel een stuk kleinere bloemen nemen. Wel super leuk bedacht ga het morgen ook proberen in het weekend:) dan met wat kleinere bloemen<3
  xo

 15. Lola
  20 juni 2014 / vrijdag, 20 juni 2014

  Leuk! Ik ben toevallig net zelf een webshopje begonnen op etsy waar ik zelfgemaakte flowercrowns verkoop. Ik ben pas net begonnen dus op het moment staan er nog maar 2 items in de shop maar dat worden er binnenkort zeker meer.

  Ik zat te denken dat het misschien leuk was om een kortingscode te maken voor lezers van Beautylab, denk je dat hier interesse voor zou zijn?

  (Als ik de site in de websitebalk zet wordt mijn reactie niet gepost dus ik zet hem hier maar even neer) (http://etsy.com/shop/princessofthemeadow)

  • Serena
   Auteur
   20 juni 2014 / vrijdag, 20 juni 2014

   Korting? Ze zijn al zo goedkoop! En ze zien er prachtig uit. Succes met je shop!! 🙂

   • Lola
    20 juni 2014 / vrijdag, 20 juni 2014

    Dankjewel! En ja moet toch iets om klanten te trekken hè? 😉 Als ik je er eentje opstuur met een kortingscode voor beautylab lezers erbij, zou je dan overwegen om het op de site te plaatsen of wordt dat ‘m niet?

    • Serena
     Auteur
     20 juni 2014 / vrijdag, 20 juni 2014

     Ik kan er wel een IG post van maken? Alleen ga ik dinsdag naar LA dus dan wordt het pas als ik terug kom. Wil ik wel voor je doen hoor! Mijn adres staat op deze site onder contact. PS. mijn hoofd is een beetje groot 🙂 hahaha

     • Lola
      20 juni 2014 / vrijdag, 20 juni 2014

      Dat zou echt ontzettend gaaf zijn! De gewone haarbanden zijn redelijk flexibel maar ik ben nu ook bezig met elastische bandjes die iets ingetogener (is dat een woord?) zijn, dus laat maar weten wat je het liefst hebt en dan gooi ik hem volgende week op de post 🙂 Alvast onzettend bedankt!

 16. Lola
  20 juni 2014 / vrijdag, 20 juni 2014

  (sorry als ik dubbel heb gereageerd maar ik kan mijn eigen reacties niet zien) (denk ik)

 17. Eva
  20 juni 2014 / vrijdag, 20 juni 2014

  Haha het eerste waar ik aan dacht bij de een na laatste foto was Marie Antoinette xD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *