Axiology Natural Lipsticks review

Lippenstift is zegmaar echt mijn ding. Voor sommige lipglosses maak ik een uitzondering, maar over het algemeen ben ik een waar lipstickmeisje. Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar de Axiology Natural Lipsticks, die ik vorige week heb ontvangen van de eco chic webshop Reina Organics. De verpakking ziet er mooi en lekker hipster uit, maar het allerbelangrijkste is nog wel dat deze lipsticks geheel gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten. De Axiology Natural Lipsticks zijn ook niet getest op dieren en 100% vegan. Kijk, dat is fijn!

axiology lipsticks review - 15Over het algemeen hebben vegan beautyproducten een beetje een suf imago, maar er zijn echt superveel prachtige eco chic merken die niet alleen goed zijn voor dier en milieu, maar er ook nog eens prachtig uitzien. Zo vind ik de verpakkingen van de Axiology lipsticks al schitterend om te zien. De driehoekvormige doosjes zijn aan één kant in metallic goudverf gedipt en de strakke letters geven het een moderne, minimalistische uitstraling.

axiology lipsticks review - 16Het leuke is dat de verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled papier dat gevonden wordt op Bali, Indonesië. De oprichter van Axiology, Ericka Rodriquez, ontdekte het papierbedrijf tijdens haar reizen. Het bedrijf wordt geheel gerund door vrouwen en het papier wordt overal op het eiland gevonden; in hotels, kantoren en bij de mensen thuis. De vrouwen verzamelen het papier en brengen het naar een kleine fabriek, waar alles wordt gekookt tot een papierpapje. Vervolgens leggen ze het papje te droge in de zon en als het papier is opgedroogd, wordt het gevouwen en met de hand gedecoreerd. Door gebruik te maken van gerecycled papier is er minder papierafval op Bali én wordt er een vrouwenorganisatie gesteund.

axiology lipsticks review - 14Als je de leuke, driehoekvormige doosjes openmaakt komt er en vrij lange, matte, goudkleurige huls tevoorschijn. Aan de onderkant bevindt zich een gekleurde sticker in de kleur van de lipstick, met daarop de naam. Handig, want zo kun je in één oogopslag zien om welke kleur het hier gaat. Als je op de sticker drukt hoor je een klikje en schuift de lipstickhuls een klein beetje uit de dop. Je kunt de lipstick nu vervolgens verder uit de dop trekken en omhoog draaien, zodat het klaar is voor gebruik! De huls ziet er echt heel mooi en chic uit en het kliksysteem is ideaal, want op deze manier hoef je niet bang te zijn dat je lipstick zomaar opengaat en kapot kan gaan in je (toilet)tas.

axiology lipsticks review - 9En dan de lipsticks. Hoe zijn ze? In totaal heeft Axiology 18 spannende kleuren. En met spannend, bedoel ik ook echt SPANNEND. Denk aan zwart, donkerblauw, neonpaars en blauwpaars. Ik vind het leuk dat dit merk zo experimenteel is met kleur, dat zie je niet vaak bij natuurlijke vegan merken! Naast deze gewaagde kleuren heeft Axiology natuurlijk ook wat zachtere en natuurlijke kleuren en wat klassieke roodtinten en knallende rozetintjes. Love it all!

axiology lipsticks reviewDe ingrediënten van de Axiology lipsticks zijn 100% natuurlijk en door de toevoeging van sinaasappel olie ruiken ze ook nog eens heerlijk naar citrusvruchten tijdens het aanbrengen! Hieronder een break down van de ingrediëntenlijst;

Raw, Organic Mango Butter – hydrateert en verzacht de lippen, rijk aan vitamine A, C en E
Organic Avocado Oil – hydrateert en verzacht de lippen, rijk aan vitamine A, C en E
Organic Grapeseed Oil – hydrateert de lippen de gehele dag lang en rijk aan anti-oxidanten en een bron van omega-6 vetzuren
Organic Castor Seed Oil – wat dikkere olie, hydraterend voor de lippen en zorgt dat de lipstick lekker soepel over de lippen heen glijdt
Raw, Organic Coconut Oil – hydrateert en  verzacht de lippen
Vitamin E Oil – sterke anti-oxidant, versnelt het helingsproces van wondjes en scheurtjes aan de lippen en werkt tegelijkertijd als een natuurlijk conserveringsmiddel
Orange Essential Oil – geeft een heerlijke, fruitigzoete geur aan de lipsticks en stimuleert de productie van collageen, voor zachte, volle lippen
Organic Candelilla Wax – een plantaardig alternatief van bijenwas. Zorgt voor een gladde, soepele applicatie van de lipsticks en legt een beschermend laagje over de lippen heen
Mineral Powder Pigments – natuurlijke mineralen zoals ijzeroxides, mica en titanium dioxide dienen als kleurstof

axiology lipsticks review - 13De kleuren die ik vandaag zal reviewen zijn;
Fundamental (baksteenrood met koperkleurige shimmers)
Attitude (donkerroze met koraalkleurige ondertonen)
Intrinsic (natural nude met een subtiel gouden glansje)

Swatches;
axiology lipsticks review - 1Zoals je kunt zien is de kleurintensiteit niet van elke lipstick hetzelfde. Fundamental vind ik heel sterk gepigmenteerd, Attitude vond ik wat zwakker gepigmenteerd (maar de kleur is goed op te bouwen) en Intrinsic is juist wat subtieler qua pigment.

De lipsticks zagen er in de huls ietwat droog uit, maar glijden gelukkig zacht en soepel over mijn huid heen. Ik vind vooral de geur van sinaasappels heerlijk, dat ruik je goed tijdens het aanbrengen, maar verder zijn het ook hele fijne en goed hydraterende lipsticks. Ze voelen aan als een lippenbalsem, plakken niet en blijven erg lang mooi op de lippen zitten. Ik zou zeggen dat je na zo’n uurtje of 4-5 moet bijwerken.

Fundamental
axiology lipsticks review - 10 axiology lipsticks review - 6 axiology lipsticks review - 7Fundamental lijkt in de huls diep, donkerrood, maar is op de lippen eerder wat meer oranjerood. Ik zou zeggen dat het een baksteenrode kleur is met wat koraalkleurige ondertonen. Een hele flatterende en elegante kleur met mooie, warme ondertonen. Fundamental is niet al te knallend is, dus perfect als ‘everyday red lips’.

Attitude
axiology lipsticks review - 11 axiology lipsticks review - 4 axiology lipsticks review - 5Ik had verwacht dat Attitude knallend felroze zou zijn, maar ook deze kleur is wat subtieler van kleur, eenmaal op de lippen. Attitude is een zachtroze kleurtje met koraalkleurige ondertonen en een mooie satin finish. Een erg mooi en lief kleurtje, perfect voor elke dag.

Intrinsic
axiology lipsticks review - 12 axiology lipsticks review - 2axiology lipsticks review - 3I know what you’re thinking, want ik dacht namelijk precies hetzelfde: uhhhhh, bah! Wat is dit nu voor vies kleurtje?! Maar, eenmaal op de lippen is het juist een perfect nude kleurtje met een warme, caramelkleurige ondertoon en subtiele, gouden shimmertjes. Deze nude is voor mijn getinte huid erg mooi en de warme ondertoon zorgt ervoor dat het er op mijn lippen niet uitziet als concealer. Het geeft de lippen een echte nude look, waardoor de ogen extra lijken op te vallen!

axiology lipsticks review - 16Conclusie
Deze Axiology lipsticks brengen lekker zacht en soepel aan, hydrateren mijn lippen de gehele dag door, blijven zo’n 4-5 uur mooi op de lippen zitten, ruiken heerlijk naar sinaasappeltjes en hebben mooie, flatterende kleuren (maar er zijn ook wat apartere, trendkleuren). Ze zijn gemaakt van 100% natuurlijke vegan friendly ingrediënten en zijn dus ook niet getest op dieren. Met de verpakking van gerecycled papier steun je een vrouwenorganisatie op Bali én 6% van de winst van 2015 zal geschonken worden aan de Orangutan Foundation. Deze organisatie beschermt het regenwoud en de Orang Oetangs die daarin leven.

axiology lipsticks review - 15Alhoewel ik niet per se vegan beautyproducten hoef te gebruiken van mezelf, moet ik zeggen dat het me toch wel een fijn gevoel geeft als ik weet dat het dierproefvrij is en dat het gemaakt is van geheel plantaardige, natuurlijke ingrediënten. En door deze lipstick te kopen, draag je ook nog eens een klein steentje bij aan een betere wereld. De Axiology Natural Lipsticks bewijzen maar weer eens dat vegan cosmeticamerken helemaal niet stoffig en degelijk hoeven te zijn, integendeel! Ik kan zulke merken alleen maar supporten en een warm hart toedragen. Het enige nadeel is wellicht de prijs, maar gezien de hoogwaardige ingrediënten en het handwerk dat erachter zit, snap ik dat wel.

Axiology Natural Lipsticks zijn in Europa exclusief te koop via de eco chic webshop Reina Organics. Ze kosten €27 per stuk (4 gram). 

Wat vinden jullie van de Axiology lipsticks, is het iets voor jou? 

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

48 Reacties

 1. 18 augustus 2015 / dinsdag, 18 augustus 2015

  Wat een fijne review! Het nude kleurtje vind ik echt prachtig.

 2. Melissa
  15 augustus 2015 / zaterdag, 15 augustus 2015

  Wauw wat een mooie verpakking, prachtig!

 3. Hanan
  15 augustus 2015 / zaterdag, 15 augustus 2015

  Ik houd van zulke vegan artikelen!en die nude staat je echt heel mooi.

 4. 14 augustus 2015 / vrijdag, 14 augustus 2015

  Wauw, de laatste kleur staat je heel erg goed. Axiology klinkt als een merk wat erg goed bezig is!
  x

 5. 14 augustus 2015 / vrijdag, 14 augustus 2015

  Persoonlijk vind ik Attitude erg mooi! Intrinsic vind ik daarentegen iets minder.. Ik kende het merk nog niet! Gelukkig wel dierproefvrij :)

 6. 14 augustus 2015 / vrijdag, 14 augustus 2015

  Heel leuk dat er steeds meer van dit soort producten komen! Mooie verpakkingen ook!

 7. 14 augustus 2015 / vrijdag, 14 augustus 2015

  wat een prachtige kleuren ♥ xx

 8. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Ik vind de ideeen en uitgangspunten van dit merk erg goed, dan ben ik zeker bereid iets meer te betalen! Ik vind het roze kleurtje het mooist.

 9. Rosalinde van der Maat
  13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Hallo Serena,

  Leuk dat ik je vandaag gesproken heb :)
  Bedankt voor de tips.
  Je bent een inspiratiebron!

  Groetjes Rosalinde

  • Serena
   Auteur
   13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

   Vond het ook leuk dat je me aansprak!
   Wens je veel succes met het opzetten van je eigen blog, echt een must-do om te oefenen met schrijven,
   liefs en wie weet tot nog een keer, x serena

 10. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Ik vind de kleurtjes wel erg leuk! Leuke verpakkingen ook.

 11. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  De kleuren zijn voor mij iets te glanzend, maar de verpakkingen vind ik wel erg mooi

 12. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Ik vind de verpakkingen er heel mooi uit zien, maar vind metallic achtige lipsticks maar niks…

 13. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Wat een prachtige verpakking! Maar de kleuren vind ik niet zo geweldig lijken op de lippen eigenlijk..

 14. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Ik kende dit merk nog niet maar ik vind de verpakking en de ‘Attitude’ lipstick erg mooi!
  xx Lotte

 15. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Ik vind het hele idee achter de lipsticks heel leuk, alleen de kleurtjes vind ik persoonlijk niks. Ik hou gewoon niet zo van die super shiny lipsticks en daarnaast vind ik de pigmentatie ook niet om van om te vallen. Fijne review Serena!

 16. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Wat een mooie verpakkingen en die matte, goudkleurige huls is echt prachtig. Leuk dat een vegan merk eens onder de aandacht wordt gebracht.
  xx

 17. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Ohhh wat heb ik een hekel aan de parel shine, maar verder hebben ze wel een mooie verpakking!

 18. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Mooie kleuren, die nude kleur zit er inderdaad niet zo mooi uit in de huls! Attitude vind ik het mooiste

 19. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Wauw de doosjes zien er echt mooi uit en de hulzen van de lipsticks zelf ook. Alleen vind ik de kleuren een beetje meh.

 20. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Dit zijn niet mijn kleuren maar ik vind het idee erg goed!

 21. Veronique
  13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Erg blij met deze post, als enkel cruelty free gebruiker. Ik ben niet zo’n dare devil qua kleuren dus zou eerder voor zo’n roze kleur gaan. Ze staan jou alledrie prachtig! Alleen al om zulke merken te promoten zou ik bereid zijn om iets meer te betalen.

 22. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Wat een mooi merk, zowel qua vormgeving als het concept erachter. Leuk inderdaad dat een vegan merk ook extremere kleuren maakt, daar zouden drogisterijmerken ook een voorbeeld aan kunnen nemen.

 23. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Poeh die prijs. Maar dat is inderdaad wel te begrijpen. Ik vind de kleuren heel mooi! Vooral die laatste. Al had ik dat niet verwacht.

 24. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Nog nooit van dit merk gehoord, leuk om er nu mee kennis te maken! Die eerste twee kleurtjes staan je echt supermooi, die laatste is wat minder mijn ding :)

 25. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Dit merk kende ik nog niet! Ik vind de metallic glans in de lipsticks wat minder, maar wel goed dat ze vegan zijn!

 26. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Hele gave kleuren. De lichte kleur staat je erg leuk, zoiets zou mij dus weer niet staan, maar geeft jou wel een hele gave look.

 27. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  De kleuren zien er heel mooi uit, ik ken dit merk zelf niet!

 28. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Ze zien er inderdaad lekker hipster uit, haha! Mooie kleurtjes :-)

 29. Rowan Chanel
  13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Ik ben zelf vegetariër en koop alleen maar make-up die dierproefvrij zijn. Deze kleuren vind ik alle drie erg mooi! Subtiel en zacht, maar toch aanwezig. Ik ben ook indo (half) en zou zelf voor de Intrinsic gaan. Ook hou ik wel van een beetje extreem, jammer dat ik geen swatch heb kunnen zien van de blauwpaarse ofzo, kon ik meteen zien bij jou hoe dat op onze huid staat!

 30. Syl
  13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Ik denk dat heel veel vegan-meisjes nu helemaal wild worden haha.
  Ik ben zelf niet vegan, maar ik ben wel nieuwsgierig geworden.

 31. Lousaa
  13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Niks voor mij nee. Ik vind de kleuren en het pigment niet mooi en ik vind veganisme overdreven. Belangrijker dat een product werkt en je plezier hebt in gebruik en dat zou ik hierbij niet hebben. Dan wordt het ineens allesbehalve duurzaam.

 32. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Fundamental en Attitude vind ik erg mooi.. De nudekleur vind ik dan weer niet zo mooi, ik hou niet van hele lichte nude kleuren. Prima prijs voor natuurlijke lipsticks, ik verwacht niet dat ik ze snel zal kopen.

 33. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Ik kende dit merk nog niet! Maar heel fijn dat ze niet op dieren testen! De verpakking is echt prachtig. :-)

 34. Justme
  13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Super lipsticks!
  Wel handig om nog een plaatje erbij te zetten van welke kleuren er nog meer in het assortiment zitten. Daar ben ik nog wel erg nieuwsgierig naar!

 35. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Niet goedkoop, maar Attitude vind ik wel erg mooi!

 36. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Hele mooie kleurtjes! Zou de lipsticks zo kopen maar vind dat de prijs wel iets te hoog is..

 37. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  Wat een prachtige lipsticks! Vooral de verpakking geeft echt een luxe gevoel , helaas is de prijs daar ook naar.

 38. 13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  O wauw, ik vind de kleuren wel heel erg mooi hoor! Ze stralen een soort rust uit vooral attitude vind ik mooi! Helaas iets te prijzig voor mij

 39. Ka
  13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

  De kleuren die gedetachering zijn niet mega spannend maar het idee achter de beautyproducten zijn heel fijn voor de milieubewuste consumenten onder ons!

  • Ka
   13 augustus 2015 / donderdag, 13 augustus 2015

   Stomme autocorreector, ik bedoelde geswatched

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *