Bizarre Beauty #3

Welkom bij alweer een derde editie van Bizarre Beauty! In deze rubriek behandel ik bizarre beauty ingrediënten, maar ook bizarre beauty behandelingen of bizarre beauties (als in personen).

Ik heb het reeds gehad over botox, latisse, slangengif, vogelpoep en sperma. Wat kan er in hemelsnaam nog meer aan gekke beauty ingrediënten op de markt zijn? Oh believe me. Plenty!

Placenta
Ook wel bekend als nageboorte of moederkoek, de levensbelangrijke voedingbron van het ongeboren kind. Beter bekend als dat bloederige biefstukje dat na een bevalling uit het geboortekanaal van de moeder komt glijden. Ja ik wind er geen doekjes omheen jongens en meisjes. Een placenta is what it is!

Toch is het niet verwonderlijk dat de cosmetische en medische waarde van de placenta vroeger al werd ontdekt. Placenta bevat hoge concentraties van voedingstoffen, collageen en aminozuren en vandaar claimt men dat het zorgt voor een verjonging van de huid door cel vernieuwing te stimuleren. Het verhaal gaat zelfs dat Cleopatra en Maria Antoinette hun poezelige gezichtjes insmeerden met placenta, als dagelijks onderdeel van hun beauty ritueel (en waar ze placenta’s toentertijd vandaan haalden, laat ik liever achterwege, bleh!).

Tegenwoordig ligt het wat simpeler; in het lab heeft men placenta eiwit extracten of -hormonen na kunnen bootsen en wordt het dus in synthetische vorm aan een cosmetica produkt gevoegd. Pfieuw! We hoeven dus geen dealtjes te sluiten met zwangere vrouwen!

Wat is er zoal verkrijgbaar op de markt met “placenta”?


Hmmmm! Placenta Juice van Nihon Sofuken – schoonheid van binnenuit!
Gemaakt van Japanse varkens placenta mét perzik smaakje!


Populair bij Hollywood sterren waaronder Eva LongoriaEMK Placental serum.
Dit serum bevat placenta eiwit extract en werd oorspronkelijk gebruikt bij verbrandingen.
Prijs $ 95,00.


Hask Placenta shampoo – versterkt en hersteld droog, broos, levenloos haar. Prijs ongeveer € 4,00.


Jup. De Teddybeer Placenta. Als aandenken aan je kind kun je je placenta laten ombouwen tot een heuze knuffel. De Britse designer Alex Green behandeld de placenta met zout om bacteriën en water te verwijderen, vervolgens verzacht hij het met een eier mengsel. Het uiteindelijke resultaat is een leerachtig materiaal waar Green een teddybeertje van naait. CUTE!

Wat vinden jullie van een placenta als beauty ingrediënt, of als teddybeer?
Until next time,
~Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *