De werking van Revitalash

Na Nena’s review over Revitalash was ik overtuigd van deze wimperconditioner, want foto’s liegen niet. Revitalash is een wimperconditioner die je elke avond voor het slapen gaan als een eyeliner aanbrengt (het spul zelf is doorzichtig). Revitalash is hét verzorgingsproduct voor een zichtbare verbetering van uw wimpers binnen 12 weken, zo zeggen ze zelf. 

Nena’s resultaten:
nena revitalashVoor haar review was ik te sceptisch en te lui om Revitalash te proberen, maar na zulke veelbelovende resultaten was ik zeer hoopvol en heb ik het er toch ook maar op gewaagd. Inmiddels zijn we zo’n 8 weken verder en heb ik – zoals ik van mezelf had verwacht – Revitalash niet elke avond trouw boven mijn wimpers aangebracht. In plaats daarvan sloeg ik wel eens een avondje of zelfs 2 avonden over. Maar nooit meer dan 2. Gemiddeld bracht ik Revitalash zo’n 3 tot 5 keer per week aan.

Nena liet jullie het resultaat zien na ruim 3 maanden gebruik en elke avond aanbrengen, maar ik wil jullie mijn resultaat laten zien na twee maanden gebruik (op basis van 3 – 5 keer per week aanbrengen). Waarom nu al? Omdat ik vanaf nu wil gaan ‘afbouwen’ daar ik het resultaat momenteel erg mooi vind. Zoals mijn wimpers nu zijn ben ik helemaal tevreden, vooral het feit dat ze uit zichzelf meer omhoog krullen vind ik echt een verbetering.

Hieronder een collage voor en na 2 maanden Revitalash:

voor en na revitalashHieronder een foto van maart 2013, ver voordat ik begon met Revitalash:

theodora-look_4En een foto van augustus 2013, zo’n 6 – 7 weken na het gebruik van Revitalash:

catrice-liquid-metal-eyeshadow-eyelook_10Het is niet echt ‘hard bewijs’ omdat ik net even anders kijk en verschillende ooglooks draag, maar we kunnen niet ontkennen dat Revitalash mijn wimpers in positieve zin heeft verbeterd!

voor en na revitalashNu zowel Nena als ik goede resultaten hebben geboekt met Revitalash vroeg ik me af welke (combinatie van) ingrediënten er nu eigenlijk voor hebben gezorgd dat onze wimperconditie is verbeterd.

Hieronder de ingrediëntenlijst;

Ingrediënten-RLVoordat ik deze ingrediëntenlijst ga ontleden lijkt het me verstandig om jullie eerst iets over het ingredient bimatoprost te vertellen. Bimatoprost is van oorsprong ontwikkeld als een ingredient dat wordt gebruikt in glaucoom medicatie. Glaucoom, ook wel groene staar genaamd, is een oogziekte waarbij er een verhoogde oogdruk is. Hierdoor kan het oogvocht niet worden afgevoerd waardoor het zich ophoopt in het oog, wat uiteindelijk kan leiden tot kokervisie en zelfs blindheid. Oogdruppels met bimatoprost verlagen de oogdruk.

GLAUCOMA3Glaucoompatienten merkten dat oogdruppels met bimatoprost niet alleen de oogdruk verlaagden, maar ook voor ‘aangename’ bijwerkingen zorgde, zoals dikkere, langere en donkere wimpers. Op basis van deze bijwerkingen heeft Revitalash als één van de eersten een cosmetische variant uitgebracht voor wimperverbetering met als werkzaam ingredient bimatoprost. Dit cosmetische product was puur esthetisch bedoeld, om de wimpers een boost te geven. Bimatoprost is bewezen effectief, maar heeft helaas ook bijwerkingen als verhoogde permanente bruine pigmentatie van de iris, pigmentatie op het ooglid en jeukende, rode ogen.

eye dropsOmdat Revitalash er naar streeft om haar producten continue te verbeteren, hebben ze hun formule aangepast. Het bevat nu geen bimatoprost meer, maar een lagere concentratie van een andere prostaglandine analoog (analoog betekent synthetisch geproduceerd) genaamd Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide. DDDE is een relatief nieuw cosmetisch ingrediënt op de Europese markt. Deze prostaglandine analoog is vergelijkbaar met bimatoprost, maar dan in een veel lagere concentratie. DDDE is veilig bevonden voor het gebruik op het ooglid en wordt geassocieerd met het verbeteren van de wimpers.

De rest van de Revitalash ingrediënten zijn voornamelijk oplosmiddelen, skin conditioning agents, conserveringsmiddelen, stabilisatoren, stoffen met een bufferende eigenschap en een klein percentage plantaardige extracten met een kalmerende en verzorgende werking. Ook bevat het tripeptide-1 en octapeptide-2, krachtige polypeptides. Ze zijn sterk verzorgend voor onze wimpers en zorgen dat ze minder snel uitvallen.

latisse-claire-danes-640x547Er bestaat nog wel een eyelash treatment met bimatoprost, Latisse genaamd, maar dit is alleen verkrijgbaar op doktersvoorschrift als behandeling voor hypotrichosis (abnormale haargroei waarbij patienten o.a. geen of heel weinig wimpergroei hebben).

Revitalash noemt zichzelf geen wimpergroeimiddel, maar een wimperconditioner. De aanwezigheid van DDDE en de combinatie van verzorgende plantaardige extracten en versterkende polypeptiden maken dit product in mijn ogen veel meer dan dat. Ik vind Revitalash absoluut niet te vergelijken met het aanbrengen van wonderolie op je wimpers, of met wimperserums die alleen maar bestaan uit verzorgende olien en plantaardige extracten. Het is juist de aanwezigheid en combinatie van DDDE, de plantaardige extracten en de polypeptiden die ervoor zorgen dat je wimpers supersterk worden, minder snel uitvallen en daarom dus aanzienlijk kunnen verbeteren in lengte en volume.

voor en naIn de 8 weken dat ik Revitalash heb gebruikt (zij het sporadisch) heb ik langere, vollere wimpers gekregen zonder bijwerkingen. Als je het om de dag gebruikt in plaats van elke dag zie je ook al goed resultaat en kun je er dus nog twee keer zo lang mee doen als we in eerste instantie dachten. Wel moet ik het blijven gebruiken, want anders zullen mijn wimpers na zo’n 3 maanden weer hetzelfde zijn als vóór de tijd dat ik Revitalash gebruikte. Het is geen goedkoop spul, namelijk €75 voor 2ml, maar hier kan ik een half jaar mee doen (in plaats van 3 maanden). En voor het bedrag van €150 per jaar ben ik zeker bereid om het te blijven kopen en gebruiken, want ik ben superblij met mijn wimpers zoals ze nu zijn!

Ik hoop dat jullie mijn Revitalash update en de werking van Revitalash interessant vonden om te lezen.

revitalashBezoek www.revitalash.nl voor meer informatie, bestellen en verkooppunten.

Is Revitalash iets wat je graag zou willen uitproberen of ben je er nog steeds een beetje sceptisch over?

Until next time,
Serena Verbon

 

zp8497586rq

Volg:

183 Reacties

 1. Irene
  11 september 2018 / dinsdag, 11 september 2018

  Hi Serena,

  Onlangs is er een Radar-uitzending geweest, waarop ook Revitalash als bedrijf zelf heeft gereageerd. Kun je hier misschien een artikel aan wijden, zoveel jaar na dato? Ik ben op aanraden van jou/via je blog gestart met het gebruik van Revitalash, maar wel enigszins bang door de geruchten rondom het product. Gebruik je het zelf nog, en is het inderdaad volkomen veilig voor cutaan gebruik?

  Bedankt alvast! X

 2. Sarah
  31 mei 2016 / dinsdag, 31 mei 2016

  Hoi! Ik heb nu zo een 2 jaar stimulash gebruikt… In het eerste jaar echt super resultaat gehad maar ik merk nu minder effect… Misschien zijn mn wimpers er gewend aan geraakt en werkt het niet meer zo goed?
  Zou het helpen om revitalash te proberen? Of maakt dat niet zoveel uit? Graag jullie advies!!!

  • Serena
   Auteur
   31 mei 2016 / dinsdag, 31 mei 2016

   hi Sarah,
   bevat stimulash dezelfde werkzame stof? En hoe vaak gebruik je het? Mss hebben je wimpers hun maximale lengte bereikt en kan het niet langer worden, en raak je eraan gewend en lijkt het alsof het niet meer werkt? Net zoals mensen die wimper extensions hebben en dan steeds langer gaan.

 3. Sanne
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Duidelijke en fijne review!
  Overweeg het toch nu wel echt om het te gaan kopen.
  Ik vroeg me af, heb je toevallig ook RevitaBrow geprobeerd?
  Zou daar heel graag meer over willen weten omdat ik daar ook wel in geïnteresseerd ben..

 4. 25 december 2015 / vrijdag, 25 december 2015

  Goed morgen
  Mag ik U vragen ik heb een revitalash gekocht bijna 1 jaar kan nog gebruiken

 5. Lotte
  9 juni 2015 / dinsdag, 9 juni 2015

  Hi Serena! Wat een goed en helder artikel! Ik vroeg me af of je nog steeds deze ‘wimper conditioner’ gebruikt en wat je ervaring nu is? Zijn je wimpers uitgevallen of zo gebleven? Ik vind het een beetje eng om iets op mijn ogen te doen, is het veilig in gebruik? Ik hoor het heel erg graag! Lotte

 6. Millie
  29 mei 2015 / vrijdag, 29 mei 2015

  Hallo,

  Zijn deze producten van revitalash dierproefvrij getest?
  Ik zou het graag willen testen, maar dit vind ik wel belangrijk.

  • Serena
   Auteur
   29 mei 2015 / vrijdag, 29 mei 2015

   Ik durf niet met zekerheid te zeggen of ze wel of niet dierproefvrij zijn, maar je zou contact kunnen opnemen via Revitalash zelf? http://www.revitalash.nl – succes!

 7. b
  29 december 2014 / maandag, 29 december 2014

  ik heb zelf wimperextensions kan ik het serum dan al gebruiken of moeten mijn wimpers er eerst vanaf?

  • Jana
   27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

   Je kan Revitalash ook gebruiken in combinatie met wimperextentions! Je hoeft ze niet eerst te verwijderen!

 8. P.
  31 oktober 2014 / vrijdag, 31 oktober 2014

  Super handige en volledige review, thanks!!!

 9. Lina
  9 februari 2014 / zondag, 9 februari 2014

  Mooie resultaten!
  Weet je misschien ook iets over StimulashFusion van Fusion Beauty die te koop is bij de Douglas? Ik zit namelijk te twijfelen tussen Stimulash en Revitalash.

  Dit zijn de ingrediënten van Stimulash:
  Aqua/Water/Eau, Glycerin, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Sodium Hyaluronate, Palmitoyl Pentapeptide-4, Yeast Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Hexapeptide-11, Arctostaphylos Uva Ursi (Bearberry) Leaf Extract, Retinyl Palmitate, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Panax Ginseng Root Extract, Niacinamide, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Sodium Lactate, Sodium PCA, Proline, Phenoxyethanol, Polysorbate 20, Hydroxyethylcellulose, Sorbitol, Triethanolamine, Methylisothiazolinone, Isopropyl Cloprostenate.

 10. Romy
  11 november 2013 / maandag, 11 november 2013

  Superleuk enzo, maar wel heel duur…

 11. 10 september 2013 / dinsdag, 10 september 2013

  De baas van revitalash is de oom van mijn bff. We krijgen always dingen opgestuurd

 12. 10 september 2013 / dinsdag, 10 september 2013

  De baas van revitalash is mijn beste vriendin dr oom!! Wij krijgen altijd dingen opgestuurd van hun!!

 13. Melissa
  8 september 2013 / zondag, 8 september 2013

  Hoi Serena,

  Enig idee of het Lash boosting serum van Goodskin Labs iets is? Kan op internet geen ingrediëntenlijst vinden. Deze prijs is iets aantrekkelijker dan de revitalash (44,95)

  • Serena
   Auteur
   8 september 2013 / zondag, 8 september 2013

   Geen idee, maar ik zal eens even kijken als ik in Douglas ben weer!

 14. juli
  8 september 2013 / zondag, 8 september 2013

  Ik gebruik ook revitalash, ik heb 2 ml en gebruik het nu zo’n 1,5 jaar en het werkt nog steeds en het is ook nog niet op. Dus je kan er veel langer meedoen! als je er mee stopt schijnt wel dat je wimpers uitvallen……

  • Lis
   10 mei 2016 / dinsdag, 10 mei 2016

   Klopt,dat heb ik ook meegemaakt..

 15. 8 september 2013 / zondag, 8 september 2013

  Kan je toevallig een vergelijkbaar maar vooral goedkoper product aanraden? Zelfs als ‘ie iets minder goed werkt? Ik zit er nu aan te denken om hiervoor te gaan sparen, maar het is wel errrrg prijzig… erg fijn artikel trouwens! Dit is precies de reden waarom jouw blog mijn favoriete beauty blog is. Ik zie je als groot voorbeeld!

 16. Ans
  7 september 2013 / zaterdag, 7 september 2013

  Vroeg me al af hoe het juist werkte, zeer verhelderende uitleg! Aan zo een artikel merk je dat je toch een andere achtergrond hebt dan andere beautybloggers. Fijn! He. Er zelf ook top resultaat mee, hoop dat mijn sample nog even meegaat.

 17. S1em
  7 september 2013 / zaterdag, 7 september 2013

  Oh! Ik ben erg blij met dit artikel. Ik had al zo’n vermoeden dat jij Revitalash aan het proberen was en nu kan ik erop reageren. 🙂

  Ik ben direct na Nena’s artikel begonnen. Vandaag precies 11 weken geleden. En ja, ik vind het toch ‘nodig’ deze reactie te schrijven, want voor mij is het GEEN wondermiddel.
  Mijn wimpers zijn vergelijkbaar met Aziatische wimpers: kort en stijl. Nu, na 11 weken braaf iedere avond aanbrengen, zijn mijn wimpers nog niet de startlengte van Nena. Ze zijn wel wat langer hoor (1? 2? millimeter) en ze groeien alle kanten uit, maar niemand heeft ook maar 1 seconde langer naar m’n wimpers gekeken vergeleken met 3 maanden geleden 😉 Helaas, helaas is er ook niets aan de structuur veranderd: ze zijn nog net zo stijl.

  Het zou best kunnen dat mijn wimpers zich niet iedere 3 maanden verversen, maar iedere 4 maanden. Ik ga dus nog even door.
  Weet jij hoe dit zit trouwens? –> worden je huidige wimpers langer, of die wimpers die nieuw onstaan? Ofwel, alle oude, korte, wimpers vallen en en alle nieuwe wimpers worden lang?

  • Serena
   Auteur
   7 september 2013 / zaterdag, 7 september 2013

   Ah zo jammer! Maar inderdaad zet nog even door. De wimpers worden gezonder en vallen minder snel uit, waardoor ze volgens mij iets langer door kunnen groeien en op den duur ook voller worden, omdat er dan al wel weer nieuwe wimpers beginnen te groeien.

   • S1em
    7 september 2013 / zaterdag, 7 september 2013

    Ik merk eigenlijk nooit dat ik wimpers verlies. Bij het schoonmaken ‘s avonds niet (terwijl ik vaak ‘waterproof’ mascara op heb, omdat dan de krul erin blijft), alleen heel soms zie ik een wimpertje klem zitten in m’n wimperkrultang. Misschien ben ik zo iemand die weinig ‘ververst’! 😉

 18. tasjimodo
  7 september 2013 / zaterdag, 7 september 2013

  de revitalash deed dus totaal niks voor me. noch in positieve zin als negatieve zin. spijtig heb het een paar maanden trouw gebruikt. een tijd later heb ik wonderolie gebruikt. ik geloofde er totaal niet in, maar moest t toch eens met mijn eigen ogen zien. na een korte tijd kreeg ik er zelfs wimpers bij op “een tweede rij”. nu gebruik ik de wonderolie nog steeds, maar niet dagelijks.

 19. Robin
  6 september 2013 / vrijdag, 6 september 2013

  Ik wil het heel graag proberen, maar net zoals bij de meesten houd de prijs me tegen.. De foto’s liegen er niet om!

 20. Lyanca
  6 september 2013 / vrijdag, 6 september 2013

  Ik ben van mezelf gezegend met mega lange wimpers.
  Een van de weinige mooie dingen aan mezelf haha, als ik mascara opdoe zit het al boven me oog, en krullen hoeft al helemaal niet,
  Heb dit dus niet nodig.

  Zie wel degelijk verschil! Maar wel veel geld.

 21. 6 september 2013 / vrijdag, 6 september 2013

  Ziet er veelbelovend uit! Gelukkig heb ik al lange wimpers van mezelf maar lijkt me een fijn producten als je wimpers niet zo lang zijn. 🙂

 22. 6 september 2013 / vrijdag, 6 september 2013

  Resultaat ziet er erg mooi uit, maar naar mijn mening te duur.
  Ik ben van mezelf al wel gezegend met ‘lange’ wimpers. Haha

  Groetjes, Tara.

 23. 6 september 2013 / vrijdag, 6 september 2013

  Ik heb deze ook, maar krijg er last van aan mijn ogen 🙁 Mss een allergie erop. Dus het licht nu maar wat in mijn kast. Ik vind het echt jammer dat ik er last van krijg 🙁

 24. Denise
  6 september 2013 / vrijdag, 6 september 2013

  bij de etos zouden ze ook zoiets verkopen, en bij wimperwensen (.nl) verkopen ze meerdere van verschillende merken, zijn deze net zo goed?

 25. Irene
  6 september 2013 / vrijdag, 6 september 2013

  Je hebt ook nog xlash, te koop via nelly.com
  volgens mij is deze zo’n 50 euro! maar, geen idee of deze ook zo goed werkt!

 26. Ellen
  6 september 2013 / vrijdag, 6 september 2013

  Hmm, ik heb er eerlijk gezegd een nogal ambivalent gevoel bij na het lezen van deze (prima!) review.
  Het effect van dit product is zondermeer spectaculair, dus in dat opzicht heb ik de neiging om direct naar de winkel te rennen.
  Maar als ik deze review zo lees dan is het eigenlijk niet zozeer een verzorgingsproduct maar eerder een medicament, wat sinds nog maar recent wordt aangewend voor dit consmetische doel. En tja, dan word ik toch wat huiverig. Want wat zijn de (schadelijke?) neveneffecten hiervan op lange termijn? Ik bedoel, het zijn wel je ogen!!

 27. Anne
  6 september 2013 / vrijdag, 6 september 2013

  Ik vind het toch eng om zoiets te gebruiken, Ik heb extreem overgevoelige ogen en verdraag al helemaal geen make-up meer, dus zoiets vermijd ik ook maar…

 28. Nienke
  6 september 2013 / vrijdag, 6 september 2013

  Het lijkt me super spul! Alleen jammer dat het zo duur is.

 29. Melanie
  6 september 2013 / vrijdag, 6 september 2013

  Je ziet inderdaad ook bij jou wel een duidelijk verschil hoor! Ik zou het heel graag willen proberen, maar de prijs is toch wel aan de hoge kant; misschien maar even voor sparen dan…

 30. Marloes
  6 september 2013 / vrijdag, 6 september 2013

  Jammer ik heb het gekocht, na de review van nena en mijn ogen kunnen er dus niet tegen. Ten eerste prikt het als een malle, nee ik doe het niet in me oog maar erboven. En ik wordt de volgende ochtend wakker met dikke rode oogleden… dikke vette pech voor mij dus en zonde van het geld.

 31. 5 september 2013 / donderdag, 5 september 2013

  Ik heb het ook geprobeerd, had een sample en merkte heel goed dat mijn wimpers langer waren na twee maanden tijd. Gebruik het nu niet meer, hij was op en ik vind het te duur om te kopen.

 32. 5 september 2013 / donderdag, 5 september 2013

  Ik wil dit zoooo graag proberen, lijkt me fijner dan wimperextensions haha. Maar de prijs houdt me echt tegen 🙁

 33. me
  5 september 2013 / donderdag, 5 september 2013

  Ik sla toch maar over voor die prijs, voor 150 euro per jaar besparing ben ik prima tevreden met mijn wimpers hahaha

 34. W.
  5 september 2013 / donderdag, 5 september 2013

  Werkt goed maar ik heb prima wimpers! Ik smeer elke avond bio-oil rond m’n ogen en wimpers.

 35. Roos
  5 september 2013 / donderdag, 5 september 2013

  Klink super! Maar ik heb een TIP voor de mensen die dit niet kunnen betalen. Met deze TIP kun je zelf geld besparen!

  Ga minstens 2 weken achter elkaar zonder enkele oogmake-up door het leven! Hoe langer hoe beter!

  Ik doe het ieder jaar in de zomervakantie. Doordat je het hele jaar door mascara draagt en het er elke avond weer af moet boenen ‘slijten’ je wimpers. Als je een tijdje helemaal geen (oog)make-up draagt heeft het tijd om weer te herstellen. Ik heb wel eens gehoord dat het alleen werkt als je het minstens 1 maand doet, omdat het zolang duurt voor een nieuwe wimper om te groeien (of was het 3 maanden?).

  In ieder geval, ik heb het afgelopen zomer bijna 3 weken volgehouden en ik merkte echt verschil! Ze waren echt voller, langer en ze vielen veel minder uit dan daarvoor. Echt een aanrader! Het is gratis en je bespaart er zelfs geld mee aan make-up én remover! 😉

  Nou snap ik ook wel dat sommige het niet fijn vinden om make-uploos door het leven te gaan, maar daarom doe ik het juist in de zomer. Lekker die grote zonnebril op en niemand die het ziet. Dus een tip voor volgende zomer, als je er komende tijd nog even tussenuit gaat of als je het in je alledaagse leven aandurft. 😉

  Succes!

 36. Maaike S
  5 september 2013 / donderdag, 5 september 2013

  Als je nou nog jaren had kunnen nagenieten van die langere wimpers dan was het de prijs wel waard geweest, maarja zodra je stopt vallen je wimpers weer op normale manier na een tijdje uit en heb je zo weer je eigen kortere wimpers terug.

  • Lis
   10 mei 2016 / dinsdag, 10 mei 2016

   Klopt!!!

 37. Jolien
  5 september 2013 / donderdag, 5 september 2013

  Mijn vriendinnetje gebruikt het en WOW, die heeft ook ineens killerwimpers.

 38. 5 september 2013 / donderdag, 5 september 2013

  Ik heb dit ook getest omdat ik het zelf ook wilde verkopen en ik ben super blij! Ik verkoop dit nu inmiddels ook.

 39. 5 september 2013 / donderdag, 5 september 2013

  Goede review! Ik ben er al een poos heel erg blij mee. Had een verpakking van 1ml en daar heb ik heel lang mee gedaan. Wimpers zijn erg lang geworden. Van een ander merk had ik een vergelijkbaar product gebruikt en deze werkte ook heel goed (even duur). Heerlijk om op deze manier langere wimpers te krijgen =)

 40. 5 september 2013 / donderdag, 5 september 2013

  Dat werkt zo te zien erg goed, maar toch weerhoudt de prijs me om het zelf aan te schaffen. En daarbij heb ik redelijk lange wimpers, maar voller en langer is altijd goed natuurlijk. Ik test nu een Growth Serum van Gosh, maar daar verwacht ik toch wat minder van.

 41. Ivy
  5 september 2013 / donderdag, 5 september 2013

  Ik heb Revitalash getest via de Deauty box en ben ook zeer tevreden! Net zoals jij ben ik een sporadische gebruiker. Echt zijn geld waard. Ik herken me helemaal in de review

 42. 5 september 2013 / donderdag, 5 september 2013

  Je ziet de verandering echt goed! Mijn wimpers zijn al redelijk vol en de prijs houd me helemaal tegen het te proberen..

 43. 5 september 2013 / donderdag, 5 september 2013

  Ik wil het graag testen, maar de prijs is echt teveel voor me 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *