Collistar Talasso Scrub Anti-Age

Zo’n 2,5 jaar geleden schreef ik een review (eerder een soort ode) over de Collistar Talasso scrub. Van alle scrubs die ik ooit heb geprobeerd kan er geen eentje tippen aan deze luxueuze scrub. Mijn eigen DIY scrubs komen redelijk in de buurt, maar die van Collistar is toch net even iets fijner. Sinds deze week is er een nieuwe variant Talasso scrub op de markt met een anti-age werking. Een aangezien yours truly de 30 nadert en straks niet met een uitgezakt oude vrouwtjes-lichaam opgescheept wil zitten, komt deze scrub zeer goed van pas!

collistar talasso scrub02Het eerste wat je zal opvallen aan deze scrub is de ontzettend logge doos en de megagrote pot. Als je de pot optilt uit de doos merk je meteen dat ‘ie lekker zwaar is. Maar liefst 700 gram scrub zit er in, daar kan je wel even mee vooruit!

collistar talasso scrub01Bam!

In de doos zul je ook een plastic spateltje vinden en een tussendeksel. De spatel is niet alleen erg handig, hierdoor voorkom je ook dat je met je (natte) vingers in de pot gaat zitten waardoor je de kans op bacteriegroei aanzienlijk verminderd. Omdat de scrub voor gebruik ook altijd nog gemengd moet worden (de olie gaat bovenop het zout liggen) kun je hier ook de spatel voor gebruiken.

collistar talasso scrub11Het tussendeksel is om dezelfde reden functioneel, want het voorkomt dat er water in de pot terecht kan komen en dat de scrub uit zal drogen. Het zijn slechts kleine details, maar ik vind het wel fijn dat Collistar hier aan denkt.

Ingrediëntenlijst;
collistar talasso scrub04De scrub bestaat voor het grootste gedeelte uit zeezout gemengd met gefractioneerde kokosnoot olie, isopropyl palmitate (een deels natuurlijke en deels synthetische moisturizer), extract van citroenschillen, een mengsel van jojoba olie en macadamia olie, parfum, tarwekiemolie, squaleen (plantaardig), soja-fytosterolen en vitamine E.

Collistar Research heeft speciaal voor deze scrub het L22 Complex® ontwikkeld, bestaande uit macadamia olie gecombineerd met de wasachtige componenten van jojoba olie, soja fytosterolen, squaleen uit olijfolie en vitamine E. De samenstelling van
de vetzuren van dit complex is vergelijkbaar met die van een gezonde 22-jarige huid, vandaar ook de naam. Collistar claimt dat het vermogen van het L22 Complex® om de hydrolipidebalans, typerend voor een jonge huid, te herstellen zelfs dat van olijfolie en
andere veelgebruikte moisturizers overtreft.

collistar talasso scrub03De originele Collistar Talasso scrub ruikt naar frisse kruiden zoals eucalyptus, rozemarijn en pepermunt waarbij ik echt het gevoel heb in een spa te zitten. Ik hoopte stiekem dat deze Anti-Age scrub ook zo zou ruiken, maar de geur van deze variant is toch wel heel anders. De Anti-Age Talasso scrub bevat een mix van parfum en etherische oliën van verschillende citrusvruchten.

Minstens net zo fris als de originele scrub, dat wel, maar dan op een hele vrolijke, citrusfrisse en bloemige manier. Opwekkend en ontspannend tegelijkertijd. Eerst was ik lichtelijk teleurgesteld dat deze scrub niet net zoals de originele rook, maar na een tijdje begon ik het meer te waarderen en nu ben ik er eigenlijk net zo dol op! De scrub blijft gelukkig ook lichtjes nageuren op mijn huid.

collistar talasso scrub05Als je de pot opent zal je zien dat er een laagje olie bovenop ligt. Voor gebruik moet je de scrub dus even goed door elkaar husselen om ervoor te zorgen dat het zout goed gemengd is met de oliën. Je moet echt helemaal van onderen naar boven scheppen voor de beste substantie.

collistar talasso scrub06We zijn er bijna! Dit is de consistentie van een slush puppy, maar we moeten nog even door.

collistar talasso scrub09Ja, we zijn er. Dit is de consistentie die het moet zijn. Lekker dik en lobbig, zodat het niet meteen van je lichaam afglijdt als je het aanbrengt.

collistar talasso scrub08De Collistar Talasso scrub is zuinig in gebruik, want met slechts een klein beetje kun je je hele lichaam scrubben. Op basis van 1 – 2 scrubbeurten per week kun je zo’n half jaar doen met deze grote pot.

De korrel is niet te fijn en niet te grof, precies goed! De oliën maken mijn lichaam meteen lekker zacht en glad. De scrub smelt op een gegeven moment weg onder je vingers en wat er overblijft is een dun verzorgend laagje op je lichaam. Aan het einde van een douchebeurt is het laagje deels ingetrokken en na het droogdeppen van mijn lichaam ben ik totaal niet glibberig of plakkerig, maar mijn huid voelt wel erg zacht, glad en gevoed aan. Heerlijk!

collistar talasso scrub01De Talasso scrub is echt mijn favoriete scrub, maar ik koop dit alleen voor mezelf als ik 1. een financiële meevaller heb of 2. ik vind dat ik een ‘treat yo self’ momentje verdien. Het is dan wel een flinke pot, maar bijna 50 euro voor een body scrub gaat zelfs mij bijna te ver. Bijna! Want je kunt er wel een half jaar mee doen en het is pure verwennerij voor mijn lichaam.

Ik word al blij bij de gedachte dat het vanavond ‘scrub night’ is en ik mijn lichaam weer kan verwennen met een stevige scubbeurt terwijl de geuren van allerlei citrusvruchten me om de oren slaan! Dus ja, het kost een duit, maar dan heb je ook wel de allerfijnste scrub ter wereld. Voor mij is het happiness in een pot!

De Collistar Thalasso scrubs zijn te koop bij de meeste luxe drogisterijen en parfumerieën voor €49,15 (700 g).

Welk beautyproduct koop jij als je een treat yo self momentje hebt?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

72 Reacties

 1. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Hello, I had to translate your post to English as my Dutch is still not that great.
  It is a super informative post. Thank you 😉

 2. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Hij lijkt me echt super lekker! Ik heb hier al vaker over gelezen 🙂

 3. Lizzie
  16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Als ik een treat yo self moment heb koop ik altijd iets van lush!

 4. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Lijkt mij een heerlijk product! Ik heb zelf niet echt producten die ik speciaal koop voor een treat yourself momentje, maar ik kijk altijd naar wat ik er heb staan en daar ga ik mee aan de slag.

 5. Marloes
  15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Ik heb een tijdje Collistar verkocht en ja, het is een geweldig goed merk. De scrubs zijn hun geld waard. Ook al zou ik het zelf niet kopen omdat ik het me gewoonweg niet kan veroorloven!
  Ook de make-up van Collistar is TOP.

 6. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  De originele scrub is ook echt delicious! Ik ben ook fan van de scrub potten van Sabon, maar die zijn van glas. En op één of andere manier heb ik daar zo’n gruwelijke hekel aan, wie verzint dat.. GLAS?! IN EEN DOUCHE?! Anyways, deze van Collistar is gewoon van plastic en dus een stuk veiliger, nog een pluspunt. Ik zou het geld er eerlijk gezegd zó voor neerleggen. Misschien volgend jaar als de lente weer nadert, kan ik er alle warme maanden mee doen!

 7. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Wat een heerlijk uitgebreide review! Ik kende deze scrubs helemaal niet, maar hij klinkt echt geweldig lekker! Het is dat ik nog geen anti age producten nodig heb met m’n 18 jaar … Misschien dat ik de normale haal, want ook de verpakking en alles… #musthave al is het duur! Als kadootje een keer dan maar 🙂

 8. Syl
  15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Ik zou echt het ei zijn die hem in het water zou laten vallen….

 9. Ilya
  15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Lieve lezers van serena ik speel een spel met mijn broer wie binnen 1week de meeste volgers op twit heeft hij staat al voor willen jullie allemaal mij volgen ik heet @ilyaleyan ik smeek het alsjeblieft

 10. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Dit ziet er niet alleen goed uit maar ook HEERLIJK!

 11. Marion
  15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Ik heb ook een pot van de Collistar Talasso scrub, en normaal zou ik nooooit zoveel geld aan iets uitgeven, maar het werkt super goed tegen de bultjes op bovenarmen, tip dus!

 12. Marit
  15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Mijn moeder had laatst een scrub van Janzen gekocht.
  Het was iets van 15 euro en hij is heerlijk!
  Er zit dan ook zo’n olie laag op en mijn huid wordt er echt heel zacht en glad van:)

 13. S
  15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  De tussendeksels bij luxe producten zijn puur en alleen bedoeld voor vervoer. Zodat het product niet in de deksel gaat zitten onderweg naar de winkel of nadat het gekocht is naar huis 🙂

  Verder lijkt het me een heerlijke Scrub!

  • Serena
   Auteur
   15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

   Waarom zit de tussendeksel dan los in de doos? Als het is om de reden die jij zegt, hadden ze de tussendeksel er toch al opgedaan?

   • S
    16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

    Dan zou dat waarschijnlijk alleen bij dagcremes ed zo zijn, dit is tenminste wat een vertegenwoordiger mij ooit vertelde, mijn fout!

 14. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Het ziet er uit als een heerlijke smoothie!

 15. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Klinkt wel erg goed, hoewel mijn eigen DIY scrub ook wel erg fijn is.
  Wie weet ooit 😉

  Als ik iets koop qua beautyproducten om mezelf te verwennen is het bodybutter (van the body shop of Rituals) of een luxe haarmasker.

 16. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Hij ziet eruit om op te eten! Haha,
  Klinkt als een goede scrub.

 17. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Goede review! Ik trakteer mijzelf weinig op beautyproducten aangezien ik meestal zwicht voor fashion items..

 18. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Ziet er heerlijk uit.
  Collistar is zo’n mooi merk. Dit masker klinkt erg goed al heb ik het nog niet nodig.

 19. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Ik kan me die review nog wel herinneren. Is dat al zo lang geleden?! Hij lijkt me echt heel fijn, maar wat je ook zegt €50,- voor een scrub is echt duur!

  • Serena
   Auteur
   16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

   Yaay, fan vanaf het eerste uur! *dankbaar*

 20. Anita te Gussinklo
  15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Ja, de Collistar scub is voor mij ook de beste scub ever.
  Ben wel benieuwd naar deze variant.

 21. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Hij klinkt erg fijn, alleen best we duur. Ik gebruik zelf producten van Babor, ook prijzig maar niet net zo duur als de scrub van Collistar. Ik kan er echt van genieten! ^^

 22. Lotte
  15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Ik heb de gewone versie toen gekocht na je vorige review, hij is echt erg fijn!

 23. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Hij klinkt echt enorm fijn maar is super duur… jammer!

 24. lieke
  15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Liever de DIY scrub die je maakte ben niet gek om 50 euro te betalen voor een scrub ?

 25. lieke
  15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Zo dat is wel erg duur maak ik liever een DIY scrub 🙂

  • Serena
   Auteur
   16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

   Bedankt voor je tip!

 26. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Wow, dat klinkt wel echt als de perfecte scrub. Ziet er ook gewoon heel goed uit! Maar jemig, wat een prijs zeg. Dat zou ik zelf niet snel (of eigenlijk nooit) uitgeven aan een scrub.

 27. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Voor de hoeveelheid vind ik dit niet echt duur.

  Die andere scrubs van Collistar betaal je voor 250ml zo tussen de 20 en 30 euro!

  Deze ga ik zeker halen, mijn lichaam is zo droog en ik heb nooit zin om me in te smeren, ik haat het. Als deze zo’n laagje achterlaat is het wel fijn, collistar heeft sowieso fijne producten vind ik

 28. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Toevallig heeft mijn moeder een mini versie van deze scrum meegekregen van de drogist, die ga ik dus even gauw innen!

  • 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

   Ik bedoel natuurlijk scrub haha

 29. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Jaaa, deze (de oudere variant dan) is zo lekker! Mijn moeder is helemaal geen beauty persoon, maar we hadden een keer een proefje van deze scrub gehad en toen waren we een paar weken daarna in de Douglas en toen zei ze, ik koop ‘m gewoon! Haha. Echt heel veel plezier van gehad!

 30. Iris
  15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Thalasso scrub is echt de hemel op aarde.. Ooit had ik een paar proefjes, ik denk zo’n 5 jaar geleden, maar de scrub is me altijd nog bijgebleven! Niks kan tippen aan deze hemelse scrubs 🙂

 31. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Ik vind de scrub op zich er erg gezellig uit zien. En de geur is al helemaal super. Maar de verpakking vind ik maar niets 🙁

 32. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  BAM wat een grote pot;) Hij klinkt heerlijk, maar is voor mij toch ” ietsje” te duur.

 33. Nicki
  15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Hij is zoooooo fijn!

 34. Anikki
  15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  De scrubs van Collistar zijn echt geweldig (allerfijnste scrub ter wereld — AGREED). Ben benieuwd naar deze variant. Leuke review!

 35. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Dat ziet er goed uit! Jammer dat hij zo duur is!

 36. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Lijkt me heel erg fijn! Grote pot ook, dat is altijd positief! 🙂

 37. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Wat een leuke foto’s zo met die mandarijntjes. Leuk! 50 euro voor een scrub is nogal aan de prijzige kant, maar als je er dan ook 6 maanden mee kunt doen ongeveer vind ik het erg meevallen. Vooral in vergelijking als je een scub hebt waar je wel veel van nodig hebt om je hele lichaam te scrubben. Dan komt de prijs eigenlijk op hetzelfde neer lijkt mij 🙂 Ben wel benieuwd geworden naar de scrub…. is even kijken wanneer er voor mij zo een “treat yo self” momentje zich aankondigt haha!

 38. MiriamH
  15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Heerlijk!!!! Lijkt me echt heerlijk voor deze winter. Is de geur misschien te vergelijken met de micro delivery peel van philosophy? Die vind ik zo goddelijk!

  • Serena
   Auteur
   16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

   Nee, deze ruikt ook naar citrus, maar ook naar zachte bloemengeuren. Iets minder ‘scherp’ dus en iets sterker geparfumeerd.

 39. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Wat lijkt me dit een fijn product voor als ik over zoveel jaar ook anti-age nodig heb! Hij is dan misschien wel prijzig, maar 700 gram vind ik wel een hele grote inhoud.

 40. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Ooh dat ziet er echt heerlijk uit.. <3

 41. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Wauw deze ziet er wel echt goed uit. Je betaald wel een hoge prijs, maar zoals je al zegt is overal aan gedacht, ook aan de verpakking. Ik koop collistar het liefste in de uitverkoop. 25 euro zou ik al duur vinden namelijk ;). Maar mijn favoriete cleanser is van collistar!

 42. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Het lijkt echt op babyvoeding met dat lepeltje haha. Klinkt heerlijk maar hij is wel prijzig!

 43. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Het lijkt me echt een heerlijk product, alleen een beetje jammer dat hij zo prijzig is 🙁

 44. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Hmm hij ziet er echt lekker uit om op te eten bijna 🙂 gelukkig heb ik nog geen anti-aging producten nodig vind ze best prijzig

 45. 15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Wat ziet deze scrub er heerlijk uit! Ik ben dol op de geur van citrusvruchten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *