Getest | L’oréal False Lash Superstar X Fiber mascara

Er zijn een aantal beautyproducten die mijn voorkeur hebben om te reviewen. Zo ben ik de laatste tijd best wel into skincare, maar ook ben ik dol op het testen van nieuwe foundation, highlighters en mascara. En toen de nieuwe L’Oréal Paris False Lash Superstar X-Fiber mascara (holy moly, hele mond vol!) binnenkwam, begonnen mijn handen meteen te jeuken.

l'oreal superstar X-fiber review_ - 1Ik vind het knap hoe een merk toch altijd weer met iets nieuws komt op beautygebied, en toch altijd weer het wiel opnieuw weet uit te vinden. Dan is er weer een nieuw en innovatief borsteltje beschikbaar, dan weer een nieuwe formule die éxtra zwart is, het houdt gewoon niet op. Vaak komen er een hele hoop mooie marketingpraatjes bij kijken, maar… eens in de zoveel tijd ben ik toch behoorlijk onder de indruk.

l'oreal false lash superstar x fiber review_ - 10De mascara die ik vandaag ga testen belooft een false lash effect; extreem volume en extreme wimperverlenging, want het bevat 20 x meer vezels dan de originele Superstar mascara. Dus fans van de Superstar mascara kunnen hun hart ophalen, want met deze variant krijg je NOG grotere wimpers. Ik ben benieuwd.

Mijn wimpers zijn lastig, hoor. Sommige mensen hebben wimpers waar elke mascara het goed op doet, maar ik heb dat helaas niet. Ze zijn wel lang, maar kaarsrecht (hemel zij dank voor de wimperkruller) en ze zijn daarbij ook nog eens heel fijntjes. Het is voor mij dus heel moeilijk om van die dikke, opvallende wimpers te creëren, het false lash effect dus. En vaak geven mascara’s met vezels vooral veel lengte (die ik niet per se nodig heb) en weinig volume (die ik juist wel nodig heb), dus ik was erg benieuwd hoe de L’Oréal False Lash Superstar X-Fiber mascara zou gaan uitpakken op mijn lastige wimpertjes.

Deze mascara bestaat uit 2 delen om het ultieme false lash effect te krijgen;

l'oreal false lash superstar x fiber review_ - 13stap 1 – bestaat uit een vrij ‘normaal’ borsteltje die bij het begin en uiteinde iets voller is. De haartjes staan redelijk ver uit elkaar waardoor de wimpers mooi kunnen worden gesepareerd. Ik houd van dit soort borsteltjes, deze borsteltjes doen het voor mijn wimpers veel beter dan van die siliconen dingen. Stap 1 is de primer en deze is bedoeld om de wimpers volume te geven. Vaak zijn primers van 2-staps mascara’s wit (waarom eigenlijk?), maar deze is al meteen zwart. Dat vind ik absoluut een pluspuntje!

l'oreal superstar X-fiber review_ - 3 l'oreal superstar X-fiber review_ - 4Na stap 1 hebben mijn wimpers meteen meer volume én zijn ze mooi, intens zwart van kleur.

l'oreal false lash superstar x fiber review_ - 14stap 2 – dit borsteltje is wat groter en dikker dan de andere. De haartjes van deze volle borstel zijn iets langer en de borstel zelf is iets gekromd, zodat je gemakkelijk bij alle wimperhaartjes kunt komen, ook die kleine babyhaartjes. De formule van stap 2 bevat – zoals je ziet – superveel vezeltjes. Stap 2 zorgt dan ook voornamelijk voor de extreme wimperverlenging. Ik breng stap 2 aan door het tegen mijn wimpers te drukken en dan vooral op de uiteindes te concentreren. Dit geeft mijn wimpers nog wat extra volume, en zorgt voor verlenging bij de puntjes.

l'oreal false lash superstar x fiber review_ - 7Hier kun je goed het verschil zien tussen het ene en het andere oog (links mijn wimpers met zowel stap 1 als 2, en rechts draag ik geen mascara). Deze 2-staps mascara maakt mijn wimpers lekker donker, voller en ook wat langer, zoals je ziet. Ik moet zeggen dat mijn wimpers al vrij lang zijn van zichzelf, dus ik denk dat het verlengende effect nóg beter te zien is als je kortere wimpers hebt dan ik.

Wat ik vooral erg fijn vind is dat deze mascara niet uitzakt. Ik krul mijn wimpers altijd met de wimperkrultang en sommige mascara’s verzwaren mijn wimpers waardoor de krul eruit zakt, maar de False Lash Superstar X-Fiber houdt de krul er de gehele dag juist mooi in. En dat is best knap voor een non-waterproof formule!

l'oreal false lash superstar x fiber reviewHier heb ik mijn oog vanaf verschillende hoeken gefotografeerd; voor (links) en na (rechts) het aanbrengen van de mascara, om jullie een nog beter beeld te geven van het effect. Met de borsteltjes kom ik bij elk wimpertje, zelfs die hele kleine, zodat je een mooie open blik krijgt en de wimpers prachtig worden uitgewaaierd en gesepareerd.

Trouwens, ik heb het ook andersom geprobeerd: eerst stap 2 en dan stap 1, maar dat effect is toch minder mooi. Ik raad jullie dus echt aan om de juiste volgorde te gebruiken.

l'oreal false lash superstar x fiber review_ - 9Ik ben te spreken over deze mascara. De False Lash Superstar X-Fiber geeft mijn wimpers absoluut meer volume, zelfs wat verlenging, en maakt ze lekker intens zwart. Daarbij klonteren mijn wimpers niet aan elkaar, maar worden ze juist mooi gesepareerd. Ook zeker een pluspuntje is dat de mascara mijn wimpers niet verzwaart en dat de krul er dus de gehele dag mooi in blijft zitten.

Persoonlijk houd ik van volle, maar natuurlijke wimpers, maar speciaal voor de review (en omdat ik benieuwd was of ik dat échte false lash effect kon creëren) heb ik hieronder 2 à 3 lagen aangebracht. En… WOW! Het effect is echt precies zoals dat van valse wimpers!

laagjes mascara opbouwenMijn wimpers blijven door deze formule lekker zacht en flexibel, waardoor je met gemak meerdere lagen over elkaar heen kunt gooien en net zo lang kunt opbouwen en opbouwen tot je wimpers haast niet meer te onderscheiden zijn van ‘falsies’.

l'oreal superstar X-fiber review_ - 6Het is me gelukt! Eindelijk heb ik die fijne wimpertjes van mij kunnen omtoveren tot iets vols en opvallends! Mijn wimpers zijn ineens megadik, supervol en extreem lang. Nog veel langer dan ze al waren. En eindelijk ook eens een keertje echt opvallend. Ik voel me er helemaal sexy en verleidelijk mee, haha! Lekker wapperen! Ik vind het effect echt heel mooi. Sterker nog, ik vind het hierdoor niet eens per se nodig om eyeliner te dragen! Je wimpers en je ogen wordt op deze manier echt de eyecatcher van je look. Ik ben zwaar onder de indruk.

l'oreal false lash superstar x fiber review_ - 8Ik was overigens natuurlijk benieuwd hoe de mascara’s los van elkaar zouden uitpakken. Hier heb ik alleen stap 2 (de wimperverlenging met de vezeltjes) aangebracht. Het resultaat is vrij natuurlijk, vind ik, maar maakt de wimpers net even een stukje langer en opvallender. Ook erg mooi!

l'oreal false lash superstar x fiber review_ - 11Ik kan me voorstellen dat sommige mensen liever gewoon één mascara willen hebben die alles doet, maar ik weet dat er ook mensen zijn die juist zweren bij een 2-staps mascara (of gewoon 2 aparte mascara’s over elkaar heen gebruiken). Persoonlijk maakt het me niet zo veel uit, als het eindresultaat maar mooi is! Maar wat wel handig is, is dat je met deze mascara kunt afwisselen. De ene dag heb je misschien zin in alleen volume, dan gebruik je alleen stap 1. Wil je fijne, lange, natuurlijke wimpers creëren, dan gebruik je alleen stap 2. En wil je je wimpers écht laten spreken, dan gebruik je beide stappen.

Persoonlijk zou ik altijd voor beide stappen gaan, dat geeft gewoon het allermooiste effect. En zeker met meerdere laagjes creëer je dat prachtige false lash effect.

l'oreal false lash superstar x fiber review_ - 12De L’Oréal False Lash Superstar X-Fiber mascara bevat 7,1 ml (stap 1) en 6,9 ml (stap 2) dus in totaal 14 ml product, en is vanaf heden verkrijgbaar bij de drogist. De advies verkoopprijs is €17,99.

Wat vinden jullie van het effect van deze nieuwe fiber mascara van L’Oréal? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Food Friday: lauwwarme aardappelsalade met makreel
Wij zijn verloofd!

Comments

  altijd welkom!

  *

 1. Dat klinkt veelbelovend.

 2. Ik vind het erg moeilijk om je linkeroog goed te krijgen met deze mascara omdat het middenstuk te dik is en tegen mijn neus stoot. Ik heb hem dus aan mijn dochter gegeven.

 3. Ondanks je lovende mening over dit nieuwe product, ziet het er niet veel bijzonders uit om eerlijk te zijn. Je gekrulde wimpers zijn gewoon gecoat met een laagje mascara, wat ik zie op de foto’s, maar ik vind het geen false lash effect. Ik vind hem erg klonterig bij 2-3 laagjes, waardoor ik denk dat de formule niet geschikt is om op te bouwen. Je eigen mascara routine vind ik beter bij je passen + ik denk dat dit effect ook wel met een andere mascara te krijgen is. Hihi

 4. Jullie zouden eigenlijk proefpersonen moeten nemen voor zo n nieuwe mascara

 5. na enkele laagjes vind ik hem nogal klonterig

 6. Ziet er fantastisch uit! Jammer dat Loreal altijd stempelt bij mij.. koop dit merk niet meer, zo jammer..

 7. Wauw! Heel erg mooi. Ik zou persoonlijk wel voor 1 laagje gaan, omdat ik dat het mooiste vind. Deze wil ik echt proberen.

 8. Als je er nog eentje wilt testen: ik gebruikte altijd le volume de Chanel maar moest uit noodzaak laatst ergens een mascara halen en kocht toen de Rock couture van Catrice en vind deze echt top! Krijg er super veel volume van.
  Aanrader…

 9. Je huid ziet er mooi uit zeg!! ❤

 10. Deze ga ik zeker een keertje uitproberen!

 11. Ieder z’n ding en de wat vollere wimpers in deze post kan ik zeker wel waarderen! Ieder zo z’n smaak denk ik dan ;)

 12. Heel mooi zwart. Zelf vind ik de een laags look het mooist. Dat geeft al gelijk een mooie look. Ook een mooie foundation, jouw huid blijft flawless!

 13. Ik ben persoonlijk meer voor een natuurlijk effect dan false lash maar deze geeft wel een mooi effect. Drie laagjes vind ik wel teveel spinnenpooteffect hebben. Het viel me alleen enorm op dat bij de foto’s van 1 tov 2-3 laagjes je wenkbrauw plots een andere kleur heeft, komt dat door kleurbewerking of had je een ander poedertje gebruikt ofzo? Je brows zijn trouwens weer magnifiek, wat gebruik je tegenwoordig? En het resultaat van die PlexR behandeling is echt ongelofelijk. Zeker met dit soort close-ups valt het enorm op hoe open je blik geworden is.

 14. Wauw, wat een prachteffect!

 15. Ik keek de foto’s eerst op mijn telefoon, toen vond ik het spinnenpoteneffect wel meevallen. Nu op pc toch wel heftig.
  Maar goed, ik hoef natuurlijk niet per se twee lagen te smeren. Ik hou het voor deze prijs echter wel bij de door jou aangeraden Catrice Speedstar Mascara ;)
  Complimenten voor de foto’s en je huid; prachtig.

 16. Voordat je er meerdere lagen opsmeerde zagen je wimpers er echt mooi uit. Overtuigend, alhoewel het kiezen van een mascara inderdaad erg persoonlijk blijft.

  Het false wimper effect vind ik persoonlijk niet geslaagd. Naar mijn idee hebben je wimpers meer weg van ” spinnenpootjes”.

 17. Wat zijn mensen weer lekker negatief..Ik vind dit een eerlijke review want als het je niet zou bevallen zou je dat ook gewoon zeggen..Jou wimpers vind ik prachtig! Denk dat ik deze ook ga aanschaffen, want heb dezelfde wimpers als jou

 18. Ziet er goed uit! Ik heb echter alleen altijd dat mijn wimpers recht naar voren staan.. dus ik moet ze van te voren echt goed krullen ;)..

 19. Deze formule was volgens mij een aantal Jaren geleden erg populair. Ziet er veelbelovend uit!

 20. ziet er niet verkeerd uit ;D

 21. Wat een mooi effect zeg! lijkt mij een fijne mascara

 22. Ik denk dat mijn lievelingsmascara jou ook wel zal bevallen: De Maybelline Lash sensational. Wimpers worden superlang en zwart en worden echt gelift. En zakken niet uit! Echt een topper! Heb er 8 gekocht tijdens 1+1 actie bij Kruidvat. :’D

 23. jaa! dit doet me denken aan zo’n vezel product die ik op de middelbare school al gebruikte, toen nog mega duur en van Chanel geloof ik.. ik vind het resultaat wel top en ik ga m halen! x

 24. Hmm ik vind het effect niet zo heel mooi voor die prijs.

 25. Mooie review! Thanks

 26. Hi Sereen,

  ik comment nooit maar las de comments hieronder dus voel de need om te reageren. De foto’s zijn mooi en jouw tekst is duidelijk. Als je een false lash effect wilt dan zit je goed met deze mascara. Maar houd je daar niet van wat ook kan dan dus niet. Ik ben ook van de natuurlijke look dus moet ik lekker een andere mascara gebruiken of maar een laag aanbrengen.

  Ik snap de comments van de rest niet zo. Wat jij vind hoeven andere niet te vinden.
  Daarnaast is niet iedere wimper hetzelfde iedereen heeft een andere structuur.

 27. De eerste fotos zien er goed uit, niet wauw maaar prima. Je bent wel opvallend enthousiast voor zo een middelmatig resultaat.

  ik snap het niet helemaal, hoe kan jij nou enthousiast zijn over de spinnepoten look?
  Iedereen ziet toch dat dat niet eens in de buurt komt van falsies.

  Maar nu zie ik in de reacties dat het gesponsord is:
  -heel jammer dat dat zo klein onderaan staat aangegeven
  -heel jammer dat jij dus bij een sponsorartikel niet helemaal eerlijk bent!

  fail!

 28. “Het is me gelukt! Eindelijk heb ik die fijne wimpertjes van mij kunnen omtoveren tot iets vols en opvallends!”

  Ik noem dit gewon spinnenpoten, maar oké… :P

 29. Heeft niemand door dat die 2-3 laagjes shots en het bijbehorende enthousiasme behoren tot een 1 april grap?!

 30. Wow seriously? Je bereikt er alleen een spinnenpootjes effect mee. Not so charming..

 31. Ik heb hem al op mijn lijstje gezet! In Duitsland kost hij trouwens standaard maar €11,95, tip voor iedereen die daar weleens komt.

 32. Hmm, nee. Voor de prijs al helemaal niet! Ik hou het bij mijn Rimmel mascara. Vind het een beetje spinnenpootjeseffect!

 33. Ik was vroeger echt een fan van de LÓreal twee stappen mascara! Toen hadden ze deze in een witte/goude tube zitten maar nog wel met de ouderwetse witte primer. Ik vind het effect bij de eerste stap al vrij goed uitzien, de tweede maakt het helemaal af! Die 2-3 laagjes is voor mij een beetje onnodig. Wat ik me wel af vraag is of je wimpers ook de hele dag zo blijft zitten of dat ze na een tijdje toch gaan zakken? Ik vind de formule van LÓreal soms wel wat te zwaar voor mijn dunne Asian haartjes.

 34. Kan het zijn dat deze post gesponsord is, maar dat je dat vergeten bent om erbij te zetten? Ik vind hem namelijk iets te positief voor het resultaat dat ik zie op de foto. En ik zie dat die post bij andere bloggers wel als ´gesponsord staat´

 35. Ziet er goed uit! Al vind ik persoonlijk één of twee laagjes prima, drie vind ik wel iets te veel van het goede!

 36. Ziet er goed uit! Al vind ik persoonlijk één of twee laagjes prima, drie vind ik wel iets te veel van het goede!

 37. Het 2-3 laagjes effect zou voor mezelf iets too much zijn, maar ik plak er dan ook liever nep wimpers overheen xD het geeft wel een heel duidelijk effect inderdaad!

 38. Lijkt me een prachtige mascara

 39. Oei ik vind het 2-3 laagjes effect ook een beetje het spinnenpoten effect geven. Gek dat jij vind dat ze niet ietwat klonteren.

 40. 1 laagje vind ik mooi, maar in de foto’s met meerdere laagjes vind ik het echt spinnenpoten. zeker niet te vergelijken met “falsies”. maar ieder zijn ding natuurlijk.

 41. Wat een mooi effect zeg. Zelf heb ik sinds kort de Roller Lash mascara van Benefit, waar ik ook erg tevreden over ben!

 42. Het effect mag er zeker zijn. Heel netjes!

 43. Oehh dat lijken echt op valse wimpers! Een tweede laagje vind ik perfect, ik vind dat derde net iets to much naar mijn mening.
  Liefs,
  Elles