Budgettip: E.l.f brushes

Goede make-up tools zijn minstens net zo belangrijk als het hebben van goede make-up, want wat heb je nu aan een prachtige oogschaduw als je alleen een crappy kwast hebt om het mee aan te brengen? Er bestaan veel soorten kwasten van verschillende kwaliteiten, van heel budget naar onbetaalbaar. Nu hoeft duur niet altijd goed te zijn en goedkoop niet altijd slecht, dat hoef ik jullie vast niet te vertellen!

Omdat ik weet dat kwasten één van de belangrijkste, maar vaak ook duurste aanschaf zijn van een make-up stash ben ik dan ook altijd op zoek naar goede budgetkwasten. In Orlando (Amerika) kocht ik dan ook vier kwasten van het merk e.l.f (eyes, lips, face) omdat ik ze graag wilde uittesten voor jullie.

De kwasten zien er een beetje cheapy uit zo in die plastic hoezen, maar ik heb veel positiefs gehoord over de prijs/kwaliteit van deze e.l.f brushes dus dit wilde ik graag zelf ondervinden. Voor de zwarte brushes (Studio lijn) betaalde ik $3 en voor de witte brushes (Professional lijn) betaalde ik $1. Deze kwasten zijn ook via de Nederlandse e.l.f webshop te bestellen tegen een bijna vergelijkbare prijs van respectievelijk €4 en €1.

Ik kocht de volgende brushes;

Eye shadow “C” brushDeze brush is vrij compact en loopt aan de bovenkant rond af, zoals de letter C (vandaar de naam). Qua grootte kun je er zowel goed oogschaduw mee aanbrengen op het bewegend lid als het uitblenden in de crease. Blenden gaat gemakkelijk en snel omdat de kwast vrij vol en compact is, maar het gaat niet heel nauwkeurig, wat resulteert in een mooi smokey effect.

Contour BrushDe Contour Brush is wat langer en smaller dan de “C” brush, wat het perfect maakt voor in de crease. Hiermee kun je nauwkeurig blenden zonder dat het te veel uitvaagt en smokey wordt. Voor een smokey lijn onder het oog is het dan wel weer geschikt.

Hieronder de brushes nog even naast elkaar. Links de Contour Brush en rechts de “C” Brush.

Zoals je ziet zitten de kwasten wel wat scheef en iets losjes in de huls, wat ik op zich ook wel verwacht van $3 kwasten. De kwasten zijn gemaakt van Taklon, een synthetisch materiaal. Taklon bestaat in allerlei soorten kwaliteiten, want ook de ‘Real Techniques’ kwasten zijn gemaakt van Taklon, maar ik vind deze kwasten van e.l.f. beduidend minder in kwaliteit. Deze haren lijken net iets minder fijn waardoor ze minder lijken op ‘echte’ haren en hierdoor ook net iets gladder en minder lekker blenden.

Defining Eye Brush
Deze schuinaflopende oogschaduwkwast is fijn voor blenden in de crease. Door de vorm kun je oogschaduw gemakkelijk uitwaaieren. Ondanks de iets minder volle vorm van deze kwast gaat het blenden nog best goed. De haartjes zijn niet zo heel erg zacht en fluffy.

*edit* enkele bezoekers gaven aan dat deze kwast uitermate geschikt is om te highlighten op het wenkbrauwbot en bij de traanbuis.

Eye Shadow BrushDeze kwast is lekker breed en wat afgeplat, waardoor je er goed oogschaduw mee kunt aanbrengen over het bewegend ooglid, als ook smokey uitblenden in de crease. Deze kwast is wat voller en compacter dan de schuine kwast en blend gemakkelijk en snel.

Hieronder beide kwasten nog even naast elkaar.

De Contour Brush ziet er wat sneu uit zo met dat ene uitstekende haartje, verder zijn de haren een beetje rommelig in het handvat gezet. De Eye Shadow Brush echter ziet er een stuk beter uit. Mooier gezet, maar ook vol en compact. Ik kan niet terugvinden om deze haren synthetisch zijn, maar ik denk zelf van niet. Volgens mij zijn het dierlijke haren, althans, zo voelen ze aan. De haren zijn niet heel zacht en fluffy, maar ook weer niet zo hard en stug dat het prikt. Wellicht dat ze na enige tijd wel wat harder zullen worden, dat kan ik nu nog niet zeggen omdat ik ze pas een maandje in gebruik heb. In elk geval zijn ze voor de prijs van $1 prima te doen.

*edit* e.l.f is cruelty free, dus deze haren moeten dan ook synthetisch zijn. Ze voelen echter veel meer als echte haartjes vergeleken bij de zwarte kwasten!

Op de Nederlandse site van e.l.f vind je nog veel meer brushes en allemaal zijn ze niet duurder dan €4. Zelf vind ik de zwarte kwasten minder goed dan de witte, terwijl de witte goedkoper zijn! De zwarte synthetische kwasten zijn gewoon niet van zo’n hele goede kwaliteit waardoor het blenden niet zo fijn en lekker gaat als ik gewend ben, en dat is jammer. Wil je graag hele goede synthetische kwasten dan kan ik je het merk Real Techniques aanraden. Die vind ik echt vele malen beter en zijn een fractie duurder.

De witte kwastjes zijn slechts €1 en die zijn echt prima voor dat geld! Vooral de Eye Shadow Brush vond ik verrassend goed. Op de site zie ik ook nog een Smudge Brush en een ‘Oogschaduwkwast om kleuren te vervagen’ Brush staan die mij ook wel wat lijken. Ik zou in elk geval even een kijkje nemen op de site. Ik bedoel voor die prijs, daar kan je geen buil aan vallen.

Wat is jullie ervaring met de brushes van e.l.f? En wat is jullie favoriete budgetkwast? Wanneer is een kwast trouwens budget, volgens jullie?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

96 Reacties

 1. 9 augustus 2015 / zondag, 9 augustus 2015

  Toevallig nu op zoek naar een goede concealer kwast, dus een fijn artikel! Ik twijfel nog een beetje tussen ELF en Real Techniques.

 2. karin
  1 mei 2013 / woensdag, 1 mei 2013

  Ik heb pas een ELF bestelling gedaan en ben erg benieuwd (hij zal eind deze week wel komen), incl kwasten en ook en lip producten. Hoop dat het wat is.

  Waar kan ik Real Techniques kwasten vinden? (online)

  Thanks

  • Serena
   Auteur
   1 mei 2013 / woensdag, 1 mei 2013

   bij de Boots en Superdrugs in London, of… bij Alice & Jo (NL webshop) dacht ik.

 3. 5 februari 2013 / dinsdag, 5 februari 2013

  Ik heb zelf een poederkwast van e.l.f., ben ik heel blij mee!

 4. melissa
  31 januari 2013 / donderdag, 31 januari 2013

  Ik ben ingeschreven op de nieuwsbrief van ELF maar had nooit besteld wegens de verzendkosten tot ik een mail’tje kreeg dat ik de verzendkosten gratis kreeg omdat het mijn verjaardag was. Dus meiden voor julie jarig worden schrijf je zeker in de nieuwsbrief in! Ik had toen 10verschillende dingen gekocht allemaal 1euro, waaronder eyeliners, een groene en een bruine die ik eigenlijk nooit draag :/ concealer waar echt veel inzit, het is een soort dikke stick! jammer was hij wel te licht maar gebruik hem toch dagelijks.. en dan had ik ook een rose fushia lipstick, ik weet trouwens niet eens waar hi nu ligt hhaha, en dan zo’n concealer borsteltje (deze is ok voor een klein puistje, maar ik wou hem gebruiken voor onder mijn ogen wat echt niet werkt hij is superklein!!) voor de rest had ik nog een lipliner denk ik…

 5. Eva
  31 januari 2013 / donderdag, 31 januari 2013

  zou je misschien een blog kunnen schrijven over meerdere elf producten?

  Bijvoorbeeld de concerlers, of mineral foundations?

  greetz

 6. steffie
  31 januari 2013 / donderdag, 31 januari 2013

  ik gebruik al lang ELF, voor die prijs :p

 7. 30 januari 2013 / woensdag, 30 januari 2013

  Een hele leuke tip! Als je vandaag (30/01) of morgen (31/01) E.L.F. kwasten koopt via hun webshop, krijg je nog eens -20% korting! Dit kan met de code PINCEAU. Zonder punt op het einde uiteraard. 🙂

 8. 30 januari 2013 / woensdag, 30 januari 2013

  Het is inderdaad weinig geld! Ik zit er de laatste tijd wel meer aan te denken om weer even een aantal kwasten bij te kopen! Misschien worden het deze wel! 😀

 9. 30 januari 2013 / woensdag, 30 januari 2013

  Ik heb er veel positieve verhalen over gehoord. Ik ben benieuwd!

  x

 10. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Ben ze al tegengekomen, maar verwachtte er niet al te veel van dus heb ze laten liggen, jammer. Ze klinken wel goed.

 11. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Qua oogschaduw kwasten koop ik altijd sigma of zoeva. Het mag absoluut niet prikken want ik heb erg gevoelige ogen. Ik vind de poederkwast van hema verder echt een aanrader, heerlijk zacht 🙂

 12. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Lijken me fijne kwasten, vooral de witten! Ik gebruik Hema kwasten en die zijn wel heel fijn, en best wel budget. Hmm.. Ik vind kwasten budget als ze maximaal €5 per stuk zijn denk ik, maar iets meer is ook niet echt duur ^^

 13. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  De eyeshadow brush verliest bij mij haren! Maar voor die ene euro op hun webshop is dit zeker geen weggesmeten geld, ik gebruik deze kwast om felle kleuren aan te brengen. De blending brush van elf is ook een goeie! xx

 14. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  1 euro? wow, dat is cheapass! Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar je hebt me nu wel nieuwsgierig gemaakt haha. Lijken me opzich wel fijne kwasten (niet look a like MAC of zo maar toch wel redelijk goed).

 15. Catho
  29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Handig, tips voor budget kwasten zijn altijd fijn! 😉

 16. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Ik heb er zelf geen ervaring mee. Vind de verzendkosten zo duur, dus zou ik met een aantal mensen moeten bestellen dat scheelt wel geld!

 17. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Ik heb gisteren mijn pakketje binnengekregen van elf, helaas hebben ze erg dure verzendkosten dus als je een paar kwasten wilt kopen kom je uiteindelijk wel duur uit. Ik heb samen met twee vriendinnen besteld zodat we minder hoefden te betalen. Verder vind ik elf echt een heel fijn merk 🙂

 18. Ida
  29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Ik ga komende maand voor 5 weken naar Engeland en daar ga ik natuurlijk ook even een bezoekje aan Londen brengen. Wat zijn echt must-haves die ik mee moet nemen wat we hier niet hebben?

 19. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Denk dat ik toch even ga kijken bij Target (ben momenteel in Amerika) – is dat de enige fysieke winkel waar ze E.L.F. verkopen? Ik heb zelf voornamelijk MAC en Sigma kwasten maar die van MAC zijn al wat versleten (ik heb ze al 3 jaar of zo) dus misschien ga ik toch eens checken wat ik van deze brushes vind. En zoals je zei, aan die prijzen…why not?

 20. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Ik heb zelf een paar e.l.f. kwasten. De fijnste vind ik de 3-in-1 kwast (voor het gezicht). Dit is ook een €1 kwast die ik heel fijn vind voor contouren en highlighten. Het oogschaduwkwastje om te vervagen, die jij noemt, heb ik ook, maar dit is meer een gewone pencil brush die ik zelf niet zo voor blenden geschikt vind, maar meer voor het aanbrengen van oogschaduw in de arcadeboog.

 21. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  E.L.F. heeft een paar leuke dingetjes hé? Persoonlijk bespaar ik liever niet op kwasten aangezien je die best veel gebruikt maar deze zijn bv. wel super handig voor op reis ofzo, voor het geval je ze breekt/kwijtraakt/ze gestolen worden. Leuk dat je ze gereviewt hebt! Altijd handig om de kwaliteit erachter te weten.

 22. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Dan koop ik liever andere kwasten 😀 x

 23. Annika
  29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Jammer dat je dit soort dingen altijd via internet moet bestellen, dan betaal je ongeveer evenveel verzendkosten als dat je voor de kwasten betaalt.

 24. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Die eye shadow brush vond ik ook fijn, tot het bovenstuk na een maandje of twee afviel..

 25. Helena
  29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Wow, er staan echt supermooi producten op die website. Zo’n beetje catrice maar dan on line? ;p jammer dat de verzendkosten gelijk weer 8 euro zijn.

 26. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Ik heb twee smudge brushes en ze zijn geweldig.

 27. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Goede en leuke review! Ik zou dan toch voor de kwasten van Real Techniques gaan in plaats van deze. Ik betaal liever iets meer maar dan heb je ook wat!

  Lots of love,
  Maria

 28. Annelise
  29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Bedankt voor de fijne en duidelijke review! Ik houd het, denk ik, maar op mijn Zoeva kwasten, die vind ik erg fijn. Ook heeft de Hema een paar hele fijne oogschaduwkwasten, ze zijn synthetisch, maar heel zacht en goed in model. Volgens mij koop je ze voor zo’n 2 euro, wat bijna niks is voor goede kwasten!

 29. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Ik wil ook heel graag kwasten bestellen bij ELF!

  Liefs, Tessa

 30. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Ik heb geen kwasten van Elf. Ik heb diverse kwasten kwasten waaronder : Essence, Catrice, Teeez en Zoeva (Very Croc set ) , waarover ik erg tevreden ben 😀

 31. lisa
  29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Ik heb 3 witte eyeshadow brushes van E.L.F. Ze zijn zacht en erg fijn in gebruik. Af en toe komen er wat haartjes los, maar dat stoort mij niet zo heel erg. Verder vind ik de producten van dit merk heel goed, alleen jammer dat ze nog niet in drogisterijen te koop zijn. De verzendkosten van de webshop houdt mij helaas tegen om nog meer producten te kopen..

 32. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Ik heb de laatste 2 kwasten, 2 blush kwasten, een kabuki en een buffer brush. Allemaal zo fijn!
  Mooie review

 33. Nikita
  29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  ik heb de witte borstels van ELF en ben er echt blij mee ! Ze zijn echt fijn voor het dagelijks gebruik en dat voor maar 1 euro…

 34. k
  29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  ik heb er thuis ook een paar, echt goede kwasten

 35. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Ik heb onlangs een brush set met 12 kwasten gekocht bij Coastal Scents. Nog geen twintig euro en heel erg tevreden over.

 36. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  ik ben echt benieuwd naar elf <3

 37. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Ze zien er fijn uit! En de prijs is ook fijn 🙂

 38. Melanie
  29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Thanks voor deze heldere review! Ik wilde vragen naar de kwaliteit van Zoeva kwasten, maar die vraag hebben een aantal andere lieve lezeressen al beantwoord. Lang leve de comments!

 39. Eva
  29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Ik heb laatst een hele boel kwasten besteld bij elf, ook voor je gezicht. Ik ben er super blij mee zeker voor de prijs ong. €20 voor kwasten, blush, eyeliner en highligher

 40. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Persoonlijk ben ik alleen fan van de Studio lijn kwasten, die van de Professional lijn zijn allemaal erg slecht behalve de flat liner brush, die kan soms best handig zijn.

 41. Jill
  29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  De gezichtskwasten van de studio lijn zijn wel heel fijn. Bijvoorbeeld de platte poederkwast, die is echt super voor het goed dekkend aanbrengen van minerale foundation! Misschien vind je die kwasten wel fijn (;

 42. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Ik gebruikte ook altijd brushes van ELF. Maar ik heb vorig jaar geïnvesteerd in Sedona Lace brushes en zou er niet meer van dromen om terug over te stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *