This Works Deep Sleep Pillow Spray

Een tijdje geleden kreeg ik de Deep Sleep Pillow Spray toegestuurd van het merk ‘This Works’. Normaal gesproken geloof ik niet in dit soort producten. Een spray op je kussen waarvan je beter gaat slapen? Donder toch op.

Toch ben ik wel altijd van de cijfertjes en het persbericht vertelde me dat maar liefst 85% van de proefpersonen (217 personen die aan een slaapstoornis lijden) het product aanbeveelt. Ik werd toch wel een klein beetje nieuwsgierig en besloot om het product een kans te geven. De volgende ochtend werd ik heerlijk uitgerust wakker. Sterker nog, ik had gewoon moeite met opstaan, iets wat ik de laatste tijd nooit heb. Zou het dan toch werken?

this works deep sleep pillow spray02
This Works werd in 2003 opgericht door Kathy Phillips, een vrouw met een indrukwekkende CV; voormalig Health & Beauty Director bij Vogue, yogalerares, auteur (‘The Vogue Book of Blondes’ en ‘Vogue Beauty’) en momenteel International Beauty Director bij Condé Nast Asia. Kathy wilde graag haar kennis van de beauty- en gezondheidssector gebruiken om een effectieve huidverzorgingslijn te ontwikkelen gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

this works deep sleep pillow spray04
Het Britse merk is zeer populair en heeft dan ook sinds de lancering meer dan 30 prestigieuze beauty awards in de wacht gesleept. Deep Sleep Pillow Spray werd binnen twee jaar het best verkochte product van This Works. Nou, dat belooft veel goeds.

this works deep sleep pillow spray05
Wat is een pillow spray precies? Het is letterlijk vertaald ‘kussen spray’ dus het woord zegt het al: een spray voor op je kussen. Het is dus niet zo zeer een skincare product aangezien je deze spray niet over je gezicht sprayt, maar over je slaapkussen. Alhoewel… slaaptekort kan leiden tot een vermoeide, non-glowy skin en aangezien deze spray je slaap moet bevorderen is het ergens wel een skincare product. Want slaap is immers het beste beauty geheim dat er is!

this works deep sleep pillow spray06
Als we naar de ingrediëntenlijst kijken dan bevat de Deep Sleep Pillow Spray etherische oliën van lavendel, patchoeli, Ho Wood, vetivert en wilde kamille. Deze aroma-therapeutische mix van oliën belooft de nachtrust te bevorderen op een natuurlijke manier en bereid je voor op een diepe en lange slaap.

this works deep sleep pillow spray07
De gebruiksaanwijzing is simpel: spray de spray over je kussen of dekbedovertrek (of beide) en ga slapen. De rustgevende geur is direct waarneembaar en vervliegt na een tijdje weer, dus spray het op je kussen vlak voor het slapen gaan.

Ik slaap nu al een tijdje met deze pillow spray en ik moet zeggen dat ik er – volgens mij – lekkerder van slaap. Ik kom niet zo zeer sneller in slaap, maar ik heb het gevoel dat ik dieper en rustiger slaap en de volgende ochtend uitgeruster wakker word. In het begin kon ik amper uit bed komen (dat is natuurlijk ook niet goed), maar nu lijk ik steeds fitter wakker te worden.

Misschien zit het wel tussen mijn oren hoor, maar ook al is het een placebo effect, dan nog denk ik dat het idee alleen al (dus dat je lekkerder gaat slapen van die spray) voor het slapen gaan al kan bijdragen aan een betere nachtrust.

this works deep sleep pillow spray08
Wat wijst het onderzoek uit? Uit een recentelijk onafhankelijk onderzoek onder 217 mensen (12+) die aan slaapstoornissen lijden werd de Deep Sleep Pillow Spray wekenlang getest tegen een placebo (een lavendelgeurige spray zonder essentiële oliën). Onderstaand is het % van de personen dat het met de onderstaande stellingen ‘(helemaal) mee eens’ was:

 • Ik viel sneller in slaap na gebruik van de spray: 83%
 • Ik voelde dat ik dieper sliep: 78%
 • Ik voelde me minder onrustig om in slaap te komen: 85%
 • Ik voelde me minder onrustig de dag na gebruik: 75%
 • Ik voelde me minder moe in de ochtend na gebruik: 80%

Er bestaan veel lavendelgeurige producten die geparfumeerd zijn met een lavendel-geurstof, maar kennelijk werkt dat niet of niet zo goed als de pure etherische olie van lavendel. Ik heb wel eens artikelen gelezen via Pubmed die inderdaad aangeven dat de etherische olie van lavendel zeer kalmerend werkt op onze geest. Voor kamille, vetivert, patchouli en Ho Wood geldt hetzelfde. Al deze etherische oliën staan bekend om hun rustgevende, kalmerende, angst-verlagende en slaap-bevorderende werking.

this works deep sleep pillow spray01
Coco lag lekker op mijn bed te chillen, maar vanaf het moment dat ik de spray aan het uittesten was (voor de foto) leek ze steeds slaperiger te worden. Zou het dan ook werken bij dieren?

Let wel: lavendelolie is mogelijk toxisch voor katten, spray het dus niet op je kat, en ook niet op hun slaapdekentje of andere plekken waar ze veel komen, en laat ze niet in de buurt van je hoofdkussen komen vlak nadat je de pillow spray hebt aangebracht.

this works deep sleep pillow spray09

I’m getting tired…

Coco liet het zelfs toe dat ik bij haar kwam liggen en haar mocht knuffelen. Dat doet ze normaal nooit! Sorry voor de overload aan foto’s, maar ik vind ze zo lief van ons samen, ik wilde ze jullie niet onthouden.

this works deep sleep pillow spray11 this works deep sleep pillow spray12 this works deep sleep pillow spray13 this works deep sleep pillow spray14 this works deep sleep pillow spray15 this works deep sleep pillow spray17
Zzzzzz….

this works deep sleep pillow spray19
Ik maak vaak lange dagen (er zitten gewoon te weinig uren in een dag!) dus als ik dan eindelijk ga slapen is het soms lastig om in slaap te komen. Ik denk dan aan allerlei ideeën die ik nog met mijn blog wil gaan doen en wanneer het een drukke dag is geweest lijkt het alsof ik eerst van alles moet verwerken voordat ik dan uiteindelijk in slaap val. Soms is dat wel frustrerend omdat ik weet dat ik maar weinig uur kan slapen en dan zo goed mogelijk gebruik wil maken van mijn tijd. En dan maak ik me druk over het feit of ik wel genoeg zal slapen vannacht en voor je het weet ben je een half uur verder. Is dit een beetje herkenbaar of ligt het gewoon aan mij?

In elk geval. Sinds ik deze spray gebruik kom ik niet per se sneller in slaap (helaas, helaas), maar ik maak me er wel minder druk om (ik denk dan, ach die spray gaat straks gewoon zijn werk doen en dan val ik als een blok in slaap) en dat scheelt een hele hoop nachtelijke frustraties. De dag erna voel ik me fitter en heb ik echt het gevoel dieper te hebben geslapen.

Dus ja, ook ik hoor bij die 85% van de mensen die Deep Sleep Pillow Spray kan aanbevelen! :)

this works deep sleep pillow spray03
This Works Deep Sleep Pillow Spray zit normaal gesproken in een flesje van 75 ml voor €19,50, maar de spray die ik heb is maar liefst 250 ml (meer dan 3 x zo groot dus). De verpakking is speciaal ontworpen door kunstenaar Alexandra Palmowski die de flacon en het doosje heeft versierd met verfijnde, handgetekende kamillebloemen. Deze limited edition kost €38,50 en is in verhouding stukken voordeliger dan de originele spray.

this works deep sleep pillow spray18
This Works is o.a. te koop via de Nederlandse webshop Cosmania.nl. De 75 ml flacon kost €19,50 en deze tijdelijke limited edition flacon van 250 ml kost €38,50. Het kost een duit, maar dan heb je ook echt een flinke fles die erg lang meegaat. En slaap is zo belangrijk, daar moeten we eigenlijk ook niet op willen bezuinigen.

“Geloof” jij in pillow sprays of andere producten die je nachtrust zouden moeten bevorderen? Hoe goed slaap jij eigenlijk? Is dit product iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

99 Reacties

 1. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  ik heb het nog nooit geprobeerd maar ik zou het wel willen proberen, zo weet je het beste ofc of het echt werkt =)

 2. lousaa
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Ik hou niet zo van geuren in m’n bed, behalve gewoon versgewassen lakens.

  Wat een priegelige lettertjes zeg. Layout is leuk, maar dit leest een stuk minder prettig.

 3. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Ik heb hier veel Britse youtubers over gehoord. Ze hebben kennelijk ook een rollerbal die je op je pulse points kunt smeren voor extra diepe slaap. Lijkt me wel lekker, maar of het nou echt werkt?

 4. Jo
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  First: wat een prachtige nieuwe lay out heb je! Second: heeft deze spray geen effect op je huid? Mijn huid reageert namelijk ontzettend slecht op lavendel.

 5. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  ik zou het wel willen proberen om te zien of ik echt er beter door slaap

 6. Ellen
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Ik heb een dergelijke spray van Dille en Kamille met cederhout en lindebloesem, of het echt werkt weet ik niet want ik heb gelukkig nooit problemen met slapen maar het ruikt wel heerlijk!

 7. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Ik heb geloof ik een kleine reisversie van deze spray gebruikt. Ik weet niet of het echte werkte maar ik kwam door de geur wel meer een in soort zen-mood wanneer ik ging slapen.

  En die foto’s van Coco! So sweet!

 8. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  tijdje terug vond ik in Duitsland een “monster spray” met hetzelfde idee: spray het in de kamer van je kleine en het ruikt naar lavendel en kamille en de kleine slaapt beter! Geen idee of het werkt, maar het ruikt wel heel lekker :D

 9. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Je lay-out is echt stukken beter! Prachtig! Leuke review ook (:

 10. Ester
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Klinkt goed!! Ik heb zelf geen last van slecht in slaap komen, of verdere slaapproblemen dus dit product zou voor mij overbodige luxe zijn. Maar als het werkt, dan is het zeker wel wat voor mensen die hier wel last van hebben.
  Flacon ziet er ook heel mooi uit! Daar kijk ik ook altijd naar haha, ookal is het product dan wat minder bijvoorbeeld, ik vind wel dat het uiterlijk sowieso mooi moet zijn haha.

  En wat een mooie lay-out!!!! Heel strak & professioneel. Ziet er goed uit!

 11. ann
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  hi Serena,

  leuke lay-out.
  ik heb geen problemen om in slaap te komen, pillow sprays is niet voor mij, maar leuke review ;)

 12. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Klinkt goed! Lijkt me leuk om een keertje te proberen. En of het nou echt werkt of niet, een lekker ruikend kussen is altijd welkom!

 13. Annika
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Mij lijkt het juist vervelend dat je zo’n sterke geur om je heen hebt hangen als je wilt gaan slapen. Maar daar raak je natuurlijk wel aan gewend.
  Ik ben wel benieuwd of je nu ook nog goed kunt slapen zonder die spray ;)

 14. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Vaak heb ik dat als ik moet slapen dat het niet lukt, en als ik ergens wakker voor moet blijven dat ik in slaap val.. Heel vervelend haha:p Maar wel grappig dat ze dit hebben gemaakt:D

 15. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Yay! Hier was ik zo benieuwd naar! Had bij Larissa op Insta al een foto gezien van een pillow spray, maar ze heeft me doorverwezen naar jou. Je hebt me toch wel heel erg nieuwsgierig gemaakt! Ik zou ook wel eens graag een soortgelijk product willen proberen, ik ben zelf ook best sceptisch als het gaat ok dit soort producten. Fijne review! Thanks! En trouwens, de foto’s met Coco! Te cute!!!

 16. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Wat apart dat zo’n spray kan helpen ! Ik geloof(de) er eerlijk gezegd ook nooit zo in, al die middeltjes die voor een betere nachtrust zouden zorgen.

  X

 17. E
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Aller eerst: wat een leuke lay-out! Toch mis ik het vrouwtje met de reageerbuis voor altijd! En wat is Coco om óp te eten <3
  Ik heb eens in een hotel een setje van This Works: gekregen, waaronder ook Sleep. Ik denk dat die geuren voor veel mensen inderdaad gewoon kalmerend werken. Ik had toen stevige slaapproblemen dus mij heeft het helaas niet geholpen. Maar wel lekker!

 18. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Dit wil ik heel graag proberen! Ik geloof op zich wel dat het de nachtrust kan bevorderen en om je in een relaxde state of mind te laten komen! Ik heb de laatste tijd wat moeite met slapen dus dit zou zeker iets voor mij zijn! Ik vind je nieuwe layout trouwens heel mooi!

 19. Naima
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Tip: Pillow Mist van de Bath and Body Works is ook echt populair. Ik gebruik hem nu al 2 jaar. Ik denk dat je die ook wel fijn zult vinden.

 20. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Toen ik een tijdje door studiestress moeilijk in slaap viel druppelde ik wat lavendelolie op een washandje/doekje en legde dat naast mijn kussen.
  Zoals je al aangaf: misschien zit het tussen mijn oren maar ik sliep toen echt veel lekkerder en dieper.

  Dusjá, ik geloof wel in zulke producten.

 21. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Ik geloof ook wel dat geuren helpen ontspannen en inwerken op de geest. Zelf gebruik ik altijd de de deep sleep dreamy pillow&body mist van The Body Shop.

  • roxan
   22 maart 2014 / zaterdag, 22 maart 2014

   Hoe duur is die?

 22. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Haha, coco the lazy bastard :D
  Ik gebruik zelf al jaren een spray van TBS en die doet het ook goed. Ook al is het enkel het idee :)

 23. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  lijkt me zo ontzettend fijn! ik heb niet echt slaap problemen, maar toch lijkt dit me wel heel erg fijn om echt diep te kunnen slapen en wat meer uit mijn slaap te halen, om het zo maar even te benoemen :P en ik vind de nieuwe lay out echt heel erg mooi!

 24. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Ik weet het niet ik heb echt al zoveel geprobeerd. Van slaapthee tot aan een online slaapcursus en tot nu toe heeft nog niets bij mij geholpen. Ben dus wel benieuwd naar dit product, en of het bij mij ook zou werken. Alles is beter dan medicijnen slikken!!

  • Chantal
   18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

   Misschien helpt een mindfulnesstraining? Heeft mij een tijd geleden enorm geholpen!

 25. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Soms slaap ik wel erg onrustig door een drukke dag, voor die dagen zou ik dit wel willen proberen!

 26. Nora
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Ik geloof er zeker in, sowieso in de ontspannende werking van bepaalde geuren -wat niet direct voor betere slaap zorgt- maar vooral in de kracht van gewoontes: als je elke avond voor het slapen gaan dezelfde geuren ruikt went je lichaam eraan en gaat’ie vanzelf in slaapstand.
  Dit product vind ik echter een stuk te duur voor mijn budget, ik gebruik persoonlijk Badger Balm Sleep Balm of Night-Night Balm, een superzuinige balsem die naar lavendel en kamille ruikt die ik op mijn polsen smeer voor het slapen gaan, werkt supergoed!
  Superleuke layout, trouwens. :)

  • Bianca
   18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

   Hoi, waar koop jij die Badger Sleep Balm?

   • Nora
    18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

    Ik koop het op ecco-verde.com, een ge-wel-dige oostenrijkse site is voor “groene” cosmeticaproducten. Volgens mij zijn Badger producten ook verkrijgbaar op feelunique.com (ik weet niet waar de verzendkosten lager zijn, aangezien ik altijd op de italiaanse site van ecco-verde koop).

    • Bianca
     20 maart 2014 / donderdag, 20 maart 2014

     Oké, bedankt! :)

 27. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Coco is zo schattig! Ik ben echt een catlady haha

 28. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Dit lijkt me wel wat! En oh, wat gezellig he, kroelen met de katjes op bed <3

 29. Evelyn
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Super mooie nieuwe lay-out!

 30. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Klinkt goed! Wel wat aan de dure kant, misschien ga ik eens een goedkopere variant zoeken. Heb je een nieuwe layout? Op mijn telefoon lijkt het anders, straks eens op mijn laptop kijken :)

 31. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Wat een leuke nieuwe lay-out Serena! Lekker fris. Ik geloof wel in pillow sprays ja, gebruik er zelf eentje die al jaren oud is maar nog steeds super fijn (onbekend merk). Deze ga ik ook wel onthouden, al ligt de prijs echt wle boven m’n budget!

  • roxan
   22 maart 2014 / zaterdag, 22 maart 2014

   Waar koop je die? Arme student dus goedkoper versies zijn welkom!

 32. t.
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Ik heb de pillow spray van een merk vam ici paris al jaren. Geef het ook vaak cadeau.
  Vind het heerlijk. Ben helemaal geconditioneerd aan die geur hahah.
  goed artikel!

 33. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Ik ben echt een ruk slaper. Doe het dan ook serieus nauwelijks.. Opzich niet erg, maar soms… Hadden een paar uurtjes extra geen overbodige luxe geweest. Melatonine e.d. helpt niet dus ben benieuwd of dit dan het wondermiddeltje is! Leuke review!

 34. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Wat zou het heerlijk zijn als dit echt werkt! Zelf weet ik het nooit zo goed of het nou echt werkt of dat het het placebo effect is. Fijn dat het voor jou een goed product was.

 35. Charleen
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Niet nodig! Ik doe mijn ogen dicht en slaap!
  Ik heb juist van zulke dingen dat ik hardstikke hyper word. Dan kan ik niet slapen en ga ik vanalles doen behalve slapen!

 36. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Hm, interessant! Ik heb van die dagen dat ik heel snel in slaap val, maar ook van die dagen dat ik inderdaad allerlei ideeën heb voor de blog en daar helemaal over na zit te denken. Meestal val ik binnen een half uur toch wel in slaap. Ik kan me wel voorstellen dat die spray heel rustgevend werkt, hij lijkt me best wel fijn! En ik denk dat als je weet dat je een ‘neppe’ spray hebt, dat hij dan niet zo goed meer werkt :)

 37. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  wauw! ik ben een hele slechte slaper, dus deze spray ga ik zeker onthouden. thanks!
  xo, cheyenne

 38. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Mooie nieuwe layout heb je, lekker fris! Deep sleep klinkt wel lekker ontspannen, maar gelukkig heb ik geen slaapproblemen. Ik val altijd als een blok in slaap haha.

 39. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Klinkt wel goed! Maar ik val prima in slaap. En anders heb ik wel iets van lavendel, dat werkt ook wel altijd!

 40. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Dit klinkt wel goed, fijn dat het werkt

 41. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Als dit echt werkt moet ik het hebben! Ik heb last van fibromylagie en daarnaast zowat iedere nacht nachtmerries, mijn slaap kan dus echt f@ckef up zijn. Ik raak niet in diepe slaap en slaap mega onrustig ben echt super benieuwd of het zou helpen!

 42. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Goede tip. Helaas heb ik wel last van niet uitgerust wakker worden. In,slaap vallen is het probleem niet en het vervangen van mijn kussen heeft al iets geholpen, maar is niet voldoende. Wie een spray? Of ‘branden’ van essential oil in mijn kamer?

 43. KSS
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Dit lijkt me echt heerlijk, ik val echt heel moeilijk in slaap ook maar denken en nieuwe ideeën komen in me op precies wanneer ik net in bed lig. Fijne review, deze ga ik onthouden. Btw mooie layout zo! Ik bekijk het dan op me mobiel maar toch ziet het er nice n clean uit

 44. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Deze spray klinkt fijn! Wat een leuke en lieve foto’s heb je erbij gemaakt. Ik vind je nieuwe layout trouwens heel leuk :)

 45. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Wat fijn dat het goed werkt! Ik heb er gelukkig meestal geen last van *even afkloppen*

 46. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Klinkt goed zeg! Zelf zou ik ook wel wat dieper willen slapen en meer uitgerust wakker worden! :)

 47. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Ik heb geen idee of dit soort producten werken, maar het feit dat je je minder druk gaat maken over ‘omg ik kan niet slapen en ik MOET nu slapen anders heb ik nog maar … u slaap!’ scheelt denk ik ook al een hoop!

  Hé, je layout is (gedeeltelijk) veranderd. Mooi hoor! Toch een groot gedeelte hetzelfde zodat het wel echt ‘beautylab’ blijft, maar het ziet er net wat frisser uit.

 48. Rianne
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Goede review, ik heb zelf nog nooit zoiets geprobeerd misschien doe ik dat nog wel eens ik heb er nu echter niet zo’n behoefte aan, ik slaap goed genoeg :)

  en even off topic: Nieuw lay-out! Ziet er mooi uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *