Angel: lieve oma

It’s me, Angel! Rond de jaarwisseling kijk ik altijd even terug op het afgelopen jaar en natuurlijk vooruit naar het volgende jaar. Het jaar 2011 was voor mij een bewogen en bijzonder jaar. Nu doe ik eigenlijk altijd wel veel leuke dingen en zorg ik er altijd voor dat ik het naar mijn zin heb, maar dit jaar sloeg alles. Het hele jaar stond in het teken van alleen maar doen waar IK zin in heb. En belangrijker; met WIE ik er zin in heb. Dat is gelukt. Wat ook is gelukt, is mezelf verwennen. Met eindelijk een B-day party (nooit eerder gedaan), een big ass veel te grote & veel te dure ring (die van bvlgari), iets teveel schoenen en twee prachtige designertassen die ik met Serena samen heb geadopteerd. Klinkt belachelijk, maar het valt best mee na 2 jaar lang alles in de shop steken en niets nieuws voor mezelf kopen.

Gelukkig heb ik afgelopen jaar ook gevuld met veel bezoekjes aan mijn familie. Vorige maand hebben jullie geen artikeltje van mij ontvangen omdat mijn lieve oma op 3 dec is overleden en dat had mijn aandacht nodig. Oma was gek op mij en op mijn shop. Iedere week ging ik bij Opa en Oma op bezoek en voor oma nam ik altijd iets nieuws mee uit The Beauty Bakery. Oma was net als ik gek op smeerseltjes, lipbalms, parfums en sieraden en misschien komt daar mijn liefde voor skintreats ook wel vandaan. Tijdens haar uitvaart heb ik een flinke lap tekst voorgedragen, waar dit een klein fragmentje uit is.


Lieve oma,

Toeval bestaat niet, zeggen ze wel eens. Ik geloof daar niet in. Toeval bestaat wel. Het hele leven hangt af van toevalligheden en natuurkundige reacties. Maar als ik naar jou en opa kijk, ga ik daar toch ernstig aan twijfelen. Op je sterfdag vond ik je trouwboekje waar ook de geboorte van jullie 4 kinderen in staan. En na een kleine rekensom, ontdekte ik dat je op je 21e midden in WOII met een toeter van 8 maanden getrouwd bent. Een ‘moetje’, zo heette dat toen. Datzelfde ‘moetje’ hield jou 71 jaar later eindeloos in zijn armen toen je het niet meer volhield. Ik raak ontroerd van plaatjes van oude mensen die hand in hand op een bankje zitten. Die elkaar een kus geven. Of die elkaar voeren als de één dat zelf niet meer kan. Mijn hele leven heb ik dat van dichtbij mogen zien en zal altijd met grote bewondering aan jullie leven samen terugdenken.

Wat ik het meest aan je zal missen is je tevreden geneurie en  je prachtige handen die ik zo vaak heb vast gehouden. Keihard lachen met alleen je lieve, helderblauwe ogen waar ik bijna jaloers op was. En ik zou willen dat ik meer van je had behalve mijn voeten, waar ik we beide alleen maar last van hebben. Ik zou willen dat ik meer van je gezicht had. Zodat ik je zou zien als ik in de spiegel kijk. En zoals je weet, doe ik dat de hele dag door.

Vrijdagavond ging ik weg met de gebruikelijke lange kus op je wang en wist toen al wat ik nu weet. Je hebt me veel geleerd. Maar niet hoe ik je moet missen. Je hebt je leven achter de rug en ik mijn leven met jou samen. En nee… niet alles is gezegd. Maar dat is niet erg, want we hebben elkaar op handen gedragen en behandeld als goden. Als ik ooit oma word, en daar ga ik wel vanuit, kan ik alleen maar hopen net zo’n oma te worden als jij voor mij bent geweest. Dat wordt geen eenvoudige klus, maar ik ga mijn best voor je doen. Je laatste woorden tegen mij waren 'Dag liefie…' Jij bent de enige die deze woorden met zoveel waarde en betekenis naar mij kan uitspreken. Want zo'n liefie ben ik helemaal niet. Behalve als ik bij jou was.

do my essay

nl/wp-content/uploads/2011/12/Screen-shot-2011-12-21-at-2.03.37-AM.png” data-imagelightbox="g">
Nu komt Kerst dichterbij en mijn hele leven heb ik dat samen met oma gevierd. Nu is ze er niet bij, maar ik ga mijn best doen om het net zo gezellig te maken. Met mijn radeloze, verdrietige opa, die 95 is en die eigenlijk niets meer wil… maar wel de pech heeft mij als kleinkind te hebben. Dus opa wordt in mijn auto gezet en waar we heen gaan weet ik nog niet. Desnoods gaan we de hele dag op het kerkhof zitten of gaan we ons bezatten in een gore kroeg, hij is in ieder geval bij mij.

Voor oma had ik alvast een grote doos samengesteld met daarin al haar lievelingsspulletjes uit The Beauty Bakery. Deze doos zou ik haar gegeven hebben met Kerst, maar dat kan nu niet meer. Opa ‘hoeft die rommel niet!’ dus daar sta ik met mijn doos vol goodies. Mijn zusje kwam met het schattige idee om dit kerstpakket in de shop te zetten… and so I did. Het is de Xmas Dreambox geworden.


Dus als je geen keuze kunt maken, je hebt geen tijd, je hebt beide benen gebroken of je krijgt een punthoofd van de kerstdrukte in de stad… maar je wilt ‘that special person’ wel heeeel blij maken bij de kerstboom, kies dan voor de limited edition Xmas Dream Box met maar liefst 13 yummie bestellers.

Een schatkistje vol favorite goodies waar je heel blij van wordt en waar je tot lang na de kerst plezier van zult hebben. Voor urenlange verwensessies met heerlijke producten barstensvol vitamientjes en voedende ingrediënten. De producten worden verpakt in een postdoos met roze zijdepapier en een roze kaartje van The Beauty Bakery met daarop de tekst:  'Here you go darling, enjoy your goodies!'

Inhoud:
1.   200 ml Fluffy Sorbet Scrub – HIWTK
2.   100 ml Whipped – Skin Frosting Frosted Cupcake
3.   Bath Muffin – Rose Berry 
4.   Bath Muffin – Me Time!
5.   Bath Cupcake – melt
6.   Bath Bomb – Love Pink Jasmin
7.   Lip Butter – Pink Sugar
8.   Lip Butter – Cupcake Frosting
9.   Solid Perfume – Pink Sugar
10. Solid Perfume – True Love
11. 50 gr Solid Shampoo – BIG Poofy!
12. Shower Puff – Shocking pink
13. Lip Butter stick

De totale waarde is €65,- maar speciaal voor Kerst kost dit pakket slechts €34,95 (incl. 10% korting). Bestel je kerstcadeautjes bij TBB vandaag nog of voor donderdag 22 dec 16.00u, en je hebt je pakket vrijdag nog voor de Kerst in huis!

Lieve allemaal,
Graag wil ik jullie allemaal de allergezelligste kerstdagen wensen met heerlijk eten, veel kaarsjes, verse sneeuw, lekkere geurtjes, mooie hoge hakken, overdadige cadeaus, vallende sterretjes, veel twinkeltjes, ongezond harde lachbuien en dit alles vooral met de mensen waar je het meest van houdt.

Heel veel liefs & tot snel,
Angel

TheBeautyBakery.nl
twitter.com/thebeautybakery


zp8497586rq

Volg:

183 Reacties

 1. Margot
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Kerst met opa, bedoel ik. Sorry.

 2. Margot
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Tranen in m’n ogen. Mooi geschreven, meissie! Sterkte en maak er een mooie kerst van met oma. Ik ga (zeker na jouw verhaal) extra genieten van mijn omaatje van 97, waar ik tweede kerstdag ga vieren…

  Koester je herinneringen samen.

  Liefs

 3. 21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Wat een ontroerend stuk tekst heb je voorgelezen zeg, indrukwekkend gewoon! Toen mijn tante afgelopen jaar stierf heb ik voor het eerst wat voorgelezen op een afscheidsdienst, ook nogal indrukwekkend en ik heb echt aardig wat tranen gelaten tijdens het voorlezen. Kan me goed voorstellen dat dit alles heel emotioneel voor je is geweest en nog steeds is. Heel veel sterkte!

 4. aletta
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Met tranen in mn ogen, Angel…. wat ontzettend mooi geschrevrn….
  Hele fijne kerst met opa :-)
  Liefs AlettaL

 5. fatima
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  wauw ik had er tranen van in mijn ogen, erg mooi geschreven en toch op een typische Angel manier (een vleugje humor en eigenwijsheid). Heel erg veel sterkte met het verlies van je oma en ondanks dat hoop ik dat je een mooie kerst hebt samen met je opa (en andere mensen van wie je houd).

 6. 21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Zo lief <3 Ik ben mijn opaatje en omaatje een paar jaar terug ook verloren, mijn opa is op 2e kerstdag overleden, mijn oma binnen een half jaar daarna. Ik mis ze nog steeds! Oma's en opa's rule! ;)
  Dikke kus en fijne kerstdagen.

 7. Ester
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Ik las dit artikel vanmorgen ik moest ik er van huilen. Echt prachtig geschreven en elk stukje dat ik van je lees, Angel vind ik prachtig. Ik denk dat je een geweldig mens bent (net als Serena trouwens) en als ik niet nét besteld had zou ik deze box gelijk bestellen. Heel erg veel sterkte de komende tijd! En geniet van je nieuwe kindjes ;)

 8. Steph
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Hoi Angel.

  Wat een ontroerend artikel en wat heb je het prachtig geschreven.
  Ik kan me niet voorstellen hoe het is om de feestdagen tegemoet te gaan waarbij ik iemand moet missen van wie ik heel veel hou en die me heel dierbaar is.. Ik wens je hierbij veel sterkte en ik hoop dat je er toch wat moois van kunt maken, ik weet zeker dat je oma dat had gewild. Al zit je maar gezellig met je familie samen, of in stilte, het gaat er uiteindelijk om dat jullie samen zijn, en dat jullie natuurlijk oma in jullie gedachten bij jullie hebben. Ze zal altijd in je hart zitten, dus ze is nooit helemaal weg.

  Sterkte ermee meid, en toch heel fijne feestdagen gewenst.

 9. 21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Lol, dat moest uiteraard zijn: oma’s zijn de liefste mensen op aarde :) ik mis de mijne nog na vier jaar.

 10. 21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  wauw, toen ik het stukje wat je voorgedragen hebt las, rolden de tranen echt over mijn wangen. vooral omdat ik er zo veel in herken.

  je verdient een heel mooi kerstfeest en een gelukkig en gezond nieuwjaar, angel!

 11. 21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  De tranen lopen over mijn wangen, sterkte met dit verlies! Oma’s zijn de meeste mensen op aarde.

 12. 21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  wouw mooi geschreven veel sterkte!

 13. Loes
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Veel sterkte met je oma. Echt een heel mooi stukje tekst. Heel lief. Het lijkt net alsof er met kerst veel oma’s dood gaan:$. Van twee vriendinnen van mij zijn de oma’s dood gegaan en mijn eigen oma is ook ziek.:$
  Sterkte.
  En een fijn kerstfeest.
  XXXXXX

 14. Chanine
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Gecondoleerd Angel, heel erg mooi geschreven.
  Mijn oma is toevallig eergisteren overleden, heel onverwachts..
  Heel veel sterkte voor jou en je hele familie tijdens deze moeilijke tijden <3

 15. 21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Heel mooi ♥ en heel veel sterkte !!

 16. Lisanne
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Heel mooi stukje! Ik wens je veel sterkte toe en hele fijne feestdagen!

 17. Malou
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Wauw Angel, wat kan jij mooi schrijven. Heel veel sterkte met dit verlies, het is duidelijk dat je heel veel van haar hebt gehouden. Prachtig wat je voor je opa doet, wat een top kleindochter ben jij.
  Liefs,

 18. Anna
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Met tranen in m’n ogen heb ik sommige stukjes gelezen. Zoals jij met je oma omging zo ga ik ook met mijn oma om en het lijkt me zo verschrikkelijk om haar op een dag te moeten missen..
  Maar ja, we weten allemaal dat het een keer gaat gebeuren dat we iemand voor altijd zullen moeten missen..
  Ik vond het echt heel erg mooi geschreven en wens je ondanks alles toch hele fijne kerstdagen en een gelukkig 2012. Heel erg veel sterkte voor jou, opa en alle andere familieleden en vrienden die haar moeten missen!

 19. SHM
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Een heel mooi stuk wat je hebt geschreven Angel.
  Sterkte en vooral ook voor je opa!

 20. Laura
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  met een brok in m’n keel heb ik dit gelezen,
  je oma had zich geen beter kleindochter kunnen wensen! ookal is ze niet meer hier, ze zal altijd bij je zijn! sterkte X Laura.

 21. Sanne
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Heel erg mooi geschreven, heb echt respect voor je!
  Nog gecondoleerd!
  Respect XX

 22. 21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Moest toch even een flink brok wegslikken. Je hebt het mooi geschreven.

 23. Meyke
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Lieve Angel,

  Volgens mij was afgelopen jaar inderdaad een bewogen jaar voor je. De verhuizingen en de terugkeer van Samantha zeiden wat mij betreft genoeg. Het was het jaar waarin je voor jezelf hebt gekozen. Wat ontzettend verdrietig dat je op de valreep van dit jaar jouw lieve oma moest gaan missen. De woorden in je aan haar brief komen rechtstreeks uit je hart en dat ontroert me. Grote bek en klein hartje slaat wel degelijk op jou. ;-)
  Ik wil je een hele fijne, bijzondere kerst wensen, samen met jouw dierbare(n opa).

  Warme groet en dikke knuffel,
  Meyke

 24. 21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  wat een mooie tekst over jou en je oma! echt heel erg mooi, en ik begrijp wat je ermee wilt zeggen want die band heb ik ook met mijn oma. gelukkig is zij nog onder ons, maar echt heel mooi geschreven!

 25. Yasminah
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Owh wat een geweldige producten denk dat ik ze snel ga bestellen
  moest huilen bij de tekst voelde me zo aangesproken.
  echt respect dat je zo een mooie tekst kan schrijven in tijden van verdriet toen mijn oma aan een hersenbloeding overleed had ik geen hersens meer kon niks zeggen of bedenken

 26. Lara
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Mooi geschreven en denk dat oma altijd met je meekijkt en vol trots toekijkt! Fijne feestdagen en een goed nieuwjaar toegewenst! Liefs, Lara.

 27. Sarah
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Ben niet de enige die tranen in zijn ogen kreeg zo te lezen, prachtig! Ik hield ook zoveel van mijn oma maar helaas was ik pas vijf toen ze overleed.

 28. Anne
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  van die brief kreeg ik tranen in mijn ogen. helaas heb ik de oma van mijn moeders kant eigenlijk nooit gekent. ze stierf toen ik ongeveer 2 was. herinneringen heb ik dus niet aan haar. ik wist alleen hoe ze eruit zag, van foto’s, maar haar innerlijk kende ik niet. nu weet ik wat een tijd ik heb gemist, nooit 2 oma’s hebben… tjah. als ik anderen hoor over dat al hun opa’s en oma komen, blijf ik stil. mijn opa is overleden rond mijn 4e. ook daar weet ik niet veel meer van. alleen dat ik altijd bij hem op bezoek ging samen met mijn ouders en zus. en dat ik daar altijd een roze koek kreeg. en de laatste keer dat ik met hem door de gang liep. en ik een zakje met paprika chips had, steeds hem chipjes geven :’). Van mijn vaders kant heb ik mijn oma en opa wel gekent. mijn opa is helaas vorig jaar overleden. mijn eerste begravenis van een opa of oma die ik mij echt herrinerde. het was vreselijk, ik zat de hele tijd met een brok in mijn keel. ik weet nog wel, de laatste keer dat ik bij hem op bezoek ben geweest. voor de laatste keer zeggen ‘dag opa’. en ik mis hem. mijn oma van mijn vaders kant leeft nog wel, maar we bezoeken haar nooit want we bezochten meestal alleen mijn stiefoma en opa. dus, ik kan eigenlijk zeggen dat ik geen opa’s en opa’s meer heb. ik mis het wel. met opa en oma spelletjes spelen, en vragen hoe de tijd vroeger was… dat zal ik nooit meer kunnen.

 29. 21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Jeetje wat een mooi artikel! heb het stukje aan je oma met tranen in mn ogen gelezen! Heel veel sterkte, en ook voor je Opa! en natuurlijk de rest van de familie!

  E natuurlijk jij ook fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!!

  X

 30. Paula
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Wat een mooi stuk en wat fijn dat je het hebt kunnen voorlezen op de begrafenis, respect daarvoor!

  Het pakket was even uitverkocht maar heb hem net snel besteld toen ie er weer in stond (dus hopelijk is ie ook echt op voorraad). Ik wens je hele fijne feestdagen en heel veel sterkte de komende tijd.

  Liefs!

 31. 21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Wat een ontzettende sterke tekst. Erg mooi en je kan zien dat je een krachtig en sterk persoon bent!
  Je oma (en je opa ook natuurlijk) kan trots zijn op zo’n daadkrachtige kleindochter

 32. lieke
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  wauw, heel mooi geschreven, ik kreeg er tranen in mijn ogen van.
  Ik wens jou en je familie heel veel sterkte toe!

 33. Roxanne
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Normaal reageer ik niet vaak, maar ik moest dat nu toch even doen. Ik heb met tranen in mijn ogen het stukje gelezen. Mijn opa is vorig jaar op 29 december overleden en ik snap gewoon precies wat je verwoord. Kerst is wel echt een periode waarin je de mensen die er niet meer zijn mist.

 34. S
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Normaal plaats ik eigenlijk nooit reacties… maar ik wil toch even zeggen, super mooi geschreven!
  Ik weet hoe het is, mijn oma is ook pas overleden… Ik zou willen dat ik zo mooi een stukje kon schrijven!

  Heel veel sterkte! xxx

 35. 21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Heel mooi stukje voor je oma. Sterkte !

 36. 21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  angel, ik vind je een hele bijzondere vrouw. zo mooi en oprecht.

 37. Aline
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Bij de eerste regel gestopt, hield het niet meer dan mis ik mijn opa en oma te erg. Veel sterkte, gelukkig nieuwjaar en fijne gezellige kerstdagen.
  xx

 38. helena
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  sterkte meid.. ook voor je opa

  ik wilde het pakket bestellen, maar de 10% korting zie ik niet meer.. Het kost 38,85 bij mij..

 39. 21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Wauw. Heel mooi stuk, mooie speech en ik weet zeker dat je opa diep van binnen het wel leuk vind dat jij nog gezellig kerst zoals altijd wilt vieren. Nog veel sterkte voor jou en de rest van de familie <3

 40. Mirjam
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Supermooi geschreven, sterkte Angel!

 41. Roxy
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Gecondoleerd, ik kreeg echt tranen in m’n ogen van je tekst op de uitvaart.

 42. Fleur
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Sterkte!! Heel mooi geschreven ook ;)

 43. Puck
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  ontzettend veel sterkte met het verlies van je oma! en het fragment was al superlief!

 44. katinka
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  wat onwijs mooi! respect dat je het zo op internet durft te zetten! echt heel knap!

 45. nadieh
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  wat lief ik had tranen in mijn ogen you can do it zeggen we dan maar en fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar x

 46. Kim
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  wauw angel wat een prachtig stuk voor je oma ! echt heel veel sterkte in de zware tijden… weet hoe je je voelt ! wat een leuke aanbieding trouwens van TBB !

 47. Cindy
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Wat een prachtig stuk heb je voorgedragen, ik zit hier met een brok in m’n keel en met tranen in mijn ogen :( Veel sterkte Angel! Ik hoop dat je nog een fijne kerst hebt..

 48. 21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  wow wat een mooie tekst zeg, heel ontroerend. heel veel sterkte! x

 49. 21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Gecondoleerd met het verlies. Ik vind het tof van je dat je zo klaar staat voor je opa. Het is natuurlijk heel moeilijk en vooral rond deze dagen. Heel veel sterkte, ik weet zeker dat het goed komt.

  Liefs

 50. 21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Wat mooi geschreven, ik wou dat ik zoiets kon toen mijn grootmoeder overleden is, en toen mijn grootvader overleed, ze betekenden, en nog altijd, zo veel voor mij. Ondertussen is het al bijna een jaar geleden, en ik mis ze enorm.
  Veel sterkte, en verwen die opa van jou maar rot! Hij zal het misschien niet toegeven, maar hij zal het toch maar lekker leuk vinden :D