Ask Serena – bloggen en vloggen

Hoe kwam ik op de naam Beautylab? Hoe ga ik om met kritiek? Hoe krijg je meer bezoekers en hoe begin je überhaupt met bloggen? Dat en meer beantwoord ik in de video hieronder.

Hieronder nog even alle belangrijke punten op een rijtje;

Waar begin ik?

Een blog starten kan iedereen en is zo gefixt via gratis blog platforms zoals wordpress.com, blogspot.com, tumblr.com of medium.com. Die laatste is vrij nieuw en heeft een gebruiksvriendelijke en artistieke vormgeving, erg gaaf! Mijn voorkeur gaat uit naar WordPress omdat hier een makkelijk commentsysteem bij zit en er veel widgets en themes voor beschikbaar zijn. Nu we het over themes hebben, je kunt erg veel mooie themes kopen via themeforrest.com en deze kun je naar hartelust aanpassen. Mijn tip: neem een responsive thema, een thema dat zich automatisch aanpast aan het apparaat waarmee je de betreffende blog bezoekt. Of je het nu met een telefoon of een PC bezoekt, het thema past de schermgrootte en resolutie automatisch aan. Hoef je dus geen speciaal tablet & mobile theme te installeren.

Moet ik een domeinnaam?

Tegenwoordig ligt de lat vrij hoog als je een blog start en men begint dan ook meteen met een .nl domeinnaam. Domeinnamen registreer je gemakkelijk via bijvoorbeeld hostnet.com en kun je vervolgens doorlinken naar jouw blog. Is het nodig? Niet per se. Maar het maakt het voor jezelf wel wat échter en dat is gewoon een leuk idee. De keuze is aan jou! Het oogt professioneler en mensen zullen je blognaam wel makkelijker onthouden, dus ik zou het persoonlijk wel doen. Zelfs als het puur voor de hobby is.

Hoe verzin ik een leuke en goede blognaam?

Bedenk goed waarover je wilt schrijven en probeer op basis hiervan een geschikte blognaam te vinden. Heb je een prachtige naam en wil je het persoonlijk houden, neem dan gewoon je voor- en achternaam, je voornaam, je bijnaam of je eerste namen, zoals VeraCamilla.nl en Teskuh.nl. Is altijd makkelijk omdat het dan over van alles en nog wat kan gaan! Een ander idee is om een aantal items te pakken die je helemaal geweldig vindt en die te combineren. Zo kom je op bijvoorbeeld Cupcakes & Cashmere (een blog over food & fashion) of Rainbows & Glitters (verzin ik ter plekke, maar zou een leuke naam zijn voor een feel good self help site bijvoorbeeld). Wil je echt specifiek over beauty, fashion of style bloggen dan kun je deze woorden gebruiken in je blognaam. Alliteraties doen het altijd goed! Een alliteratie is wanneer er bijvoorbeeld twee woorden achter elkaar met dezelfde letter beginnen, zoals Maikel’s Mind of Style Scrapbook. Maak je naam niet te lang en ook zeker niet te kort (geen afkortingen, daar gaan mensen vaak de fout mee in) en kies iets waar je praktisch geen spellingsfouten mee kunt maken, zodat mensen je blognaam nooit verkeerd kunnen intikken in de adresbalk.

Goed, mijn blog is af, maar hoe kom ik nu aan bezoekers?

Het allerbelangrijkste is dat je niet gaan spammen. Ik weet hoe frustrerend het is om een superleuke blogpost geschreven te hebben en niemand die komt kijken, maar misbruik maken van andermans netwerk is not done en wordt je dan ook nooit in dank afgenomen. Probeer dus echt niet te spammen. Ik zie het veel gebeuren, maar het heeft alleen maar een averechts effect. Een manier is om comments te plaatsen op zo veel mogelijk (grotere) blogs. Plaats je blog in het daarvoor bestemde balkje en raffel je comment niet af, maar probeer de blogpost juist aandachtig te lezen en geef een leuke, spontane en originele comment. Dit valt andere lezers meer op dan een simpel ‘leuke post’ of ‘mooi’, waardoor de kans groter is dat ze een kijkje nemen op jouw blog. Ja, het kost wat tijd om dat elke dag te doen, maar het vergt dan ook veel werk en tijd om publiek op te bouwen. Zie het als een investering, voor niets gaat de zon op en hee, je moet ergens beginnen! Een andere manier is om veel gebruik te maken van SEO. Bij WordPress kun je bijvoorbeeld de plug-in ‘Yoast’ installeren die je daarmee verder helpt. Geef ook je foto’s alt tags mee om door Google Afbeeldingen beter gevonden te worden.

Hoe ga je om met negatieve comments?

Ik merk dat meiden, vaak jonge meiden, bang zijn voor negatieve comments. Ik kan wel zeggen dat je die niet zal krijgen, maar ik wil eerlijk zijn: negatieve comments horen er nu eenmaal bij, helaas. Er zijn altijd jaloerse, negatieve mensen op internet aan het rondsurfen die lekker willen trollen en haten op jouw blog. Gewoon omdat ze in een pestbui zijn en niets beters hebben te doen. Het is niet leuk, maar je raakt er wel aan gewend. De eerste keer dat het mij overkwam kon ik er niet van slapen, nu schud ik het van me af en denk ik er niet eens meer aan. Als er gescholden wordt, gewoon de comment deleten en blocken die handel. Grof taalgebruik is niet OK. De meeste negatieve comments zijn niet bedoeld als opbouwende kritiek, die laat ik gewoon links liggen (al is het soms HEEL moeilijk om er niet op te reageren). Dat is echt het beste wat je kunt doen, gewoon niet op in gaan. Is het wel opbouwende, goedbedoelde kritiek, dan vind ik het juist wel belangrijk om er op in te gaan.

Welke apparatuur gebruik je en hoe bewerk je je foto’s?

Ik ben lekker old school. Ik film met een niet al te supersonische Canon Legria handycam, ik edit met iMovie, ik maak foto’s met een Canon 1200D en een prachtige 50mm/1.4 lens en ik bewerkt mijn foto’s via Picmonkey. That’s it!

Hoe kom je aan inspiratie voor blogposts?

Inspiratie haal ik overal en nergens vandaan, maar eigenlijk nooit van andere blogs. Ik heb gewoonweg geen tijd om andere blogs te lezen. Ik kijk naar de seizoenen, feestdagen die er aan zitten te komen, maar vooral krijg ik inspiratie van mijn lezers. Ik lees altijd alle comments en als daar vragen in worden gesteld of ideetjes worden voorgelegd, dan ga ik daarmee aan de slag. Natuurlijk zit ik zo ook af en toe met mijn handen in het haar, maar na één vraag op Instagram of Twitter komen jullie dan aanzetten met een gigantische waslijst vol ideeën waar ik weer maanden mee vooruit kan. Geweldig! Mijn grootste inspiratiebron, dat zijn jullie.

Ik hoop dat jullie deze Ask Serena interessant vonden en dat ik jullie inspiratie en goede tips heb kunnen geven betreft het bloggen en vloggen. Zijn er nog meer vragen stel ze dan gerust, dan zal ik mijn best doen om er antwoord op te geven.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

130 Reacties

 1. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Super fijne video!

 2. Iris
  26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Hey Serena!
  De Canon 100mm f/2.8L IS USM macro is super fijn! Ik heb hem ook en ben er super blij mee :)

  • Serena
   Auteur
   27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

   hi Iris, ik heb bij Mediamarkt gekeken laatst en er waren er 2 die ik interessant vond. Eentje was heel duur, rond de 750 euro, maar die had wel ingebouwde beeldstabilisatie. De lens die jij noemt, heeft die dat ook? En als je geen beeldstabilisatie hebt, gebruik je dan steeds een statief? En zo ja, hoe gaat dat? Sorry veel vragen! :) Hoop dat je het leest en kan beantwoorden voor mij!

 3. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Wat leuk om dit allemaal te horen, dat jouw inspiratie van ons komt hihi.

 4. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Ik ben dit weekend toevallig begonnen met bloggen. Ik heb al jaren blogs gehad, maar nooit echt ‘openbaar’. Ik vond dat zo ontzettend spannend (en een beetje eng!). Ik heb het op Facebook en Twitter gegooid en heb tot nu toe alleen nog maar positieve reacties gehad. Ik was dus eigenlijk bang voor niets. Ik ben nu nog wel een beetje aan het uitproberen waar ik het liefst over schrijf, maar het zullen vooral heel veel persoonlijke artikelen worden (en plogs!).

  Maar om eventjes terug te komen op deze post… Wat een fijne tips heb je gegeven, Serena! Ik lees al bijna twee jaar jouw blog en ik vind het opvallend wat voor unieke en originele content jij maakt. Ik vind alles van hoog niveau en daar kun je echt trots op zijn.
  Dankjewel dat je dit zo met ons deelt. :-)

 5. Kayleigh
  26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Leuk om te horen, vooral het gedeelte waar je uitlegt over je toekomst plannen. Ik ben het helemaal met je eens, iedereen wil wel bezig zijn met leuke en nieuwe dingen en als er dan kansen op je pad komen moet je die gewoon grijpen. Dusse you go gurl, ben benieuwd naar wat je allemaal gaat doen!

 6. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Handige tips en vooral als je nog niet weet hoe je moet beginnen. Je had het over een responsive theme maar tegenwoordig maakt dat niet zoveel meer uit. Ik heb laatst mijn mobile theme juist verwijderd omdat het veel overzichtelijker is als de desktop versie wordt getoond. Ik heb het op verschillende mobieltjes gecheckt en overal zie je het prima. Wat ik nu bij veel blogs (ook die van jou) zie, is dat sommige dingen elkaar overlappen. Ik kan bij jou bijvoorbeeld niet zo goed op “volgende pagina” klikken omdat alles over elkaar heen staat (kan ook aan de iphone liggen) En alles wat aan de zijkant staat zien mensen pas als ze helemaal naar beneden scrollen. Dat is zo jammer van zo’n mobiele thema.

 7. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Beste Serena,

  Ik ben al jaren lang een trouwe volger van jouw blog. Jouw kennis van de verschillende ingrediënten in (beauty)producten en schrijfstijl heb ik altijd erg verfrissend en fijn gevonden. Jij hebt mij enorm geïnspireerd, zelf een blog te beginnen (en deze daadwerkelijk te publiceren;) Hier ging veel twijfel aan vooraf, maar ik ben blij dat ik eindelijk het lef heb om mijn passie te delen. Bedankt hiervoor! Dit artikel is wederom very helpful!

 8. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Leuk om allemaal te horen :) Ik vind Picmonkey ook super fijn werken maar volgens mij kun je er veel meer mee dan ik doe. Mijn tentamens zijn ein-de-lijk voorbij dus ik ga eens flink aan de slag!

  • Serena
   Auteur
   27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

   Het beste is om er even een middagje aan te besteden en alle opties te proberen en kijken wat er zoal mogelijk is. Je kunt er echt veel mee en soms moet je ook gewoon een beetje creatief zijn! :)

 9. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Ik heb zoveel gehad aan deze topics, echt heel erg fijn dat je zo ontzettend duidelijk en straight to the point bent!
  Liefs,
  Marloes

 10. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Super fijne tips! Zelf vond ik vooral het installeren van mijn layout en website link erg moeilijk door alle codes enzo. En met foto’s hoe ik alles neer moet leggen en wat voor een achtergrond ik moet gebruiken.

  Xo

 11. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Vind je het niet jammer dat je geen tijd hebt om andere blogs te lezen?

  • Serena
   Auteur
   27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

   Nee hoor, die tijd steek ik in het kijken van series en films, dus ik pak mijn ontspanning op een andere manier :)

   • 30 november 2014 / zondag, 30 november 2014

    Dat is goed om te horen! :-)

 12. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Hele handige tips, ik vind je foto’s er altijd echt awesome uit zien, nu weet ik waar ik voor moet gaan sparen haha!

 13. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Dankje voor deze tips!
  Ik heb al een tijdje een beautyblog en vind het super leuk!
  Met deze tips dan ik weer vooruit, dankjewel
  Xx
  Beau

 14. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Handige tips! en picmonkey.com is echt geweldig, gebruik het ook altijd om mijn foto’s te bewerken, je kunt er zo veel mee!

 15. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Wat een fijne tips! Ik denk dat heel veel geduld hebben ook erbij hoort. Soms heb ik het idee dat mensen willen dat ze *plop* ineens 1000 bezoekers per dag hebben. Maar zo werkt het echt niet. Ik had heel lang geen idee waar ik over wilde bloggen. Ik merk dat, nu ik eenmaal een programmatje heb van wat er elke dag online komt, het echt helpt om een afgebakend idee te hebben. Mijn uitgangspunt is: ik moet de blogpost zelf leuk vinden. Dus ik vraag me altijd af: als ik dit op een andere blog tegen zou komen, zou ik het willen lezen? Nee, dan ga ik er niet over bloggen. Geef overal je eigen draai aan en probeer zoveel mogelijk je eigen content te maken.

 16. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Fijn om te lezen dat er succesvolle bloggers zijn die de kleinere/startende bloggers een steuntje in de rug willen geven :)

 17. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Bedoel je trouwens themeforest.net ?

 18. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Fijn artikel! Goede tips die ik zeker ga onthouden.

 19. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Super handige tips, kan ik echt wel wat mee. Zo lang ben ik zelf ook nog niet bezig, dus hard aan de weg timmeren heet dat. Wel jammer om te horen dat je geen andere blogs volgt, maar dat zal je je redenen voor hebben. xxx Lucinda

 20. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Top gedaan Serena! Goed dat je ook verder denkt dan je blog voor in de toekomst! :D

 21. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Ik vind dit een heel interessant artikel :D Hele nuttige tips die ik zal toepassen :D x

 22. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Volgens mij wordt jij, als je ooit kinderen mag krijgen, een hele leuke moeder!
  Liefs Tineke

 23. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Altijd fijn zo’n filmpje! En spammen is zo vervelend, vaak met zo’n reacties als ‘leuk of ‘mooi’, heb ik altijd een indruk dat ze het alleen als reclame voor hun eigen blog doen!

 24. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  fijne en uitgebreide video! Ik herken wel dat gespam waar je het over hebt.. Het is echt ontzettend irritant. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor alle bezoekers/volgers.

 25. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Fijne en goede tips! Vooral van dat niet spammen haha, dat is echt vervelend.

 26. ans
  26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Hey serena ,
  Leuke video! echt interessant.
  Vroeg me af hoe je dat doet met vrije tijd, want lijkt me zo moeilijk om af te bakenen. Je blog neemt geen vakantie, dus blijft het dan gewoon maar doorgaan?
  Die lipstick die hier staat je trouwens prachtig.

  xx

  ans

  • Serena
   Auteur
   27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

   hi Ans,
   het is waar dat ik in de weekenden, vakanties en feestdagen doorwerk, zelfs als ik ziek ben werk ik door, maar daar wil ik wel verandering in gaan brengen. Als iemand in loondienst is neemt diegene ook gewoon 2 weken vakantie op, dat wil ik eigenlijk ook gewoon doen. Ik ben al 6 jaar niet echt op vakantie geweest, steeds een weekje en ook dan werk ik door, dus het lijkt me wel eens een keer fijn :)

   • Ans
    27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

    Hey Serena,
    Wow al 6 jaar geen dagje vrij!
    Idd hoog tijd voor een week, maandje vakantie. Guadeloupe is trouwens een echte aanrader om een maandje te verdwijnen :-)(als je tips wilt, let me know)

    Enne ik vind de kwaliteit van je artikels veel belangrijker dan de kwantiteit. Altijd zo heerlijk uitgebreid en prachtige foto’s.
    Dus doe maar lekker wat rustiger aan.

    Xx

 27. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Goede tips! Ik als beginnend blogger moest eerst ook even uitvogelen hoe alles werkte en er gaat veel tijd in zitten (reageren op reacties, reageren op andere blogs, blogs schrijven, foto’s maken) maar het is het 100% waard. Dit is wat ik wilde en ik kan er nu eindelijk voor gaan! Mijn droom is om verder te komen, ik weet dat er al tienduizenden succesvolle blogs zijn, maar dat betekent niet dat ik daar niet één van kan worden. Iedereen is uniek, en als het zo moet zijn: dan komt het vanzelf goed. X

  • Serena
   Auteur
   27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

   Precies, er is ruimte genoeg voor nieuwe bloggers en nieuwe fulltime bloggers. Het is hard werken en soms moet je creatief, uniek en innovatief zijn (zeker nu er meer concurrentie is dan voorheen), maar waar een wil is, is een weg. Go girl! x

 28. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Leuk en leerzaam artikel ;-) en dames je bent nooit te oud om te leren hoor, ik ben 45 jaar en leer heel veel van jullie jonge blommen ;-)

 29. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Wat een fijne tips en wat heb je ze fijn en uitgebreid beantwoord:)!

 30. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Niets zo vervelend als geen bezoekers op je – wat je zelf denkt – fantastische blogpost, hihi. Geduld is een schone zaak en doorzettingsvermogen is ook een vereiste.

 31. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Nuttige tips voor beginners denk ik :) Aangezien je het hebt over cyberpesten en het tegen je leraren of ouders vertellen neem ik aan dat je het hebt over hele jonge meiden. Ik wist helemaal niet dat er zoveel zijn die op die leeftijd al bloggen! Ik voel me nu een oud wijf :D

  • Serena
   Auteur
   27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

   Haha, nee joh! Bloggen is gewoon heel erg van deze tijd. Als jij en ik nu 14 waren geweest hadden we vast en zeker ook al een blog gehad ;-)

 32. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Oldskool rules dude! Ik vind dit echt een super artikel en het stelt mij gerust om te horen dat je soms gewoon geduld moet hebben en het zeker niet verkeerd is om hulp in te schakelen, van bijvoorbeeld volgers. Ik probeer ervoor te zorgen om commentaar van bijvoorbeeld collega’s naast mij neer te leggen. Opmerkingen zoals: ‘maar op je blog ben je altijd positief, maar vandaag hoor of zie ik je niet lachen’ kunnen soms frustrerend zijn. Ach ja, gelukkig ben ik ook maar een mens (je zou het in eerste instantie niet zeggen… :P) en geen robot ;) Afijn, keep up the good work; ik lees je blog met veel plezier! Liefs!

 33. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Dit is echt wat ik nodig had haha, goede informatie over het bloggen ! :D, ik ben pas net begonnen met bloggen en zulke tips helpen mij enorm.
  xlaura

 34. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Wat een ontzettend interessante video Serena. Vooral je verhaal over jezelf ontwikkelen, kansen benutten en stappen maken in de toekomst vond ik gaaf en eerlijk van je. Je hebt gelijk: niemand verwacht dat jij over 10 jaar nog exact hetzelfde doet als nu en kansen moet je grijpen. Je werkt er hard genoeg voor. Succes!

 35. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Zou je ook een keer een dergelijke video of post willen maken voor meer gevorderde bloggers? Er is zoveel informatie te vinden voor het beginnen van een blog, maar als je al een paar jaar bezig bent loop je tegen heel andere vragen aan. (bijv. geld steken in een design ja of nee, hoe bepaal je / onderhandel je over de prijs voor een ad etc.)Zou het super vinden!

  • 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

   Ja wat een goed idee! Hoewel meer bezoekers trekken nog steeds een grote uitdaging is, heb ik inmiddels ook anders soort vragen.

  • Serena
   Auteur
   27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

   hi Karin, ik zag je vraag al voorbij komen op IG! Ik denk dat deze vraag voor de meeste mensen niet van toepassing is, dus daarom heb ik hem niet meegenomen in de video. Wil het wel hier voor je beantwoorden natuurlijk! Ik vind dat je sowieso niet lager moet gaan zitten dan €50 ex btw voor een blogpost. Dat is echt het absolute minimum gezien de tijd die je erin steekt (het heen en weer gemail, het schrijven van de post en het maken van eventuele foto’s). Ook al heb je niet veel bezoekers, voor de betreffende adverteerder heeft het zeker nut om een extra linkje op het wereldwijdeweb te hebben staan voor hun Google Page Rank. Het hangt verder van je bezoekersaantallen af, de engagement die je hebt met je publiek en je expertise op een bepaald gebied. Als de adverteerder een woonwinkel is, en jij hebt een interieurblog, is dat een supergoede match natuurlijk en is de kans groot dat jouw bezoekers doorklikken naar de woonwinkel. Misschien dat een andere blog meer bezoekers heeft dan jij, maar als dat een algemene blog is dan zijn er in verhouding minder bezoekers geinteresseerd in woonwinkels bijvoorbeeld. Jouw niche speelt dus zeker een rol. Wat bezoekersaantallen betreft, dat is gewoon een lastige. Het beste kun je soortgelijke blogs opzoeken en kijken of jij in de niche klein, gemiddeld of groot bent. Het allerbeste is als je weet van andere soortgelijke blogs vragen, zodat je een beetje kunt vergelijken. Wees in elk geval niet te goedkoop, maar ook weer niet te duur. Het is lastig om een prijs te bepalen voor iets wat je nu misschien als hobby doet, maar prijs jezelf in elk geval niet uit de markt. Mijn advies is om sowieso wat hoger te zitten dan wat je oorspronkelijk wilde gaan vragen, zodat er ruimte is voor onderhandeling, of zodat je een korting kan aanbieden. “Nou, normaal vraag ik 200 voor een link, maar omdat ik jouw site zo leuk vind wil ik het wel voor 150 doen.” Geef ze het gevoel dat ze een cadeautje krijgen ;-)

   Onderhandelen is een kunst, maar een kunstje die je zo onder de knie hebt! Ben je er niet goed in, laat het dan gewoon iemand anders doen. En wil je echt meer cash verdienen, sluit je dan, als je groot genoeg bent, aan bij een media exploitant. Ik ben al jaren erg tevreden bij Hot Pink Media.

   succes en liefs, Serena.

 36. Daphne
  26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Hoi Serena, ik vond dit echt een hele leuke en interessante video! Je had het even over seminars. Geef je die vaker? Het lijkt me leuk om er een keertje een bij te wonen.
  Ook zit ik al maanden te denken om een blog te starten, alleen vind ik dat ik te oud ben. De meeste meiden zijn begonnen toen ze tiener of begin twintig waren. Ik ben nu 27. Mijn passie is vooral kleding maken, interieur en DIY. Eigenlijk zou ik er voor moeten gaan, toch houdt iets me tegen. Ik merk dat ik energie krijg van deze video, ik denk dat ik m nog maar een aantal keer ga kijken, wellicht durf ik op een gegeven moment de eerste stap te zetten naar een blog! :) Groeten, Daphne

  • Floor
   26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

   Ik wilde even laten weten dat ik je eigenlijk helemaal niet te oud vind om nog te beginenn. En als t kriebelt, waarom niet? Je hebt super leuke onderwerpen! Die mij sowieso aanspreken.

 37. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Hele goeie tips Serena! Leuke comments achterlaten is inderdaad aantrekkelijker dan al dat gespam..

 38. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Leuke video! Liefs

 39. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Wat een leuk artikel en vlog! Heb er eigenlijk best veel aan :-). Fijn dat je zo’n artikel hebt geschreven. Gelukkig lees ik ook veel dingen die ik al goed doe met mijn blog.

 40. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Hele leuke video Serena, erg fijne informatie geef je! Ik zag je oproepje voor vragen op Instagram maar ben helemaal vergeten om mijn vraag te stellen. Erg slim van me haha maar ik zal hem onthouden als je nog een keer zo’n video opneemt! Ik vind dat je trouwens gelijk hebt over het vertellen aan bekenden over je blog of youtubekanaal. Het is iets waar je trots op moet zijn omdat je al je creativiteit in stopt. Toch durf ik nog steeds niet na ruim een jaar mijn blog te delen op facebook. Voor nare reacties ben ik niet zo bang maar wel over wat ze erover zullen vinden. Ach ja, misschien moet ik er toch maar nog een keer over nadenken.. :-)

 41. Roos
  26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Hoi Serena, welke kleur lippenstift heb je op? Ik ben dringend op zoek naar die kleur!

 42. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Wat tof om te lezen dat je super old school bent met het bewerken van je foto’s. Had gedacht dat er een heel ritueel voor was, want ik vind je foto’s echt fantastisch. Misschien maak je wel de mooiste blogfoto’s van iedereen die ik volg.

  Voor de rest een heel handig artikel, aan sommige dingen heb ik zeker nog wat!

 43. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Dit is een heel handig filmpje, dankje! Zelf ben ik aan het sparen voor een goede camera en ik probeer zoveel mogelijk over fotografie te leren. Ik heb trouwens op de site gezocht naar een artikel over je boek, maar daar heb je zeker nog niks over geschreven? Xx

  • Serena
   Auteur
   26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

   hi Lifetimes!
   Mijn boek komt – als het goed is – uit in april 2015. Nog even geduld dus aub :)

   • daphne
    26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

    ik ben echt zo benieuwd!

 44. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Ik blijf Beautylab juist een hele leuke originele naam vinden! Persoonlijk vind ik dat je ‘beauty’ heel breed kunt trekken en vind ik juist leuk dat jouw blog over veel meer dan beauty gaat. Ik verwacht ook niet enkel en alleen reviews op deze site, juist die leuke inspirerende artikelen van jou vind ik top :)! En een wie weet start je over een aantal jaar wel babylab.nl hehe :P

 45. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Die tip over comments is heel slim, bij deze ;)
  Hahah nee leuke en handige video.

 46. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Super leerzaam. Ik merk inderdaad ook dat de lat vrij hoog ligt, er zijn zoveel mooie blogs. En inderdaad, soms denk je naar eigen inzicht een goed artikele online gezet te hebben… Kijkt er geen hond naar. Ach ja, het is een leuke hobby. Althans voor mij, voor jou een superjob!

 47. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Ik heb je video net op Youtube bekeken, fijn dat je ook hier nog even de vragen neer hebt gezet, dan is het nog even makkelijk na te lezen :) Je geeft ook hele fijne tips! Ik ben nu zelf wel heel benieuwd naar de Canon 1200D geworden; ik ben nog aan het sparen voor een nieuwe camera, maar welke nu het best is vind ik nog wel lastig kiezen!

 48. Lariesa
  26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Hele goede tips Serena! Zag t fimpje al eerder op youtube voorbij komen. :D Gebruik je de Canon 1200D ook voor je lipswatches/ooglooks en portretfoto’s? En hoe doe je dat dan precies want t schermpje kan je niet omklappen toch?

  • Serena
   Auteur
   26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

   hi Lariesa, daar gebruik ik mijn Nex5 voor, die vind ik daar dan weer beter geschikt voor! Dat scherm kan ik ook niet omdraaien dus het is lekker gokken. Zit vaak goed, maar ook vaak mis. Dan zie je alleen neusgaten hahaha!

   • 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

    Ik ga altijd voor de spiegel zitten, dan kun je het schermpje in je spiegel zien, dan is het nog wel gokken of die scherp is of niet maar dan weet je in ieder geval waar je op richt! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *