Bizarre Beauty #4

Welkom jongens en meisjes bij alweer de vierde editie van Bizarre Beauty! In deze rubriek behandel ik bizarre beauty ingrediënten, bizarre beauty behandelingen en bizarre beauties (als in personen). Dit keer behandel ik een beauty behandeling waarvan je alleen nog maar met open mond naar je scherm kunt staren. Yeah. It’s that bizarre!

Snakes on a … back?
Is Jungle Book je favoriete disney film? Kijk je meer Discovery Channel dan MTV? Dan is deze behandeling echt wat voor jou!

De Snake Massage treatment is bedacht door de Israelische vrouw Ada Barak. Ada runt een vleesetende plantenfarm in het noorden van Israel waar veel toeristen op afkomen. Haar planten eten alles, van insecten tot kleine reptielen aan toe. Tijdens een rondleiding pakte ze een kleine slang die de toeristen om en om mochten vasthouden. Het viel haar op dat veel toeristen het prettig vonden om de slang vast te houden. Het gaf ze een goed en relaxed gevoel. Een oudere vrouw vertelde haar zelfs dat de slang helend aanvoelde, zoals een koud compres. Dit bracht haar aan het denken.

Ada begon er enthousiast op los te experimenteren. Uiteindelijk koos ze voor een combinatie van verschillende (niet giftige) slangen. De grote slangen zorgen voor een stevige knedende massage terwijl de kleine slangen zorgen voor een aangename streling. Tijdens de massage blijft Ada in de buurt om de krioelende slangenmassa op hun plek te houden (en om te voorkomen dat ze ergens kruipen waar geen zonlicht komt, if you know what I mean).

Bekijk hieronder hoe ontspannend de Snake Massage kan zijn (doorspoelen naar 0:55):

http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f9/42806370001?isVid=1&publisherID=293884104

En? Zijn jullie overtuigd? Hoe gek het ook klinkt, ik moet zeggen dat ik slangen ook heel lekker aan vind voelen. Hoewel ik eerst dacht dat ze glibberig zouden zijn, bleken ze juist heel aangenaam koel, droog en glad. Ik kan ook echt genieten als iemand een beetje over mijn rug zit te wrijven, kriebelen of masseren dus ook dat zie ik wel zitten.

Maar weet je waarom ik denk dat deze Snake Massage zo’n succes is? Daar heb ik een hele logische verklaring voor. Slangen zorgen namelijk ook voor een beetje paniek, dat lijkt me niet meer dan normaal als er een kluwen van slangen op je buik wordt losgelaten. De vrijgekomen endorfine, oftewel het gelukshormoon, geeft een gelukzalig gevoel die tijdens de rest van de massage (en erna) blijft hangen. Na de Snake Massage voel je je dus optimaal gelukkig en relaxed, een volkomen normaal proces na blootstelling aan endorfine. Dus of het nou echt aan de knedende en “helende” slangen ligt… ? Voor een Snake Massage betaal je overigens $80.

Zou jij het aandurven?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

2 Reacties

 1. Britt
  11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

  wow lijkt me best cool om te doen maar ook wel eng omdat als de slang je bijt, het blijven dieren

  x

 2. mette
  28 september 2012 / vrijdag, 28 september 2012

  doe mij toch maar liever een normale massage… c:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *