Acne behandeling bij LaserSkinClinics

Larissa is vorig jaar gestopt met de Diane anticonceptiepil en toen overgestapt op de Microgynon, waardoor haar huid heel onrustig werd. Inmiddels is ze sinds 2 maanden weer aan de Diane, maar de puistjes zijn gebleven. Ze had altijd een vrij droge en gevoelige huid vrij van onzuiverheden, maar door de hormoonschommelingen ontstonden er in een korte tijd onderhuidse bulten, puistjes, mee-eters en heel veel roodheid. Ik heb haar huid nog nooit zo erg gezien. Eerlijk gezegd, heb ik mijn eigen huid zelfs nog nooit zo erg gezien, en ik heb vroeger behoorlijk veel last gehad van acne.

Hieronder foto’s van haar huid voor de acne behandeling. Eerlijk gezegd valt het op de foto’s nog wel mee omdat het licht Larissa’s gezicht wat egaler maakt en omdat je het reliëf niet goed kunt zien;

laserskinclinics_05 laserskinclinics_07 laserskinclinics_06 laserskinclinics_08Ik weet hoe rot het is om je letterlijk en figuurlijk slecht in je vel te voelen en ik zag Larissa zich steeds meer terugtrekken. Elke dag baalde ze weer als ze in de spiegel keek en ging ze alleen de deur uit met een dikke laag foundation. De ontstekingen deden ook gewoon pijn. Gelukkig kwam ze onlangs een oud-klasgenootje van de middelbare school tegen. Raquelle is huidtherapeut en werkt bij LaserSkinClinics in Zwolle. Ze raakten wat aan de praat over Larissa’s huid en Raquelle wilde haar heel graag helpen. Omdat er ook een vestiging dichter bij ons in de buurt zit, namelijk in Bussum, besloot Larissa om langs te gaan voor een acne behandeling.

LaserSkinClinics is, zoals de naam al doet vermoeden, een laserkliniek gespecialiseerd in huidtherapie en lasertherapie. Niet alleen om acne littekens en andere littekens mee te vervagen, maar ook worden de lasers ingezet voor definitief ontharen en huidverjonging.

laserskinclinics_02Vorige week maandag had Larissa een afspraak en omdat ze het een beetje spannend vond ben ik met haar meegegaan. Zelf vond ik het ook wel interessant, want ik heb nog nooit in het echt gezien hoe een laser wordt gebruikt op de huid. Van Larissa mocht ik foto’s maken voor Beautylab, zodat ik verslag kan doen van de acne behandeling.

laserskinclinics_03Voordat er ook maar iets gedaan wordt is het belangrijk dat er een intake gesprek wordt gehouden. De huidtherapeut bekijkt de huid en samen met de klant bepalen ze welke behandelingen er moeten plaatsvinden en hoeveel er ongeveer nodig zijn om de huid weer te krijgen zoals ‘ie was. Omdat de acne behandeling vrij heftig is gebeurt dit slechts één keer per maand en volgens Raquelle had Larissa zo’n 4 tot 5 behandelingen nodig. Daarna, als de huid vrij is van onzuiverheden, kan er eventueel nog gekeken worden naar het weglaseren van acne littekens om de huid glad en egaal te krijgen.

Larissa’s huid produceert extra veel talg en haar dode huidlaag is te dik, waardoor er talgophopingen ontstaan die niet naar buiten kunnen en dus de boel verstoppen en ontsteken. Het doel is dus vooral om haar dode huidlaag dunner te maken en deze daarna met huidverzorging dun te houden zodat er geen verstoppingen meer kunnen ontstaan.

laserskinclinics_01laserskinclinicsNa het intake gesprek gaat Larissa op de behandelstoel liggen en wordt haar huid gereinigd. Bij LaserSkinClinics gebruiken ze producten van Louis Widmer.

laserskinclinics_12 laserskinclinics_11Na de reiniging krijgt ze een micro-dermabrasie behandeling. Micro-dermabrasie is een niet chemische peeling waarbij de huid met 100% zuivere microkristallen wordt afgeschaafd. Je kunt het zien als een soort zandstralen van de huid. Ze komen met een harde snelheid uit het apparaatje zetten en kaatsen tegen de huid. Dit maakt de huid gladder en dunner, zorgt voor een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van collageen. Op den duur zal de huidconditie verbeteren en niet alleen gladder worden, maar ook minder onzuiverheden produceren. Micro-dermabrasie doet volgens Larissa geen pijn. Ik heb ook wel eens een micro-dermabrasie behandeling gehad en ik vond het inderdaad ook geen pijn doen.

Na de micro-dermabrasie wordt Larissa’s huid ontdaan van comedonen. Dit is wél vrij pijnlijk, want de comedonen zitten diep in de huid en kunnen er eigenlijk alleen uit nadat er een gaatje in wordt geprikt met een naald. Dat prikken doet geen pijn, maar daarna wordt er behoorlijk kracht gezet om de comedoon uit de huid te drukken en dit is geen pretje. Maar goed, het duurt maar even en het is voor een goed doel. Je ziet comedonen in eerste instantie niet zitten, maar ze zijn er wel en ze zorgen dat je huid er niet glad en zelfs een beetje bobbelig uit ziet. Ik denk dat Raquelle er wel 50 heeft verwijderd! Comedonen zijn toekomstige puistjes, dus het scheelt een hoop ellende nu ze zijn verwijderd uit Larissa’s huid.

Na het verwijderen van de comedonen is het tijd voor een chemische peeling met 50% glycolzuur. Glycolzuur is een AHA (alpha hydroxy acid) die de lijmlaag tussen de dode huidcellen lekker los en week maakt, zodat de huid nog zachter, gladder en iets dunner wordt gemaakt. Het klinkt nu alsof Larissa’s huid ontzettend dun wordt afgeschaaft en dat lijkt misschien niet ‘gezond’, maar let wel dat Larissa’s huid behoorlijk was verdikt en het echt nodig had om een dunnere huid te krijgen. Op deze manier kunnen onzuiverheden ‘doorbreken’ en naar buiten komen in plaats van de boel te verstoppen. Ook wordt de huid gestimuleerd om te herstellen en dit zorgt voor een betere weerstand.

De 50% glycolzuur peeling is vrij intens en Larissa voelde het dan ook zeker een beetje branden. Na een halve minuut nam dit brandende gevoel al snel af en uiteindelijk wordt het geheel al na 2 minuten afgespoeld met water.

laserskinclinics_04Na de glycolzuur peeling zijn we nog niet klaar, want nu gaat het echte werk pas beginnen: de laser! Raquelle, Larissa en ik zetten alledrie een brilletje op ter bescherming van onze ogen en Raquelle zorgt er voor dat de laser op goede afstand op de huid wordt aangebracht en dat de laser steeds in beweging is.

laserskinclinics_13 laserskinclinics_14 laserskinclinics_15De huid wordt rood, echt alsof Larissa 8 uur lang heeft liggen bakken op het strand. Maar wat gebeurt er nu precies bij een laser behandeling? Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door pigmenten of door het water in de huid. Daarbij wordt de tiegediende laserenergie omgezet in warmte, die door het collageen van de huid heen dringt. Ter plekke worden fibroblasten (bindweefselcellen verantwoordelijk voor de vernieuwing van de huid) gestimuleerd. Dit maakt de huid sterker, egaler en poriën verkleinen. Een goede afsluiting van de acne behandeling.

laserskinclinics_16Larissa’s huid is echt ‘mishandeld’ als ik het zo even kan noemen. Het is gezandstraalt, er is in geknepen, er is een 50% glycolzuur peeling overheen gegaan en als afsluiter is ze gelaserd waardoor haar hoofd er zo rood uitziet als een kreeft. Waarom doe je dit jezelf aan, vraag je je misschien af. Met het vooruitzicht op een betere huid doe je alles, geloof me. Deze behandeling is vrij heftig en intens, maar ik weet zeker dat het dunner maken van de huid, het secuur verwijderen van alle comedonen en het laseren Larissa’s huid na iedere behandeling steeds mooier zal maken.

De eerste maand kon de acne erger worden (omdat de huid nu dunner is krijgen onzuiverheden ineens vrij spel in plaats van dat ze de huid verstoppen, en breken dus naar buiten), maar daarna kan het alleen maar bergopwaarts gaan. Larissa heeft nog een lange weg te gaan, maar ik zal jullie over een aantal maanden weer een update geven zodat we kunnen zien hoe haar huid er aan toe is. Ik ben zeer benieuwd, maar wel heel positief, en Larissa gelukkig ook. Ze heeft weer hoop gekregen en brengt elke ochtend en avond trouw haar meegekregen Louis Widmer producten aan.

larissa huidDe eerste week na de behandeling had ze vooral veel velletjes, maar nu die zijn verdwenen zie ik al dat haar huid er een stuk gladder uitziet. Eerst was het heel bobbelig en had ze veel ontstekingen en roodheid, dat lijkt nu ietsje minder. We hebben in Stockholm de Armani Luminous Silk foundation gekocht die prachtig dekt, matteert en een mooie glow geeft (het is mijn lievelingsfoundation!).

nelly event larissaMet de behandeling achter de rug, hoop op een betere huid én een goede foundation merk ik meteen verschil: Larissa is minder bezig met haar uiterlijk (voorheen checkte ze heel vaak de spiegel en was ze zelfbewust van haar huid) waardoor ze weer een stukje zelfverzekerder en vrolijker in het leven staat. En dat is voor mij, als grote zus, natuurlijk geweldig om te zien. Vooral omdat ik weet hoe het is om een rothuid te hebben, ik weet precies hoe ze zich voelt.

Heb jij ook last van acne of andere huidaandoeningen? LaserSkinClinics heeft een vestiging in Zwolle en Bussum en misschien een tip, met een aanvullende zorgverzekering wordt een groot deel van de acne behandelingen gewoon vergoed.

Larissa zat een beetje aan te rommelen met huidverzorgingsproducten, maar soms heeft je huid echt meer nodig dan dat. Als je dit herkent en je baalt van je huid, kan ik je echt aanraden om naar een huidtherapeut te gaan. Het is even eng en ‘een grote stap’, maar Larissa is achteraf gezien heel blij dat ze is gegaan en aan deze ‘reis’ is begonnen.

I’ll keep you posted!

Heb jij last van acne of acne littekens? En heb je wel eens aan huidtherapie of lasertherapie gedacht?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

246 Reacties

 1. Isabel
  21 mei 2014 / woensdag, 21 mei 2014

  Dat is zo vervelend, een onrustige huid.. Ik loop zelf op dit moment ook bij een huidtherapeute. Ik heb iedere week een chemische peeling en dit helpt heel goed. Bij mij is dit ook gekomen door het stoppen met de diane pil..

 2. Janine
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  De dianepil is best een zware pil. Als je (weer) zou willen overstappen op een andere pil zou je kunnen letten op de androgene werking van de pillen die er zijn. Androgene pillen kunnen puistjes in de hand werken, een pil met anti-androgene werking kan puistjes mogelijk juist verminderen. Dit heeft met de hormoonsoort te maken die wordt gebruikt. Als tip!

 3. Gerda
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Heel goed geschreven artikel!
  Wat ontzettend balen voor je zusje. Maar fijn dat ze het met ons wilde delen. Ik hoop dat ze er snel vanaf geholpen wordt. Op de laatste foto’s zie ik al duidelijk verschil. Het is overigens nog steeds een mooi meisje, net als jij en je andere zusje.

 4. Eva
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wauw! Ik herken dit verhaal echt een beetje! Ik heb zelf ook acne, en ga nu ongeveer 2 jaar (ik ben nu 18) naar een schoonheidsspecialist waar ze mijn huid reinigen, mild scrubben, knijpen, en een maskertje aanbrengen. Ik moet echt zeggen dat mijn huid al stukken beter is geworden. Het gaat wel langzaam, ik denk dat ik na een jaar echt resultaat zag. Eerst had ik best veel ontstekingen op mijn voorhoofd en kin, en ook veel onderhuidse puistjes. Nu heb ik nauwelijks een ontsteking, hooguit 1 of 2. Wel heb ik nog last van rode vlekjes en soms heeft mijn huid natuurlijk ook een wat slechtere periode. Ik ben echt heel blij dat het heeft geholpen! Ik ben ook een stuk minder onzeker geworden. Ik gebruik wel elke dag foundation, en ik moet ook eerlijk zeggen dat ik niet zonder de deur uit ga. In de zomer vind ik het soms wel vervelend om m’n huid te zien zonder iets, maar naarmate het beter is geworden accepteer ik het meer. Helaas blijft het wel iets wat mij onzeker maakt, maar ja het wordt alleen maar beter. Ik hoop dat je dit leest Larissa, en ik weet zeker dat dit je huid na een tijd verbetert! Heel veel liefs van mij!

  • 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

   Bedankt voor je reactie! Nu ik al een verbetering in mn huid zie, krijg ik zeker weer hoop! Ook fijn om te lezen dat jouw huid ook opgeknapt is 🙂

 5. Lizan
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Nog een lotgenoot hierzo! Ik kan me helemaal in Larissa plaatsen, heb zelf ook behoorlijk last van acne. Ik ben nu 17 en mijn acne is erger geworden sinds ik begonnen ben met de pil. Halverwege mijn 15e begonnen met levonorgestrel/ethynilestradiol ofzoiets en sindsdien is mijn huid vreselijk. Constant rood, vol met puistjes, de hele opsomming. Werd er vreselijk onzeker van en ging ook de deur niet uit zonder foundation. Een tijdje geleden ben ik naar een schoonheidsspecialiste gegaan, gespecialiseerd in acne. Zij heeft ook twee maal mijn huid, om t maar heel vies te zeggen, leeg geknepen, en vervolgens gepeeld met een redelijk brandend goedje. Sindsdien reinig ik mijn huid iedere avond met pads (image, clear skin) en daarna gaat er een goede voedende zalf (maria galland) overheen. Nu, een maand later, ziet mijn huid er al stukken beter uit! Veel minder rood en maximaal 5 kleine ontstekingen op mijn gezicht. De behandelingen zijn duur maar helpen duidelijk. Ik hoop heel erg voor larissa dat ook haar huid snel zal opknappen! Acne maakt je vreselijk onzeker en zeker op die leeftijd lijkt het mij geen pretje. Ondanks dat blijf ik haar een mooie meid vinden hoor:)

 6. Annemieke
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat een fijn artikel! Ik slikte zelf ook jaren Diane en bij het stoppen kwam het 10 keer zo erg terug als toen ik er ooit aan begon… Ben toen weer terug gegaan naar Diane en nu opnieuw gestopt omdat mn lichaam die niet aankan. Bedankt voor het delen van dit artikel, ik zet hem bij m’n favorieten en als alles binnenkort weer terugkomt ga ik dit serieus overwegen!!

 7. danielle
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Goh wat sneu voor haar. Het was inderdaad best heftig ja. Maar dit zal vast wel helpen. Ken iemand die ook een aantal keer is gegaan en heeft hele goeie resultaten

 8. Liz
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Ik ben zelf 14 en heb ook wel op bepaalde plekken last van acne,vooral op mijn rug, maar ik denk dat dat vooral door de “puberteit” komt nog, dus ik kijk het denk ik nog een paar jaartjes aan! Die tip van de zorgverzekering is zeker handig om te weten , en ik hoop dat Larissa snel weer een mooie huid krijgt zoals ze die gewent is!

 9. Laurie
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Zelf heb ik ook acne in zeer ernstige mate dus ik weet hoe vervelend het kan zijn. Ik zou persoonlijk alleen aanraden om naar een dermatoloog te gaan. Daar ben ik zelf ontzettend goed geholpen en ben momenteel bezig met een roaccutane kuur. Dit is tevens een stuk goedkoper dan dat deze behandelingen kosten..

 10. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat een fantastisch goed artikel zeg! Duidelijk geschreven, alles helder uitgelegd. Super fijn! Ik herken me heel erg in Larissa, ik ben ongeveer een jaar geleden ook gestopt met de Diane, en heb toen ook heel veel last gehad van mijn huid. Daarna ook weer teruggegaan naar Diane, maar dat haalde gewoon niks uit. Zo vervelend! Ik heb toevallig ook wat producten van Louis Widmer gebruikt, en dat hielp wel iets.

  Ik hoop dat de behandeling zal helpen bij Larissa! Want het is inderdaad verschrikkelijk om zo’n huid te hebben, het tast ook echt je zelfvertrouwen aan. Gelukkig ben ik nu zo goed als verlost van acné, omdat ik in goed overleg met de dokter ben overgegaan op een andere pil (Marvelon heet die, misschien ook wat voor haar) en ik gebruik nu natuurlijke reinigingsproducten (zonder agressieve reinigers enz.)

  Nogmaals: super fijn artikel en bedankt voor het delen!

  • 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

   Ohja trouwens, ik ben ook een maand of twee helemaal gestopt met de pil (ik had geen vriend, hehe), en dat leek ook goed te werken. Dan komen je hormonen natuurlijk ‘tot rust’. Ik weet niet of het voor Larissa zou zijn maar het maakte mijn huid wel wat rustiger voordat ik met die nieuwe pil begon.

   • 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Mijn huid therapeute raadde mij ook de Marvelon aan, maar aangezien deze ook in de gevarenzone valt (volgens mijn dokter) was dit ong net zo’n risico als het nemen van de Diane. En omdat ik de Diane dus al een x heb gehad hebben we besloten om deze te nemen omdat we in t verleden dus al hebben gezien dat mn lichaam hier niet vreemd op reageerde.
    Wel gek om te lezen dat de Diane de 2e keer niets meer voor je deed, ik merk nu ook nog niet een verschil. Ik slik deze nu 2 maanden dus ik ben benieuwd of ik er nog iets van merk of dat dat bij mii ook uitblijft..

 11. Mirte
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Ik zat ook aan de Diane pil en ben toen overgegaan op de Yasmin. Die helpt ook erg goed tegen puistjes. Bijna geen last van in combinatie met de La Roche Posay Effaclar Duo. Maar hopelijk werkt dit ook goed! Was in elk geval een erg interessant artikel! Succes!

 12. Maaike S
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Ook mét pukkels is ze een mooie meid 🙂 Ik hoop voor haar dat die behandeling effectief is, want je stapt toch wat vrolijker de deur uit als je je niet zorgen hoeft te maken over vlekjes en pukkeltjes 😉

 13. Jessy
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat een goed artikel, heel informatief. Props voor Larissa dat ze dit heeft gedaan en het wilde delen.

 14. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Oh ik herken dit zo erg! Ik stapte over van Yasmin naar Nuvaring (eerder al een keer van Diane naar Microgynon en dat was ook geen succes..) en toen begon de ellende. Vooral rond mijn kin en kaaklijn. Mijn schoonheidsspecialiste, die mij al jaren elke 6 weken ziet om de wenkbrauwen in de verf te zetten, schrok er gewoon van. Inmiddels ben ik van Nuvaring naar lichtste Microgynon en het gaat nu al beter met mijn huid. Ik gebruik de Clarisonic Mia 2 icm Estee Lauder Perfectly Clean. Het helpt mij ontzettend. Ik ben er zeker nog niet vanaf maar gaat al wel veel beter. Ik kijk het nog even aan maar anders wil ik dit zeker overwegen!
  Het geeft zo’n naar gevoel als je ineens (in mijn geval op mn 29e) onder de onderhuidse pukkels ziet. Ik snap echt heel goed dat Larissa zich zo ellendig voelt. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat! Veel sterkte!

 15. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  wauw je ziet het verschil echt goed!

 16. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Stoere meid ben je Larissa!
  Ik had in mn pubertijd amper last van acne, maar op mn 23/24ste kreeg ik ineens enorme acne. Mn huid is precies zoals jou, ziet er het zelfde uit. Inmiddels 26 & een zoontje van 6. Ik schaam me er zo erg voor dat ik voor elke foto wegduik, ik heb bijna geen fotos alleen van ver af. Ik vind het heel knap dat je een stuk over je acne liet plaatsen. Ik ga morgen gelijk bellen voor een afspraak.. Woon totaal niet in de buurt maar heb er alles voor over om van die acne af te komen…….Ik wil van mn acne af !!
  & op foto’s kunnen samen met mn zoontje.
  Gelukkig krijg ik een hoop vergoed (even uitgezocht)

  • 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

   Vervelend om te horen dat je er ook zo’n last van hebt! Bij mij kwam het ook pas later opzetten, op mn 21ste en nu dan weer op mn 24ste!

   Veel succes en sterkte gewenst, ik snap helemaal hoe je je voelt en ik hoop dat je heel snel weer leuke fotos met je zoontje kan maken 🙂

 17. Meral
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wow wat super informatief! Erg interessant wat je vertelt; ik zit nu in mijn examenjaar van vwo en begin zulke teksten waar bio/scheikunde/natuurkunde in voorkomen erg leuk te vinden. Dus thanks, veel dingen geleerd! 🙂

  En wat sneu voor Larissa. Het lijkt me inderdaad balen als je zo’n moeilijke huid hebt. Hopelijk knapt het helemaal op aan het einde van al haar behandelingen. Geen zorgen Larissa, je blijft een mooie meid! 🙂

 18. lynn
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Ik heb ook last van acne, maar dan vooral op m’n bovenrug, wat als meisje dus echt niet leuk is. Ik kan nooit topjes of bloesje dragen met open rug. Ik ben nu ook aan het overwegen om hier in België bij een huidspecialist binnen te stappen die ook met laserbehandelingen werkt. Ik kan me perfect herkennen in wat je zegt over Larissa, ik sta soms ook uren voor de spiegel te twijfelen of ik dat bloesje nu zou aan doen omdat je toch wel een stukje van m’n rug ziet. Op m’n gezicht heb ik er een beetje last van en daardoor durf ik de deur niet meer uit zonder een goede laag foundation. Ik ben blij dat ik dit eens les en dat ik lang niet de enige ben die hier last van heeft. Ook heel leuk dat je hier een artikel aan wijdt op je blog!

 19. Annika
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Ik hoop heel erg dat het werkt!
  Maar zelfs met een huid die niet zo perfect is, ziet Larissa er nog prachtig uit! Ze heeft een prachtig figuur en hele mooie lange haren. En ze kleedt zich ook nog zo mooi!

 20. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat fijn om hierover te lezen, ik heb namelijk precies hetzelfde probleem. Alleen mocht ik echt niet terug naar de Diane pil. Ik volg de vorderingen dus heel graag. Ik duim voor je Larissa, dapper dat jij jezelf zó bloot durf te geven!

 21. Fonghwa
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wow Larissa, heb zoveel respect voor jou dat je dit op internet zet.
  Succes met de behandeling.

 22. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Arme Larissa! Wat sneu dat ze er zoveel last van had/heeft… ik hoop echt dat het werkt. Leuk artikel verder, denk wel dat veel mensen hier iets aan hebben!

 23. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat een leuk, uitgebreid artikel. Ik had helemaal niet door dat Larissa zo’n last van acné heeft, maar ik vind haar alsnog een enorm knap meisje! Sneu dat ze zich soms onzeker voelt, ben heel benieuwd na goede na-foto’s van over een maand oid!

 24. ditte
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Hi!
  Ik heb ook heel lang last gehad van erge acne, net zoals Larissa. Toen heb ik 6 maanden isotretinoine gebruikt via de huisarts en nu is het helemaal weg 😀
  Dus als dit niet mocht werken of als ze misschien een *minder pijnlijke* oplossing zoekt kan ik dat zeker aanraden!
  Groetjes

 25. Mara
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Oef wat naar. Hoop dat het goed gaat werken!
  Zelf begint mijn huid nu na jaren eindelijk op te knappen. Ik heb echt de heftige puberperiode gehad. Vanaf mijn twaalfde heb ik al last van grote pijnlijke ontstekingen. Nu word ik in het najaar 20, en sinds een paar maanden begint mijn huid egaler te worden. De rode vlekken zijn weg, en heb enkel nog wat losse puistjes en wat mee etertjes.
  Nu gebruik ik al jaren natuurlijke producten, maar let sinds een tijdje ook heel erg op wat ik eet. Ik heb sowieso een aantal voedselallergieën, maar sinds enkele maanden eet en drink ik lactose vrij. Dat heeft volgens mij echt de doorslag tot het opknappen gegeven. Ben superblij! Ben er nog niet, maar al een heel eind in de goede richting. Je laten checken op allergieën en lactosevrij eten kan ik sowieso aanraden. Proberen waard toch?

 26. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  mijn acne speelt door het wisselen van anticonceptie pil 5 maanden geleden ook weer super op >.< heb het nog nooit zo erg gehad als nu 🙁 denk dat dat binnenkort toch een tijdje van de pil af gaan wordt!

 27. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Ik heb gelukkig nooit last gehad van ontstekingen of puistjes. Ik gebruik wel al jaren de crèmes van Louis Widmer en vind al die producten lekker betaalbaar en erg goed! Ik hoop voor Larissa dat het na elke behandeling een stukje beter zal gaan!

 28. simone
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Heel interessant stuk! Stoer ook van Larissa dat ze zich zo kwetsbaar laat fotograferen, respect :). Ik had vroeger ook last van puistjes en mij werd toen de Yasmin pil aangeraden. Sindsdien heb ik er nooit meer last van. Misschien een tip? Hoewel het wisselen van pil wel vervelend is natuurlijk. Fijn dat ze deze ervaring wilde delen, ik denk dat dit interessant is voor een hoop meisjes! Liefs, Simone

 29. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Goed artikel! Fijn dat het ietsje heeft geholpen. Hoop dat het snel (nog) beter gaat!

 30. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Goed stuk!!!..ik had in mijn pubertijd wel puistjes…maar kreeg pas echt last van grote ontstekingen etc. Een jaar of twee geleden…ook heel onzeker hierdoor mega pijnlijk..ik lag er regelmatig zelfs wakker van. Ook eerst zelf aangerommeld, maar vorig jaar naar de huisarts en schoonheidsspecialiste gestapt. Voeding aangepast..geen melkchocolade en varkensvlees..en bij de schoonheidsspecialiste onder behandeling met hannah producten. En nu alles bijna zo goed als weg. Maar wat kan je je er rot Door voelen!!!..Hoop dat het snel verbeterd!!!

 31. Lotte
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Mocht ze trouwens na een enkele maanden aan de Diane 35 een wat lichtere pil willen proberen. Kijk dan eens naar Mercilon, Marvelon of Yasmin. Ook deze pillen hebben een anti-androgene werking, maar minder sterk dan de Diane 35.

  • 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

   Klopt, maar omdat deze 3 pillen ook risico hebben op trombose en ik de Diane al eens heb gehad hebben we toch gekozen om weer de Diane te nemen, aangezien ik ak ervaren had dat mijn lichaam er goed op reageerde! Maar wie weet dat ik over een tijdje, maar dan echt pas over maanden of jaren, ga overstappen naar een lichtere. Ik had ook liever niet de allerzwaarste gehad. Maarja…

 32. Lotte
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  De puistjes zijn zo weer verdwenen, na 3 tot 6 maanden zal ze zeker goede resultaten zien door de Diane 35. Haar acne is duidelijk hormonaal. Heb geduld, voordat je met deze dure behandelingen begint. Acne kan je namelijk alleen van binnenuit oplossen.

  • 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

   mijn acne is inderdaad echt hormonaal, maar ik denk echt dat deze behandeling heel erg goed aanslaat. Als je al die ontstekingen al ergens in je n huid hebt zitten moeten ze er toch een x uit wil je een x starten met een mooie huid!

 33. Elle
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Fantastisch stuk, heel goed en duidelijk geschreven! Hoop dat het zal helpen 😀

 34. Maaike S
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Ik ben ook driekwart jaar geleden gestopt met de diane 35 pil, omdat de huisarts hem vanwege alle berichten in het nieuws niet meer wilde geven. Moet zeggen dat ik er wel flink chagrijnig van wordt vanwege al het geld wat ik nu kwijt ben aan producten om mn huid een beetje presentabel te krijgen. Ik houd helemaal geen geld meer over om leuke uitstapjes te maken nu :/ Helaas zit de acne ook op mn billen, maar ik zie me niet zo snel met mn billen bloot in de stoel van de schoonheidsspecialiste zitten eerlijk gezegd 😛

 35. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat een fijn artikel, leuk om dit zo te zien! Ik hoop dat Larissa snel van haar acne af komt.. lijkt me erg vervelend namelijk.

 36. Claire
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Ik heb geen last van Acne, maar wel een vraag over littekens.
  Mijn hele benen zitten onder de littekens van eczeem en ik heb geen idee wat ik daartegen moet doen. Zou deze kliniek ook daartegen helpen? Of zijn er andere dingen die gedaan kunnen worden?

  • Serena
   Auteur
   20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

   Ik weet zeker dat lasertherapie kan helpen om littekens te vervagen. Ze hebben zelfs een laser die een huid met putjes weer glad kan maken, dus er is veel mogelijk. Weet alleen niet zo veel over eczeem dus daar moet je ze echt even voor opbellen voor advies. liefs, Serena

   • Claire
    21 mei 2014 / woensdag, 21 mei 2014

    Bedankt voor je antwoord 🙂 Ik ga mij er zeker in verdiepen. Tot nu toe heb ik er nooit iets aan gedaan omdat ik dacht dat dat niet kon.

 37. Lana
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Hoe de huid van larissa beschreven werd, en hoe het eruit ziet, denk ik dat ik dezelfde ‘aandoening’ heb. Al heb ik het idee dat het de ene keer erger is dan de andere keer. Er zijn gerust dagen dat ik met make up best tevreden kan zijn over mijn huid. Maar sommigen dagen is er gewoon niks aan te doen en dan voel je je inderdaad lusteloos en onzeker (het spiegelchecken en alsmaar teleurgesteld worden herken ik ook heel erg).
  Helaas is het een dure behandeling als je niet zo’n dekkende polis hebt.

 38. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Respect! Ik vind het goed en knap dat jullie hier over schrijven, zeker omdat ik weet hoe het is om een onzuivere huid te hebben. Ik ben daarom ook heel blij dat ik twee jaar geleden naar de schoonheidsspecialist ben gestapt om iets te laten doen aan mijn acne. Het duurt even, maar op lange termijn zie ik zeker resultaat. Mijn huid is heel erg opgeknapt en heb nu bijna geen last meer van acne. Ik weet zeker dat dit bij Larissa ook gaat gebeuren. Heel veel succes nog met de komende behandeling!

 39. Marleen
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat een interessant en informatief stuk! Ontzettend respectvol en medelevend geschreven, wat ik echt kan waarderen aangezien dit toch voor veel meiden een gevoelig onderwerp is. Voor mijzelf ook, ik slik nu voor de tweede keer Roaccutane. Dit keer op een hele lage dosis en gelukkig ben ik nu erg tevreden met mijn huid. De resultaten van Larissa, voor zover op de foto te zien, zien er nu al veelbelovend uit! Ik ben erg benieuwd hoe haar behandeling zal verlopen en hoop dat ze tevreden is met het resultaat zodat zij weer opbloeit als persoon!

 40. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Ik ben blij dat Larissa een oplossing heeft gevonden voor haar huid. Rot dat ze er zo mee zat, ben benieuwd naar de update! 🙂

 41. Lynnemien
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Heel dapper van Larissa, goed dat ze dit durft tonen. Veel vrouwen, ook degene die in de 20 zijn hebben last van acne. Zo ook ik. In mijn pubertijd wel af en toe een puistje gehad, maar nooit problematisch. Tot ik diabetes kreeg en insuline moest spuiten. Opeens stond ik vol met harde pijnlijke cystische acne. Niet goed voor je zelfvertrouwen inderdaad. Geen haar op mijn hoofd dat eraan dacht om zonder concealer uit huis te gaan. Nu is het al beter, maar nog steeds last van gesloten comedonen. Ik heb mijn skincare routine aangepast, want al die agressieve producten tegen acne hielpen toch niet. Simpele ontstekingsremmende crèmes en ‘s nachts een exfoliant. Nu hopen dat het verder afneemt en ik ook nog van de littekentjes verlost geraak. Ik wens Larissa een mooie huid toe 😉

 42. Jill
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat naar dat ze er zo mee zat. En ik was altijd al benieuwd hoe zoiets ging. Ook fijn dat Larissa nu al weer met meer zelfvertrouwen loopt. Larissa je bent een prachtige meid. Daar mag je trots op zijn 😉

 43. Karin
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Leuk en boeiend artikel! De Louis widmer producten gebruik ik ook. Ze zijn online en bij sommige etos filialen te koop. Ik heb zelf niet zo’n huid maar ben ontzettend nieuwsgierig naar de voortgang. Ik heb ook een microdermabrasie gehad. Deed idd niet echt zeer. Maar t is helaas te duur voor me om meerdere behandelingen te laten doen. Hoop dat het haar helpt en ik snap dat je je hierdoor onzeker en niet prettig voelt…

  • Esmee
   20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

   Louis Widmer is ook bij veel DA’s te koop en bij enkele Dio’s ook.
   Ik gebruik ook enkele producten van Louis Widmer en ben er ZEER enthousiast over 🙂

 44. Anne
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Ik heb vanaf mijn 11e last van puisten en een vette glimmende huid. Ik ben nu 18 en het is al een stuk rustiger als in het begin van de puberteit. Wat mij veel heeft geholpen is mijn eetpatroon aanpassen. Ik heb bloed laten prikken en daar kwam uit dat er te veel dierlijke eiwitten in mijn bloed zaten. Ik mocht geen varkens en rundvlees, melk en kaas. Opzich niks ingrijpends. Melk en varkensvlees drink en eet ik nog steeds niet, na een stukje varken heb ik meteen weer puistjes. Kaas en rundvlees eet ik met mate. Ik denk dat dit voor iedereen anders is maar goede voeding kan ook een hoop doen !

 45. Floor
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat heb je dit goed geschreven! Dapper dat Larissa zo op Beautylab wil. Ik hoop echt voor haar dat haar gezicht er over een paar maanden beter uit ziet.

 46. Floor
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat heb je dit goed geschreven! Dapper dat Larissa zo op Beautylab wil. Ik hoop echt voor haar dat haar gezicht er over een paar maanden beter uit ziet.

 47. Lian
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Heel herkenbaar dit! Alleen had ik al vanaf mijn 12e veel last van acne. Ik heb eerst van alles zelf geprobeerd en ben ook bij de da naar de schoonheidsspecialist gegaan maar dat is voor probleemhuidjes echt niet genoeg! Dus ik ben op mijn 17e ten einde raad naar een huidtherapeut gegaan. Ik ben er bij elkaar veel geld aan kwijt maar mijn huid ziet er weer een stuk beter uit. Nu alleen nog last van kleine puistjes vooral vlak voor de menstruatie. Nu zijn we alweer bezig de littekens weg te halen met de dermaroller met die naaldjes die jij pasgeleden liet zien :). Eerst gebruikte ik het merk Hannah en tegenwoordig dr. Obagi.
  Ik kan het echt iedereen aanraden om naar een huidtherapeut te gaan! Is zeker geen geldverspilling! Zelf krijg je die laag dode huidcellen echt niet weg die vaak bovenop je huid zit en telkens weer voor nieuwe puistjes zorgt.
  Voel me nu een stuk beter! In de puberteit was mijn zelfvertrouwen 0.0 en was er constant mee bezig en nu voel ik me zelfverzekerder en zit mijn huid ook ‘lekkerder’ want geloof me puistjes zijn ook pijnlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *