Collageen innemen voor een mooiere huid, helpt dat echt?

In Azië zijn beautydrankjes al jaren en hit en sinds vorig jaar zag ik dit fenomeen langzaam de Nederlandse markt veroveren. Deze beautydrankjes bevatten bijvoorbeeld collageen, maar heeft het überhaupt wel zin om dit ingrediënt in vloeibare vorm in te nemen? Zo’n 5 jaar geleden schreef ik er een artikel over en mijn conclusie was:

“Er lijkt wetenschappelijk bewijs voor te zijn dat de inname van collageen een positief effect heeft op de huid, dus ik zou zeggen: proberen kan geen kwaad. Baat het niet, dan schaadt het niet. Ik blijf toch een klein beetje sceptisch. Ik zou iets meer ondersteunende onderzoeken willen lezen voordat ik helemaal om ben.”


Inmiddels zijn we 5 jaar verder én heel veel onderzoeken wijzer en hoorde ik heel veel positieve geluiden over collageen in poedervorm van het merk Oslo Skin Lab. Collegaatje Debbie Zwiers en haar man gebruiken het al maanden en merkten positief resultaat. Ook de beste vriendin van mijn nichtje voelde verschil in haar huid.

Kijk, en als er om je heen zo positief over een product wordt gesproken dan maakt dat je wel nieuwsgierig natuurlijk. Dus toen Oslo Skin Lab vroeg of ik het ook eens wilde proberen, zei ik meteen volmondig ja. Wel wilde ik het tegelijkertijd met mijn moeder gaan testen, aangezien er op het gebied van versteviging en rimpels bij haar iets meer winst te behalen valt dan bij mij. Mijn moeder en ik hebben The Solution nu 3 maanden getest en ik kan jullie vast verklappen: dit spul werkt. Hieronder vertel ik je er meer over en als je het ook graag wilt uitproberen, mag ik jullie ook nog eens een mooie korting aanbieden!

Allereerst, wat is collageen?


Het woord collageen is een samenvoegsel van de twee Griekse woorden: kolla, wat lijm betekent, en gen, wat producerend betekent. Collageen heeft dan ook lijmachtige eigenschappen, aangezien het een laag vormt tussen aangrenzend weefsel en ervoor zorgt dat dit weefsel bij elkaar gehouden wordt. Collageen is een eiwit en een onderdeel van de huidmatrix. Het houdt de huid stevig en gezond. Een natuurlijk proces van het ouder worden is dat je huid collageen verliest, en dus verliest je huid ook zijn stevigheid, ontstaan er rimpels en ja… zak je een beetje uit. Het hoort er nu eenmaal bij als je wat ouder wordt. Maar, GOED NIEUWS, er valt toch enigszins wel wat aan te doen.

Er zijn een stuk of 30 verschillende types collageen, waarvan er 6 types belangrijk zijn voor de huid:

Collageen I: de meest voorkomende vorm van collageen en het eindproduct wanneer weefsel zichzelf repareert. Het is vrij dik en stug.
Collageen III: deze variant wordt gevonden in snel groeiend weefsel, zoals de eerste fases van wondheling. Hierna wordt het vervangen door type I.
Collageen V en VI: beide types worden gevonden in de buurt van type I.
Collageen VII: dit type fungeert als een ‘anker’ tussen de huidlagen.
Collageen XII: wordt gevonden in de buurt van type I en III.

Oslo Skin Lab


The Solution van Oslo Skin Lab is een grote, platte doos met daarin 28 sachets met puur collageenpoeder. Dit poeder zit dus niet (zoals ze in Azië veel doen) al verwerkt in een kant-en-klaar drankje. Persoonlijk vind ik dat ideaal, want zo kun je zelf besluiten hoe je het inneemt.


Ik leeg bijvoorbeeld elke ochtend een zakje in mijn koffie en mijn moeder roert het door haar joghurt als ontbijt. Je kunt het ook verwerken in een smoothie, sappie, water, soep, you name it. Als je het maar ergens in oplost. Het poeder is overigens heel neutraal qua smaak en geur en kan dus echt overal doorheen geroerd worden zonder dat je het proeft of ruikt.


Eén zakje bevat 2,5 gram gehydrolyseerd Verisol® collageen (afkomstig van rund). Dit is de exacte hoeveelheid die volgens de onderzoeken effectief is. Meer collageen innemen leidt niet tot betere of snellere resultaten. In een doos zitten 28 zakjes, dus hier kun je exact 4 weken mee vooruit. En wat belooft dit poeder? Na zo’n 2 maanden (waarbij je 1 sachet per dag inneemt) merk je een verbetering van je huid; volgens onafhankelijk onderzoek leidt structureel gebruik tot minder diepe rimpels, een verbeterde huidelasticiteit en na verloop van tijd wordt ook cellulite minder zichtbaar.

Onze mening na 3 maanden gebruik


Mama en ik zijn 3 dozen en dus 12 weken verder en we kunnen oprecht zeggen dat dit spul zeker wat heeft gedaan. Mijn moeder is 62 en ik moet toegeven, ze heeft een prachtige en vrijwel rimpelloze huid. Alleen haar hals, die is wat slapper. Na 2 maanden appte ze me dat ze vond dat de huid bij haar hals al een stuk steviger aanvoelde.

Eerst kon ze haar huid daar beetpakken en dan bleef het ‘staan’, maar nu lukt haar dat niet meer. Het is nu een stuk lastiger om haar huid daar vast te pakken en als ze er eventjes in knijpt blijft het niet meer ‘staan’. Het is moeilijk om dit te laten zien met foto’s, het is meer een ‘gevoel’. Het voelt steviger, strakker, volumineuzer en niet meer zo ‘perkamentachtig’ als voorheen. Ik hoop dat ik het een beetje goed heb omschreven en wellicht herkennen jullie dit wel als je het zo leest, van dat beetpakken en blijven staan? We zijn natuurlijk pas net bezig met het collageenpoeder, maar zoals met alle ‘skincare van binnenuit’ merk je nóg betere resultaten naarmate je het langer gebruikt. Mijn moeder is in elk geval positief en blijft The Solution zeker gebruiken; elke ochtend een zakje in haar joghurt. Als je er eenmaal een routine van maakt is het een kleine moeite.


En bij mij? Op het gebied van rimpels valt er natuurlijk maar weinig winst te behalen. Sorry guys, ik ben nu eenmaal blessed met een rimpelloos huidje (maar had helaas wel veel last van acné hoor, dus daar had ik dan minder mazzel mee). Ik merkte dan qua looks ook niet zo veel verschil (maar goed om te weten dat ik hiermee wel rimpelvorming in de toekomst vertraag!). En toch, als ik aan mijn huid voel, voelt het wel lekker plump aan. En niet alleen mijn gezicht, eigenlijk mijn hele lijf wel. De celullite op mijn benen is aanzienlijk minder zichtbaar (eigenlijk gewoon zo goed als weg, en dat zonder exercise… toch knap!). Dus ja, ook ik merk verschil en ik blijf The Solution dan ook vrolijk door gebruiken. Ben heel benieuwd wat het effect zal zijn op de langere termijn (bijvoorbeeld over 3-4 maanden vanaf nu).


Maar hoe kan dat nu? Want de molecuulformule van collageen is eigenlijk te groot om de maagwand te passeren (om vervolgens in de bloedbaan terecht te komen). Het gehydrolyseerd Verisol® collageen is echter bewerkt met enzymen, die het collageen als ware in kleinere stukjes hebben geknipt: peptiden. Deze peptiden hebben een lager molecuulgewicht en kunnen zodoende wél worden opgenomen, waardoor het zijn werking van BINNENUIT kan uitoefenen.

Ik zal niet liegen, ik was van te voren best sceptisch, maar ik moet toegeven dat ik zeker een verschil merk. Dit poeder doet écht wel iets!

Prijs & verkrijgbaarheid


The Solution van Oslo Skin Lab (bestaande uit 28 sachets met 2,5 gram gehydrolyseerd Verisol® collageen) kost €56,90 per box. Dit is de prijs voor een losse, eenmalige box. Je kunt echter ook een membership afsluiten waarmee je 30% per box bespaard, en dan kom je uit op €39,80 per box.

Nu mag ik jullie van Oslo Skin Lab maar liefst 60% korting geven op de eerste box, in combinatie met een membership. Dat betekent dat je de eerste maand slechts €22,80 betaalt en de daaropvolgende maanden  €39,80. Ik kan jullie een membership zeker aanraden omdat dit niet alleen goedkoper is, maar ook omdat je pas na minimaal 2 maanden resultaat zal merken, en de resultaten na verloop van tijd verder toenemen. Het membership is vrijblijvend en kan op elk gewenst moment worden gepauzeerd stopgezet.

Enthousiast geworden? Klik dan hier om jouw huid van binnenuit mooier te maken met The Solution van Oslo Skin Lab, en gebruik de code ‘SERENA‘ bij het uitchecken om gebruik te maken van die 60% korting.

Geloof jij in beauty van binnenuit?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

31 Reacties

 1. Linda
  26 januari 2022 / woensdag, 26 januari 2022

  Ik las een tijdje geleden al over dit product van Oslo Skin Lab en bleef er toch wel nieuwsgierig naar. Nu dit artikel nog een keer gelezen en ga het toch maar eens bestellen en proberen! Ben erg benieuwd of ik er ook echt wat van merk!

 2. Melissa Oldersma
  24 januari 2022 / maandag, 24 januari 2022

  Oooooh ik wil dit zo graag proberen! Ik ben 27 en blessed met een fantastische huid, mede door mijn uitgebreide routine van Paula’s Choice. Maar dat wil ik ook graag zo houden! Ben hier erg benieuwd naar!

 3. Lisa
  24 juli 2021 / zaterdag, 24 juli 2021

  REACTIE OP VEER: Je reactie kan ik niet helemaal volgen. Wat heeft kapitalisme met er niet oud uit mogen zien te maken? Kapitalisme is een (economisch/politiek) systeem net als socialisme of communisme. We zijn goed zoals we zijn gaat me iets te ver, een beetje verzorging is echt wel nodig of ben jij van plan na de menopauze als behaarde aap met snor door het leven te gaan? Mij is bijgebracht dat je alles naar beste kunnen doet, of dat nu school, dagelijks werk of je uiterlijk is. Waarmee ik bij het laatste niet bedoel dat ik me in dikke lagen make-up zet maar wel toon dat ik aandacht aan mijn uiterlijk heb besteed. Haren, kleurtje, geurtje.Kortom, de beste versie van mezelf. Persoonlijk trek ik de grens bij het innemen van supplementen waarvan we nog helemaal niet weten wat de lange termijnuitwerking is en bij invasieve ingrepen, alles wat met prikken en snijden te maken heeft.

 4. Lina
  22 maart 2021 / maandag, 22 maart 2021

  Hey Serena!

  Heb jij toevallig ook ervaring met geïntegreerde collageen supplementen? Ik ben aan het denken om te beginnen met een supplement, maar ik vind collageen zo vreemd smaken, dus ik zou het dan in mijn thee of water doen ofzo en liever een mixje hebben. En dan ook, welke zou jij dan aanraden, als je hier wat meer over weet? Ik ben aan het denken deze van Flinndal te nemen (https://www.flinndal.nl/afslanken/superfood-shakemix-beauty), want er zitten ook wat andere goodies in naast collageen, dus het lijkt me wel een goede optie. Maar wat denk jij?

  Ik kijk uit naar je antwoord,

  Liese

  • Serena
   Auteur
   23 maart 2021 / dinsdag, 23 maart 2021

   hi Liese,
   er zit echt geen smaakje aan de collageen van Oslo Skin Labs! Je proeft het niet.

 5. Carolien
  7 januari 2021 / donderdag, 7 januari 2021

  Laatste een dermatoloog op televisie gezien. Deze gaf aan dat je uit je dagelijks voeding al voldoende collageen haalt. Hij adviseerde gevarieerde voeding en niet te veel zon Om rimpels te voorkomen. Hij gaf aan als extra collageen tot je wil nemen. Drink dan een krachtige bouillon ?

  • Dounia
   16 maart 2021 / dinsdag, 16 maart 2021

   Een krachtige boullion voor extra collageen? Weet je wel hoeveel extra zout je dan in neemt? Serena, ik vond dit wederom weer een heel goed onderbouwd artikel. LOVE IT als je tot op de moleculen een product uitlegt.

   • Loes
    24 juli 2021 / zaterdag, 24 juli 2021

    Ze bedoelen BOUILLON, dat is geen spul uit een zakje maar water met vlees, vleesbotten en verse (soep)groente dat je aan de kook brengt en laat trekken. Zolang jij daar geen zout aan toevoegt bevat dit helemaal geen zout!!!

 6. Carolien
  1 januari 2021 / vrijdag, 1 januari 2021

  Laatst een cosmetisch dermatoloog gezien op televisie bij; Keuringsdienst van Waarde. Deze adviseerde een gezond en gevarieerd voedingspatroon en niet te veel zon om rimpels te voorkomen. In onze dagelijkse voeding zit eigenlijk al genoeg collageen. Als je extra collageen tot je wil nemen adviseerde hij om een krachtige bouillon drinken zoals je die vroeger van je oma kreeg ?

 7. Nienke
  5 november 2020 / donderdag, 5 november 2020

  Suuuuper fijn uitgelegd. En ik was al een tijdje op zoek naar een fijn collageensupplement dat goed is samengesteld, zodat het optimaal wordt opgenomen. Ik heb me aangemeld. Benieuwd wat het voor me gaat doen 😀 Thanks voor deze fijne uitleg en mogelijkheid, Serena. En ik wil ook even zeggen dat ik het heel tof vind dat je als een van de weinigen na jaren nog steeds blogt. Ik volg je inmiddels al zeker 10 jaar en check zo af en toe nog hier op je blog in. Fijn om te zien dat er nog steeds mooie, inhoudelijke artikelen online komen. Ook al heb je er af en toe je onzekerheden over (die je dan ook weer heel open hebt gedeeld, waarvoor respect). Just know that you rock!

 8. Veer
  25 oktober 2020 / zondag, 25 oktober 2020

  Ik snap de hele filosofie niet van spullen/producten kopen om iets menselijks als rimpels proberen te verbloemen. Iedereen wil oud worden, maar we mogen er niet oud uitzien. En dan met name vrouwen. Afstappen van deze hele kapitalistische gedachte, dát zorgt er pas voor dat je er goed uitziet! 🙂 Lieve vrouwen: we zijn goed zoals we zijn, rimpels zijn normaal.

  • Serena
   Auteur
   26 oktober 2020 / maandag, 26 oktober 2020

   Mooi gezegd en hele mooie gedachte, Veer!

   Het is echter ook normaal om met je uiterlijk bezig te zijn, of nou ja, normaal. HET IS LEUK! Ik geniet er van. Heerlijk in bad met een nieuwe luxe badolie, mijn huid laten stralen met een exfoliant, een borstel gebruiken die voor extra glanzende haren zorgt, mijn haren krullen, een nieuwe rode lipstick testen, en ja, ook crèmes en andere producten gebruiken die mijn pigmentvlekjes verminderen, rimpeltjes vervagen, het is gewoon heerlijk om ermee bezig te zijn en ook daar is helemaal niets mis mee! Zo lang het maar heerlijk en leuk blijft en het geen obsessie wordt, natuurlijk <3

 9. Tamara D
  25 oktober 2020 / zondag, 25 oktober 2020

  Ik ben nu 33 (sinds 2 dagen) en merk het afgelopen jaar wel dat er rimpeltjes aan het ontstaan zijn, de bekende kraaienpootjes. Ik heb een veelbewogen jaar gehad met ontzettend veel stress, dit kan een oorzaak zijn. Ik zit nog een beetje te twijfelen over dit, het is niet goedkoop. Hoe lang is de 60% korting geldig? Zou ook jammer zijn als ik het misloop wanneer ik toch besluit dit te doen.

  • Tamara D
   27 oktober 2020 / dinsdag, 27 oktober 2020

   Hoi serena zou je ook willen reageren op degene die echt een vraag hebben ??

   • Serena
    Auteur
    28 oktober 2020 / woensdag, 28 oktober 2020

    ik ga het voor je navragen, Tamara!

    Kreeg meteen antwoord terug: mijn code is onbeperkt geldig. Kun je dus alle tijde gebruiken!

 10. Matanja
  20 oktober 2020 / dinsdag, 20 oktober 2020

  Ik ben hier TE nuchter voor, ik ben nu 45 en heb gelukkig nog geen rimpels, ik word ook vaak veel jonger geschat omdat ik nog zo,n strakke huid heb ( word er dan achteraf gezegd) maar ik heb zoiets van ja…. we worden allemaal oud(er) en daar horen nou eenmaal rimpels bij, dat is ook de charme van het ouder worden vind ik en om daar nou collageen voor in te nemen wat ook nog is duur is vind ik persoonlijk…. geef ik mijn geld liever aan andere (nuttige ) dingen uit…maar goed ieder voor zich natuurlijk….

 11. Elise
  20 oktober 2020 / dinsdag, 20 oktober 2020

  Hee Serena!

  Ik ben ook wel benieuwd naar een vegan variant. Dierlijk collageen moet in de maag nog omgezet worden tot aminozuren en daarnaast kan te veel dierlijk collageen in te veel glutamine in het lichaam resulteren (heb ik mij laten vertellen, ben uiteraard geen specialist). Op Loislee.nl kun je vegan variant vinden van collageen, daarnaast zitten er meerdere ingrediënten in die een positief effect zouden moeten hebben op je algehele gezondheid. Ben jij bekend met dit merk? Ik ben wel benieuwd naar de werking hiervan en de ingrediënten of dat inderdaad ‘beter’ is.

  Liefs.

  • Serena
   Auteur
   20 oktober 2020 / dinsdag, 20 oktober 2020

   hi Elise,
   heel fijn dat er een plantaardig alternatief op de markt is, alleen zijn de ingrediënten in deze capsules niet zo wijd (wetenschappelijk) onderzocht en gedocumenteerd in vergelijking met gehydrolyseerd collageen. Dus of je hiermee betere of vergelijkbare resultaten kunt verwachten? Geen idee, eerlijk gezegd.

   Je hoeft in elk geval niet bang te zijn voor een overdosis aan collageen met Oslo Skin Lab, want hun sachets bevatten de exacte werkzame dosis. Ze vermelden zelfs op hun website dat je er echt geen 2 per dag in hoeft te nemen om het proces te versnellen: is zinloos en zonde van je geld. 1 zakje per dag is voldoende en zal zeker niet tot een glutamine overschot leiden.

 12. Loes
  20 oktober 2020 / dinsdag, 20 oktober 2020

  Hoi Serena,
  Ik was eerst ook nogal sceptisch, maar ben inmiddels drie maanden verder en merk echt dat mijn huid gladder is en mijn rimpels minder diep.
  Heb het meteen aangeraden bij je nichtje en die heeft net haar eerste bestelling geplaatst!

  • Serena
   Auteur
   20 oktober 2020 / dinsdag, 20 oktober 2020

   Jaaaaa, klopt! Hester was al helemaal enthousiast door jou en nu met deze korting ging ze meteen bestellen. Ben benieuwd naar haar ervaring straks!

 13. 19 oktober 2020 / maandag, 19 oktober 2020

  Dat klopt, het collageengehalte daalt na de leeftijd van 25 jaar. Natuurlijke cosmetica is de beste

 14. Ilona
  18 oktober 2020 / zondag, 18 oktober 2020

  Zou ook wel graag wat extra bewijs zijn want ik lees ook veel berichten dat het spul wordt afgebroken in je maag-darm kanaal. Is dit een gesponsord artikel of heb je alles zelf betaald? En eerlijk gezegd vind ik Debbie Zwiers niet echt een voorbeeld zij heeft haar gezicht al eens laten liften. Kortom ik ben benieuwd na echte voor- en na foto’s bij bijvoorbeeld je moeder.

  • 20 oktober 2020 / dinsdag, 20 oktober 2020

   Hi Ilona,

   Bioactief gehydrolyseerd collageen is opgedeeld in de juiste peptidelengtes en wordt daardoor niet afgebroken in het maag-darmkanaal. De werking is aangetoond in verschillende onafhankelijke onderzoeken (check http://www.osloskinlab.nl/onderzoek voor meer info hierover)
   Op onze website en ook op Instagram zie je meerdere voor-/na foto’s en ook scan resultaten die zijn uitgevoerd bij een onafhankelijke kliniek.

   Dit is een gesponsord artikel, waar Serena mee heeft toegestemd nadat zowel zij als haar moeder The Solution uitgebreid getest hadden.

 15. 17 oktober 2020 / zaterdag, 17 oktober 2020

  A really interesting post. I didn’t know these informations before.

  • Cindy
   25 oktober 2020 / zondag, 25 oktober 2020

   Heb een ander poeder geprobeerd. Revitaltrax is ook een poeder dat je oplost in sap en zie inderdaad verschil. Helaas vind ik het niet te pruimen qua smaak al zegt iedereen dat het neutraal is.

 16. 17 oktober 2020 / zaterdag, 17 oktober 2020

  Hoe kun je bij dit artikel nu aangegeven dat het werkt zonder foto’s, nu is het meer een gevoel dat het werkt. Bij een duur product zoals een collageen supplement wil je wel eerst meer zien dan een gevoel. Zeker omdat er veel tegenstrijdige studies zijn. Refereren naar onderzoeken die gesponserd zijn door Verisol helpt hier niet bij.

  Daarnaast is runder collageen type 2 collageen, het collageen wat je hier dus adviseert is collageen type 2. Terwijl je voor je huid juist collageen type 1 wilt hebben. Jammer dat je hier niet op in bent gegaan.

  € 39,80 voor 70 gram (2.5gram * 28) gehydrolyseerd runder collageen is in vergelijking met andere aanbieders ook geen koopje.

  Sorry, maar je bent niet kritisch in dit artikel, voor mij komt deze blogpost over als een betaalde advertentie waarbij de uitkomst voor het gebruik al is vastgesteld.

  • 20 oktober 2020 / dinsdag, 20 oktober 2020

   Hi Twan,

   Op onze site en social media kun je meerdere voor- en nafoto’s en scanresultaten zien. De onderzoeken die zijn uitgevoerd zijn uitgevoerd door onafhankelijke wetenschappers en daarna peer reviewed (dus gecontroleerd door een andere groep onafhankelijke wetenschappers) en placebo getest. Je kunt hier meer over lezen op osloskinlab.nl/onderzoek.

   The Solution bestaat uit type 1 collageen (bioactief gehydrolyseerd, zodat het de juiste peptide lengtes heeft), dat inderdaad een bewezen werking op de huid heeft, en niet type 2 zoals jij aangeeft.

   We zijn niet de goedkoopste aanbieder, maar bieden met onze member service wel extra gemak, waardoor de routine makkelijker is vol te houden. The Solution zit bijvoorbeeld in de exact werkzame dosis verpakt, waardoor je nooit te veel of te weinig inneemt.

   Serena is deze samenwerking aangegaan nadat zowel zij als haar moeder geruime tijd het product hadden getest.

 17. Wanita
  17 oktober 2020 / zaterdag, 17 oktober 2020

  Ik vraag me af of er toch geen schadelijke gevolgen zijn?

  • 20 oktober 2020 / dinsdag, 20 oktober 2020

   Hi Wanita,

   Er zijn geen geregistreede bijwerkingen uit de wetenschappelijke onderzoeken gekomen. Uiteindelijk is collageen een eiwit (waar wij geen andere stoffen zoals vulmiddel of geur- en smaakstoffen aan hebben toegevoegd) waardoor het een veilig supplement is om te nemen.

 18. Ier
  17 oktober 2020 / zaterdag, 17 oktober 2020

  Heb je ook linkjes naar die onderzoeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *