Love handles graag!

Mijn hele leven heb ik dankbaar geprofiteerd van het genenpakket dat mijn bouwers me cadeau hebben gedaan. Een dik pak golvend haar, een lichtgebruinde teint, een rij rechte tanden (die ik zelf de vernieling in heb gereden in botsauto’s) en tot slot een lichaam dat weinig tot geen onderhoud behoeft. Tot vandaag. I should have known better.

Ok, dit is wat er aan de hand is.
Mijn ouders hebben mij vroeger, toen ik nog een blanco, onwetend klein Angeltje was, geïndoctrineerd met het idee dat iedereen goed is, precies zoals ‘ie is. ‘Wees blij met wat je hebt en met wie je bent want je bent fantastisch’. Niets mis mee en iets wat, mijn inziens, elke ouder zijn of haar kind zou moeten meegeven; een gezonde dosis zelfvertrouwen. En aangezien ik geen hardleers kind was, gleed die levensles erin als koek. Maar ergens heeft die boodschap zich iets te goed in mij bestaan geworteld want ik ben licht doorgeslagen in dat zelfvertrouwen. Een klacht of een onzekerheid heb ik nooit. De afgelopen 10 jaar heb ik tussen de maat 36 en de maat 40 geschommeld en vind het allemaal prachtig. 10 kilo lichter, fantastisch. 10 kilo zwaarder, net zo fantastisch. Ik dieet nooit, ik word gewoon wat dikker of wat dunner. No biggie.

Nou, fantastisch toch? Ja. Behalve dat Moeder Natuur er de laatste tijd niet meer voor zorgt dat er in mijn slaap op wonderbaarlijke wijze vanzelf een paar kilo verdwijnen. En dat hoort geloof ik bij de 30-plusser. Ik snap dat ik niet dik ben, geloof dat ik het best goed doe voor mijn lengte, maar ik zie er nou ook niet bepaald uit als een Victoria’s Secret Angel.

adriana limaNee, ik vind het niet belachelijk dat ik ’s ochtend op wil staan als Adriana Lima inclusief vleugels met een spanwijdte van drie meter. En nee, lijkt me helemaal niet onpraktisch.

Dus na lang beraad met mezelf, na dagenlang in conclaaf, na alle pro’s en cons tegen elkaar afwegen, kwam er eindelijk witte rook uit de schoorsteen. Ik ging op een heel klein, iniemienie, minuscuul dieetje.

Nadat ik eerder deze week een vriendin naar Schiphol had gebracht, liep ik op de terugweg naar de auto langs allerlei schattige broodzaakjes met heerlijke, biologische, gezonde broodjes en versgeperste smoothies. En langs de Burger King. Tien minuten later had ik mezelf geïnstalleerd achter het stuur, klaar om terug naar huis te rijden. Tevreden keek ik naar de buit die in mijn schoot lag, een Whopper Cheese en een Starbucks Frappucino om het geheel weg te spoelen. Iets aan dit plaatje klopte niet. Als ik het terug wilde naar een maat waarmee ik 75% van mijn kledingcollectie pas, moest ik de culinaire droomwereld waarin ik leefde tijdelijk staken. Al die jaren was Moeder Natuur mijn beste maat maar ze was het zat. Ik was te ver gegaan en had mezelf te vaak laten gaan. En zo is gebeurde het.

‘DIT GAAT ZO NIET LANGER, DIT MOET STOPPEN!’ bulderde ik zo overtuigend mogelijk in de achteruitkijkspiegel. Ja, dit moet stoppen. Hier en nu. Ik scheurde de verpakking van de whopper, liet mijn raam naar beneden glijden en smeet de whopper resoluut weg. In mijn mond. Die avond ben ik op zoek gegaan naar een geschikt dieet. Het liefst één waarbij je mag eten wat je wilt. Zo vaak als je wilt. Verrassing… die bestaan niet. Toch maar een afvalplan uitgeprint en voor het eerst in mijn leven aan de slag gegaan. Er ging een wereld voor me open.

Beautylab Angel column Afvallen whopperMet deze 5 fantastische dingen krijg je te maken als je een dieet volgt:

1. Ruzie met de koelkast
Op dag 1 van het dieet keek ik in de koelkast. Alles wat erin stond, zou nu wegrotten omdat ik nergens ook maar het kleinste knabbeltje van mocht nemen. Je mocht er niet eens meer aan ruiken, daar zou ik al drie kilo van aankomen. En ik was net de dag ervoor voor een week boodschappen gaan doen. Wat een perfect timing om precies genoeg wilskracht te verzamelen op de dag nadat ik voor mijn halve maandsalaris de koelkast had gevuld.

2. Low-fat cheeseburgers
Toen ik inhoud van mijn keuken had weten te reduceren tot een pak crackers, kon je terug naar Appie voor mijn nieuwe low-fat voorraad. Mocht je ook gaan diëten; bereid je voor op totale verwarring. Elke dag, de hele dag door. Mag ik deze Low-fat Low-carb, dubbele chocolate fudge cream cookie dough cake met Light slagroom eten? Er staat tenslotte ´Light´ op de verpakking. Zouden de fabrikanten tegen me liegen? Waarom zouden ze tegen me liegen? Zeker voor deze prijs.

Beautylab Angel column light food


3. Uit eten

Overal waar ik kwam en overal waar ik keek, zag ik het. De heerlijkste happen die mijn naam uitschreeuwden. Wachtwoord vergeten? In een restaurant eten? De nachtmerrie begon al met het broodmandje en de huisgemaakte kruidenboter waar ik vanaf moest blijven. Toen de gastvrouw vriendelijk kwam vertellen wat voor lekkers er allemaal buiten de kaart om werd geserveerd, moest ik mezelf inhouden het broodmandje in haar mond te rammen om haar de mond te snoeren. Dan de menukaart. Terwijl mijn betraande ogen over de pagina´s gleden, kreeg ik bij ieder gerecht een natte droom. Mijn tafelgenoot besteld een pasta met kreeft. Ik een muilkorf en een karafje water.

4. Zuipen kreng
De meeste diëten adviseerden om me om mijn dagelijkse watertoevoer drastisch te verhogen naar twee liter. Omdat ik elke twintig minuten naar het toilet vloog, dacht iedereen in mijn omgeving dat ik aan de drugs zat. Hierdoor overwoog ik naar de huisarts te gaan om een katheter te vragen.

5. Temptation horror
Toen kwam het onvermijdelijke moment dat het me teveel werd. Het moment dat mijn hand, vlak voordat ik mijn volle tank afrekende, een Lion uit het schap griste en op de toonbank legde. Ik hoorde mezelf zeggen 'en deze wil ik graag… NIET'.
Waarop de caissière me verbaast aankeed en vroeg of ik hem nou wel of niet wilde.
'NIET zei ik toch?’, hijgde ik met het zweet op mijn voorhoofd.
‘Mevrouw, er staan nog meer mensen in de rij’.
‘Nou vooruit, omdat je zo aandringt. En pomp nummer 5 alstublieft.’
Twee minuten deed ik erover om de Lion weg te werken. Twee dagen deed ik erover om van het verscheurende schuldgevoel af te komen. It´s official. Ik ben een junk geworden.

Beautylab Angel column Afvallen illustrationOp dieet? Ik? Pffff… echt niet.
Dan het dilemma of ik mijn omgeving hierover moest informeren. Behalve mijn bestie, die moest het weten. Zij moet namelijk elke avond stand by zitten als ik jankend van frustratie op bel om te vertellen hoe belachelijk dit allemaal is. Als je, zoals ik, bekend staat altijd iets in je mond te hebben, nooit een drankje over te slaan en iedereen uit te lachen die roept dat ze een paar kilootjes kwijt willen, vertel je liever niet dat je zelf op een klein dieetje bent. De vraag ‘Uhm… ben je wel ok?’, die volgt nadat ik een watertje bestel in plaats van een Cosmopolitan, vermeed ik liever. Maar elke slappe leugen die ik kon verzinnen om te verhullen dat ik niets meer vrat en zoop, deed iedereen wederom vermoeden dat ik een drugsverslaving had ontwikkeld.

I wish I had a hangover
Afvallen zonder zuipen? Whahaha! ‘Als het vloeibaar is, word je er niet dik van’ riep ik altijd. Wrong. Terwijl ik thuis shotjes water zat te tanken, waren mijn vrienden in een ruige club druk bezig denkbeeldige eenhoorns te berijden op een regenboog. Na precies twee dagen vond ik het mooi geweest. Dikke doei dieet. Screw you and screw you hard!

Stap 1. Wat is nou eigenlijk het probleem?
Mijn probleem was dat ik gewend was dat ik vanzelf weer terecht kwam bij mijn oude maat. Lekker makkelijk, lekker geruststellend. Maar veel belangrijker, is dat een maat die ik perse moet hebben? Dus ik pas sommige jurkjes niet meer die ik krampachtig in mijn kast bewaar vanaf mijn 17e. Nou en? Wil ik überhaupt nog steeds gezien worden in die Spice Girl crap? Uhm… No. Probleem opgelost.

Stap 2. Wat wil ik wel?
Sinds ik de eerste aflevering heb gezien van Mad Men, heb ik een secret girl crush ontwikkeld voor het personage Joan. Joan is volgens de gangbare norm iets te zwaar. Ik vind haar perfect.

Beautylab Angel column afvallen Adriana Lima 3 Beautylab Angel column afvallen Joan 1joan-holloway-lane-pryceIk val niet op vrouwen maar als om wat voor reden dan ook van de een op de andere dag alle mannen geëxecuteerd zouden worden, zou ik geen enkel probleem met Joan hebben.

Ik dus heb ik een nieuw dieet ontwikkeld. Een baanbrekende oplossing voor het perfecte lichaam. Ik stop onmiddellijk met afvallen. Ik ga eens even lekker OPvallen. Jawel, je leest het goed. We gaan er wat kilo´s aanvreten. Adriana Lima, wegwezen met je onhandige vleugels. Joan, hier komen jij!

angel pin up1Ziezo, deze gaat net niet meer dicht, ik ben al goed op weg!

angel strakke jurk

Lots of love,
Angel

Facebook: The Beauty Bakery
Twitter: @thebeautybakery
Instagram: @thebeautybakery

Website: TheBeautyBakery.nl

zp8497586rq

Volg:

186 Reacties

 1. 18 juli 2014 / vrijdag, 18 juli 2014

  Ik ben echt verslaafd aan je blogposts. Het leest zo heerlijk weg. Allerdaagse dingen worden besproken, heel herkenbare dingen. Leuk, humoristisch, positief en fijn!
  Je hebt een pracht figuur. Geen dieet nodig inderdaad.

 2. Laura
  27 januari 2014 / maandag, 27 januari 2014

  Ziet er prima uit!
  Maar mocht je weer willen diëten: met Weightwatchers mag je alles eten (alle producten) die je wil + ze hebben uitgerekend hoe je zo veel mogelijk kunt eten zonder er dik van te worden!

 3. Vera
  3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  Jij bent mijn girl crush. Kan er niks aan doen, vind je zo mooi. En die Smile. Daar word ik vrolijk van. Haha.

 4. X
  28 augustus 2013 / woensdag, 28 augustus 2013

  Ik vind die mooie ronde heupen van Joan ook heel mooi. En dat smalle tailletje van haar! Helaas heeft niet iedereen zo die proporties snif snif 🙁

  Mag ik trouwens vragen van welk merk die hakken van je zijn? Ben al eeuwen op zoek naar de perfecte zwarte pumps met een puntneus

 5. Noëlle
  28 augustus 2013 / woensdag, 28 augustus 2013

  Wat ge-wel-dig weer! Ook echt super foto’s aan het einde Angel, je bent echt prachtig, niets aan veranderen. Al heb je dat wel al duidelijk gemaakt in dit artikel haha.

 6. Inez
  26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  Angel, je bent geweldig!

 7. Nadine
  26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  geweldig stukje! Je ziet er prachtig uit Angel!

 8. Monica
  26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  Wat een hilarisch stukje haha geweldig

 9. Emma
  23 augustus 2013 / vrijdag, 23 augustus 2013

  Angel, je bent geweldig!

 10. wietske
  23 augustus 2013 / vrijdag, 23 augustus 2013

  Hahahahah OMG geweldig!!!

 11. raisa
  23 augustus 2013 / vrijdag, 23 augustus 2013

  Wederom weer geweldig geschreven. Heb alles met een glimlach gelezen en je hebt helemaal gelijk! Zolang je goed in je vel zit en gezond bent moet het niet uitmaken of je maatje 36 of 40 hebt!

 12. emma
  22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Je bent echt geweldig! OPvallen it is!

 13. Lotte
  22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Wow, wat schrijf jij ongelooflijk grappig! Ik herken mezelf er zo in!! Alleen MOET ik echt afvallen want mijn BMI is nu 30!!!!!!!! HELP ik weet niet hoe ik het moet aanpakken

 14. Jennifer
  22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Haha Angel.. je manier van schrijven is zo leuk.
  En je bent echt een hele mooie vrouw!.

  liefs.

 15. Femke
  20 augustus 2013 / dinsdag, 20 augustus 2013

  Heerlijk artikel!

  Zelf ben ik totaal niet dik, maar toch probeer ik wel wat kilootjes kwijt te raken.
  De bovenste helft is namelijk een maatje 34 met een 80A cup, maar de onderste helft krijg ik met héél veel moeite in een 38, waardoor ik al snel voor de 40 ga.
  Niet de meest aantrekkelijke verhoudingen dus.
  Nu nog een dieet vinden dat er voor zorgt dat je alleen aan de onderkant gewicht verliest,
  terwijl je zó veel (chocola) eet dat er rond de boezem juist wat bij komt! (a)

 16. sanne
  20 augustus 2013 / dinsdag, 20 augustus 2013

  bodieboost !

 17. Petra
  20 augustus 2013 / dinsdag, 20 augustus 2013

  Heeeeeeerlijk! Dankjewel

 18. Zwaan
  20 augustus 2013 / dinsdag, 20 augustus 2013

  Haha weer een erg leuk stukje (:

 19. Femke
  20 augustus 2013 / dinsdag, 20 augustus 2013

  H I L A R I ‘S C H! Ik zeg bundelen die stukken van jou en publiceren meid!

 20. Britt
  20 augustus 2013 / dinsdag, 20 augustus 2013

  Angel wat schrijf je toch heerlijk! lekkere dosis humor en het leest gewoon fijn weg, ga astjeblieft een boek schrijven!
  laten we eerlijk zijn je hebt een top figuurtje! hoezo dieet? menig dertiger zou er wensen er zo uit tezien als jij;)

 21. Sandra
  20 augustus 2013 / dinsdag, 20 augustus 2013

  geweldig artikel! 🙂

 22. Dona
  20 augustus 2013 / dinsdag, 20 augustus 2013

  Haha, wat schrijf je toch goed/grappig. En je ziet er prachtig uit, volgens mij maakt het bij jou niet uit of je 10 kilo meer of minder weegt met zo’n uitstraling en bos met prachtig haar 🙂

 23. ais
  20 augustus 2013 / dinsdag, 20 augustus 2013

  wat schrijf jij hi-larisch! Geweldig, ik heb echt genoten : ) Op naar het volgende stukje!

 24. Lonneke
  20 augustus 2013 / dinsdag, 20 augustus 2013

  Je lijkt me een leuk mens :)!
  En mooi ben je sowieso!

 25. 20 augustus 2013 / dinsdag, 20 augustus 2013

  Wat een geweldig stuk! Echt hardop zitten lachen achter mijn buro. Angel, je hebt zojuist mijn dag een stukje beter gemaakt =D

 26. 20 augustus 2013 / dinsdag, 20 augustus 2013

  Prachtig stuk Angel! Of iemand nu maatje 36 heeft of maat 44 zolang je maar lekker in je vel zit en gelukkig bent met jezelf en je lichaam!

  Voor mensen die toch willen afvallen op een natuurlijke en gezonde manier. Er is een speciale Clean 9 box van Forever Living die ervoor zorgt dat je lichaam op natuurlijke wijze wordt gedetoxt en gaat afvallen. Voor meer info bezoek de website van Forever Balance :-).

  Be beautiful just the way you are… :-).

 27. 20 augustus 2013 / dinsdag, 20 augustus 2013

  Vind dat ik ook nodig op diet moet… Na de vakantie 🙂 haha

 28. Lisa
  20 augustus 2013 / dinsdag, 20 augustus 2013

  Wat is dit artikel ontzettend leuk geschreven zeg! Super herkenbaar ook, haha!

 29. 20 augustus 2013 / dinsdag, 20 augustus 2013

  Haleluha! Meid, je ziet er onwijs goed uit. Ik schommel ook ontzettend, maar volgens mij is mijn zelfbeeld echt zwaar naar de knoppen. Ik kijk naar iemand en denk, wow. Die ziet er goed uit! En dan hoor ik later dat mensen om mij heen haar voller vinden dan mij. Jammer dat je dat zelf soms niet ziet..

 30. Diana Bakker
  20 augustus 2013 / dinsdag, 20 augustus 2013

  AMEN!

 31. Mariska
  20 augustus 2013 / dinsdag, 20 augustus 2013

  Hi-la-risch!

 32. Rachella
  20 augustus 2013 / dinsdag, 20 augustus 2013

  Als jij een boek zou hebbrn zou ik die absoluut kopen!

 33. Dewi
  20 augustus 2013 / dinsdag, 20 augustus 2013

  Ahhhh Angel schrijft ZO ontzettend leuk! En haar figuur.. Ik zou er een moord voor doen.

 34. 20 augustus 2013 / dinsdag, 20 augustus 2013

  Super leuk geschreven!
  X Saffira

 35. MN
  20 augustus 2013 / dinsdag, 20 augustus 2013

  LOL zo eentje ben ik ook die altijd gilt “Wie doet er nou aan dieeten, ik en voedsel zijn te onafscheidelijk.” En ook ik lach mensen dubbel en dwars uit als ze dat wel zeggen. Heel leuj stukje Angel!!!

 36. 19 augustus 2013 / maandag, 19 augustus 2013

  Amen! Liever Curvy Angels, dan Angels met 3 meter lange vleugels 😉

 37. 19 augustus 2013 / maandag, 19 augustus 2013

  Angel niet huilen, maar Joan is alleen echt supersexy in seizoen 1. Begin maar niet aan seizoen 2 voordat je girlcrush kapot gaat ^_^ XM

 38. Michelle
  19 augustus 2013 / maandag, 19 augustus 2013

  Haha!!! Ik lag zowat op de vloer van het lachen?! Zelf wil ik ook graag afvallen maar weet niet hoe.. Maatje 40 is toch goed Angel?

 39. MerelOosterling
  19 augustus 2013 / maandag, 19 augustus 2013

  Light producten zijn producten waar 33% minder inzit dan het normale product of het nou vet, suiker of zout is maar dat betekent dat er van iets anders ook weer meer in zit, dus trap er niet in! Je kunt beter je porties kleiner maken! Als je het echt wilt;)

  xoxo

 40. 19 augustus 2013 / maandag, 19 augustus 2013

  Angel wat schrijf je leuk!
  En inderdaadmaat 40 is nog steeds kleiner dan de gemiddelde Nederlandse vrouw(die is42)

 41. Genevieve
  19 augustus 2013 / maandag, 19 augustus 2013

  super artikel!!

 42. Marije
  19 augustus 2013 / maandag, 19 augustus 2013

  Geweldig stukje Angel!

  Blijf vooral wie je bent!

 43. Maaike S
  19 augustus 2013 / maandag, 19 augustus 2013

  Een wat voller figuur kan idd heel mooi zijn 😉 Alleen kom ik altijd alleen rond mn taille aan, dus dan krijg ik een hele bolle buik met daaronder dunne benen en platte billen XD Dus doe ik liever mn best om die slanke taille te behouden zodat de verhoudingen tenminste weer een beetje goed kloppen 😉

 44. 19 augustus 2013 / maandag, 19 augustus 2013

  Wat een fijn stukje om te lezen. You’re beautiful!

 45. 19 augustus 2013 / maandag, 19 augustus 2013

  heerlijk artikel weer!! gewoon doen waar je je goed bij voelt.. fuck diëten, gewoon lekker jezelf blijven 🙂

 46. Yvana
  19 augustus 2013 / maandag, 19 augustus 2013

  iemand die het net zo mooi vind als ik om voller te zijn!!
  Happy with who I am <3

  maar soms wel lastig om gepastte kleding te vinden aangezien allllles tegenwoordig zo kort moet.. :\

 47. Anouk
  19 augustus 2013 / maandag, 19 augustus 2013

  GEWELDIG geschreven!

 48. Dineke
  19 augustus 2013 / maandag, 19 augustus 2013

  Angel, jij bent een van de weinige personen die me om een artikel zo hard kan laten lachen xD you go girl, en je hebt een prachtig lichaam! 🙂

 49. 19 augustus 2013 / maandag, 19 augustus 2013

  Hahaha Angel is echt hilaaarisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *