Bizarre Beauty: blauwe ogen op bestelling

Het is de laatste tijd wel raak op Bizarre Beauty gebied. Eerst Swallowable Perfume, dan de Tatooth en nu dit. Het heeft geen specifieke naam, maar het gaat hier om een behandeling die bruine ogen permanent laat veranderen naar blauwe ogen. Geen gerommel dus met kleurlenzen. Gewoon, hoppa, de laser erop en je hebt de rest van je leven blauwe kijkers!

De Amerikaanse arts Gregg Homer heeft een manier gevonden om bruine ogen te veranderen naar blauwe door middel van een laser. De hitte van de laser veranderd de structuur van het pigment in je iris door het er gedurende 20 seconden op te richten. Je lichaam ziet dit als schade aan je lichaam en produceert een bepaald eiwit om het proces tegen te gaan.  Het eiwit voert de cellen af die door de laser zijn aangetast. De bruine iris wordt hierdoor in de eerste instantie donkerder, maar kleurt na een tot drie weken blauw.

Het kleurveranderende proces is helaas niet terug te draaien. Als je eenmaal voor hemelsblauwe ogen hebt gekozen, kun je je eigen bruine hertenogen nooit meer ‘terug’krijgen. De laserbehandeling beperkt zich alleen tot het veranderen van bruine naar blauwe ogen, dus wie bruine, groene of grijze ogen wil, zal zich toch nog even met kleurlenzen in de weer moeten.


Wat ik me meteen afvraag is het gevaar van deze behandeling. Wat als blijkt dat je na een jaar (5 jaar, 10 jaar) ineens blind wordt? Of vervroegde staar krijgt?  Oogchirurg Larry Benjamin zegt ‘Het pigment zit er niet voor niets. Het vernietigen van pigment kan het zicht aantasten. Pigment is ook nodig om een teveel aan licht tegen te houden.’ Kijk, daar heb je het al! Alhoewel, aan de andere kant, mensen die hun hele leven al blauwe ogen hebben kunnen in principe toch ook prima zien en hebben niet per se gevoelige ogen als de zon schijnt.

Zelf zegt Gregg Homer; ‘er wordt alleen pigment aan de oppervlake verwijderd. Het overgebleven pigment vangt de laserstralen op, dus deze bereiken het oog niet’. Wie de behandelingen heeft ondergaan is volgens de arts juist minder gevoelig voor licht. Well, what do you say about that!

Deze laserbehandeling staat nog in de kinderschoenen, maar de Amerikaanse arts Gregg Homer is er van overtuigd dat het binnen nu en drie jaar op de markt verschijnt aangezien de testfase nog minimaal achttien maanden zal duren. Hij heeft de behandeling al bij zeventien mensen uitgevoerd en ontving duizenden e-mails van geïnteresseerden. De behandeling zal zo’n €3.600 gaan kosten.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik laat mijn bruine ogen lekker bruin. Tuurlijk denk ik wel eens, ‘had ik maar groene ogen, of lichtbruin’. Maar permanent de kleur veranderen? Nee. Bruine ogen passen bij mij. Waarom zou je gaan rommelen met het mooiste wat je hebt? Want ik vind ogen altijd de mooiste feature aan een persoon. Tuurlijk, we laten onze haarkleur ook permanent veranderen, of gaan van stijl naar krullen en vice versa. Maar dit, dit is wel even wat heftiger. Daarbij vind ik een testfase van achttien maanden wel erg kort. Ik ben eerder benieuwd naar het effect na 10 jaar.

Hoe denken jullie over deze behandeling? Als alles veilig blijkt te zijn, zouden jullie het dan doen?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

153 Reacties

 1. Hayat
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Zou ik nooit doen. Is ook zo ‘tijdelijk’ Wat je nu mooi vindt, vind je mss volgend jaar maar niks. I love my brown eyes hehe

  (heb trouwens de combi conditioner en serum gebruikt de laatste tijd en mijn haar is zo zacht. Het glijdt echt door mijn handen, kan er gewoon niet afblijven haha)!

 2. Diandra
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Wat een onzin.. waarom met zo een gevaarlijke laser in je oog.. Plus als t alleen t oppervlak zou aantasten zou t toch nooit permanent kunnen zijn.. Pigment ligt diep :s

 3. evelien
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Ik heb al blauwe ogen, en mijn vriend ook. En (donker) blond haar. En soms lijken ze zelfs groenig (als ik paars draag)
  We krijgen dus arische babies, for sure.. haha

  Ik heb weleens bruine lenzen in gedaan, maar not for me!

 4. Suzanne
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Als alles helemaal goed blijkt over 10 of 20 jaar, dan zou ik het wel willen doen, maar ik heb al blauw-grijze ogen en ik zou wel heel erg mooi helder blauw willen mss dat dat er tegen die tijd wel is??

 5. yasmina
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  nee, ik vind dit maar eng. zou het nooit zelf doen x

 6. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Ik heb blauwe ogen, maar ook al had ik een andere kleur, dan zou ik het nog niet doen. Het kost veel geld en 100% veilig is het nooit!

 7. Jasmijn
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  ik wil donkerbruine ogen! die zijn zoooooooo mooi (:
  helaas heb ik een rare onbestemde kleur ogen….

 8. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Wat bizar dit! Zo dat echt niet doen, blijf gewoon mezelf

 9. Chiara
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Ik draag bijna dagelijks kleurlenzen en zo zijn er nog wel mensen, dus ik ben een zeker van dat hier een markt voor is.

 10. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  ALS ik al een ander kleurtje zou willen, koop ik liever kleurlenzen. Ten eerste kan je kleurlenzen alitijd terug uitdoen als je ze beu bent en ten tweede weet je nog niet wat de gevolgen op lange termijn zijn. Ik vind het maar niets! Binnenkort lopen we écht allemaal rond als “Übermenschen”…
  Doe mij maar gewoon mijn groene kijkers :)

 11. Jessica
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Ik heb gewoon bruine ogen… Lichte ogen zouden mij echt niet staan en dat zou ik ook niet eens willen haha

 12. Saar
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Zelf moet ik toegeven dat ik lichtelijk geobsedeerd ben door mensen met één bruin oog en één blauw oog. Geen idee waarom, maar ik vind het práchtig!
  Niet dat ik niet blij ben met mijn bruine kijkers, maar één blauw oog lijkt me wel wat..

 13. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  ik vind blauwe ogen wel heel mooi alleen het past zeker niet bij mij. ik denk dat ik er dan heel ‘onnatuurlijk’ en fake zou uitzien.

 14. Petra
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Dit vind ik echt de grootste onzin die er bestaat. Het schoonheidsideaal is “natuurlijk” blauwe ogen en blond haar. Maar hoe veel mensen op de aarde zien er eigenlijk zo uit? Ik las net dat bruine ogen dominant zijn en dat ze in veel populaties zelfs de enige kleur zijn. Het is bizar dat mensen zo ver gaan om aan een onmogelijk schoonheidsideaal te voldoen. Ik weet eerlijk gezegd niet eens welke kleur ogen ik heb. Het zal ergens tussen grijs en blauw liggen.

 15. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Ik zal het echt niet doen. Ik heb zelf blauwe ogen, en ik vind dat echt wel mooi. Alleen zal ik zelf bruine ogen hebben dan zal ik echt niet durven.

 16. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  ik vind het maar apart……. ik heb zelf al blauwe ogen met een gele ster rondom mijn pupil en dat laat ik ook mooi zo!

 17. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Ik hoop niet dat heel veel mensen gaan doen, want ik ben best een beetje trots op mijn bruine haar met blauwe ogen!

 18. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Nee, ik zou dit niet ondergaan. Ik ben blij met mijn bijna zwarte ogen. Mensen vinden blauwe ogen vaak mooier dan bruine ogen, maar ik ben blij met mijn bruine kijkers!

 19. Cindy
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Ik vind het best wel een eng klinken. Ik draag dan nog liever afentoe kleurlenzen dan mijn ogen misschien voor goed te beschadigen.

 20. laura
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  hahaha heel toevallig hadden wij het hier over afgelopen les. het zou idd heel gevaarlijk zijn omdat je lichaam die kleurstof nodig heeft
  xx

 21. Pippi
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Gekleurde contactlenzen vind ik al gek genoeg!

 22. Berna
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Geweldiig!!!! Dit wil ik zo graag!

 23. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Vind het allemaal maar eng klinken! Sowieso alles wat bij je ogen gebeurt vind ik maar eng. Ik heb vrij slechte ogen en heb vanaf mijn 2e tot 13e met een bril gelopen maar die werd ik zat dus heb ik lenzen gekregen maar dat vond ik in het begin best eng. Gewoon omdat je dan aan je ogen moet zitten. Ik weet dus ook nog niet of ik later mijn ogen ga lazeren of het gewoon bij lenzen zal houden.

 24. Malou
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Wauw, dit zou ik echt nooit laten doen! Ik heb blauwe ogen en daar ben ik blij mee maar verder zijn ze wel super slecht, ik heb -6! Waarom zou je onnodig met je ogen gaan rommelen? Ik zou zo graag mn ogen willen laten laseren en dat is om ze beter te maken. Ik snap niet dat mensen dit zouden willen doen, dadelijk worden jou ogen ook zo slecht, en dat is zeker geen pretje.

 25. Marieke
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Wat ZONDE zeg! Zelfs als het absoluut veilig zou zijn, echt no way. Ik vind bruine ogen juist zo mooi. Zometeen loopt iedereen met blauwe ogen… Ik zal het niet meteen terugvoeren op een discussie over plastische chirurgie, maar mensen veranderen tegenwoordig veel te veel aan hun lichaam. Een keertje botox is tot daar aan toe, maar niemand lijkt tegenwoordig nog tevreden met zichzelf.
  Ik heb zelf groene ogen en I’M PROUD OF THEM. :D

  Ik denk trouwens dat veel niet-westerse mensen deze behandeling zouden willen ondergaan. Niet op een racistische manier, maar vergelijk het maar met de operaties die aziatische vrouwen ondergaan om “dubbele oogleden” te krijgen. Ik vind het schandelijk dat de blanke blonde blauwogige westerling nog steeds zo erg het schoonheidsideaal is…

 26. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Ik hoorde het toevallig vanmorgen op de radio! echt bizar! Je kan beter lenzen dragen, lijkt mij..
  Ik hou mijn bruine ogen wel hah!

 27. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Ik heb al blauw (A).

  xx Astrid

 28. tessa
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Nee, zou dit nooit doen! Ben blij met mijn bruin/groene kijkers.

 29. eveline
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  De tijd, geld en moeite die dit onderzoek kost kunnen we denk ik beter aan wat anders besteden.

  Je ogen zijn de spiegels naar je ziel word wel eens gezegd. Je ogen zijn uniek en iedere kleur is mooi. Misschien ietwat overdreven maar onnodige risico’s zou ik er niet mee nemen.

 30. beautylover -xx-
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Ik zou het nooit willen doen!! Maar ik zou wel eens blauwe kleurlenzen willen proberen…

 31. roos
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Het moet niet gekker worden zeg, ik vind dit weer echt te ver gaan. Waarom moeten mensen zonodig alles aan zichzelf veranderen? Waarom ben je niet gewoon goed zo als je bent… Tuurlijk, je haar verven is prima, niet schadelijk of gevaarlijk net als make-up gebruiken om jezelf net wat mooier te maken. Maar plastische chirurgie, botox en nu weer dit…?
  Echt soms word ik er allemaal een beetje bang van or is that just me?

 32. Mariska
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Ik heb zelf blauwe ogen maar als ik het niet zou hebben zou ik het alleen voor het risico al nooit doen!

 33. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Ik zou het nooit doe; ben blij met mijn groen-grijze ogen. Als ik een keer zin heb in blauwe ogen dan doe ik wel kleurlenzen in. Bizar dat het überhaupt mogelijk!

 34. Joanne
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Woow wat bizar. Dat zou ik dus nooit doen. Ik heb geen bruine ogen maar groene dus ik weet überhaupt niet of het dan kan. Maar al kon het zou ik het alsnog niet doen. Ook niet als ik bruine ogen had.
  Ik hoorde laatst trouwens wel dat mensen met lichtere ogen gevoeliger zijn voor zonlicht. Maar dat geldt ook voor groen. Ik had in ieder geval erg last van de zon terwijl iemand met bruine ogen naast mij daar totaal geen last van had. Die zei dat toen dus. Of het echt waar is weet ik niet. Deze anekdote is niet echt bepaald onderbouwd ;)

 35. Nathalie
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Nou voor 5000 dollar kan je veel kleurlenzen kopen! Ik heb zelf blauwe ogen en zou ook wel eens graag bruine willen maar zou nooit zo’n definitieve stap willen zetten. Ik liet mijn slechte ogen al eens laseren voor beter zicht maar voor de kleur te veranderen zou ik het niet doen.

 36. saar
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Dit vind ik zo erg nog niet. Wie het risico wil nemen, moet dat maar doen. Net als tattoo’s, borstvergrotingen, tanden bleken,… De echte gevaren van dit alles kennen we misschien (nog) niet. Dingen als genmanipulaties zijn wel nog een graad erger.

  Voorlopig ben ik heel erg gelukkig met mijn mooie blauwe oogjes! Ze stralen en ik hoef dus geen andere kleur!

 37. Annet
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Dit lijkt me ook echt helemaal niks.
  Als je kans hebt dat je ogen er slechter op worden kun je toch maar beter kleurlenzen gebruiken denk ik. Misschien wil je na een tijdje je eigen oogkleur weer en dan kan dat niet meer, lijkt me niet heel fijn..

 38. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Ik hou het ook lekker bij mijn eigen oogkleur. Mijn ogen zijn bruin en in mijn linker oog is 1/8 groen. Dat heb ik liever zo dan blauwe ogen :-)

 39. Femke
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Ik vind dit eigenlijk gewoon hetzelfde als plastische chrirurgie om bijvoorbeeld je neus bij te laten schaven of je mond op te spuiten. En die zou ik ook nooit doen :P Ben blij waar ik mee geboren bent! (En toevallig heb ik al hele mooie blauwgrijze ogen)

 40. Fen
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Ik heb blauwe/groene ogen, dus het kan sowieso niet! Als ik bruine ogen zou hebben zou ik het ook niet doen, omdat het voor altijd is. Dan maar kleurlenzen :)

 41. Kim
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Brrr, dit zou ik nooit doen, stel je wordt opeens blind! Het lijkt me sowieso niet goed voor je ogen. Ik heb van mezelf trouwens al blauwe ogen dus ik heb het ook niet nodig :P

 42. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Ik heb groene ogen, en daar ben ik blij mee! Ik heb een aantal vriendinnen die donkere ogen hebben en vaak lenzen dragen (blauwe of groene) Volgens mij zijn er heel veel mensen met donkere ogen die graag een andere kleur willen, maar ik vind bruine ogen juist iets hebben! Ik denk dat je gewoon blij moet zijn met wat je hebt, en zoals je al zegt, wie weet wat er na een paar jaar gebeurt!

 43. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Dit is gewoon eng. Dit gaat zo ver!

 44. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Iehl, nee, dit kan toch niet waar zijn? De wereld wordt steeds gekker. Ik zou voor geen goud mijn ogen permanent van kleur laten veranderen. En inderdaad, het lijkt mij dat het je zicht aantast en dat je misschien wel blind kan worden na een paar jaar! Ik vraag me af of het wel goed is getest.

 45. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Hahah wat apart! Ik zou het zelf nooit doen, ik ben heel blij met mijn eigen oogkleur: groen/grijs/blauw achtig!

 46. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Ik zou het echt nooit doen (ik heb blauwe ogen) maar zou ook niet een andere kleur willen. Inderdaad je weet niet wat voor schade het heeft op langer termijn. En ook als het niet gevaarlijk is zou ik het niet doen, je ogen zijn wat mij betreft super uniek en ik zou daar nooit wat aan willen veranderen :)

 47. Stephanie
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Lijkt mij heel gevaarlijk! Ze weten nog niet de effecten op langer termijn dus ik zou geen proefpersoon willen zijn. Maar ik heb blauw groene ogen en daar ben ik heel blij mee. Maar bruine ogen vind ik ook mooi, zou beetje saai zijn als iedereen op de wereld dezelfde kleur ogen heeft.

 48. Hande
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  wow heftig, maar ben het met je eens! permanent naar blauw veranderen vind ik niet echt te vertrouwen! ik ben blij met mijn bruine ogen :)

 49. Tessa
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Wat?! Waarom? Bruine ogen zijn mooi! En je weet niet wat de risico’s zijn!

 50. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Wow, bizar! Ik heb donkerblauwe ogen en ik kan ik slecht tegen fel licht (lees: zonlicht). Volgens mij is dit niet echt veilig :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *