34 jaar alweer

Good morning! Vandaag ben ik jarig, 34 jaar alweer. Op deze leeftijd had mijn moeder mij, Larissa én Tara. Ik kan me niet voorstellen dat ik nu 3 kinderen zou hebben. Ik zie mezelf nog steeds niets als een volwassen vrouw, ook al ben ik dit jaar moeder geworden van een prachtige zoon, woon ik in een grotemensenhuis, en ben ik verloofd. Ik zie mezelf nog steeds als een meisje dat haar best doet om het beste van het leven te maken.

Een meisje dat nog steeds worstelt, niet omdat het voor de zoveelste keer uit is met een vriendje of omdat ik mijn belastingaangifte niet op tijd heb ingediend. Nee, die zaken heb ik nu eindelijk eens een keer goed op orde. Maar ik worstel wel met alle ballen in de lucht houden. Ik wil mijn sociale leven goed onderhouden, het huishouden goed doen, ik wil voor Marshall zorgen, ik wil naar persevents en zakelijke afspraken gaan, ik wil mijn blog goed onderhouden, en ik baal er van als één van die dingen niet goed loopt. Er komt best veel op je af en zeker het eerste jaar als moeder, waarin je je draai nog een beetje moet vinden.

Dus hoe mijn moeder dat deed op mijn leeftijd met maar liefst 3 kinderen, geen idee. Misschien vergat zij ook wel eens te stofzuigen. Of aten we 2 dagen achter elkaar knakworst op brood omdat ze geen zin had om te koken. Ik kan me dat niet meer herinneren. Het enige dat ik nog weet is dat ze er altijd voor ons was. Dat ze tussen de middag als wij lunchpauze hadden van school, wel eens een High Tea voor ons had voorbereid. Of gewoon lekkere broodjes en dan keken we Samurai Pizza Cats. Dat ze met ons knutselde. Dat we samen cupcakes bakten. Dat ze cadeautjes voor ons had gekocht die we onderweg met de auto naar Zuid-Frankrijk mochten uitpakken, om de rit minder lang te laten lijken. En altijd heel hard haar best deed als we een kinderfeestje hadden of iets mochten uitdelen in de klas voor onze verjaardag.

Mijn moeder werkte niet, mijn vader wel. Maar als ik aan papa denk dan denk ik niet aan het feit dat hij overdag weg was. Nee, dan denk ik eigenlijk aan alle momenten dat hij er WEL was. Aan al die keren dat we na het eten door Houten fietsten, naar de ‘grote glijbaan’ of naar de katrol. Aan de vakanties. De keren dat we naar de Efteling gingen of lekker gingen uitwaaien aan zee. De momenten dat hij pogingen deed om me te leren hoe je een band moest plakken. Of een autoband moest verwisselen.

Ik vind Marshall nu nog te jong om weg te brengen naar een kinderdagverblijf, maar wie weet, over een tijdje. Ik zou me er in elk geval niet schuldig om moeten voelen. Misschien moet ik niet zo hard zijn voor mezelf. Moet ik niet per se al die ballen in de lucht willen houden en moet ik mezelf wat tijd gunnen om mijn draai te vinden in het werkende moederschap. Want of je nu werkt of niet werkt, het belangrijkste is dat je er bent voor je kind op de belangrijke momenten.

Hoe dan ook, 34 jaar en nog steeds aan het struggelen. Maar desondanks gelukkiger dan ooit.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

48 Reacties

 1. 10 september 2018 / maandag, 10 september 2018

  Te laat maar alsnog gefeliciteerd!

 2. 10 september 2018 / maandag, 10 september 2018

  alsnog Gefeliciteerd met je verjaardag!!

 3. 7 september 2018 / vrijdag, 7 september 2018

  Beetje laat, maar alsnog van harte gefeliciteerd!

 4. 6 september 2018 / donderdag, 6 september 2018

  Ik ben net 30 en heb 2 kinderen, misschien haal ik de 3 dus nog wel als ik 34 word ;). Nu even zonder dollen: elke moeder is denk ik voortdurend zoekende naar balans in haar leven. Of dat nu tussen werken en met je kind zijn is, of gewoon tussen hoe je je dagen thuis opvult. Mijn beide jongens gaan naar de crèche sinds ze een maand of 4 oud zijn. Ze gaan twee dagen per week. Ik voel me daar absoluut niet schuldig over. Zelf werk ik drie dagen, en dat is voor mij, op dit moment, de ideale verdeling. Maar doe vooral waar JIJ je goed bij voelt, wat de rest van de mensheid er ook over denkt of van vindt doet er niet toe, zij zijn er niet bij en je hoeft ook geen verantwoording af te leggen (al kan ik me voorstellen dat dat soms wel zo voelt met zo’n blog en een enorm lezerspubliek…).

 5. 5 september 2018 / woensdag, 5 september 2018

  Alsnog een gelukkige verjaardag, Serena. Wat een mooie ode aan je ouders. 🙂 Mijn moeder was toevallig 34 toen ze mij kreeg.

 6. Judith
  5 september 2018 / woensdag, 5 september 2018

  Mooi om de Moederbrigade hier alle adviezen door je strot te zien dauwen als het even kan, mijn advies: doe alsjeblieft wat voor jullie goed voelt. De wereld draait toch wel door en niets hoeft een definitieve beslissing te zijn

  Gefeliciteerd en enjoy!

  • Amélie
   5 september 2018 / woensdag, 5 september 2018

   Serena kan zelf kijken wat ze met alle adviezen doet,.soms vraagt ze zelfs advies dus hou jij ff lekker je waffel

 7. Amélie
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Als Marshall groter wordt en minder slaapt dan is het denk ik onvermijdelijk om hem naar een gastouder of opvang te brengen als je thuis moet werken. Thuis werken met een kind lukt gewoon niet. Als ze wat ouder zijn is het ook leuk om met leeftijdsgenootjes te spelen, zo worden ze sociaal en leren ze met anderen omgaan, zeker voor 1e kindjes zonder broers en zussen is dat heel belangrijk! Ons kindje gaat 2 dagen naar de opvang en ik zie alleen maar voordelen (bijna dan).

  • Saar
   7 september 2018 / vrijdag, 7 september 2018

   Kan wel! Maar het is niet altijd even makkelijk. Dan zit je vaak weer met het schuldgevoel dat je alles half doet, dat heb ik dan. En het hangt ook af van het kind, of die heel zelfstandig kan en wil spelen, of je op een andere manier (in de vorm van oma’s en opa’s, schoonmaakhulp, etc) hulp hebt etc. Ik heb wel gekeken naar opvang, maar er was hier niet één in de buurt waar hij minder dan drie dagen heen mocht. Dat vond ik teveel, voor hem en voor mij, en te duur. Maar het kan zeker, zelfs zonder je verstand te verliezen 😉

 8. Rosa
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Van harte gefeliciteerd! 🙂

 9. Madhvie
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Happy birthday & stay blessed! ??

 10. M
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Gefeliciteerd met je verjaardag Serena!

 11. Didi
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Gefeliciteerd! ?
  Ik vond de combinatie ook lastig want ik wilde alles. Maar helaas je kan niet alles omdat een dag maar 24 uur heeft en een week 7 dagen en daarom moet je keuzes maken anders ga je er op stuk lopen. Maar weet je de keuzes die je nu maakt zijn niet definitief die mag je altijd weer wijzigen.
  Ik ben 35 en mijn kinderen zijn al 6 en 8. De eerste jaren ben ik wat meer thuis geweest (ik 3 man 4 dagen gewerkt) en sociaal leven was beperkt. We zaten als het ware in onze bubbel. Maar sinds een jaar hebben wij weer het gevoel dat we meer ruimte hebben dus werken we nu allebei 4 dagen met flexibele uren zodat we ook bij de belangrijke momenten op school kunnen zijn maar toch de uitdaging in ons werk kunnen houden. Gelukkig kan dat in ons werk. Ons sociaal leven is ook weer helemaal als vanouds. ??
  En echt, niks vond en vind ik zo stressvol als thuis werken wanneer mijn kinderen er ook zijn, zelfs wanneer er oppas is. Ik kan me dan niet goed afsluiten dus ik doe dat niet meer.
  Heel veel succes hoe je het ook gaat doen. En ik hoop dat je een fijne verjaardag had! ?

 12. Tessa
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Gefeliciteerd :-)! Je mag trots zijn op wat je allemaal hebt bereikt. En het leven zal altijd wel rommelig zijn, wij denken wel eens: wanneer wordt het nou eens rustig? Maar er is altijd wel iets te doen of iets dat er gebeurd of veranderd. Laatst had ik voor het eerst in mijn 27 jaar matchende schoenen aan bij mijn outfit, nou, dat vond ik al een hele ‘win’ van het volwassen leven haha ;-)!

 13. Marianne
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Gefeliciteerd!!:)

 14. Denise
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Gefeliciteerd lieve Sereen! Je doet het supergoed als moeder en op je blog en youtube kanaal! Het geeft niet als niet alles vlekkeloos of perfect gaat. Zo lang je maar geniet en doet wat je gelukkig maakt

  X

 15. 4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Een hele fijne verjaardag! En inderdaad niet te streng voor jezelf zijn hoor; het komt zoals het komt.

 16. Sonja
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Jij hoeft niet alle ballen in de lucht te houden. Je hebt met twee personen een baby gekregen en deze twee personen moeten er ook voor zorgen. Jij valt overduidelijk in de regelreflex: je kunt niet en een fulltime baan hebben en tegelijkertijd een baby verzorgen. Dan moet je opvang hebben voor de baby. Tussen de voedingen, verschoningen en huiltjes door je werk doen: dit gaat niet lang goed kan ik je zeggen.
  Jouw moeder kon haar aandacht op haar huishouden richten, jij zit in een totaal andere positie. Ik zie het zo vaak: mama regelt het wel. Nee, papa en mama moeten samen iets regelen dat voor zowel papa en mama en de baby werkt!!

  • Nikita
   9 september 2018 / zondag, 9 september 2018

   Volgens mij doen ze het ook absoluut samen, maar zelfs dan kan het teveel worden. Denk dus niet dat het Serena niet lukt maar George niets doet ;).

 17. Ivy
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Gefeliciteerd! Hier vallen regelmatig ballen. Met name het huishouden, sport en hobbies en aandacht voor vrienden vallen vaak weg met twee kids. Maar he, het is okee. Dit zíjn ook de zwaarste jaren. Geniet van de mooie momenten en de rest komt wel weer wat beter als je niet fulltime met je kinderen bezig hoeft (hou ik mezelf voor, haha).

 18. Ilse
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Gefeliciteerd!

 19. Wendy (B)
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Fijne verjaardag gewenst 🙂

 20. Lotte
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Van harte gefeliciteerd! Ik hoop dat je een fijne dag hebt vandaag. Zelf moest ik mijn zoon met 10 weken naar de kdv brengen omdat ik moest beginnen met werken. Vond ik toen te jong maar hij weet niet beter. Helaas ook geen hulp uit de ongeving. Kindjes die rond de 1 jaar naar de kdv gaan zijn al eenkennig en kunnen het ook moeilijker wennen. Niet elke kindje heeft hier trouwens last van. Mama zijn en werken is zeker niet makkelijk. Ik hoop dat je je balans kan vinden en natuurlijk veel van de kleine genieten!

 21. 4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  van harte gefeliciteerd met je verjaardag. wat een mooie leeftijd heb je bereikt. ik hoop dat je een fantastische dag mag beleven vandaag, samen met jou naasten. geniet ervan! liefs soraya

 22. 4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Hartelijk gefeliciteerd <3 En de samurai pizza cats waren awesome 😀

 23. Amarantha
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Happy birthday??

 24. Sabrina
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Gefeliciteerd ! Xx

 25. Esra
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Misschien is het een tip (beetje ongevraagd) als je iemand bij de hand kan nemen die je iets op weg kan helpen met de structurering, verdeling, indeling van jouw leefruimte/ week en natuurlijk de taken. Je kunt het absoluut, daar is geen twijfel over mogelijk. Je schrijft ook duidelijk op welke vlakken in je leven jouw aandacht verdienen en jou positieve kracht terug geven. Ik geloof niet zo zeer dat het Marshall is die naar een opvang zou moeten buitenshuis. Echter wanneer je het afbakenen kan, scheiden kan werk/ van kind en niet de onrust van hoe dingen door elkaar lopen. Ik had je video bekeken op YouTube van een dag samen met je kind. Ik vond het onwijs knap hoe je in een ruimte met zoveel prikkels nog die to-do list voor een bepaalde mate kon nakomen. Wellicht is het onbewust iets te veel, alle ballen hoog willen houden ofwel het constante streven. Het mag wel maar dan komen we weer terug bij af, afbakening/scheiding en een duidelijke structuur voor optimale focus met daarbij momenten van niets. 34 is geen 20 meer (zelf ben ik 29), dit zal je ongetwijfeld wel hier en daar gemerkt hebben. Je slaapruimte vrij houden van bergen aan kleding en schoenen (was mijn reactie). Eventueel een huishoudhulp mocht je het kunnen financieren voor de grote huishoudelijke klussen thuis. Alle spullen die elkaar overlappen (kat, beautylab spul, baby spulletjes, de vele decoratie, boeken op een hoog rek, de bank in het midden met aan beide kanten kasten), een opsomming gemaakt van wat ik mij kon herinneren. Het mag best wat minder, of op een eigen plek, in een eigen ruimte (voor die afbakening). Naast dat je er samen met George absoluut in moet groeien kun je voor de tijd zonder Marshall samen eens vertrouwde en veilige oplossingen bedenken. Wellicht is het voor hem mogelijk een dag bij jullie baby te zijn. Of voor je lieve ouders of zusjes. Ik ben ook hartstikke blij mijn kind voor grote mate zelf te kunnen meemaken (hoe cliché het ook klinkt, de tijd vliegt voorbij) en dit is het mooiste van het mooiste in het leven als het je gegeven is. Het hoeft geen strijd te zijn, echter soms het streven naar alles te willen en kunnen maakt dat het een strijd gaande is (de beleving). Oh nog iets geks, Je zoontje zag er heel schattig uit met die slaapzak. De binnenkomende post kan je net zo behandelen. Direct verdelen, al is het nog zo leuk op vaste dagen openen en bekijken. En gooi voor jezelf meer die badmomenten samen er in samen met al het andere aan rust (zeker veel muziek, creativiteit en de natuur).

 26. Jenny
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Maak er een mooie dag van ?
  Struggles zijn menselijk en in elke levensfase kom je ze tegen. Maar maak van je feestje geen struggle?☕?

 27. Kelly
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Van harte gefeliciteerd!

 28. Diana
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Happy birthday to youuuu! Van harte gefeliciteerd 😀

 29. Judith
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Gefeliciteerd Serena! En laat je eens informeren over gastouderschap (eventueel aan huis). Ik was ook heel huiverig mijn zoontje naar een kinderdagverblijf te sturen, maar bij een gastouder had (en heb ik) nog steeds een veel beter gevoel. Daar kun je ook gemakkelijker flexibele opvang regelen, zo gaat mijn zoontje maar 2 halve dagen per week, maar dat geeft echt veel lucht!

 30. Jade
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Gefeliciteerd! Alweer 34 jaar!
  Mooie leeftijd, veel plezier vandaag en een fijne dag toe gewenst! Groetjes!

 31. Petra
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Gefeliciteerd met je verjaardag! ? Geniet er van! Over precies 2 weken mag ik ook 34 kaarsjes uitblazen. XX

 32. Nicole
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag, Serena! Een gezond en gelukkig nieuw levensjaar voor jou! Als Marshall wat groter is zal je van hem de allermooiste zelfgeknutselde verjaardagscadeaus ontvangen 🙂
  Mijn dochtertje is een paar dagen geleden jarig geweest, maar ik was op 4 september uitgerekend 🙂

 33. TT
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Happy birthday Serena! Wens je een extra leuke dag samen met je liefsten!

 34. 4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Gefeliciteerd met je verjaardag!! Maak er wat moois van met je mannen! en voel je inderdaad niet schuldig, we zitten in dezelfde schuitje 😉

 35. Angie35
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Lieve Serena, van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag!
  De samurai pizza cats keek ik ook nou je het zegt. Nooit meer aan gedacht weet ook niet zo goed meer wat het nou precies was. Ik ga t opzoeken haha

 36. willemse
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Ik had op mijn 29 ste ook 3 kids, maar het was “vroeger” ook wel een stuk relaxter hoor om zogezegt alle ballen in de lucht te houden.
  Natuurlijk was ik vaak kneiter moe na een hele dag rennen en vliegen, maar de lat lag wel lager.
  De wereld zat gewoon anders inelkaar en er werd op alle vlakken minder van je verwacht, het werd iig niet zo breed uitgemeten. Je hoefde niet zo krampachtig hip, strak in ‘t pak, de leukste moeder, vrouw of vriendin te zijn.
  Dat scheelt ‘n hoop hoor…

 37. 4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik denk dat het inderdaad belangrijk is dat je als ouder er bent op de belangrijke momenten, omdat dit ook is wat je bij blijft als kind zijnde.

 38. Anita te Gussinklo
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Van harte Gefeliciteerd Serenade en een fijne en gezellige dag.

 39. Valerie
  4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Gefeliciteerd!!! Geniet van de tijd met je kindje, dat is het allerbelangrijkste!! De rest volgt wel?

 40. 4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

  Gefeliciteerd!! ik was afgelopen zaterdag jarig maaruh werd geen 34 hahah
  fijne dag meis x

  • M
   4 september 2018 / dinsdag, 4 september 2018

   Haha, grappig! Ik was ook afgelopen zaterdag jarig.
   Gefeliciteerd met je verjaardag Serena!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *