CB12 mondspoeling voor een goede adem

Vandaag wil ik het met jullie hebben over iets dat ik de laatste tijd aan het uittesten ben, namelijk CB12 mondspoeling*. Dit is de enige mondspoeling met een unieke formule die zich richt op het krijgen van een goede adem.

cb12 review_01Maar hoe werkt CB12 dan precies en wat is er zo uniek aan hun formule? Een slechte adem wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door bacteriën in de mond. Deze bacteriën produceren stinkende gassen, zoals zwavelwaterstof of methylmercaptaan. Deze gassen ruiken naar rotte eierengeur dus je kunt je voorstellen dat je adem stinkt als je te veel bacteriën in je mond hebt die deze gassen produceren.

cb12 review_04CB12 pakt het probleem aan bij de bron. CB12 bevat namelijk zink en chloorhexidine die de stinkende gassen neutraliseren waardoor je maar liefst 12 uur lang verzekerd bent van een goede adem. Het is wetenschappelijk bewezen en wordt dan ook aangeraden door tandartsen en mondhygienisten, maar natuurlijk heb ik het zelf ook uitgetest.

Er zijn twee soorten CB12: Regular en Mild.

Ingrediënten Regular;

cb12 review_03 Ingrediënten Mild;

cb12 review_02Beide mondspoelingen heb ik elk 3 dagen getest om te kijken of het echt werkt en of het inderdaad 12 uur lang doorwerkt, en om te kijken wat het verschil is.

cb12 review_05Je schenkt zo’n 10 ml in het dopje, hiermee spoel je 30  tot 60 seconden, dan gorgel je even en vervolgens spuug je het uit.

cupjeOm heel eerlijk te zijn merk ik niet héél veel verschil tussen beide varianten. Beide mondspoelingen geven in elk geval geen branderig gevoel dus ik heb niet meteen al na 1 seconde de neiging om het uit te spugen. Dat minuutje houd ik gemakkelijk vol!

mond spoelenBeide mondspoelingen geven we een onwijs goed gevoel in mijn mond, maar Mild is iets zachter van smaak en Regular heeft een iets sterkere pepermuntachtige smaak en ik proef zelfs een hintje eucalyptus. Ik heb niet het idee dat Mild minder goed werkt omdat de smaak milder is, beiden mondspoelingen geven me een goede adem. Toch gaat mijn voorkeur uit naar Regular.

cb12 review_01Sinds ik CB12 gebruik voel ik me zekerder over mijn adem. Het geeft me in de ochtend al meteen een fris gevoel en ik heb echt het idee dat dit de rest van de dag zo blijft. Ik krijg er in elk geval een boost in mijn zelfvertrouwen van! Een positief gevolg van het hebben van een goede adem. En dat is fijn, want ik heb overdag veel meetings, events en andere afspraken en ben de hele dag tegen mensen aan het praten. Ook geef ik vaak interviews en presentaties en dan kan het nooit kwaad om jezelf wat zekerder te voelen. Het geeft me een prettig gevoel!

CB12 kun je kopen bij de apotheek, de drogist en via de CB12 webshop en een flesje van 250 ml kost €13,30 per stuk.

Ben je enthousiast geworden over de review van CB12 en wil jij het ook eens proberen? Ik mag 5 pakketten weggegeven met de CB12 regular én de CB12 mild verpakking van 50ml. Hiermee ben je heel wat uren zelfverzekerd van een goede adem! Laat hieronder weten waarom jij kans wilt maken en wie weet ontvang jij binnenkort het pakketje bij je thuis!

Kan jij ook wel een boost in je zelfvertrouwen gebruiken?

Until next time,
Serena Verbon

* deze review is gesponsord door CB12.

Volg:

205 Reacties

 1. Steenbok
  10 februari 2015 / dinsdag, 10 februari 2015

  Jammer dat deze recensie bijna letterlijk hetzelfde is als op de andere blogs, als door één persoon geschreven! Helaas CB12 producenten, dit en de belachelijke prijs, is genoeg om het niet te proberen.

 2. Merel
  28 november 2014 / vrijdag, 28 november 2014

  Hoi SERENAAA
  ik ben heel onzeker over mijn adem en mijn klasgenoten zeggen heel vaak je ruikt naar kots en dat wil ik niet meer

 3. Juultje
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Leuk artikel!
  Ik zou CB12 graag willen proberen omdat mijn vriend het vervelend vindt dat ik altijd kauwgom zit te eten tegen de slechte adem, dus dit zou wel een betere oplossing zijn 🙂

 4. Fiona
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik ben heel vaak onzeker over m’n adem. Ik poets gauw 4x per dag mijn tanden en dan nog heb ik het idee dat het niet lang fris blijft.
  Het lijkt me erg leuk om dit eens te proberen!

 5. lin
  24 november 2014 / maandag, 24 november 2014

  Ik ben altijd heel onzeker over mijn adem. Ik poets mijn tanden 3 a 4 keer per dag omdat ik de hele dag denk aan mijn slechte adem. Ik heb van alles geprobeerd (behalve cb12) en zelfs mijn vriend heeft weleens aangegeven dat ik uit mijn mond ruikt. Ik schaam me hier voor en loop de heletijd rond met dje gedachten. Waardoor ik niet durf te praten als mensen dichtbij me zijn. Dat is eigelijk de reden dat ik deze win actie wil winnen.

  Xoxo lin

 6. Linda
  24 november 2014 / maandag, 24 november 2014

  I got to try this!
  Ben heel benieuwd of het werkt.
  Zou super zijn.
  X

 7. Linda
  24 november 2014 / maandag, 24 november 2014

  I got to try this!
  Ben heel benieuwd of het werkt.
  Zou super zijn.
  X

 8. 24 november 2014 / maandag, 24 november 2014

  Ik zou dit heel graag een keer uit willen proberen. Ik ben werkzaam op Schiphol achter verschillende recepties van KLM. Het is dan natuurlijk niet de bedoeling dat je uit je waffeltje stinkt. Een mooie gelegenheid om dit te testen. Haha.

 9. elise
  23 november 2014 / zondag, 23 november 2014

  Ik zou dit super graag willen proberen, hopend dat het mij wat zelfverzekerder maakt. Vooral nu ik aan het daten ben 😉

 10. Isa en Eva
  23 november 2014 / zondag, 23 november 2014

  Wat een originele winactie!
  Waarom ik deze winactie graag zou willen winnen is, omdat ik op school altijd pepermunt of kauwgom meedraag in mijn tas, omdat ik het fijn vind om zeker te zijn van een goede adem. Ik let er bij mezelf en vaak ook bij anderen erg goed op. Maar pepermuntjes geven maar een goede verzekerende adem voor een korte tijd en bovendien is kauwgom verboden in het klaslokaal.

  Mijn zus en ik zijn erg fan van je kanaal! En willen dit pakket graag winnen, om dit uit te proberen, want deze producten zijn vaak erg prijzig!

  Liefs,
  Isa en Eva 🙂

 11. Bertine
  23 november 2014 / zondag, 23 november 2014

  Tsjah, pure symptoombestrijding. Je kunt beter een paar keer per dag je tanden poetsen, bijvoorbeeld elke keer na het eten (je mond gaat namelijk stinken van de resten die achterblijven en bacterien gaan vormen). En helaas geeft chloorhexidine een verkleuring van gele tanden na een paar weken gebruik.

  • selina
   28 november 2014 / vrijdag, 28 november 2014

   én fluoride is slecht voor het lichaam en zorgt voor harde tanden in plaats van sterke tanden. Van harde tanden kan ook sneller een stukje afbreken. Bovendien bestaat CB12 uit chemische, bewerkte stoffen.. Lijkt me niet echt gezond om te gebruiken.

 12. Lisa
  22 november 2014 / zaterdag, 22 november 2014

  Hiii

  Oehh leuke winactie dit! Ik zou deze willen winnen omdat ik altijd wel last heb van een slechte adem. Soms zo erg dat ik er reacties over krijg :/, ondanks dat ik gewoon goed m’n tanden poets. Benieuwd of dit werkt… 🙂

  Groetjes !

 13. Lisanne
  21 november 2014 / vrijdag, 21 november 2014

  Dat vieze smaakje in me mond na een halve dag dat wil ik wel eens voorkomen !
  Ik heb dan echt het idee dat ik niet lekker uit mijn mond ruik .. Dus kom maar op met die cb12 ! Ook handig voor het uitgaan

 14. Lisanne
  21 november 2014 / vrijdag, 21 november 2014

  Dat vieze smaakje in me mond na een halve dag dat wil ik wel eens voorkomen !
  Ik heb dan echt het idee dat ik niet lekker uit mijn mond ruik .. Dus kom maar op met die cb12 ! Ook handig voor het uitgaan

 15. Angelique
  21 november 2014 / vrijdag, 21 november 2014

  Wat leuk, ik zou graag winnen! Omdat ik niet die leraar ben die uit haar mond stinkt 😉

 16. Kate
  21 november 2014 / vrijdag, 21 november 2014

  Ik zou dit dolgraag willen winnen, ik zou het wel kunnen gebruiken haha want ik ga mijn vriend in het buitenland zien binnenkort! :))

 17. Eva
  21 november 2014 / vrijdag, 21 november 2014

  Waarom ik dit wil winnen? Logisch; omdat ik wel vaker niet lekker uit mijn mond ruik (Last van PDS.. heeft veel effect op geur uit mond)

 18. Femi
  21 november 2014 / vrijdag, 21 november 2014

  Uit de propoganda’s was wel duidelijk dat CB12 zich onderscheid van alle andere mondspoelingen. Toch ben ik nog niet ervan overtuigd dat dit een betere mondspoeling is. Tot nu toe is mijn ervaring met mondspoelingen dat ze een extra zijn bij het tandenpoetsen voor een frisse adem. Helaas ben ik dat dan weer kwijt als ik mijn bestemming heb bereikt en die frisse adem ook echt nodig heb. (Smintjes doen het werk nu, maar ook voor even) Serena je hebt me er toch wat meer in laten geloven, 12 uur lang een frisse adem dat zou perfect zijn! Maar voordat ik 7 euro extra ga uitgeven voor de beste mondspoeling wil ik het toch uitproberen.. Dus mocht je nog pakketjes over hebben , en vinden dat ik er een mag ontvangen, graag!

 19. Julia
  20 november 2014 / donderdag, 20 november 2014

  Hoi Serena, ik zou het graag eens willen proberen, ik heb snel last van slechte adem en schaam me dood. Ik vind het ook niet leuk om elke keer met zo’n spraytje te spuiten want eerlijk gezegd ziet dat er op school een beetje raar uit. Als dit werkt zou het ideaal zijn!!!
  Veel liefs

 20. Kelsey
  20 november 2014 / donderdag, 20 november 2014

  Ik ben altijd onzeker geweest over mijn adem en ik denk dat dit echt zal helpen, dus bedankt voor de tip!

 21. 20 november 2014 / donderdag, 20 november 2014

  Klinkt goed! Ik heb nog een klein flesje staan, nooit geprobeerd. Maar nu ben ik overtuigd!

 22. 20 november 2014 / donderdag, 20 november 2014

  Oh ja, ik wil dit graag proberen, de meeste mondspoelingen wordt ik verkouden van, en ik zou graag uitproberen of dat bij deze anders is. En die frisse adem is uiteraard mooi meegenomen!

 23. nathalie
  20 november 2014 / donderdag, 20 november 2014

  Ik werk als gastvrouw en leidinggevende in een restaurant, ik praat dus de hele dag tegen mensen, en dan is het wel fijn als je je zeker voelt over je adem! Dus ik wil heel graag kans maken op dit pakket!

 24. Freshdaa
  20 november 2014 / donderdag, 20 november 2014

  Hoi hoi,

  Ik zou graag CB12 willen winnen want ik omdat ik een tandvleesontsteking heb heeft dat erg invloed op je adem. En het is altijd fijn om een goede adem te hebben. Bij mij is het zo dat ik zekerder gevoel over me zelf krijg.

  Liefs,

  Freshda

  • Freshdaa
   20 november 2014 / donderdag, 20 november 2014

   Bij mij is het zo (als ik een goede adem heb) een zekerder gevoel over mezelf krijg*

 25. Cindytjee
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Hey serena
  Ik zou graag cb12 willen winnen omdat ik kapster ben en daarom is het belangrijk dat ik altijd een frisse adem heb.
  Voor de klanten ook wel prettig.

  Xxx

 26. Mvg
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Dit artikel komt als geroepen. Mijn vriend zei vanmiddag tegen me. “Pak even een pepermuntje”. Ik vroeg “hoezo?”. Hij zei “je stinkt naar juf”.

  Nu voel ik me verschrikkelijk. Want ik wil geen stinkende juf zijn!
  Dus help me aub door mij deze prijs te laten winnen! Ik blij, vriend blij en vooral de kinderen blij.

  Ps. Gelukkig stink ik niet dagelijks! Dan pas zou ik me schamen zeg!

 27. Rianne
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Superleuke actie!
  Ik zit al een tijdje te denken over de aanschaf van de CB12, ik vind het namelijk nog best prijzig dus ben nu eerst andere mondspoelingen aan het uitproberen. Maar als ik het mag uitproberen wordt ik misschien wel zo enthousiast dat ik het in het vervolg mijn geld wél waard vind! 🙂 x

 28. Lotte
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Heej Serena,
  Ik wil graag kans maken op 1 van de pakketjes. Ben heel benieuwd!

 29. Laura
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Jammer dat er alcohol in zit. Mijn mondhygiëniste raadt me af mondwater met alcohol te gebruiken, ik weet eigenlijk niet waarom, maar het zal vast niet goed zijn.

 30. Nikiet
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Hi Serena,
  normaal gesproken laat ik winacties aan me voorbij gaan, maar dit is wel iets wat ik eigenlijk heel goed zou kunnen gebruiken! Ik heb chronisch ontstoken keelamandelen die moeten worden verwijderd. Ze doen dit echter pas als je per jaar 4 keer of vaker een keelontsteking hebt. Ik ben nu aan het ‘wachten’ tot ik weer een keelontsteking krijg, zodat ik die dingen daarna eindelijk kan laten knippen. Door mijn chronisch ontstoken amandelen heb ik niet altijd een even frisse adem of lekkere smaak in mijn mond, smintjes helpen voor even, maar 10 minuten later ben ik weer terug bij af. Ik denk dat je nu wel begrijpt waarom ik deze CB12 graag zou willen uitproberen!
  xNikiet

 31. strata
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  hey

  ik heb in december gala en dit zou daarvoor wel heel handig zijn vooral om het feit dat ik veel koffie drink en omdat het die avond laat word ben ik wel vanplan koffie te drinken ;p

 32. Lien
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Hoi Serena, klinkt goed! Ik heb wel een vraagje, is dit wel oké voor je normale mondflora? Bij de sterke antibacteriële mondspoeling heb je kans op schimmelinfecties omdat je ook je “beschermende” bacteriën uitroeit, weet jij hoe dat hier zit?

 33. 19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Om eerlijk te zijn zou ik dit graag voor mijn man willen winnen. Hij is een schat, maar door zijn drukke baan vergeet hij vaak te drinken of hij drinkt juist veel koffie waardoor z’n ademsgeur toch best slecht wordt in de loop van de dag. Bij zijn baan komt hij ook veel in contact met verschillende mensen dus ik denk dat dit ook erg goed voor z’n zelfvertrouwen en daarmee voorkomen zal zijn.

 34. Elke
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Wat leuk dat je ook schrijft over dingen waar mensen zich al eens over durven te schamen, echt top!

  Zelf zou ik de CB12 ook wel ‘ns willen uitproberen. Lijkt me fijn wat zekerder te zijn over een frisse adem in plaats van een hele stash muntjes, kauwgom enzo mee te zeulen!

  Voorts nieeeets zo beschamennd als een ochtendadem waar je voor het ontbijt nooit helemaal vanaf komt! Lijkt me ideaal als oplossing, zo enkele uurtjes vooraleer ik m’n granola naar binnen werk 🙂

 35. Zillah
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Waarom ik CB 12 wil:
  Ik heb last van Bronchiëctasien. (verwijding van de luchtwegen)
  waarbij ik een grote hoeveelheid groene slijm (sputum) ophoest.
  En daarna een hele vieze smaak in mn mond heb. Die niet weggaat.

  Hoop dat ik zo’n pakketje mag winnen. Zou heel erg goed van pas komen.

 36. Lina
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Ik praat nooit in het gezicht van iemand, ik houd mijn hoofd meestal schijn weg van. Ik poets mijn tanden gewoon goed maar alsnog ben ik er best onzeker over.. U never Know haha

 37. Sadae
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Hoi,

  Ik heb alles al uitgeprobeerd en helaas nog niets wat mn adem langer dan een half uur fris houdt. Ik heb dit probleem sinds mijn zwangerschap. Daarvoor nooit last van gehad. Mn man stoort zich er enorm aan, en ik helemaal en schaam me rot. Hoop dat dit wel doet wat ie belooft. Groetjes

 38. 19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Zowel mijn man als ik werken als docent op een MBO school en de doosjes smint vliegen er echt doorheen in ons huishouden. Ik zou wel eens willen proberen of we met deze spoeling al die (laxerende) pepermuntjes niet meer in hoeven te slaan.

 39. laura
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  wat lijkt me dit super!
  zou graag kans willen maken omdat ik nooit recht in iemand zijn gezicht durf te praten omdat ik bang ben dat ik niet zo fris ruik uit mijn mond en op mijn werk moet ik ook heel de dag praten

 40. Rby
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Ik kan hier wel honderd argumenten noemen om kans te maken, alleen kan jij mij 1 argument benoemen waarom iemand geen frisse adem zou willen hebben

 41. Sanne
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Dit klinkt heel goed! Ik zou graag kans maken op een pakket omdat ik net afgestudeerd ben en druk aan het zoeken ben naar een baan. Natuurlijk kun je tijdens een sollicitatiegesprek niet op kauwgom gaan zitten kauwen. Daarom lijkt CB12 me het perfecte product om me net even wat meer vertrouwen te geven voor het gesprek.

 42. ria verhelst
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Ben hier wel heel benieuwd naar, heb er zelf van de apotheek, maar vind dat niet zulk fijn spul.

 43. Fleur
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Hi Serena! Leuk en handig artikel. Ik zou graag zo’n pakket willen winnen omdat mijn vriend dan eindelijk af is van die ongelooflijke ochtendgeur die, nadat hij wakker is, nog zo’n 6 uur lang rond zijn gezicht blijven zweven.. Hopelijk kan ik hem straks weer vrolijk zoentjes geven in de ochtend zonder dat ik m’n neus in moet houden! Haha fijne dag :’)

 44. Soumaya
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Hi serena!

  Lijkt me geweldig spul dus ik doe zeker mee! Ik ben de laatste jaren heel onzeker en heb een vervelende tijd achter de rug, dus ik kan wel wat zelfvertrouwen gebruiken!:(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *