Ad: Andrélon Haar & Hoofdhuid review

Andrélon Haar & Hoofdhuid

Een tijdje geleden schreef ik over de Andrélon Haar & Hoofdhuid-lijn waarbij ik onderaan vertelde dat ik deze lijn ook zelf zou gaan uittesten. Ik testte de (babyroze!) shampoo Volume Maxx en het Repair Mask.Ik heb de producten inmiddels een week in gebruik (wat gelijk staat aan ongeveer 3 wasbeurten) en ik moet zeggen, het bevalt me prima.

Ik wist eerst niet zo goed wat ik van de producten moest verwachten. Ik ben van nature vrij kritisch en al helemaal als het om merken gaat die de wat serieuzere klachten beloven aan te pakken. Nu heb ik zelf last van een gevoelige hoofdhuid dus ik hoopte natuurlijk wel dat het zou helpen.

Na de meeste wasbeurten heb ik namelijk last van jeuk en rode vlekken rond mijn haarlijn en op mijn hoofdhuid zijn schilfertjes en witte puntjes te zien, maar niet zodanig veel dat ik denk dat het roos is. Toch is het vervelend, want zeker met mijn donkere haren valt dit op.

Wat me opvalt als ik naar de ingrediëntenlijst kijk is dat er in dit product sodium laureth sulfate zit. Mocht je van jezelf weten dat je hier gevoelig op reageert houd hier dan rekening mee. Wat me verder opvalt is een vrij hoge concentratie zinc pyrithione, een effectief middel tegen roos en dus ook schilfertjes. Bovendien schijnt dit ingrediënt haaruitval tegen te gaan omdat het de conditie van de hoofdhuid sterk verbetert (bron).

Ingrediënten shampoo Volume Maxx:
Ingrediënten Repair Mask:
Na elke wasbeurt leken de schilfertjes minder te worden en inmiddels kan ik zeggen dat ik helemaal geen schilfertjes meer heb kunnen ontdekken op mijn hoofd. Hoera! Of mijn haren minder snel uitvallen kan ik je helaas nog niet vertellen, ik denk dat je deze producten dan maanden zou moeten testen (net zoals de proefpersonen in de wetenschappelijke artikelen die ik heb gelezen) om daar een goed oordeel over te kunnen doen.

Het haarmasker is trouwens lekker dik en lobbig. Het is heel compact, nog steviger dan yoghurt. Heerlijk vind ik dat! Je hebt daarom slechts een beetje nodig om te verdelen over je haar(punten) dus het is vrij zuinig in gebruik.

Mijn (hoofd)huid jeukt niet meer, schilfertjes zijn weg, mijn haren zijn zacht en glanzen én het ruikt bovendien erg lekker. Ik ben daarom erg te spreken over deze Haar & Hoofdhuid-lijn van Andrélon. Bovendien maakt Volume Maxx mijn haren lekker luchtig waardoor het mooi in model valt. Mijn droge punten verzorg en hydrateer ik met het haarmasker waardoor ze er weer gezond uit komen te zien. Een puntje van kritiek vind ik de aanwezige SLS, maar een pluspunt vind ik dan weer dat deze lijn voor mij effectief is gebleken. Het doet wat het beloofd.

Hieronder nog een kort filmpje met enkele tips bij een gevoelige hoofdhuid en mijn ervaring met deze producten tot nu toe:

[do action=”ytr”][/do]

Naast de Volume Maxx shampoo is er ook een Bright Shine shampoo en een Repair shampoo te vinden in de Haar & Hoofdhuid-lijn. De shampoo’s kosten €4,29 (300ml) en het Repair Mask kost €4,99 (250ml). Andrélon is te koop bij de drogist.

Heb jij (wel eens) last van een onrustige hoofdhuid? En heb jij deze lijn van Andrélon al uitgeprobeerd?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

66 Reacties

 1. Roos
  21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Hoi Serena!
  Twee jaartjes later dan wel haha, maar ik heb precies last van hetzelfde probleem wat betreft mijn hoofdhuid! Maar nu vroeg ik me af: ben je er twee jaar later nog over te spreken? En keert als je ermee stopt het jeukende/schilderende weer terug?
  Liefs Roos

 2. Kitty
  16 maart 2015 / maandag, 16 maart 2015

  Heb deze shampoo nu 2 weken gebruikt, 4 x gewassen en “voel” nu mijn hoofdhuid, zoals je dit soms voelt als je met een kleuring bezig bent (ik ben blond en kleur het regelmatig) het is dus geen fijn gevoel! Moet ik hier nu mee stoppen? Het volume is heel goed, daar ben ik blij mee. Ben bang voor allergie hoewel ik niks zie op de hoofdhuid. Help!

 3. Priscilla
  19 januari 2015 / maandag, 19 januari 2015

  Ik heb heb dus blijkbaar roos in m’n haar en ik gebruik de laatste tijd jeukende hoofduit en niet heel erg veel witte puntjes heb dit gehaald en pas mee gewassen hoop dat het voorbij gaat bedankt voor je revieuw

 4. 14 januari 2015 / woensdag, 14 januari 2015

  Ik was heel erg fan van het masker maar die kon ik niet meer in de schappen vinden!! Kan dat kloppen? 🙁

 5. Sanne
  7 oktober 2013 / maandag, 7 oktober 2013

  Sodium laureth sulfaat is een tikje anders dan Sodium Lauryl sulfaat.
  De laatste is namelijk veel hardnekkiger dan de eerste.
  Lauryl doorbreekt namelijk de vetketens en laureth is milder en daar kun je dus veel minder last van hebben. Wil niet zeggen dat je daar niet allergisch voor kan zijn maar het is dus wel wat anders dan het SLS (lauryl dus) waar de meesten last van hebben.

 6. j10
  5 juni 2013 / woensdag, 5 juni 2013

  De shampoo werkt perfect voor waar die voor gemaakt is! Ik heb ook altijd last van roos, en dat is nu zo goed als verdwenen : ) ook werkt de shampoo heel goed als anti klit shampoo

 7. Dewi
  2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  Ruikt heerlijk!!!

 8. jenny
  22 februari 2013 / vrijdag, 22 februari 2013

  Ik gebruik de shampoo nu 2 maanden denk ik en ik ben er zeer over te spreken. Ik krijg de laatste tijd ook vaak de opmerking dat mn haar zo lang is. Het is heel snel gegroeid en misschien ligt dat wel aan de shampoo 🙂

 9. 14 februari 2013 / donderdag, 14 februari 2013

  Ik heb wel vaak witte puntjes in mijn haren, maar geen schilfertjes.. Ik ben wel benieuwd of het voor mij zou werken!!

 10. Vera
  14 februari 2013 / donderdag, 14 februari 2013

  Klinkt als een perfecte shampoo! (behalve de sls dan..)
  1 vraagje alleen:
  Vervaagd het de kleur van gekleurd haar net zo erg als normale anti-roos shampoo’s? Iemand ervaring???

 11. rof
  14 februari 2013 / donderdag, 14 februari 2013

  Ik heb last van exceem om mijn hoofdhuid. Zou ik dit dan ook kunnen gebruiken of is het dan juist slecht voor mij??

 12. Nicole
  13 februari 2013 / woensdag, 13 februari 2013

  Ik had voordat ik deze producten ging gebruiken ook last van een droge hoofdhuid met schilfertjes en witte bolletjes. Ik gebruik de Repairlijn (shampoo + haarmasker) nu zo’n half jaar. De schilfertjes, droogte en witte bolletjes waren eerst verdwenen, maat komen langzamerhand weer terug. 🙁

 13. Genevieve
  13 februari 2013 / woensdag, 13 februari 2013

  Ik had ze alletwee in huis. Het ruikt heerlijk!

 14. Eline
  13 februari 2013 / woensdag, 13 februari 2013

  Ik had precies hetzelfde probleem maar daar heb ik nu totaal geen last meer van. Ik heb gelijk alle shampoos uit die lijn gekocht en ik vind ze allemaal even fijn. Ik vind dit de fijnste shampoo die ik ooit heb gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *