Acne behandeling bij LaserSkinClinics

Larissa is vorig jaar gestopt met de Diane anticonceptiepil en toen overgestapt op de Microgynon, waardoor haar huid heel onrustig werd. Inmiddels is ze sinds 2 maanden weer aan de Diane, maar de puistjes zijn gebleven. Ze had altijd een vrij droge en gevoelige huid vrij van onzuiverheden, maar door de hormoonschommelingen ontstonden er in een korte tijd onderhuidse bulten, puistjes, mee-eters en heel veel roodheid. Ik heb haar huid nog nooit zo erg gezien. Eerlijk gezegd, heb ik mijn eigen huid zelfs nog nooit zo erg gezien, en ik heb vroeger behoorlijk veel last gehad van acne.

Hieronder foto’s van haar huid voor de acne behandeling. Eerlijk gezegd valt het op de foto’s nog wel mee omdat het licht Larissa’s gezicht wat egaler maakt en omdat je het reliëf niet goed kunt zien;

laserskinclinics_05 laserskinclinics_07 laserskinclinics_06 laserskinclinics_08Ik weet hoe rot het is om je letterlijk en figuurlijk slecht in je vel te voelen en ik zag Larissa zich steeds meer terugtrekken. Elke dag baalde ze weer als ze in de spiegel keek en ging ze alleen de deur uit met een dikke laag foundation. De ontstekingen deden ook gewoon pijn. Gelukkig kwam ze onlangs een oud-klasgenootje van de middelbare school tegen. Raquelle is huidtherapeut en werkt bij LaserSkinClinics in Zwolle. Ze raakten wat aan de praat over Larissa’s huid en Raquelle wilde haar heel graag helpen. Omdat er ook een vestiging dichter bij ons in de buurt zit, namelijk in Bussum, besloot Larissa om langs te gaan voor een acne behandeling.

LaserSkinClinics is, zoals de naam al doet vermoeden, een laserkliniek gespecialiseerd in huidtherapie en lasertherapie. Niet alleen om acne littekens en andere littekens mee te vervagen, maar ook worden de lasers ingezet voor definitief ontharen en huidverjonging.

laserskinclinics_02Vorige week maandag had Larissa een afspraak en omdat ze het een beetje spannend vond ben ik met haar meegegaan. Zelf vond ik het ook wel interessant, want ik heb nog nooit in het echt gezien hoe een laser wordt gebruikt op de huid. Van Larissa mocht ik foto’s maken voor Beautylab, zodat ik verslag kan doen van de acne behandeling.

laserskinclinics_03Voordat er ook maar iets gedaan wordt is het belangrijk dat er een intake gesprek wordt gehouden. De huidtherapeut bekijkt de huid en samen met de klant bepalen ze welke behandelingen er moeten plaatsvinden en hoeveel er ongeveer nodig zijn om de huid weer te krijgen zoals ‘ie was. Omdat de acne behandeling vrij heftig is gebeurt dit slechts één keer per maand en volgens Raquelle had Larissa zo’n 4 tot 5 behandelingen nodig. Daarna, als de huid vrij is van onzuiverheden, kan er eventueel nog gekeken worden naar het weglaseren van acne littekens om de huid glad en egaal te krijgen.

Larissa’s huid produceert extra veel talg en haar dode huidlaag is te dik, waardoor er talgophopingen ontstaan die niet naar buiten kunnen en dus de boel verstoppen en ontsteken. Het doel is dus vooral om haar dode huidlaag dunner te maken en deze daarna met huidverzorging dun te houden zodat er geen verstoppingen meer kunnen ontstaan.

laserskinclinics_01laserskinclinicsNa het intake gesprek gaat Larissa op de behandelstoel liggen en wordt haar huid gereinigd. Bij LaserSkinClinics gebruiken ze producten van Louis Widmer.

laserskinclinics_12 laserskinclinics_11Na de reiniging krijgt ze een micro-dermabrasie behandeling. Micro-dermabrasie is een niet chemische peeling waarbij de huid met 100% zuivere microkristallen wordt afgeschaafd. Je kunt het zien als een soort zandstralen van de huid. Ze komen met een harde snelheid uit het apparaatje zetten en kaatsen tegen de huid. Dit maakt de huid gladder en dunner, zorgt voor een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van collageen. Op den duur zal de huidconditie verbeteren en niet alleen gladder worden, maar ook minder onzuiverheden produceren. Micro-dermabrasie doet volgens Larissa geen pijn. Ik heb ook wel eens een micro-dermabrasie behandeling gehad en ik vond het inderdaad ook geen pijn doen.

Na de micro-dermabrasie wordt Larissa’s huid ontdaan van comedonen. Dit is wél vrij pijnlijk, want de comedonen zitten diep in de huid en kunnen er eigenlijk alleen uit nadat er een gaatje in wordt geprikt met een naald. Dat prikken doet geen pijn, maar daarna wordt er behoorlijk kracht gezet om de comedoon uit de huid te drukken en dit is geen pretje. Maar goed, het duurt maar even en het is voor een goed doel. Je ziet comedonen in eerste instantie niet zitten, maar ze zijn er wel en ze zorgen dat je huid er niet glad en zelfs een beetje bobbelig uit ziet. Ik denk dat Raquelle er wel 50 heeft verwijderd! Comedonen zijn toekomstige puistjes, dus het scheelt een hoop ellende nu ze zijn verwijderd uit Larissa’s huid.

Na het verwijderen van de comedonen is het tijd voor een chemische peeling met 50% glycolzuur. Glycolzuur is een AHA (alpha hydroxy acid) die de lijmlaag tussen de dode huidcellen lekker los en week maakt, zodat de huid nog zachter, gladder en iets dunner wordt gemaakt. Het klinkt nu alsof Larissa’s huid ontzettend dun wordt afgeschaaft en dat lijkt misschien niet ‘gezond’, maar let wel dat Larissa’s huid behoorlijk was verdikt en het echt nodig had om een dunnere huid te krijgen. Op deze manier kunnen onzuiverheden ‘doorbreken’ en naar buiten komen in plaats van de boel te verstoppen. Ook wordt de huid gestimuleerd om te herstellen en dit zorgt voor een betere weerstand.

De 50% glycolzuur peeling is vrij intens en Larissa voelde het dan ook zeker een beetje branden. Na een halve minuut nam dit brandende gevoel al snel af en uiteindelijk wordt het geheel al na 2 minuten afgespoeld met water.

laserskinclinics_04Na de glycolzuur peeling zijn we nog niet klaar, want nu gaat het echte werk pas beginnen: de laser! Raquelle, Larissa en ik zetten alledrie een brilletje op ter bescherming van onze ogen en Raquelle zorgt er voor dat de laser op goede afstand op de huid wordt aangebracht en dat de laser steeds in beweging is.

laserskinclinics_13 laserskinclinics_14 laserskinclinics_15De huid wordt rood, echt alsof Larissa 8 uur lang heeft liggen bakken op het strand. Maar wat gebeurt er nu precies bij een laser behandeling? Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door pigmenten of door het water in de huid. Daarbij wordt de tiegediende laserenergie omgezet in warmte, die door het collageen van de huid heen dringt. Ter plekke worden fibroblasten (bindweefselcellen verantwoordelijk voor de vernieuwing van de huid) gestimuleerd. Dit maakt de huid sterker, egaler en poriën verkleinen. Een goede afsluiting van de acne behandeling.

laserskinclinics_16Larissa’s huid is echt ‘mishandeld’ als ik het zo even kan noemen. Het is gezandstraalt, er is in geknepen, er is een 50% glycolzuur peeling overheen gegaan en als afsluiter is ze gelaserd waardoor haar hoofd er zo rood uitziet als een kreeft. Waarom doe je dit jezelf aan, vraag je je misschien af. Met het vooruitzicht op een betere huid doe je alles, geloof me. Deze behandeling is vrij heftig en intens, maar ik weet zeker dat het dunner maken van de huid, het secuur verwijderen van alle comedonen en het laseren Larissa’s huid na iedere behandeling steeds mooier zal maken.

De eerste maand kon de acne erger worden (omdat de huid nu dunner is krijgen onzuiverheden ineens vrij spel in plaats van dat ze de huid verstoppen, en breken dus naar buiten), maar daarna kan het alleen maar bergopwaarts gaan. Larissa heeft nog een lange weg te gaan, maar ik zal jullie over een aantal maanden weer een update geven zodat we kunnen zien hoe haar huid er aan toe is. Ik ben zeer benieuwd, maar wel heel positief, en Larissa gelukkig ook. Ze heeft weer hoop gekregen en brengt elke ochtend en avond trouw haar meegekregen Louis Widmer producten aan.

larissa huidDe eerste week na de behandeling had ze vooral veel velletjes, maar nu die zijn verdwenen zie ik al dat haar huid er een stuk gladder uitziet. Eerst was het heel bobbelig en had ze veel ontstekingen en roodheid, dat lijkt nu ietsje minder. We hebben in Stockholm de Armani Luminous Silk foundation gekocht die prachtig dekt, matteert en een mooie glow geeft (het is mijn lievelingsfoundation!).

nelly event larissaMet de behandeling achter de rug, hoop op een betere huid én een goede foundation merk ik meteen verschil: Larissa is minder bezig met haar uiterlijk (voorheen checkte ze heel vaak de spiegel en was ze zelfbewust van haar huid) waardoor ze weer een stukje zelfverzekerder en vrolijker in het leven staat. En dat is voor mij, als grote zus, natuurlijk geweldig om te zien. Vooral omdat ik weet hoe het is om een rothuid te hebben, ik weet precies hoe ze zich voelt.

Heb jij ook last van acne of andere huidaandoeningen? LaserSkinClinics heeft een vestiging in Zwolle en Bussum en misschien een tip, met een aanvullende zorgverzekering wordt een groot deel van de acne behandelingen gewoon vergoed.

Larissa zat een beetje aan te rommelen met huidverzorgingsproducten, maar soms heeft je huid echt meer nodig dan dat. Als je dit herkent en je baalt van je huid, kan ik je echt aanraden om naar een huidtherapeut te gaan. Het is even eng en ‘een grote stap’, maar Larissa is achteraf gezien heel blij dat ze is gegaan en aan deze ‘reis’ is begonnen.

I’ll keep you posted!

Heb jij last van acne of acne littekens? En heb je wel eens aan huidtherapie of lasertherapie gedacht?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

246 Reacties

 1. CT
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Echt heel knap van Larissa dat ze je foto’s liet maken en delen op je blog,
  weet niet of ik het zelf gedurfd had… Desondanks is ze gelukkig nog steeds een erg knap meisje en ik hoop dat de behandelingen blijven helpen :)

 2. Lisa
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Hoi Larissa wat stoer dat je zo op de foto durft.
  Normaal lees ik alleen en plaats ik geen reactie maar ik heb zelf ook zo’n
  erge last gehad van acne.
  Op een gegeven moment trok het daar naar mijn hals en borsten en kreeg ik er ook nog eczeem bij.
  Ik had alles geprobeerd verschillende reinigings crèmes, acne zeep, speciale vitaminen, druppels van à vogel tegen acne niks hielp. Ik slikte ook altijd de Diane 35 pil maar toen ik ermee stopte kwam het erger terug als ooit. Ik ben toen naar de dermatoloog in het ziekenhuis doorverwezen en heb antibiotica gekregen en een depvloeistof (zineryt) en ben ook stipt elke dag vitaminen gaan slikken wat ook goed is voor je huid. Sindsdien ben ik eczeem en puist vrij zonder de pil!
  Hoop dat je hier wat aan hebt :-)
  Groetjes Lisa.

 3. Viviana
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wauw Larissa, super, supergoed! Lijkt mij toch wel een grote stap

 4. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat een goed artikel! Ik heb zelf geen slechte huid maar ik vind het wel heel erg fijn dat er dingen zijn zoals dit om een betere huid te krijgen!

 5. Roowmful
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Het was idd best heftig. Respect voor Larissa dat ze dit wilde delen met de bezoekers! Dit geeft een realistischere kijk op de huid en laat zien dat het echt niet bij iedereen perfect is.
  Ik hoop dat de volgende behandelingen Larissa verder zullen helpen, niemand verdient het om letterlijk of figuurlijk niet lekker in je vel te zitten!

 6. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wauw, heftige behandeling en ik hoop voor Laris dat het helpt!

 7. Chris
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Pff ik weet precies hoe het is.. en schijnbaar zijn Larissa en ik niet de enige als ik het zo lees in de reacties. Ik heb vanaf mn 11/12e tot mijn 21e met een slechte huid rond gelopen. Ik heb echt van alles geprobeerd.. Van de diana pil (hielp redelijk) tot Clearasil toen dat nog zo in was (prut spul), en zelfs tandpasta erop gesmeerd. Nou die huis, tuin en keuken spullen helpte zowiezo niet, maar ook de pil, benzoylperoxide of een laser behandeling helpte niet echt – Hopelijk wel voor Larissa! Ik ben nu aan roaccutane en dat werkt echt geweldig!!! Het is best een heftige behandeling, ik heb pijn aan mijn rug en mijn ogen, mond en huid zijn erg droog, maar het is het waard!
  Ik heb me in lange tijd niet ZO GOED gevoeld over mezelf! Het is gek hoeveel je huid je zelfvertrouwen kan aantasten!
  Ah, voelt wel even goed om dit kwijt te kunnen :p Mijn huid is toch iets waar ik me enorm lang mee heb bezig gehouden. Terwijl ik nu zonder foundation soms naar buiten ga!!!
  Maar ik hoop echt dat dit helpt voor Larissa :)

  • rianne
   20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

   Ik had precies hetzelfde! Het begon al in groep acht en heb het al die tijd gehad. Ik ben nu 22 en heb vorig jaar roaccutane gebruikt. Het is verschrikkelijke zooi en alles droogt onwijs uit, maar nu (een half jaar later) heb ik nog steeds geen acne meer. Heel af en toe heb ik 1 héél klein puistje, maar verder niet. Echt een fijn gevoel! :)

  • 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

   Ah fijn om te horen dat je je zelf ook zoveel beter voelt! Klinkt wel heavy dat Roaccutane maar ik ben blij dat het voor je eindelijk resultaat heeft opgeleverd! :) bedankt voor je berichtje meis!

 8. Linda
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Ik heb zelf twee jaar geleden een aantal micro-dermabrasiebehandelingen laten doen bij de huidtherapeut omdat ik graag van mijn acne-littekens af wou. Ik heb er echter geen goede ervaring mee. Ik heb vijf behandelingen gedaan en daarna begon ik opeens gevoelig te worden voor de zon: als ik buiten was geweest kreeg ik rode uitslag in mijn gezicht. Ik moet me nu altijd met factor 50 insmeren omdat ik anders uitslag krijg. Daarnaast is mijn acne er ook niet minder van geworden. Sterker nog, als ik nu puistjes krijg, laten deze vlekjes achter die niet meer weggaan, iets waar ik voor de behandelingen nooit last van heb gehad. Maar zoals ik heb gemerkt met alle middeltjes en behandelingen op het gebied van huidverzorging: voor de een werkt het uitstekend en voor de ander doet het totaal niks (of maakt het zelfs erger). Ik hoop voor je zusje dat ze baat zal hebben bij de behandelingen! Het is echt rot om een slechte huid te hebben, zeker als je er eerder nooit last van hebt gehad.

  • Lian
   20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

   Heeft de huidtherapeut je wel goed ingelicht over zonbescherming? Na microdermbrasie is je huid veel dunner en heb je elke dag een hele goede zonbescherming nodig. Anders kun je huidkanker krijgen en pigmentvlekken. Mijn huidtherapeut doet dan ook alleen microdembrasie en peelings in de herfst en winter bij mij.

 9. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Dapper dat je deze foto’s deelt! Ik heb het vroeger ook zo gehad, maar durfde er nog amper mee over straat. Was echt verschrikkelijk onzeker erdoor. Toen de pil gehad en bij mij stopte het juist daardoor. En nu, na 11 jaar, ben ik toch gestopt met de pil. Ik ben blij dat ik het heb aangedurfd en mijn acné is nog niet (klopt af..) teruggekomen.

  Sterkte en succes met de behandelingen! Hoop dat het mag helpen voor je!

 10. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat een goed artikel! Maar mag ze wel gewoon foundation opdoen na de behandeling? Trekt dat niet extra snel in de huid waardoor deze weer verstopt raakt?

  • 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

   ik heb diezelfde dag geen foundation gedragen, maar de dag erna wel ivm een fotoshoot (niet zo handig gepland i know..) maar dat kon in principe niet zoveel kwaad! Bij thuiskomst wel weer lekker allea verwijderd en als ik een dagje niet het huis uit hoef, doe ik ook liever geen foundation op :)

 11. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Ik heb vanaf mijn 11e tot 18e veel last van acne gehad. Op mijn 18de ben ik ook aan de pil gegaan, een variant van de Diane en dit heeft mij heel erg geholpen. Ik heb nu zo nu en dan nog een puistje. Mijn huid was eerst vergelijkbaar met dat van Larissa. Hopelijk helpt deze behandeling haar.

 12. Ayla
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat een lieve ‘grote’ zus ben jij zeg. Je bent een oprecht lief persoon. Dat vind ik het allermooist aan jou.

 13. Joyce
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Heel moedig dat larissa er zo open over is. Hier helpt ze hopelijk niet alleen zichzelf maar ook een hoop andere! Ben heel benieuwd naar de update.
  Misschien is het ook een idee om helemaal te stoppen met de pil en hormoonvrije anticonceptie te gebruiken. Sinds ik ermee Ben gestopt heb ik een rustigere huid, bijna geen hoofdpijn meer en toch wel fijn dat mijn lichaam nu alles natuurlijk doet. Nog een rede van mij on te stoppen is dat kanker in de familie zit en hormonen Dit ook aanwakkeren. Gelukkig heb ik nu een hele fijne arts die mij hiermee onwijs goed begeleid en helpt.

  • Desiree
   20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

   Hormoonvrije anticonceptie is geen garantie voor een rustiger huid. Sinds ik met de pil gestopt ben (ook ivm gezondheidsredenen) zijn mijn eigen hormonen juist helemaal de weg kwijt, waardoor ik veel extra klachten heb, waaronder heftige acné op mijn rug waar ik heel onzeker door ben geworden…

   • 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    ik denk dat stoppen met de pil ook echt geen optie is voor mij en dat de acne nog erger zou zijn als ik dat wel had gedaan! En in eerste instantie ben ik ook alleen aan de pil gegaan omdat mijn menstruatie zo hevig en pijnlijk was :)

    • Desiree
     23 mei 2014 / vrijdag, 23 mei 2014

     Ik ben destijds (rond mijn 14e) ook aan de pil gegaan omdat mijn menstruaties heel hevig waren. Heb uiteindelijk dus zo’n 12 jaar de pil geslikt, ook de Diane, en altijd een zuivere huid gehad, wat natuurlijk een fijne bijkomstigheid was :) Zo’n twee jaar geleden begon ik echter andere klachten te krijgen op het menstruatie-vlak, en moest ik stoppen met de pil. Ik ben nog steeds niet waar ik wil zijn qua klachten, maar ik kan niet meer terug aan de pil helaas, omdat mijn lichaam zich er nu ontzettend tegen lijkt te verzetten en alles alleen maar de verkeerde kant op gaat dan (we hebben het geprobeerd, maar helaas).

     Larissa, heel veel succes met je behandelingen! Je bent en blijft een mooie meid, en dat beetje extra zelfvertrouwen wat een mooie huid je zal geven zal je alleen maar nog meer laten stralen :)

 14. Bobbie
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat naar is acne toch, ik heb zelf al sinds mijn 11e last van.
  Altijd geklungeld met producten, de diane en een hoop schoonheids behandelingen.

  Tijdens mijn trip in Amerika raakte ik aan de praat met een vrouw van de Sephora.
  Zij heeft mij de Dr Murad producten geadviseerd.
  Ik heb hiervan 2 testertjes mee gekregen, nou met 2 keer smeren was mijn acne al bijna zo goed als weg!
  Echt, mensen die last hebben van acne, investeer in goede producten.
  Als ik dit 4 jaar geleden wist had ik meteen gezegt doen!
  Het kost wel wat, maar ik heb nog nooit zo snel en goed resultaat gehad.

  • annoniepje
   20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

   Fijn dat de producten voor je hebben gewerkt maar sommige mensen proberen letterlijk alles bijv ik
   Ik ga om de maand naar een schoonheids- specialiste en verzorg me huid goed met natuurlijke producten eet best gezond maar het gaat maar niet weg!!
   Meestal zijn dat dus hormonen en als iemand zegt ja dit werkt super goed zeg ik mooi maar ik geloof er niet meer in na6 jaar
   Byexx

 15. mir
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Ook ik heb acne gehad.
  Dit nadat ik moest stoppen met de pil omdat ik door de pil trombose heb gehad.
  zelf heb ik via de dermatoloog roacutane gekregen.
  Onwijs heftige kuur, die ik vroeg tijdig heb moeten stoppen wegens constant ontstoken ogen.
  maar alles over voor een mooie huid want wat kan je jezelf ellendig voelen zeg.
  sterkte de komende behandelingen!

 16. Janiek
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Haar huid is er toch erger aan toe dan ik dacht, want op haar site zie je het toch lang niet zo erg:)
  De tweede foto komt mij erg bekend voor, ik had het ook opmijn voorhoofd, altijd van de ontstekingen die maar niet weg gingen. Ik ben toen gestopt met microgynol en toen is het geleidelijk over gegaan, volgens mij was dat echt de oorzaak.

  Ik moet nog steeds weer opnieuw beginnen met de pil, en wilde het weer gaan proberen, mijn huis is nu vrijwel vrij van onzuiverheden. Maar nu ik dit lees, denk ik dat ik dat toch maar niet ga doen. Misschien toch maar even langs de huisarts….

  Heel veel succes Larissa! Maar die stralende huid komt wel weer en jij blijft een mooie meid!

 17. Merel
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat een superlieve zus ben jij!

 18. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Hey ladies,

  Ik loop zelf ook bij de dermatoloog omdat ik voor mijn zwangerschap enorme acne had. Zo erg dat ik met mijn gezicht niet op een kussen kon liggen van de pijn. Ik had een extreme ontsteking onderhuids waardoor het leek alsof ik een klap had gehad.
  En enorm rood…. als tip kan ik meegeven elke dag schone kussenhoes. Je haar vast doen tijdens slapen. En de tip die ik van de dermatoloog kreeg is, stop met melk drinken of melkproducten eten/drinken. Hier zit een hormoon in waardoor je ook talg aanmaakt.

  Good luck!

  Komt wel weer goed.

 19. Nicky
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Dit herken ik erg goed. Ik had een tijd geleden plots een heel onrustige huis; rode plekken, velletjes, heel erg veel onzuiverheden, … En plots snapte ik erg goed waarom mensen met een onzuivere huid zich zo onzeker voelen. Mijn figuur of uiterlijke kenmerken zijn wie ik ben en kan ik vrij goed accepteren. Maar toen voelde ik me echt lelijk… Sinds een dikke maand slik ik ijzertabletten omdat bij de dokter bleek dat ik een ijzertekort had en sindsdien gaat het alleen maar beter. Ik voel me veel beter in mn vel en omdat ik dit heb doorgemaakt (klinkt dramatischer dan ik het bedoel!) ben ik ook ongelofelijk dankbaar geworden dat mijn huid van nature zo rustig is!
  Ik hoop dat larissa’s huid snel beter wordt en dat zij dit ook achter zich kan laten.

 20. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat een ontzettend boeiend artikel! Ik snap ook dat het behoorlijk vervelend is als je huid niet doet wat jij wil. Ik heb het ook gehad, maar toen had ik vooral ontstekingen op mijn neus enzo wat niet goed weg wilde met foundation. Hoeveel ik erop smeerde. Gelukkig is dat van mij zo goed als over, en ik gun Larissa dat natuurlijk ook want je voelt je meteen een stuk zekerder over jezelf! Ik ben benieuwd hoe het over een tijdje is!

 21. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat een interessant artikel. Ik herken het maar al te goed. Het is de laatste maanden wat rustiger, maar ook ik durfde zonder make-up niet de deur uit. Ook had ik het echt in periodes ( wat ik nu overigens nog steeds heb ) Voorheen wist ik nooit wanneer en was het echt heel heftig. Nu komt het echt puur door hormonen, en is het gelukkig ook niet meer zo heftig als voorheen. Ik ben echt heel erg benieuwd naar het resultaat.

 22. Nynke
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Een tip: Ik zou oppassen met de opmerking dat de aanvullende verzekering dit wel vergoed :) Dat Larissa in aanmerking komt voor de vergoeding is top, maar dit wordt bij iedereen individueel bekeken.
  Bel daarom voor de zekerheid even je zorgverzekering om te checken wanneer je in aanmerking komt (meestal op terechte verwijzing van specialist of huisarts) en of je inderdaad wel de juiste aanvullende verzekering hebt (vaak dekken alleen de wat duurdere varianten ook huidtherapie en vaak ook alleen tot een maximum bedrag).

  Ik heb een tijdje bij een zorgverzekeraar gewerkt en heb helaas genoeg teleurgestelde mensen aan de telefoon gehad die een onderhandeling hebben ondergaan maar niet in aanmerking komen voor een vergoeding.

 23. Debbie
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat leuk dat we dit mogen meevolgen! De selfie op IG voorspelt alvast een succesvol resultaat! Ben benieuwd hoe het verder gaat verlopen. Ik weet hoe slecht je je daar bij kunt voelen, en dan mag ik eigenlijk al niets zeggen in vergelijking met de eerste foto. Hoe ouder ik word hoe puberaler mijn gezicht er uit gaat zien. Eindelijk begonnen met Yasmin pil ipv Microgynon, en Avène huidverzorgingsproducten. Op kort termijn een hele verbetering, maar na 3 maanden wordt het weer erger. Mijn huid is zo dik en vet en terwijl ook uitgedroogd.

  Larissa, nu vroeg ik me af vanaf wanneer je zo een behandeling mag laten doen, kan het ook wanneer je gezicht gewoon probleemzones heeft met overvloed aan commedonen en hier en daar een puist. Of is dit dan te agressief?

  Ik heb tijdens mijn tienerjaren nooit meer dan een enkel puistje gehad en nu op mijn 26… ik ben er wel klaar mee!

  • 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

   dat durf ik niet te zeggen wanneer het wel en niet geschikt is, ik denk dat ze je bij de kliniek daar het beste antwoord op kunnen geven!:)

   Ja vervelend he, ik ben nu ook 24 en dacht dat ik er wel ‘overheen zou zijn gegroeid’… Bedankt voor je reactie! !

 24. Mnemo
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat goed dat je zo een uitgebreid artikel schrijft en dat Larissa je dit toelaat. Ik gebruik zelf al sinds m’n 17e Louis Widmer producten, voorgeschreven door de dermatoloog (ik ben nu 31), en ze werken super! Ik had ook de Diane pil en slik sunds kort helemaal geen hormonen meer, ik wil zien wat het met me doet. Mn huid is meteen terug veel vettiger geworden, maar met LW hou ik t wel goed onder controle. Gelukkig. Succes aan Larissa!

 25. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wow, wat een fijn artikel! Ik ben 26 en heb sinds ongeveer 2/3 jaar last van acne. Veel ontstekingen diep in de huid, kleine builtjes en maar af en toe een normaal puistje met een witte kop. Ik voel me onzeker en soms neerslachtig maar vind het ook moeilijk naar de huisarts te gaan en er echt iets aan te doen – al die verschillende smeerseltjes enzo helpen vaak toch niet.

  Ik ga me zeker meer verdiepen in deze therapie en hoop op regelmatige updates over het traject van Larissa!

 26. Barbara
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Knap en moedig van Larissa dat ze zich zo open en bloot op de website durft laten zetten! Ik vroeg me alleen af of je ook na-foto’s hebt zonder foundation?

 27. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Mooi uitgebreid artikel. Heb nooit last gehad van acne oid, maar kan me een klein beetje voorstellen dat het je heel zelfbewust maakt en daardoor ook teruggetrokken. Goed van je zusje dat ze het zo durft te delen. Ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!

 28. Ellen
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Moedig dat zij dit deelt met ons. Ik had dit vroeger ook heel erg en slikte ook jarenlang de Diane. Ik ben hier mee gestopt toen ik 25 was en dit ging gelukkig goed. Helaas, kreeg ik vorig jaar wel last van hormonale schommelingen en ‘papels’ (zoals mijn dermatoloog dit noemde). Ik heb eerst antibiotica gehad 3 maanden, maar dat wilde ik niet langer blijven slikken. Ik heb mijn gezichtsproducten aangepast en de Visapure van Phillips gekocht en dit heeft alles opgeklaard gelukkig, heeft wel zeker een jaar geduurd al met al en soms heb ik nog een uitbraak. Succes Larissa met je de behandelingen.

 29. Eline
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wauw wat super!
  Ik heb zelf ook altijd heel erg veel last gehad van acné van mijn 11e tot mijn 19e, van alles geprobeerd en niks hielp. Ik was altijd heel erg onzeker over mijn huid en zelfs met een laag foundation op was ik me zo bewust van mijn puisten en andere oneffenheden dat ik gewoon niet lekker in mijn vel zat.
  Toen ben ik op mijn 18e eindelijk doorverwezen naar een dermatoloog in het ziekenhuis en die heeft mij toen medicijnen gegeven die mijn acné helemaal heeft doen verdwijnen.
  Heb een kuur van 6 maanden gehad, mocht die 6 maanden geen alcohol drinken en moest elke maand bloed laten prikken in het ziekenhuis. In de eerste paar maanden werd het alleen maar erger, kraters everywhere! Ben nu ongeveer 3 maanden van de kuur af en heb geen enkel puistje meer op mijn gezicht, nek of rug zitten.
  Heb nu zo veel meer zelfvertrouwen en durf nu ook echt zonder foundation de deur uit te gaan.
  Zelf had ik nog nooit van lasertherapie gehoord, misschien was dat voor mij ook wel een snellere oplossing geweest, maar ik ben meer dan tevreden over hoe mijn huid er nu uitziet na die medicijnen!
  Geweldig toch dat er tegenwoordig zulke dingen bestaan!

 30. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Pfff jeetje zeg.. Ik heb ongeveer dezelfde huid nu als Larissa, iets minder roodheid, maar ik word er gek van. Inderdaad de deur niet uit gaan zonder een laag foundation.
  Ik vind dit een heel fijn artikel Serena! Ik ga er zeker even over nadenken en me er in verdiepen. Dankjewel

 31. Eva
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Goed artikel! Hoe je Larissa’s gevoel beschrijft zo heb ik mij ook jaren gevoeld. Acne, pijnlijke ontstekingen, rood en met een dikke laag foundation de deur uit. Elke keer als ik in de spiegel keek, was ik mij er zo bewust van. Ik had zelfs echt moeite om mensen recht in hun gezicht aan te kijken. Ik had al veel middeltjes van de dermatoloog gekregen. Het werd ook minder, maar het kwam wel weer terug. Tot 7 weken geleden, ik was het zo zat! Ik ben naar de huidtherapeut gegaan en heb daar nu 7 brhandelingen opzitten. Pijnlijk, maar ik heb doorgezet. En mijn huid is zo mooi nu! Ontstekingen zijn weg, mijn huid is glad. Alleen nog eem paar acne littekens. Ik raad het dames (en mannen) echt aan om naar de huidtherapeut te gaan! En ik hoop voor Larissa dat het snel over is! Want ik weet helemaal hoe zij zich voelt. Liefs.

 32. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat fijn en knap dat Larissa dit verhaal met ons wil delen! Zelf heb ik nooit erg last gehad van onzuiverheden, maar heb ik wel een broertje die dat heeft. Net als wat jij zegt, om je broertje/zusje zo onzeker te zien is ook niet leuk!

 33. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Interessant artikel
  Echt balen voor Larissa om ineens door hormoonschommelingen je gave huidje te zien verdwijnen, ik baal al als het die week van de maand is en de puistje op beginnen duiken. Ik hoop dus dat het snel de goede kant op gaat en als ik het zo lees zal dat zeker ook wel lukken. Benieuwd naar het eind resultaat!

  Liefs,
  KArlien

 34. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Interessant artikel
  Echt balen voor Larissa om ineens door hormoonschommelingen je gave huidje te zien verdwijnen, ik baal al als het die week van de maand is en de puistje op beginnen duiken. Ik hoop dus dat het snel de goede kant op gaat en als ik het zo lees zal dat zeker ook wel lukken. Benieuwd naar het eind resultaat!

  Liefs,
  KArlien

 35. Kim
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  ik ben nu 15 en heb ook een last van acne gehad, ik ben daarvoor aan de pil gegaan en nu heb ik eens in de zoveel tijd nog wat last van puistjes. Zelfs dat maakt me super onzeker. Heel veel respect dat ze dit durft te delen!

 36. Liselot
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wauw wat stoer dat ze haar verhaal (en vooral foto’s!) zo durft te delen.
  Misschien kan ik Larissa wat betreft de Diane pil nog een beetje een hart onder de riem steken:
  Ik heb door grote veranderingen in hormonen (verschillende pillen, toen spiraal, nu weer pil) ook een enorm slechte huid gekregen. Uiteindelijk maar aan de Diane gegaan, en pas nu na een maand of 4/5 begin in écht goed verschil te merken. Dus hopelijk krijgt Larissa het voordeel van de Diane over een tijdje er ook nog bij!

  • 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

   heel fijn om je reactie te lezen! Ik heb er nu meerdere gelezen over het nemen van een andere pil dan de diane, maar aangezien ik deze pas weer 2 maanden slik (hiervoor 4 jaar!) Is het voor mij geen optie om nu te veranderen. Je lichaam heeft inderdaad wel een tijd nodig om de verandering aan te kunnen, dus ik hoop gewoon een tijdje ee Diane te kunnen houden maar hier idd ook wel de voordelen van te merken…
   Bedankt! Gewoon nog even geduld hebben he haha :)

 37. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat een mooi artikel. Goed van Larissa dag ze dit durft te delen.

  Ik heb wel met haar te doen, ik heb zelf op een enkel puistje na nooit last (gehad) van Acne, lijkt me verschrikkelijk!

  Ik hoop dat dit de oplossing is voor je Larissa! Je straalt in elk geval al op de laatste foto’s:)

 38. Marit
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Ik herken het probleem van Larissa! Zelf loop ik nu al een jaar bij de schoonheidsspecialiste voor een acne behandeling en zie veel resultaat! Het is inderdaad verre weg van pijnloos maar levert wel een mooiere huid op! Ik hoop dat het uiteindelijk bij Larissa weg blijft net als bij mij. X

 39. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat moedig van Larissa om deze foto’s en haar verhaal te delen.

  Ik maakte vorig jaar exact hetzelfde door na het stoppen met de Yasmin pil (naast Diane de enige pil die helpt bij hormonale acné). Ik vreesde voor de gevaren die Yasmin met zich meebrengt, nadat mijn beste vriendin een hersenbloeding kreeg als gevolg van trombose.
  Ik startte ook met Microgynon.

  Niet veel later stond mijn hele gelaat onder de ontstekingen en pijnlijke rode bulten.
  Ik vond het vreselijk, en had nooit gedacht op mijn 27 nog met zo’n hevige acné aanvallen te maken te krijgen. Het maakte me ongelooflijk onzeker..

  Na een bezoek aan de dermatoloog werd ik niet serieus genomen (“het gaat wel over..”) en zakte de moed me in mijn schoenen. Ik had al honderden euro’s uitgegeven aan dure gezichtsproducten. Tot ik bij bezoek aan mijn huisarts voor een griepje wel op begrip kon rekenen.

  Zij schreef me Mino-50 voor. Dit is een antibioticakuur die je 4 tot 6 weken dient in te nemen. Mijn huid is er enorm van opgeknapt!
  Afhankelijk van persoon tot persoon ben je een tijdje verlost van je hormonale acné. Na +/- 9 maanden keerden de ontstekingen bij mij terug, en ik ben nu aan mijn 2de antibioticakuur begonnen, opnieuw met positief resultaat.
  Alleen jammer dat je tijdens de inname van deze antibiotica uit de zon moet blijven.

  Ik hoop dat deze behandeling een uitkomst is voor Larissa! Weet je soms of ze na haar behandelingen levenslang zal vrij blijven van acné of zal ze nadien afhankelijk blijven van een regelmatig bezoek aan het lasercentrum?

  Veel Liefs
  Marie

  • Maartje
   20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

   Ik reageer niet zo vaak maar nu wil ik graag inhaken bij Marie. Wat zij verteld over haar vriendin staat niet op zich zelf…

   Aangezien er best heel erge incidenten zijn geweest na het gebruik van de Diane (http://www.eenvandaag.nl/binnenland/47589/dodental_door_diane_pil_loopt_op) vind ik het belangrijk om de nare kant van deze pil te noemen.
   Huisartsen schrijven deze pil veel te makkelijk voor zonder naar de gezondheid, levensstijl, gewicht en dat soort zaken te kijken en mochten ze het wel doen en niet voorschrijven dan is er wel via internet aan te komen met alle gevolgen van dien.

   Ik vind je artikelen altijd erg informatief, prettige om te lezen en je doet het super Serena maar als je over medicatie gaat schrijven vind ik wel dat je een “bijsluiter” moet plaatsen, via een link of wat dan ook, want medicijn zijn niet voor niets vrij te verkrijgen.

   Groetjes Maartje

   • Momo
    20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

    Ik wil me graag aansluiten met het anticonceptie verhaal. Ik zou als ik Larissa was goed gaan kijken naar wat voor stoffen en werkzame hormonen er precies in haar pil zitten. Ik merkte ook dat ik door de Microgynon echt heel erg nare acne achtige verschijnselen kreeg terwijl ik nu bij Marvelon veel minder heftige reacties heb. Ik ben hierbij ook voor bij mijn huisarts geweest maar om eerlijk te zijn wisten die erg weinig. Ik heb zelf veel informatie hierover gekregen via het forum van viva en via het Rutgers huis (die weten heel veel over seks, maar ook over anticonceptie, hormonen en bijwerkingen.) Mijn zusje gebruikt nu twee verschillende producten van de apotheek die bij haar goed (wel heftig) werken. Ik ben even in de kast gedoken om te kijken. Het eerste product is een vloeistof en er staat op “Inderm erytromycine 10mg/g van Centrafarm”. Het tweede product heet “Differin Gel”. Je moet wel even naar de dokter om het te krijgen.

    • Momo
     20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

     Oja! En benzoylperoxide 5 of 10 mg. Werkt als een tiet. Maar pas op! Je mag er absoluut niet mee in de zon, je huid lijkt als je het teveel aanbrengt verbrand en het bleekt kleren. Niet zomaar een middeltje dus.
     Sommige mensen (en bloggers als die van livelifegorgeous) zweren bij salicylzuur dingen. Ik ken dat verder niet.

   • 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    oh maar wij bevelen ook zeker de Diane niet aan en eigenlijk gaat dit artikel ook helemaal niet over deze pil als medicijn.. het is puur als achtergrond informatie en het is natuurlijk mijn persoonlijke keuze geweest om weer met de Diane te beginnen. Moet ook zeggen dat het mij aardig veel moeite kostte deze pil weer voorgeschreven te krijgen, maar het zat mij zo ontzettend hoog dat dit voor mij de enige uitweg leek. Nu ik ermee begonnen ben pas ik uiteraard op, houd ik de symptomen in de gaten maar zomaar weer switchen vind ik ook niet juist voor mijn lichaam..
    Snap zeker je ongerustheid, maar dit artikel gaat nu eigenlijk meer om de behandeling en waar ik nu ook eigenlijk alleen de verbetering door zie!

  • 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

   Wat erg om te horen van je vriendin, dat is hartstikke schrikken! Ik ben ook gestopt met de Diane vanwege de risico’s en de verhalen, maar het is nu mijn keuze geweest om er weer mee te beginnen. Ik raad het zeker niet aan, maar het staat nu wel vermeld als zijnde achtergrond informatie!
   Ook jammer om te horen dat de antibiotica niet op langere termijn werkt! Ik mag overigens ook niet in de zon zitten door mijn behandeling, blijven we samen een beetje witjes deze zomer ;)

   • 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Hey Larissa

    Het was inderdaad vreselijk schrikken, na een jaar revalidatie is ze hopelijk binnenkort weer de oude.
    De kans is heel klein dat een gezonde jonge vrouw een hersenbloeding krijgt door trombose, maar het kan.
    Ik wou je ook absoluut geen angst aanjagen, enkel mijn verhaal vertellen om tips te delen. Acné kan je zo onzeker maken, dat ik inderdaad ook naar ieder product zou grijpen. De antibiotica die ik nu neem, heeft zoals elk geneesmiddel ook een waslijst aan (mogelijke) bijwerkingen.

    Het is inderdaad belangrijk voor jezelf uit te maken welke keuzes je hierin maakt en kijken hoe je lichaam erop reageert.
    Ik kijk alvast uit naar de update van je behandelingen!

    Veel liefs
    Marie

 40. Britt
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Een mooi en eerlijk verhaal, top artikel!
  Heb trouwens een vraagje over de Armani Foundation. Volgens sommige is de L’oreal Nude Magique Eau de Teint een goede dupe. Hier kreeg ik helaas (terwijl ik normaal een gladde huid heb) veel puistjes van door de siliconen. Geldt dit ook voor de Luminous Silk?

  • Serena
   Auteur
   20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

   hi Britt,

   Er is ook een andere foundation van Armani genaamd Maestro, die komt qua textuur dicht in de buurt van Nude Magique eau de teint. Ik vind Luminous Silk veel beter dekken en is ook minder ‘silky’ en meer creamy vergeleken met deze foundations. Mijn voorkeur gaat dus uit naar Luminous Silk en ik heb daar tot op heden geen dupe van gevonden, ook Nude Magique vind ik dus geen dupe, maar dat is mijn mening.

 41. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat knap van Larissa dat ze gewoon zo op de foto durft. Echt balen dat ze opeens zo’n last heeft van een slechte huid. Ik merk het bij mezelf sinds ik van anticonceptie ben gewisseld. Op mijn gezicht is het niet heel erg veranderd, maar merk wel dat de huid op mijn rug wat onrustiger is. Niet heel veel, maar toch genoeg dat ik me zwaar onzeker kan voelen in kleding met een lagere rug.. Hopelijk werkt de behandeling goed bij Larissa. Mijn zus heeft ook last van onzuiverheden en haar schoonheidsspecialiste raadde ook de producten van Louis Widmer aan. En ze bevallen haar heel goed!

 42. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat heftig zeg! Ik wist niet dat je zoveel huidproblemen kon krijgen door overstap van de pil. Wel fijn dat er een behandeling bestaat om de huid weer rustiger en egaler te maken.

  Verder vind ik het erg knap van Larissa dat ze zich zo durft open te stellen.

 43. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Stomme hormonen ook. Ik ben overgestapt op de spiraal en heb sindsdien ook een enorm vette huid met puistjes etc. Heb het nu aardig onder controle, maar ik snap heel goed hoe Larissa zich voelt. Stoer ook dat ze de foto’s laat zien! Leuk en leerzaam artikel!

 44. suus
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Nog even een aanvulling: wat stoer dat je die foto’s durft telaten zien! Ik schaamde me juist heel erg en wilde liever niet op de foto. En op de foto’s met make-up zie je er niks van, dat kun je beter dan ik. Succes nog met de behandelingen hopelijk heb je snel weer een glad velletje :)

 45. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Ah, het is zo rot om zo’n huid te hebben! Hoop dat het bij Larissa gauw weer beter gaat, ziet er niet fijn uit en je wordt er constant aan herinnerd doordat het gewoon zeer doet.
  Op de foto’s onderaan het artikel ziet het er al een stuk beter uit (hoewel je natuurlijk niet weet hoe het zonder make-up is). Dat je je er lekkerder bij voelt is het belangrijkste, zo te horen heeft het daar in elk geval voor geholpen! :)

 46. San
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Differin gel. Vraag een receptje aan de huisarts; een wondermiddel. Ik weet waar je doorheen gaat, erg vervelend! 2 maanden geleden was mijn huid nog precies zo, en durfde ik nooit een moment zonder foundation rond te lopen.

  Ik heb toen Differin gel voorgeschreven gekregen. In het begin werd het erger, maar nu na 2 maanden elke dag braaf smeren (‘s avonds een dun(!) laagje) is mijn huid volledig zuiver. Wordt ook vergoed…je hebt wat geduld nodig maar het werkt echt als een malle!

 47. suus
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Wat een herkenbaar verhaal! Ik slikte dan wel een andere pil (vergeet de naam elke keer, iets als etinyles…/leveronor…), die volgens de dokter geen invloed zou hebben op mijn puistjes nou dus wel. Daarvoor had ik wel een vette t zone en wat puistjes maar toen ik die pil ging gebruiken, werd het langzaam maar zeker steeds meer. Het ging overal op mijn gezicht zitten en zag er best vurig uit. Mijn schoonheidsspecialiste heeft toen verteld dat ze er met peelings wel wat aan kon doen. Dus ik heb mijn verzekering erop aangepast (scheelt veel geld) en maar gewoon geprobeerd. Zij gebruikt producteb van environ en ivm de vitaminen die erin zitten moet je het gebruik opbouwen (tenminste dan krijg je geen rare reacties van je huid). Ik gebruik nu thuis ook environ elke ochtend en avond. Het zijn geen goedkope producten maar ze werken wel! Eerst heb ik een uitgebreide behandeling gehad met een vrij zachte peeling. Daarna een kuur van korte behandelingen van een half uurtje met een sterkere peeling, ongeveer 6 weken elke week een peeling. Mijn huid is er zo enorm van oogeknapt! Ik ga nu om de paar weken om hopelijk de littekens nog zoveel mogelijk weg te krijgen. Bij mij zijn die littekentjes meer verkleuringen dan uh “relief” zegmaar. Ik kan dit echt iedereen aanraden, de behandelingen doen geen pijn (bij mij tintelt het soms een klein beetje maar heb er geen last van), ze knijpt ook niet in mijn huid. Toen er nog veel grote ontstekingen waren, werden die even opengeprikt met een naaldje en dan dr peeling erover. Na de behandeling waren ze dan “leeggezogen”(lekker smerig verhaal maargoed).
  Laserbehandelingen en microdermabrasie heb ik nooit echt overwogen. Vind ik beetje eng ofzo. De behandelingen die ik nu krijg zorgen er uiteindelijk voor dat mijn huid sterker en gezonder wordt, en niet heel dun en kwetsbaar (wat met microdermabrasie wel een risico kan zijn). Had niet gedacht dat ik mezelf zoveel beter zou voelen nu die puisjes (bijna) weg zijn!

 48. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Ten eerste: wat superknap van Larissa dat ze met haar “blote gezicht” op je site durft! Ik heb zelf ook heftige acne gehad en ik weet hoe confronterend het is om zulke foto’s te zien van jezelf, laat staan dat ik ze durfde te delen. Ik heb ook eigenlijk alles wat in dit artikel beschreven werd ook gehad, op de laser na, en hoewel het bij mij in het begin allemaal wel hielp, was de behandeling uiteindelijk toch wat te heftig voor mijn huid. Naar de laser ben ik nog wel heel benieuwd, aangezien ik nog wel wat gepigmenteerde littekentjes heb in mijn gezicht die hoewel ze echt wel goed vervagen, van mij nog wel iets sneller weg mogen :P Ik hoop dat de behandeling bij Larissa goed aan slaat en dat ze zich snel weer op haar gemak kan voelen met haar huid! Ik weet hoe naar het is om dat niet te zijn, dat gun je niemand.

 49. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Ik heb zelf geen puistjes, maar vond dit wel heel interessant om te lezen. Benieuwd naar het resultaat!

 50. 20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Goede step die Larissa heeft gezet, goed dat ze is gestop met de Diane conseptie pil. Daar was iemand aan overleden zo ik weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *