Coconut & Lime body scrub

Vandaag heb ik een snelle, gemakkelijke en vooral heerlijke DIY voor jullie! Deze DIY Coconut & Lime body scrub maak je met slechts 3 ingrediënten (gewoon uit de supermarkt) en ruikt naar een tropische vakantie, cocktails, zon, zee en strand! De suiker scrubt je doffe dode huidcellen weg terwijl de kokosnootolie je huid verzacht en hydrateert. Kom maar op met het blote-benen-weer!

diy coconut lime body scrub_4 diy coconut lime body scrub_3 diy coconut lime body scrub_6 diy coconut lime body scrub_1 diy coconut lime body scrub_5 diy coconut lime body scrub_2Met suiker (of zout), kokosnootolie en een limoentje maak je de heerlijkste body scrub met een geur die doet denken aan tropische oorden. Put the lime in the coconut and shake it all up!

Bewaar deze scrub op een koele en droge plek en schep de scrub eruit met een lepeltje in plaats van met je handen, dit voorkomt dat er water (en dus bacteriën) bij de scrub komen, waardoor de scrub langer mee zal gaan. Als je er op deze manier mee om gaat is de houdbaarheid zo’n 1 tot 2 maanden. Het lekkerste is om de scrub steeds vers te maken in kleine hoeveelheden zodat je er een paar weken mee doet. En daarna maak je weer nieuwe, want het is zo gepiept en kost niet veel!

De kokosnootolie wordt na een tijdje natuurlijk weer hard. Wat je kunt doen is de pot met scrub héél even verwarmen in de magnetron of het eventjes in de zon zetten. Vind je dit te veel gedoe, dan kun je een deel van de kokosnootolie vervangen voor een vloeibare olie zoals zonnebloemolie, olijfolie of amandelolie (het ruikt alleen iets minder kokosachtig).

Enjoy!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

58 Reacties

 1. Ruth
  17 juni 2014 / dinsdag, 17 juni 2014

  Beste Serena,

  Ik heb vandaag mijn eigen Coconut en Lime bodyscrub gemaakt…….Uhmmmmm erg lekker. Morgen ga ik gelijk gebruikt van maken.

  Groetjes uit Den Haag

 2. Lea
  6 mei 2014 / dinsdag, 6 mei 2014

  Zou het ook met iets anders kunnen ipv kokosnootolie want dat hebben ze niet bij onze Albert Heijn. xxx

 3. Bianca
  4 mei 2014 / zondag, 4 mei 2014

  Wat een heerlijke DIY crub weer! Ik heb hem meteen gemaakt en hij is heerlijk en ruikt zo fris!

  • Bianca
   4 mei 2014 / zondag, 4 mei 2014

   scrub 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *