ANGEL | MR WRONG PART 44

Al die tijd wist ik dat hij ergens rond liep en nu zit hij naast me.
Daar is hij.
Hij is het dus toch.

En hij popped the question nog ook.

Laat de champagnekurken knallen! Laat de engelen maar zingen! We kunnen eindelijk achterover gaan hangen en onze ingehouden adem loslaten… Angel is ten huwelijk gevraagd! Nota bene door de man van wie ze dacht dat het een kruising van tussen Christian Grey en een Russische pooier. Wat bij nader inzien wellicht toch niet zo heel vreemd is aangezien er in mij een Samantha uit Utreg schuilt

Hoe dan ook, ik ben gevraagd. Voor het eerst in mijn leven. Op een van de mooiste plekjes op aarde. In plaats van vreselijk geëmotioneerd te zijn, zoals je altijd ziet in Amerikaans filmpjes, dat vrouwen zich ter aarde laten storten en uitzinnig beginnen te janken, ben ik vooral opgelucht. En ik het weet dat ik het eindeloos heb over die dooien in mijn familie maar ze spelen nou eenmaal een grote rol in mijn leven, nog steeds, nog elke dag. Mijn eerste gedachten dan ook uit naar mijn kleine familie waar eigenlijk nog alleen mijn moeder en mijn zus van over zijn. Toch staan ze in het beeld dat ik nu voor me zie naast papa, opa en oma. Voor hen ben ik blij dat ik nu een lieve, sterke, doodgoeie man naast me heb die voor mij door het vuur gaat. Het maakt de familie weer wat sterker. Alle drie de keren, toen ze stuk voor stuk dood gingen, was ik alleen. Stond ik alleen naar een dood lichaam te kijken. Voelde ik alleen of ze al koud werden. Stond ik alleen een uitvaart bij te wonen. Stond ik alleen voor een groep mensen die afscheid kwamen nemen te spreken. Ze lieten een dochter en kleindochter achter die alleen was. Wat helemaal niet erg is, alleen zijn is geen terminale ziekte, maar uiteindelijk zien we toch het liefst dat de mensen waar we van houden het geluk vinden in de liefde. Zo van, ik vertrek van deze wereld, maar jij bent in goede handen. Samen voel je je sterker. Ik in ieder geval wel. En dat zou ik ook willen als ik mijn laatste adem uitblaas en kijk naar de mensen die ik achterlaat. Ik vermoed dat ze zich heus geen kapotzorgen maakte, zo’n hulpeloos naar liefde smachtend wanhopig hoopje ellende ben ik nooit geweest als single. Integendeel. Maar ze zagen wel de pijn die voelde toen ze ziek werden, een pijn die ik ’s avonds in bed met niemand kon delen. En nu, nu ik dat wel heb, hoop ik vurig dat ze dat zien. Dat ze het, waar ze ook zijn, misschien wel helemaal nergens maar toch hoop ik stiekem van wel, nu weten dat het goed met me gaat. Ja, dat hoop ik. Daar komt het gevoel van opluchting vandaag. En nu ik dat even heel hard heb gehoopt, is het tijd om iets van een soort van antwoord te gaan geven want die arme Hef zit naast me kaal te worden van de stress.

Omdat hij niet op een knie is gegaan (de lul), hoef ik niet te bukken om bij hem te komen. Hij zit naast me. Ik sla mijn armen om hem heen en zeg, net als ik de romantische zeikfilms (maar het gaat ook even niet anders want we spreken nou eenmaal Engels met elkaar),

“Yes I do, Hef. I do, I do, I do!”

En ik geef hem een dikke pakkerd. Nee, dat is het trouwens niet. Een dikke pakkerd krijg je van de dikke tante als je elf wordt. We kussen met elkaar. Heel lief, zonder tong. Dat vind ik stom midden in een restaurant, uitgebreid gaan zitten tongen. Als we uit ge-anti-tongt zijn, zie ik een paar mensen op ons afkomen. Ze verontschuldigen zich voor het storen maar het kunnen het niet laten ons te komen feliciteren want ze vinden het ‘sooo incredibly sweet’. En zo voelt het net alsof ik jarig ben.

Ook alle felicitaties die ik vorige week ontving na het posten van het vorige hoofdstuk waarin hij me vraagt op zowel Beautylab.nl als op mijn Instagram account, gaven mij enorm het gevoel alsof hij het net die dag had gevraagd. Op een podium in een stadion gevuld met 30.000 man. Superleuk en heel lief, dank daarvoor!

En nu? En nu ga ik doen wat jullie al jaren aan me vragen.

“Angel, schrijf ik godsnaam een boek! Ik sta vooraan in de rij.”

Laat ik nou maar eens een dikke poging gaan wagen. Dat betekent wel dat ik er tijd in moet gaan investeren. Ik heb nog even geprobeerd om een Word documentje open te zetten en te hopen dat het zichzelf ’s nachts, als ik lig te slapen, vanzelf zou vullen met letters. Het lukte niet, baal ik stevig van, dus ik zal wel iets verkeerds in de instellingen hebben staan. Ik zal toch aan de slag moeten. Maar waarmee dan, Eend? Wat heb je nog te melden dan? Dan weet ik ook niet. Maar ik ben geen fictieschrijver (sterker nog, ik ben helemaal geen schrijver, ik vertel gewoon wat me overkomt in het leven waar ik me van dag tot dag doorheen sleep) en uiteindelijk vinden jullie het toch het leukst als het over mij gaat en wat ik meemaak. Dat het echte, waargebeurde verhalen zijn, het liefst zo privé mogelijk en daar heb ik geen enkel probleem mee. Het wordt dan ook geen boek met alleen maar splinternieuwe verhalen want dat zou betekenen dat ik een nieuw parallel leven zou moeten gaan leiden om nieuwe avonturen mee te maken en nieuwe mannen te ontmoeten. Heb ik ook geprobeerd maar het lukte niet met de tijdmachine die ik met een 3D printer en van paperclips en pritstiften heb geprobeerd te maken. Dus ik moet toch putten uit mijn eigen leventje waarvan jullie al een deel kennen van wat ik op Beautylab heb gepubliceerd maar gelukkig nog niet alles. Omdat ik hier en daar wel eens een comment las van lezers die het allemaal onaannemelijk vonden wat ik schreef, heb ik hier en daar wel eens wat informatie achtergehouden om het niet nog ongeloofwaardiger te maken. Zoals de allergrootste ruzie uit de geschiedenis van de mensheid de we na het aanzoek kregen waardoor we apart naar Nederland gevlogen zijn. Ja, true story. Maar zoals je weet is dat ook allemaal weer goed gekomen en zitten we nu midden in de voorbereidingen van The Big Day. Dus, lang verhaal kort. Ik ga een lekker lopend, grappig verslag schrijven van mijn tot nu toe gepubliceerde stukken, ik begin wat eerder in mijn leven en eindig wat later en schrijf er nieuwe stukken bij. Er moeten bijvoorbeeld ook nog kinderen gemaakt worden met een man die er nog helemaal niet aan toe is ook al is hij 180 en ik zou Angel niet zijn als ik dat niet op een Angel-manier zou aanpakken. Soort van Angel van jaar 0 tot jaar 35 en nog wat erbij. Inclusief alle sleaze en dirt die er tot nu toe uitgelaten is. Ongecensureerd en zonder filter. Want als je bij mij de censuur eraf haalt, wordt het allemaal nog leuker. Denk ik. Als jij denkt van niet, dan mag je dat hieronder zeggen, dan ga ik wat anders doen met mijn tijd. Scheelt me weer een dagelijks actiepunt op mijn to-do lijst die ik het liefst zo leeg mogelijk houd.

Je hoeft vanaf vandaag gelukkig niet afscheid van me te nemen tot het boek er is. Ik kan jullie ook niet missen, dus laat om de week mijn bek zien hier op Beautylab met een korte update van hoe we ervoor staan. Deal?

Nog even dit: Jullie zijn de beste. Van overleden vaders tot eisprongen, van nasty break-ups tot nieuwe liefdes, jullie hebben me altijd overal doorheen getrokken. Dat vind ik bijna net zo lief als twee oude mensen die samen op een kerkhof lopen. Dus een hele dikke dank daarvoor.

IG account angelWil je af en toe een glimp van Mr. Wrong zien? Op mijn Instagram account post ik heeeel soms een kleine sneak peak. Dus als je wilt gluren… be my guest!

Oh! En Snapchatten doe ik nu ook. Ook al snap ik er geen reet van. Kijk je mee? Snapchat: Angelraterman

Doei met je bek!

Liefs,
Angel

Volg:

97 Reacties

 1. Melvie
  6 juni 2016 / maandag, 6 juni 2016

  Heel veel succes met het schrijven Angel!!

 2. Tanja
  6 juni 2016 / maandag, 6 juni 2016

  JA! Eindelijk!
  Weer een boek verkocht, maar ik wil wel graag een gesigneerd exemplaar 🙂

 3. Carmen
  6 juni 2016 / maandag, 6 juni 2016

  Wat ontzettend leuk dat je een boek gaat schrijven!!
  Ik vind je verhalen niet alleen mooi, grappig, verdrieting, inspirerend en leuk om te lezen… ik haal er ook ernorm veel wijsheid uit.
  JIJ bedankt Angel 😀

 4. Laura
  6 juni 2016 / maandag, 6 juni 2016

  Yes yes yes!! Ik las net pas je vorige Mr. Wrong en comment of je een boek wil schrijven, en oh my god!! Je gaat het gewoon doen!! Ik kan niet wachten om er lekker in weg te dromen! Zo blij!!!!!! 😀

 5. 6 juni 2016 / maandag, 6 juni 2016

  yes! Ik kijk er nu al naar uit !

 6. Kaar
  6 juni 2016 / maandag, 6 juni 2016

  Yes, Hef’s Angel is going to write a book! ja, ik wil!

 7. Iris
  6 juni 2016 / maandag, 6 juni 2016

  Lieve Angel, ik schrijf nooit comments maar ik heb al je stukjes, ook die vòòr mister Wrong, van voor naar achter gelezen. Al jarenlang geniet ik van jouw schrijfstijl en avonturen en ik ben zo blij dat je een boek gaat schrijven!

  Xxx Iris

 8. Ayla
  6 juni 2016 / maandag, 6 juni 2016

  “Want als je bij mij de censuur eraf haalt, wordt het allemaal nog leuker. Denk ik. ”

  Jaaaaaaa censuur eraf!!!! Ik koop je boek ook zeker!!

 9. Christel
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Bij dezen heb je al één boek verkocht!

 10. Door
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Ah lieve Angel wat een leuk stukkie weer. Kijk er elke week stiekem wel een beetje naar uit maar je moet ook je energie spreiden natuurlijk!! Rn mega leuk dat er een boek komt, het wordt vast een groot succes! Ik wens je veel plezier en inspiratie toe!
  Had nog even een vraagje, waarom post je geen foto’s van Hef? Wil hij dat liever niet ? Of bouw je de spanning een beetje op ? Het lijkt me zo leuk meer foto’s van jullie tweeën te zien!

 11. Emma
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Angel, ik schrijf bijna nooit comments, maar ik zit wel elke week te wachten tot jouw stuk weer online komt.. dus ik wil jou ook graag bedanken, want jij hebt mij ook al door van alles heen gesleept! Ik kijk uit naar je boek en ik ben HEEL blij dat we je niet hoeven te missen. X

 12. Maaiike
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Wauw, wat een mooi einde. Zoveel hoofdstukken mr. Wrong en ik keek er elke week weer naar uit. Maar alle stukken vond ik eigenlijk altijd geweldig. Ik kijk uit naar t boek!

 13. 5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Ik reageer eigenlijk nooit, maar deze (en de vorige) post zijn even het reageren waard.
  Wauw wat een topnieuws!! Jij bent een topwijf Angel, kan ik echt wat van leren, van hoe jij naar de wereld kijkt (zal wel lekker gek klinken, maar hé, het is een compliment!). En dat boek: ga zeker schrijven! Ben nu al meer dan benieuwd! Heel veel succes met je boek én alle voorbereidingen voor je Big Day

 14. Sharon
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Super dat je doorgaat! :))

 15. Veronique
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Ik zeg: een wekelijkse update vooral gericht op de voorbereidingen op The Big Day! Kun je de sappige verhalen houden voor het boek en krijgen we toch nog wat mee van je leven .

  Ik zit zelf ook midden in de voorbereidingen dus zou het erg leuk vinden om bruiloft gerelateerde posts te lezen!

  • Lysanne
   6 juni 2016 / maandag, 6 juni 2016

   Jaaa precies dit!!
   (al zit ik (nog) niet in de voorbereidingen, maar het lijkt me wel ontzettend leuk om te lezen!!)

 16. 5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Jeetje! Succes met dat boek, ik kijk er al naar uit om het te lezen! 🙂

 17. 5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Ik vind het zo geweldig hoe jij de romantische verhalen weet te combineren met de kwetsbare anekdotes over je familie en verlies. Echt heel veel respect voor jou Angel. Ik kijk uit naar je boek!

 18. Sanne
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Joehoeeee tijd voor een feestje! Angel schrijft een boek!! Eindelijk, werd tijd. Ik kijk er nu al naar uit, je bent echt een topwijf! 🙂

 19. 5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Bel me als je een ghostwriter erbij kan gebruiken. Joe!

  • Angelraterman
   5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

   JA! Heb ik nodig! Waarom? Doe je dat?

 20. 5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  EIN-DE-LIJK!!! About dame time lady. Haha. Heerlijk ik kan niet wachten tot hij in de winkel ligt. Koop er gelijk tig zodat ik het ook cadeau kan geven aan vriendinnen!

  En nogmaals gefeliciteerd met je verloving en ik hoop dat er snel (na de bruiloft anders pas je straks niet meer in je jurk) kindjes komen!

 21. Geke
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Ah, yesss…het veelgevraagde boek komt er dan toch! ?Hoe leuk is dat, lijkt me helemaal top!

  Hoe komen we eraan, kunnen we misschien al voorintekenen voor één of meer boeken? Dan weet ik zeker dat ik niet mis grijp als het boek eenmaal uit is. ?

 22. 5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Ah zo leuk dat je aan een boek gaat beginnen! Ik zou het ook leuk vinden om je beautyroutines er in te zien verwerkt hebben, ik heb je filmpje over hoe je je haar doet meerdere keren bekeken. En ook je make-uproutine heb ik een aantal keer nagelezen!

 23. M
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Echt superleuk dat jullie gaan trouwen! Ik zou trouwens ook wel meer over het zeep maken willen lezen. Lijkt mij zo leuk!

 24. Lonneke
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Apart terug gevlogen na zo’n aanzoek door een ruzie
  Oh men…. nu moet ik straks een boek gaan kopen

 25. Kimmie
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Jij bent gewoon de MAX!!

 26. Merel
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Jeeeeej, eindelijk een boek van Angel! Kopen kopen kopen. Wanneer komt ie uit? ;D

 27. Ashling
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Je bent een prachtig mens en schrijft geweldig. Je boek ga ik zeker weten kopen!!

 28. Sanne
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Angel, je bent geweldig! Elke keer lach ik me weer stuk van jouw teksten hier. Dus maak er alsjeblieft een boek van. Normaal lees ik alleen Engelstalige boeken maar voor die van jou maak ik absoluut een uitzondering. Wel op signeersessie door Nederland dan hè, want ik wil wel je handtekening erin hebben :p.
  P.s. Op snapchat ben je ook geniaal trouwens.

 29. Domenica
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  IK. WIL. DAT. BOEK. En nou schrijven met je bek.

 30. Ashley
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Jaaa een boek! Ik zou hem kopen en gelukkig blijf je posten ? Ik hoop je op een dag te ontmoeten ?

 31. shannen
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Oei, Ik wil een boek. EN WEL NU!! Je schrijft echt ontzettend leuk. Bijzonder veel succes gewenst.

  • Mare
   5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

   Ja ik ook! Ik denk trouwens dat jouw Hef interessant genoeg is om de komende 50 jaar over te schrijven. Alleen al zijn beroep lijkt me interessant en gewoon een complete pil waard zeker met jouw schrijftalent. Want echt Angel dat heb je!!

 32. 5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Ahh waw Angel! Finally! Dat boek moet ik hebben!
  Ben echt oprecht blij voor je met die geweldige vent naast je!

 33. AL
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Thank God and YES PLEASE DO DO DO write a book. Waar is de pre-sale!

 34. Kelly
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Eindelijk, jij maakt elke zondag goed! Bedankt voor je manier van schrijven, al is het soms verdrietig het is altijd zo lekker op zijn Angels beschreven. Echt genieten! Kan niet wachten tot dan toch eindelijk dat boek verschijnt ?

 35. Kim
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Je bent een lieve schat! Gelukkig verdwijn je niet helemaal van Beautylab. Ik wens je al het geluk van de wereld❤️

 36. Miranda
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Ik ga alvast voor de boekenwinkel liggen!

 37. Elianne
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Woohoo, ik kijk uit naar dat boek! Ik heb bijna nooit gereageerd op je blogsposts hier, maar heb ze altijd trouw gelezen. Was dan ook heel bang dat er niks meer zou komen na deze post! En gelukkig hebben we je kersverse snapchat nog.
  Many thanks voor het delen van je lief en leed!

 38. Suzanne
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Yes! Een happy ending <3
  Vind ik echt heeeeel leuk, dat boek! En blijf inderdaad vooral lekker je ongecensureerde zelf. Iedereen houdt van dirt en drama. Dus stop die to-do lijst maar lekker vol. Met je bek. Hahaha.

  X Suzanne

  P.S. Hoe gaan we je fans noemen?? Angelators? Heffies? Angel's bekkies? Of toch Angel's angels?

 39. 5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Oeh heerlijk. Ik wacht op je boek hoor!!

 40. kim
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Yes! Top een boek…. happy for you! En je kan et. Zet em op!

 41. Maura
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Yeah baby yeah! Een boek! En wat voor 1? Ongecensureerd! Ik kan niet wachten! Voor nu een dikke dank terug!

 42. Hannah
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Jaaaa finallyyyy! hou van je verhalen en ben zo blij voor je!

 43. sterre
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  yessss! you made my dayyy! <3

 44. Inge
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Een boek…het werd tijd

 45. Daphne
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  als je maar niet stopt met het schrijven van mijn wekelijkse portie vermaak vind ik het allemaal best. Ik kom persoonlijk je handtekening halen 😛

 46. Syl
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Ik vind je verhalen echt geweldig. Soms verdrietig, soms grappig en soms tenenkrommend. Heerlijk!

 47. Nelly
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  De zondagen zijn extra gezellig door jouw verhalen, Angel! Je bent lief!

 48. Sandra G.
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Wat een verrassing!! Als je er helemaal vanuit gaat dat de zondagen om 15.00 uur in principe geen zin meer hebben, uit automatisme toch op de favorietenlink klikt en …..tadaaaaa….toch een Mr. Wrong!
  Yeah!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *