Chanel Automn Make-up Collection 2015

Elk seizoen heeft zo zijn charme en ik kan elk seizoen dan ook waarderen. Soms verlang ik nog wel eens terug naar de zomer, en soms kijk ik al reikhalzend uit naar de winterse dagen rondom Kerst, maar over het algemeen houd ik me gewoon bezig met het hier en nu. Afgelopen zondag voeren we door de Utrechtse grachten en ik heb echt genoten van de bomen die over het water buigen, langzaam verkleurend van groen naar diepe tinten oranje, karamel en rood. Het landschap ziet er altijd zo magisch mooi uit in de herfst.

chanel automn make-up 2015 - 1Onder de indruk van de charme van de herfst, dat kleuren op hun mooist naar voren laat komen, ontwikkelde Chanel een collectie geïnspireerd op dit betoverende seizoen. De collectie bestaat uit de subtiele kleuren van aarde en schors, mos en gebladerte. Warme tinten zoals paars, oker en flamboyant rood worden gecombineerd met weelderig groen en kaki- en bruintinten.

chanel automn make-up 2015 - 2Chanel heeft me een aantal producten toegestuurd uit deze nieuwe Chanel Automn Make-up Collection 2015 die ik hieronder uitgebreid voor jullie zal reviewen.

Palette Ombres Entrelacs

chanel automn make-up 2015 - 3 Dit oogschaduwpalette is een exclusieve limited edition creatie. De kleuren zijn een eerbetoon aan de natuurlijke en veranderlijke kleuren die zo kenmerkend zijn voor een herfstlandschap. De kleuren zijn naturel en hebben verschillende finishes, van shimmery tot matte, zodat je er goed mee kunt variëren. Dit is echt een prachtig palette, een werkelijk plaatje om te zien! En de kleuren zijn zeer gangbaar en daarom perfect voor elke dag gebruik.

chanel automn make-up 2015 - 4 Het palette bevat een groot spiegeltje en twee kwastjes; een dubbelzijdige sponsapplicator en een dubbelzijdig kwastje met aan de ene kant een sponapplicator en aan de andere kant een ‘harig’ kwastje.

chanel automn make-up 2015 swatches - 5 De swatches vallen me niet tegen, al lijken ze zo op mijn arm niet al te gepigmenteerd. Ik moet bekennen, de kleuren lijken wat donkerder in het doosje, dus ik denk niet dat ik hier een smokey avondlook mee zou kunnen maken. Er zitten geen hele unieke kleuren in, en de kleuren hebben verder ook geen bijzondere finishes, wat het Entrelacs palette des te geschikter maakt voor elke dag gebruik. Mocht je erover nadenken om een Chanel palette aan te schaffen die je vaak gaat gebruiken, dan is dit palette wellicht iets voor jou!

chanel automn make-up 2015 swatches - 19 chanel automn make-up 2015 swatches - 18 chanel automn make-up 2015 swatches - 17chanel automn make-up 2015 swatches - 20De look die ik ermee heb gemaakt is heel natuurlijk. Persoonlijk vind ik dat erg mooi! Wel heb ik er nog een extra shimmertje aan toegevoegd met het waterproof oogpotlood Érable, maar daarover later meer. Het is echt een perfect everyday palette.

Les 4 Ombres in Tissé d’Automne

chanel automn make-up 2015 - 6 chanel automn make-up 2015 - 5 Elke collectie bevat het Les 4 Ombres palette, een oogschaduwpalette met 4 ‘baked’ eyeshadows, die je zowel droog als vochtig kunt aanbrengen (dat laatste zorgt voor een intensere pigmentatie). Tissé d’Automne heeft echt een prachtige kleurenschakering van kaki- en bruintinten, met ook een zachtroze/beige kleur om wat meer frisheid in de look te kunnen brengen.

chanel automn make-up 2015 swatches - 4 De swatches van dit palette vind ik iets sterker gepigmenteerd dan die van het Entrelacs palette, zoals je kunt zien. De kakikleur heeft een mooie, gouden glans. De zachtroze kleur heeft juist weer een zacht glansje, zodat dit erg mooi is als subtiele highlighter voor onder de wenkbrauwen en rondom de traanbuis. De bronze kleur is mooi warm en heeft een subtiel gouden gloedje, en de laatste kleur is een donkere kakitint met een matte finish.

chanel automn make-up 2015 swatches - 8 chanel automn make-up 2015 swatches - 11 chanel automn make-up 2015 swatches - 15Op de ogen vind ik de kleuren iets minder groen overkomen, het is meer een mix van bruin met groen. Mijn bruine ogen komen er in elk geval mooi bij uit, vind ik! De eyelook is heel natuurlijk en aards, maar door de shimmers krijg je toch een klein beetje glam. Het geeft me een heldere oogopslag. Ik vind het een prachtige, warme kleurenmix op mijn ogen. Inderdaad heel natuurlijk. Het doet me denken aan het bos.

Stylo Yeux Waterproof in Feuilles en Érables

chanel automn make-up 2015 - 11 chanel automn make-up 2015 swatches - 1 Ik ben echt dol op deze waterproof oogpotloden van Chanel. Ten eerste, omdat het pigment erg goed is. Ten tweede, omdat ze zo lekker romig zijn, dat ze soepel over je huid glijden. En als laatste, omdat ze inderdaad goed waterproof zijn, dus bij mij niet uitlopen, vlekken of vegen. Ze zijn daarom prima te gebruiken om een winged eyeliner mee te trekken, maar ook op de waterlijn doen ze het goed.

Links zien jullie de swatch van Érable (brons met gouden shimmers) en rechts van Feuilles (een diepe, donkere kaki kleur).

chanel automn make-up 2015 swatches - 19Hier draag ik Feuilles als winged eyeliner, en daarboven heb ik een lijntje getrokken met Érable. Ook draag ik Érable onder mijn ogen. Ik vind dit echt een prachtige kleur waarmee je je ooglook nét even iets extra’s kunt geven. Het geeft je ogen een prachtige, heldere oogopslag. Ik gebruik het potlood nu een week lang op deze manier, en ik ben er echt helemaal fan van! Ik heb wel vaker bronzekleurige oogpotloden gehad, maar die waren niet zo sparkly en die bleven ook niet zo lang en goed zitten.

 

Illusion d’Ombre in Fleur de Pierre

 

 

chanel automn collection 2015 - 1 chanel automn make-up 2015 swatches - 6De Illusion d’Ombre oogschaduwen zijn echt fantastisch! Supersterk en intens gepigmenteerd en in de meeste gevallen hebben ze een prachtige (metallic) glans met mooie shimmers. De textuur is een beetje creamy, waardoor ik het fijn vind om het met mijn vingertoppen aan te brengen, alhoewel je het ook gewoon met een kwast kunt doen. Eenmaal op het oog voelt het namelijk aan als een poeder, en geeft het de ogen een fluweelachtige glans. Fleur de Pierre is een leigrijze tint met zilveren shimmers. Prachtig voor feestelijke smokey eyes, maar ook mooi als accentje onder de ogen of in de arcadeboog voor everyday looks.

Joues Contraste in Alezane

chanel automn make-up 2015 - 7 chanel automn make-up 2015 - 8 Chanel blushes vind ik altijd erg mooi, maar laten we de geur ook vooral niet vergeten: deze blushes ruiken altijd heerlijk zoet naar rozen in bloei. Tijdens het aanbrengen ruik je dit best goed, en dat vind ik echt een extra luxe gevoel geven.

chanel automn make-up 2015 swatchesAlezane is een prachtige blush. In het doosje oogt de kleur rozer dan op de huid. Het geeft de wangen een subtiel rozebruin tintje met een prachtige glow, door de aanwezigheid van fijne, gouden shimmertjes.

chanel blushDe blush is goed gepigmenteerd, waardoor je met een paar vegen al een mooie, gezonde blos op de wangen hebt. Het geeft je gezicht meteen een supermooie glow!

Rouge Coco Shine in Téméraire

 

chanel automn make-up 2015 - 9 De Rouge Coco Shine lipsticks voelen aan als een lippenbalsem, maar geven nog een semi-transparante kleur af.In de huls zien de kleuren er daarom altijd veel donkerder en heftiger uit dan op de lippen. Ze hydrateren en verzachten de lippen en geven er een mooie glans aan.

chanel automn make-up 2015 swatches - 7 Téméraire is een cranberryrode kleur. Niet knallend rood, maar iets afgezwakt, en met een iets rozige ondertoon en ergens ook wel een hintje koper. Ik vind het een hele beschaafde, rode kleur.

chanel automn make-up 2015 swatches - 14 Niet heel opvallend, maar toch wel degelijk aanwezig en heel flatterend.

chanel automn make-up 2015 swatches - 12Ik ben erg onder de indruk van deze herfstcollectie van Chanel. Ik ben dol op herfstkleuren, en deze hele collectie bestaat uit deze prachtige, betoverende kleuren, dus what’s not to love? Vooral de Alezane blush en het potloodje in Érable vind ik aanraders. De oogschaduwpalettes vind ik ook erg mooi, en de lipstick ook, eigenlijk vind ik alles heel mooi! Maar vooral de blush en het bronzekleurige potloodje zijn producten die ik nog veel ga gebruiken dit najaar omdat ik ze inmiddels heb geïntegreerd in mijn dagelijkse make-up routine.

Hieronder nog even de prijzen;
Entrelacs palette €56
Les 4 Ombres palette €50
Illusion d’Ombre €31,50
Stylo Yeux Waterproof €24,50
Joues Contraste (blush) €40
Rouge Coco Shine lipstick €33,50

Deze nieuwe herfstcollectie ligt is sinds begin deze maand verkrijgbaar bij de bekende Chanel verkooppunten.

chanel automn make-up 2015 - 2Wat vinden jullie van deze collectie? Zit er iets voor jou bij?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

79 Reacties

 1. 16 oktober 2015 / vrijdag, 16 oktober 2015

  Echt super mooi, al zou het zelf allemaal wat heftiger maken!

 2. 14 oktober 2015 / woensdag, 14 oktober 2015

  Mooie productfoto’s!

 3. Rosa
  9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Mooie productfoto’s!
  Heel schattig ook met die dennenappeltjes :)

 4. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Wat een ontzettend mooie collectie! Ik heb vorig jaar met de feestdagen een pallete van Chanel aan mijn moeder gegeven. Ze heeft er enorm plezier van en na het lezen van deze review denk ik erover na om één uit deze collectie te geven, aangezien deze kleuren goed bij haar zouden passen en een mooie afwisselingen zijn op de nude-tinten die ze al heeft. Dank je wel!

 5. Astrid
  8 oktober 2015 / donderdag, 8 oktober 2015

  Wat een ontzettend mooie foto’s zeg!
  Mijn complimenten Serena, tuurlijk ook een goede review hoor haha

 6. 7 oktober 2015 / woensdag, 7 oktober 2015

  Ik ben verliefd op deze collectie♡ en dan voornamelijk de Entrelacs Palette Ombre. Ik ga maar is even rondneuzen bij mijn vriendje voor mijn verjaardag 18 oktober hihi. Bedankt voor de fijne review liefs soraya

 7. Ester
  7 oktober 2015 / woensdag, 7 oktober 2015

  Die blush! Ik ben verliefd, wat is die mooi!!!

 8. 7 oktober 2015 / woensdag, 7 oktober 2015

  Ik vind de producten er zo tof uit zijn, maar baal er van dat ze zo duur zijn. Als student is dat niet echt haalbaar om dit bedrag te betalen, spijtig natuurlijk

 9. Rochella
  7 oktober 2015 / woensdag, 7 oktober 2015

  Wat een leuke review! Het valt mij alleen op dat je geen full face foto hebt gemaakt met Illusion d’Ombre oogschaduw, waarom niet? Ik ben juist benieuwd hoe die staat.
  Het viel mij namelijk ook al op bij misslipgloss!

 10. 7 oktober 2015 / woensdag, 7 oktober 2015

  Wat een super leuk artikel zeg ! Ik ben nu ook helemaal verliefd geworden op de kleurtjes omdat je alles zo goed laat zien en reviewd. Ik zou willen dat ik die producten ook kan reviewen of zeker gebruiken, ze zijn alleen zo duur ? wachten op
  Korting dan maar.

  Mijn favoriet is de goude/bronze oogpotlood, echt prachtig ! ???

 11. 7 oktober 2015 / woensdag, 7 oktober 2015

  Prachtig !! Ik word erg getrokken door de potloodjes, die gaan op mijn wishlist ;)

 12. Willemse
  7 oktober 2015 / woensdag, 7 oktober 2015

  Mooie colectie weer.
  Ik vind alles van deze lijn schitterend maar als ik moest kiezen ging ik voor de blush en lipstick.
  Je hebt er weer een prachtige look mee gemaakt.
  Fijne review hoor!

 13. 7 oktober 2015 / woensdag, 7 oktober 2015

  Dat eerste palletje vind ik voor een high end product net niet goed genoeg gepigmenteerd. De andere producten vind ik allemaal prachtig.

 14. Rose
  7 oktober 2015 / woensdag, 7 oktober 2015

  haha de foto onder ‘PALETTE OMBRES ENTRELACS’ lijkt net een gezichtje! Het blaadje in de vorm van lippen en de dennenappels als ogen?

 15. 6 oktober 2015 / dinsdag, 6 oktober 2015

  ik vind de oogschaduwpalettes erg tegenvallen, en dan vooral tegen de dure prijs die je er voor betaalt. Voor dat geld kun je 10 x een betere kopen die ook 10 x zo goedkoop is. Ik vind dat een duur merk niet beter hoeft te zijn als een duur merk, persoonlijk vind ik dit jammer van het geld. Bij veel merken betaal je enkel zoveel omdat je voor de naam betaalt. ik focus daarom me meer op de goedkope en gangbare merken/prijzen

 16. Su
  6 oktober 2015 / dinsdag, 6 oktober 2015

  Hi Serena,

  Leuke review maar is het niet autumn ipv automn?

 17. 6 oktober 2015 / dinsdag, 6 oktober 2015

  Wauw mooie collectie! Wat gaaf dat dit mocht uit testen! De blush is mijn favoriet!

 18. shonie
  6 oktober 2015 / dinsdag, 6 oktober 2015

  Hoi Serena,

  ik bekijk jou blog elke dag en ook die van vele anderen bloggers.
  maar die van JOU blijft het leukst ( foto, dit, hoe je schrijft ) het is allemaal zo leuk gedaan ! bedankt dat je me elke dag plezier geeft na een dag werken !

  groetjes Shonie :)

 19. 6 oktober 2015 / dinsdag, 6 oktober 2015

  Leuke review. Ik vond altijd dat die Les 4 ombres nooit zo goed pakte op mijn huid. Misschien is nat aanbrengen dan een betere optie voor mij. Oogschaduw staat je goed.

 20. 6 oktober 2015 / dinsdag, 6 oktober 2015

  Die bronze oogpotlood staat echt heel mooi bij jou. Ik heb alleen nooit geluk met potlood, het loopt altijd uit bij mij. Mijn ogen tranen daar te veel voor denk ik. Heb je daar tips voor?

 21. Ger
  6 oktober 2015 / dinsdag, 6 oktober 2015

  Prachtig, vooral de blush! Nog even wachten op een korting en dan gaat ie in mijn winkelwagentje.

 22. 6 oktober 2015 / dinsdag, 6 oktober 2015

  Het tweede palette is echt prachtig, daar houd ik van! De blush en de lipstick vind ik een beetje misleidend, omdat de blush roze lijkt en de lipstick erg donker. Toch vind ik ze beide erg mooi!

 23. 6 oktober 2015 / dinsdag, 6 oktober 2015

  Ik vind Chanel make up altijd zo tegen vallen :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *