Clinique – All About Shadow Quads Galaxy

Blauwe oogschaduw is in mijn leven altijd een big NO! NO! geweest. Vraag me niet waarom. Hoewel, vraag me eigenlijk maar wél gewoon waarom. ‘Angel, waarom heb jij altijd gevonden dan blauwe-groene oogschaduw vooral hoorde bij Samantha’s en Corry Konings-vrouwen?’ Nou, dat ga ik je vertellen.

Corry Konings blauwe oogschaduwIk ben namelijk oud. En als je oud bent, dan kom je nog uit het stenen tijdperk waarin er nog geen oogschaduwprimers waren. En nog geen broodnodige beautygoeroes die je de ene na de andere blending tutorial om de oren sloegen. Sterker nog, we hadden nog niet eens allemaal internet. Wij, arme stakkers, werden keihard aan ons lot overgelaten. Niks blenden, gewoon 2 felblauwe strepen aangebracht met het cheap ass shitsponsje dat bij je oogschaduw van 1 gulden zat (en als iemand in de comments durft te vragen wat een ‘gulden’ is, ga ik heel hard huilen). Huilende Corry had tenminste nog een visagist. Lang verhaal kort, ik mag het mezelf niet kwalijk nemen dat ik blauwe oogschaduw altijd heb geassocieerd met hoge kuiven op roze scooters.

Geen haar op mijn hoofd die er om die reden ooit aan heeft gedacht te experimenteren met gekleurde oogschaduw. Ik ben namelijk al heel veel van alles. Heel veel haar. Heel veel mascara. Heel veel lange, rode nagels. Heel veel hakken. Heel veel Angel. En ik probeer het al jaren maar met niets van dit voorgaande rijtje kan ik minderen. De enige oplossing is dus het vooral houden bij natuurlijke nude-kleuren als beige, lichtbruin, middenbruin, donkerbruin en in een gekke bui antraciet of petrol black. En daar natuurlijk ook weer veel te veel van.

Nu komt dit deze try-before-you-die uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen. Om het leven een beetje spannend te houden, moeten we er eens in de zoveel tijd een mijlpaal in slingeren en het was voor mij weer de hoogste tijd. Een nieuw tijdperk is aangebroken! Angel geeft Corry’s oogschaduw een kans. En wel met het Clinique All About Shadow Galaxy Quad.

Clinique Galaxy Quad1De verpakking is strak vormgegeven en de bovenkant is gemaakt van een spiegelend materiaal. Erg handig, want deze kun je zo uit je tas vissen om bijvoorbeeld na de lunch even snel te checken of je geen struiken tussen je tanden hebt.

DSCF1418Als je het pallet opent, zie je de tweede spiegel met een handig diagram waarop de kleurnummers staan zodat je quick & easy kunt uitvogelen in welke volgorde je moet werken. ‘Dat heb je toch niet nodig?’. Jawel, als je een make-up retard bent, net als ik, is dit van absoluut levensbelang. Zelfs de sponsapplicators zijn genummerd en zo blijft het lekker opgeruimd.

Clinique Galaxy Quad2

Het Galaxy quad is een teal/blauw pallet.
1 – De eerste kleur is een frosty, zilverwitte kleur. Het is goed en soepel aan te brengen en er is makkelijk mee te werken.
2 – De tweede kleur is een shimmery navy blue. Hij lijkt iets harder en droger te zijn dan de zilverwitte kleur maar is erg goed gepigmenteerd.
3 – De derde kleur is net als de eerste weer wat poederiger. Het is een lichte, frosty teal kleur maar geeft meer dan genoeg pigment af voor het gedeelte van het ooglid waar het aangebracht moet worden.
4 – En tot slot de vierde kleur; dit is een matte, donkerblauwe kleur die bijna tegen het antraciet/zwart aan zit. Deze is net als kleur nr. 2 weer wat droger wat textuur maar prettig mee te werken.

Zo zien de kleuren er op mijn arm uit met een enkele veeg. Dit is zonder flits in daglicht.

Swatch Clinique Galaxy QuadToen ik de swatches had aangebracht, vond ik het vreemd dat er twee kleuren in het pallet zitten die zoveel op elkaar lijken (nr. 2 en nr. 4). Echter, toen ik ermee aan de slag ging op mijn ogen, merkte ik tijdens het blenden dat er wel degelijk verschil in de kleur ontstaat, maar dit zie je pas als je ermee aan het werk gaat.

Clinique Galaxy Quad

Om het veilig te houden, heb ik me precies aan het diagram gehouden.

Clinique Galaxy All about shadow quad 1Op deze eerste foto heb ik al mascara en oogschaduw primer op. Niet de juiste volgorde maar dit was een impulsieve actie en die mascara zat er nou eenmaal al. De primer breng ik standaard iedere dag aan. Dit zorgt ervoor dat de oogschaduw zich niet in de plooien gaat ophopen en de hele dag blijft zitten. Vervolgens breng ik de witte kleur aan onder de wenkbrauw.

Clinique Galaxy All about shadow quad 2 Met een kwast breng ik de kleur uit pan nr. 2 aan op de buitenste helft van het bewegende ooglid. Dit hoeft niet op de millimeter perfect te worden aangebracht want met de blendingbrush maak je er straks een mooi geheel van.

Clinique Galaxy All about shadow quad 3 Nr. 3 breng ik aan op de binnenste helft van het bewegende ooglid.

Clinique Galaxy All about shadow quad 4 Met een fluffy blending kwast blend ik beide kleuren door de kwast van heen en weer over de arcadeboog te vegen. Hiermee verdwijnen de harde lijnen en lopen de kleuren mooi in elkaar over. By the way, je ziet nu gelijk hoe onhandig het is om oogschaduw aan te brengen als je al mascara op hebt. De restjes die op de wimpers vallen, krijg je er niet meer uit.

Clinique Galaxy All about shadow quad 5‘Tja… maar wat moet ik nou nog met nr. 4? Het is toch goed zo? Ah…! We hadden een handig diagram!’ En daar staat op dat de donkerste kleur aangebracht moet worden in de buitenste ooghoeken. Maar dan met name…

Clinique Galaxy All about shadow quad 6 … aan de onderkant.

Clinique Galaxy All about shadow quad 7Voor de finishing touch breng ik nog een oogpotloodlijn aan op de waterlijn.

Clinique Galaxy All about shadow quad 9 Het oordeel:
Helemaal niet ontevreden! Het geeft een smoky effect en heeft een kleurvaste intensiteit. Maar wat is er nou gebeurd? Want het is dus helemaal geen ordinaire blauw/groene viswijven-look geworden. Kennelijk zijn de kleuren in het pallet toch een stuk subtieler en minder knallend dan ik had verwacht en dat is een positieve verrassing! Nog een cadeautje; de oogschaduw geeft weinig tot geen fallout en hij blijft gedurende de dag perfect op zijn plek zitten.

Als je binnenkort een Back to the 80’s party hebt en je wilt tekeer gaan als een ouderwetse Madonna, dan kun je dit pallet in de winkel laten liggen. Als je daarentegen een blauwgroene smoky eye voor ogen hebt, is de Clinique Galaxy Quad perfect voor je.

De prijs van een Clinique Galaxy Quad is €34,-. Best prijzig, maar wat mij betreft elke cent waard. Clinique is te koop bij de parfumerie.

Zo, mijn vooroordeel is de wereld uit geholpen. Wat zou jij niet snel proberen op make-up gebied?

Liefs,
Angel

Volg mij via:
Facebook: The Beauty Bakery
Twitter: @thebeautybakery
Instagram: @thebeautybakery
Website: TheBeautyBakery.nl

 

zp8497586rq

Volg:

92 Reacties

 1. Eline
  30 oktober 2013 / woensdag, 30 oktober 2013

  Geel op mijn ogen zou ik niet snel gebruiken, of rood… Krijg je een beetje een ziekelijke look van.

 2. Amina
  29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Vraagje, welke oogpotlood is dat? Is echt mooi zwart!

 3. 29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Wat….is….een……gulden…?? 😉

 4. 29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Ik draag ook nooit blauwe oogschaduw, vind het vreselijk maar de look de je gemaakt hebt is heel mooi en ik zie weinig blauw in terug, dit zou dus ik wel dragen

 5. 29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Wat heb je dit toch weer geweldig sterk geschreven Angel! Heerlijk om mijn dag mee te beginnen!! 😉

 6. 29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Superhandig met die nummers! En je schrijft echt onwijs leuk Angel!!

 7. 29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Leuk review, de look is echt super.

 8. Kim
  28 oktober 2013 / maandag, 28 oktober 2013

  Serena, weet jij toevallig welke kwasten Angel gebruikt?

 9. myr
  28 oktober 2013 / maandag, 28 oktober 2013

  indeed my friend indeed, blauwe oogschaduw brrrrr Heb die no go gedachtes ook bij milky rose lippenstift..dan heet je in mijn hersenen ook meteen Anita en kom je uit de jordaan.
  Al vind ik deze bjoetie smokey eyes prachtig maar kan ik nergens blauw of groen in terug vinden dus eigenlijk vind ik dat je een beter blauwe ooglook moet maken en online moet zetten (gewoon zodat we even kunnen kijken hoe een donkerharige corry konings of ANITA mijer er uit ziet:P:P:P)

 10. yvonne
  28 oktober 2013 / maandag, 28 oktober 2013

  Geweldig Angel!

  ik dacht er altijd net zo over maar vind m bij jou errug mooi!
  En zeker niet ordinair.
  Ik stam ook nog uit het guldentijdperk waarin alleen koningsblauw te koop was. 😉

 11. 28 oktober 2013 / maandag, 28 oktober 2013

  Ziet er prachtig uit. Het gaat wat meer richting de zwart.

 12. Stef
  28 oktober 2013 / maandag, 28 oktober 2013

  Heel mooi je make up angel vind je lippen trouwens nu veel mooier opgemaakt

 13. jody
  28 oktober 2013 / maandag, 28 oktober 2013

  Veel verder dan een gekleurde eyeliner ga ik niet, echt felle oogschaduw zal ik nooit van mijn leven dragen! Zo’n blauwe smokey eye als jij hebt gemaakt angel vind ik wel heel mooi en deze look draag ik ook af en toe tijdens uitgaan 🙂

 14. 28 oktober 2013 / maandag, 28 oktober 2013

  Wat een prachtige smokey eye! Het lijkt wel meer grijs dan blauw vind ik.

 15. Lovelove
  28 oktober 2013 / maandag, 28 oktober 2013

  Leuk geschreven! Leuk dat jij afentoe is een artikel hebt. Ik vind dat Serena ook heel leuke onderwerpen/artikels heeft. Het is altijd onverwachts en dat maakt deze blog nou zo leuk! Love iT!

  Oké en Angel wat heb je gebruikt op je lippen??

  Loveloveeee xxx

 16. 28 oktober 2013 / maandag, 28 oktober 2013

  Ziet er prachtig uit!

 17. Esmée
  28 oktober 2013 / maandag, 28 oktober 2013

  Hihi… Ik vind blauwe oogschaduw juist erg mooi staan.. Maarja, andere ‘generatie’ denk ik 😉 Deze look staat je echt wel heel erg mooi! 🙂

 18. Inna
  28 oktober 2013 / maandag, 28 oktober 2013

  angel, you are like an angel! 🙂
  niet slecht, eigelijk staat het je best sexyyy 😉

 19. Yasmine
  28 oktober 2013 / maandag, 28 oktober 2013

  Leuk, ik had meteen door dat Angel dit schreef haha en de ooglook staat je HEEL mooi, je kan het blauwe er niet eens in terugzien!

 20. Annika
  28 oktober 2013 / maandag, 28 oktober 2013

  Erg mooi geworden! Maar de echte uitdaging is natuurlijk een look maken met zo’n lelijke, felle, blauwe oogschaduw. Dit is eigenlijk meer zwart dan blauw, vind ik.

 21. 28 oktober 2013 / maandag, 28 oktober 2013

  Staat je echt heel erg mooi! xoxo

 22. 28 oktober 2013 / maandag, 28 oktober 2013

  Zelfs ik, en ik ben pas 16, durf eigenlijk niet aan het blauw. Wat mijn moeder vroeger deed en wat ik op oude foto’s zag, ik durf het niet aan! Misschien nu wel, niet met dit pallette want als 16 jarige kun je dat niet betalen maar wel op de zelfde manier!

 23. lady
  28 oktober 2013 / maandag, 28 oktober 2013

  Het staat je wel goed.

 24. Esmee
  28 oktober 2013 / maandag, 28 oktober 2013

  Ik kan blauw wel hebben maar dan moet ik voor de rest geen felle lipstick ofzo gebruiken, rood kan niet bij mij..mss wel geblend in een andere kleur maar niet als een enkele kleur. Zou deze ooglook ook wel willen

 25. 28 oktober 2013 / maandag, 28 oktober 2013

  Het staat je heel mooi! ik draag nooit blauwe oogschaduw want dat staat niet bij mn groene ogen, bij bruine ogen vind ik het wel mooi

 26. 28 oktober 2013 / maandag, 28 oktober 2013

  Okee nu wil ik deze ook. Shimmy shimmy sparkles O.O

 27. Angela T
  28 oktober 2013 / maandag, 28 oktober 2013

  Oh, I love your sarcasm! Ik zelf ben bijna 36 dus ik herken je associatie met Corry Konings en ik krijg ook altijd Beatrix visioenen als ik blauwe oogschaduw zie. Ik zelf had op mijn 14e een oogschaduwpalletje van Miss Sporty met de kleuren grijs, lila en rose. Die zaten op een rij naast elkaar in het doosje en omdat mijn moeder altijd 1 kleurige streep droeg als ze oogschaduw droeg, kon ook zij me niet adviseren. Ik droeg die kleurtjes dus net zoals ze in het doosje (toen heette dat nog geen pallet) zaten, horizontaal naast elkaar. Wist ik veel? True story. Goeie look met dit palette voor jou trouwens Angel!

 28. 28 oktober 2013 / maandag, 28 oktober 2013

  Haha, grappig geschreven 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *