Update skincare routine

Laat ik meteen duidelijk zijn, dit is een gesponsorde post. MAAR, KIKO Milano heeft mij ruim een maand geleden hun GEHELE assortiment aan skincare toegestuurd, waar ik enkele producten uit heb gekozen, en die ik nu al best een tijdje in gebruik heb. En niet alleen dat, ik ben er ook zeer over te spreken!

Zoals jullie misschien weten vind ik het lastig om mijn gebruikelijke skincare routine aan te passen omdat ik zweer bij het ingrediënt salicylzuur. Salicylzuur zorgt er voor dat mijn huid elke dag een beetje wordt geëxfolieerd en op die manier vrij blijft van onzuiverheden. Maar, ik ben ook al 32 jaar, dus op zich kan een beetje anti-aging ook geen kwaad.

Gelukkig heeft KIKO de Shine Refine lijn, waar salicylzuur aan is toegevoegd. En ook hebben ze de Bright Lift lijn, een anti-aging lijn die de huid egaler en stralender maakt. Ik durfde het dit keer dus wel aan om te switchen van producten en ik moet toegeven… ik ben positief verrast! Ik kende KIKO eigenlijk alleen van hun make-up, maar ik had geen idee dat zij ook uitgebreide skincare lijnen in hun assortiment hadden.

Hieronder vertel ik jullie meer over mijn favoriete KIKO Milano skincare producten;

Zoals ik al aangaf gebruik ik deze producten nu iets langer dan een maand, maar ik ga ze zeker door blijven gebruiken. Nu weet ik dat mensen altijd sceptischer zijn als het om advertorials gaat, maar jullie zullen vanzelf merken dat ik deze producten blijf gebruiken omdat jullie ze vaker terug zullen zien in toekomstige artikelen of omdat ik alles meeneem op reis.

kiko-01Hieronder wil ik de producten nog even kort toelichten;

Pure Clean Eyes & Lips – dit is een 2-fase reiniging die je moet schudden voor gebruik. Ik ben wat deze producten betreft niet zo héél kritisch, als het maar mijn waterproof make-up verwijderd, haha! En dat doet deze uitstekend. Ik hoef niet hard te boenen en het laat wel een vettig laagje achter, maar niet té vettig. Prima spul en niet duur, namelijk €6,90. Ook als handig mini formaatje verkrijgbaar (ideaal voor op reis!).

Pure Clean Foam – dit is een schuimende reiniger die ik gebruik onder de douche, lekker makkelijk! De mousse is lekker zacht en verwijdert alle make-up met gemak (ook waterproof, longlasting foundations). Het laat mijn gezicht niet trekkerig en droog achter na gebruik. Wat schuimende reinigers betreft ben ik ook niet heel kritisch trouwens, maar wat ik wel prettig vind is dat het schuim er al kant-en-klaar uitkomt. Ik weet niet waarom, gewoon persoonlijke voorkeur denk ik! De zachte mousse geeft me een heerlijk luxe gevoel! Prijs €7,90.

kiko-02Shine Refine tonic – een heerlijke tonic die superlekker en fris ruikt (naar Lelietjes van Dalen en komkommer), én salicylzuur bevat. Het is hiermee voor mij de perfecte en budgetproof vervanging van producten als de 2% BHA lotion van Paula’s Choice. Deze tonic brengt je huid weer in balans, laat het heerlijk fris aanvoelen en voorkomt en verwijdert onzuiverheden. Het resultaat, zeker na een paar weken, is een stralende, egale huid. Ik zweer bij salicylzuur, voor mijn huidtype (ik heb een verhoornde huid waardoor onzuiverheden niet uitgeknepen kunnen worden) is het broodnodig om elke dag een klein beetje geëxfolieerd te worden. En dit spul is echt top! En niet duur, namelijk €11,90 voor een grote fles van 200ml. Ik ben blij dat er eindelijk een goed product is met salicylzuur dat ook nog eens betaalbaar is!

Side note, de tonic bevat wel alcohol denat op de tweede plek in de ingrediëntenlijst. Zelf vind ik dat niet erg, zo lang het mijn huid niet uitdroogt (en dat doet het niet), maar ik weet dat sommigen dit ingrediënt willen mijden.

Bright Lift Serum – met mijn getinte huid heb ik wat meer pigment in mijn huid, en dit uit zich helaas steeds vaker in pigmentvlekjes vanwege zonneschade, of littekens. Ik heb daarom al jaren de voorkeur voor producten met een ‘brightening’ effect. Het Bright Lift serum ruikt allereerst SUPER. Ik denk dat ik dit het lekkerste vind ruiken van allemaal, heel bloemig, poederig zoet en zacht. De formule bevat hele subtiele, goudkleurige lichtreflecterende deeltjes die mijn huid meteen een stralend effect bezorgen, maar daarnaast bevat het ook goede, werkzame ingrediënten zoals collageen, vitamine C en niacinamide, die mijn huid de nodige anti-aging effecten geven, maar ook bekend staan om hyperpigmentatie tegen te gaan.

Het serum is daarnaast lekker zacht en fluwelig op de huid, trekt supersnel in, en laat de huid mooi mat en gehydrateerd achter. Het is daarom perfect voor de normale tot gecombineerde huid. Mijn huid is stralender en egaler en na gebruik lijken fijne lijntjes minder op te vallen. Ik meen het echt, dit is een toppertje en als het spul op is koop ik het zeker opnieuw. Ook niet héél duur, namelijk €21,90 voor 30 ml. Dit serum zit trouwens wel in een mooie pompflacon en je hoeft er niet per se een dagcrème overheen te gebruiken, maar zelf doe ik dat wel.

kiko-05Skin Trainer Eyes – oogcrème is dus zoiets wat ik altijd vergeet, maar ik moet het wel echt gaan doen want ook ik heb fijne lijntjes en kraaienpootjes gekregen en ik wil de delicate huid rondom mijn ogen graag goed verzorgen. Skin Trainer Eyes bevat allereerst een handige, verkoelende applicator. Dit voelt vooral in de ochtend heerlijk fris aan! Daarnaast bevat het ook niacinamide, wat donkere wallen en kringen vermindert en ook de puffyness weghaalt. Het trekt ook erg snel in, maar laat de oogcontouren zacht en gehydrateerd achter. Love it! Misschien wil ik het gewoon graag zien, maar toch heb ik het idee dat mijn oogopslag er frisser en stralender uitziet dan voorheen! Prijs €18,90 voor 15ml.

Shine Refine Day – dit is een dagcrème met een gel textuur, dus het voelt lekker luchtig aan en wordt razend snel geabsorbeerd door je huid. Echt heerlijk spul, het smelt in de huid! Het ruikt net zo lekker fris als de tonic en je hebt slechts een klein beetje nodig. Ook deze crème bevat salicylzuur en houdt de huid lekker mat, maar toch stralend én goed gehydrateerd. Het allerliefste had ik deze crème in een tube gezien, want dat is net even iets hygiënischer en bovendien is de pot best ‘zwaar’ en log om mee te nemen op reis. Hopelijk gaat KIKO dit in de toekomst aanpassen, en anders moet ik het maar gewoon ompotten tot die tijd! Ik vind deze crème vergelijkbaar met mijn oude, vertrouwde La Roche-Posay Effaklar crème. Deze crème ruikt alleen lekkerder en is een stukje goedkoper, namelijk €18,90 voor een pot van 50 ml.

Shine Refine Papers – dit zijn blotting papers uit dezelfde lijn, die ideaal zijn om mee te nemen. Mocht ik overdag toch wat gaan glimmen bij mijn T-zone, dep ik deze papiertjes op mijn gezicht en ik ben weer mooi mat! Ze zitten in een chique uitziend, wit hoesje. Prijs €6,90.

kiko-04Ik ben erg tevreden over deze KIKO Milano skincare producten en ik hoop dat jullie het interessant vonden om wat meer te weten te komen over mijn nieuwe skincare routine. Vooral het Bright Lift Serum en de Shine Refine producten zijn echt TOP!

urban-decay-all-nighter-foundation-review_-11KIKO heeft verschillende winkels door heel Nederland, zo zit er eentje aan het Vredenburg in Utrecht en eentje op Amsterdam Centraal. Natuurlijk kun je ook online bestellen via de KIKO webshop. Via de webshop vind je overigens ook de complete ingrediëntenlijst van deze producten. Dat vind ik echt een pluspunt!

Ik ben erg benieuwd of jullie al bekend waren met de KIKO skincare producten! En zo nee, zou dit iets voor jou kunnen zijn? Naar welke producten ben je het meest benieuwd?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

50 Reacties

 1. Estefani
  5 juni 2017 / maandag, 5 juni 2017

  Hi Serena,

  De beste manier om deze producten te gebruiken is dus na het wassen de tonic, de bright liftserum en de dagcreme? Gewoon gedurende de dag? Niet te vettig?

 2. 10 januari 2017 / dinsdag, 10 januari 2017

  Leuk! Er zit sinds kort een filiaal in Almere. Daar ga ik maar eens langs denk ik. Ik ben erg benieuwd naar het serum en de blotting papers. Enne… mocht je ooit eens in de buurt zijn, kom je dan eens lang? Kan je Mila weer eens bewonderen 🙂

 3. Vienna
  30 december 2016 / vrijdag, 30 december 2016

  Hey Serena,

  Leuke video weer! Maar gebruik je de LRP effaclar duo nog steeds? In je vorige skincare video’s beschreef je een beetje je huidtype, en ik heb wel ongeveer diezelfde huidstype. Zou je die creme nog steeds aanbevelen?

  Thanks alvast:)

  Groetjes, Vienna

 4. Eva
  28 november 2016 / maandag, 28 november 2016

  Ik heb laatst een aantal producten gekocht die worden aangeraden in dit artikel. En ik ben razend enthousiast!! Heb nu meteen weer een bestelling gedaan met 6 producten.

  Mijn huid voelt op en top aan.
  Heerlijk.

  Ook door het eten van veel avocado’s, een goede huidverzorging kan ook van binnen uit!

 5. Marielle
  21 november 2016 / maandag, 21 november 2016

  Acne op de kaaklijn verwijst naar hormonale problemen. Groote hormoonverstoorders zijn zuivelproducten en vlees. De dierlijke hormonen gaan in interactie met je eigen hormonen en dit is op lange termijn gevaarlijk dit kan leiden tot PMS, te traag of te snel werkkende schildklier, organen die slechter gaan werken zoals de pancreas de nieren de darmen,… en in het ergste geval kan je hierdoor op lange termijn hormonale kankers krijgen zoals borstkanker!

  De grootste oorzaak van hormonale problemen is verkeerde voeding. Maar ook langdurige stress en hormoonverstorende stoffen in cosmetica zoals parfum, Synthetische UV-filters, zoals Benzofenon-3 (oxybenzon), 3-benzylideen kamfer, 4 methylbenzylideen kamfer (4-MBC), 4,4-Dihydoxybenzofenon, benzofenon, ethylhexylmethoxycinnamaat, propylparabenen, butylparabenen of BPA, Methylisothiazolinone (MI), Ammonium Lauryl Sulfate, Ammonium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Myreth Sulfate, TEA Lauryl Sulfate, TEA Laureth Sulfate,…

 6. Marielle
  21 november 2016 / maandag, 21 november 2016

  Jammer de producten van Kiko barsten van de chemicaliën die je niet op je huid wil ivm vroegtijdige huidveroudering, allergien, hormoonverstoorders, alles wat je op je huid doet komt de bloedbaan in. Dus voor mij nee bedankt!

 7. Mulaty
  11 november 2016 / vrijdag, 11 november 2016

  Ik zit al vier maanden te vechten met Kiko omdat ze mijn geld niet terugstorten. Mijn spullen zijn netjes terug ontvangen. En “werken ” ze er aan om met 20 dagen geld retour te sturen. De klanten service is om te huilen daar.
  Dat is toch ook een ding wat andere dames mogen weten denk ik.
  Helemaal niet om jou te kleineren of zo.

 8. Dora
  7 november 2016 / maandag, 7 november 2016

  Hey! Bij de Shine Refine Daycream is zeker een SPF dagcremé nodig om huid te beschermen tegen de UV-stralingen? Dat vraag ik me af, ik heb de lijn ook aangeschaft.

 9. Jolanda
  6 november 2016 / zondag, 6 november 2016

  ‘t klinkt fijn, maar op de ingrediënten lijst is zichtbaar dat er meer parfum in de producten zit dan de salicylzuur… Zonde!

 10. Yvonne
  6 november 2016 / zondag, 6 november 2016

  het verwijderT. Met een T dus.
  Verder een leuk artikel maar dit stoort omdat je deze grammaticafout vaker maakt. En schrijven is toch je beroep, dus ik neem aan dat je er graag op gewezen wil worden.

 11. Justme
  6 november 2016 / zondag, 6 november 2016

  Goede review. Toch blijf ik trouw de producten van Jetske gebruiken icm producten van decubal.
  Werken voor mijn huid echt top.
  Moet wel heel eerlijk zeggen dat ik een beetje afgeleid ben door je erg lange nagels.. Sorry

 12. Inge
  6 november 2016 / zondag, 6 november 2016

  Er opent een KIKO in Tilburg zag ik, jeej!

 13. Linda
  5 november 2016 / zaterdag, 5 november 2016

  Interessant artikel en ben heel benieuwd naar de producten. Ik zag laatst dat er ook een kiko winkel in Arnhem zit, dus moet ik daar binnenkort maar eens een keertje langs.

 14. 5 november 2016 / zaterdag, 5 november 2016

  Ik heb weleens een oogschaduw gekocht van Kiko. Leuk om te zien dat je zo enthousiast bent, misschien dat ik het ook eens ga uittesten.

 15. 5 november 2016 / zaterdag, 5 november 2016

  Ik ben nog niet bekend met de skincare van Kiko. Mij lijkt de oogcrème wel wat denk ik!

 16. laura
  5 november 2016 / zaterdag, 5 november 2016

  leuk dat jij tevreden bent over KIKO skincare, ik vond het echt de grootste rotzooi die er bestaat!!! Leuk dat ze er salicylzuur in hebben gedaan, maar de concentratie is dermate laag dat het niets voor je huid doet. Het daarbij ook nog een volstoppen met het goedkoopste en slechtste ingrediënt wat er bestaat, namelijk alchohol denat.
  Sorry hoor maar inmiddels is het toch wel een beetje bekend wat alle ingrediënten inmiddels doen of niet doen voor je huid.
  Dus ja, ik ben wel sceptisch over deze advertorial…

 17. Chantal
  5 november 2016 / zaterdag, 5 november 2016

  Ik heb een redelijk gemengde huid met regelmatig meeeters en puistjes (terwijl ik al 24 jaar ben dus geen puber huidje) Maar geen verhoornde huid, zouden de producten met salicylzuur voor mij kunnen helpen?

 18. 5 november 2016 / zaterdag, 5 november 2016

  Die pure eyes and lips lijkt mij fijn en handig! En die doekjes voor onderweg gebruik ik ook graag!

 19. 5 november 2016 / zaterdag, 5 november 2016

  Heel origineel en professioneel in beeld gebracht! De video zit heel goed in elkaar. Fijn om te zien.

 20. Lieke
  5 november 2016 / zaterdag, 5 november 2016

  Waarom plaats je in de thumbnail een foto van hoe je huid was een stuk langer geleden dan voordat je de KIKO producten ging gebruiken? Herken de foto van hoe je huid was voor je producten zoals de Effaclar crème ging gebruiken (dát was een product dat je huid zoveel heeft verbeterd, zoals je meerdere keren in artikelen hebt gezegd). Dus niet voordat je de KIKO producten ging gebruiken. Dit vind ik nogal misleidend 🙂

  • Lou
   5 november 2016 / zaterdag, 5 november 2016

   Ja dit viel mij ook op. Maar ik denk dat Serena deze foto heeft gebruikt om te laten zien hoe haar huid was, en wat voor risico ze liep als de producten van KIKO niet naar behoeven zouden werken? Haar huid had namelijk best een terugval kunnen hebben

 21. 5 november 2016 / zaterdag, 5 november 2016

  Leuk om te zien welke producten je gebruikt

 22. 5 november 2016 / zaterdag, 5 november 2016

  Klinkt goed! Kiko heeft ook fijne gezichtsmaskers. Heb tevens serums van Kiko gehad en die waren heerlijk! Sinds ik weet dat oogcrèmes stiekem gewoon marketingtrucjes zijn en helemaal niet nodig (ze bevatten vaak dezelfde ingrediënten als een gewone creme maar dan vaak nog meer verdund met water én 3 keer zo duur), koop ik ze niet meer. En wist je dat in een potje van Clearasil (met een soort watjes) ook 2% salicylzuur zit? En inderdaad ook alcohol, maar misschien is het iets als je daar geen probleem mee hebt. 🙂

  • 5 november 2016 / zaterdag, 5 november 2016

   En anders de Clearasil rapid action cream? Die bevat ook 2% salicylzuur. Het is een klein tubetje van 15 ml; dit kun je plaatselijk gebruiken op onzuiverheden. En nee, ik sponsor niks haha.

 23. 5 november 2016 / zaterdag, 5 november 2016

  Klinkt goed zeg! Had ik nooit gedacht bij kiko.

 24. 4 november 2016 / vrijdag, 4 november 2016

  heb nog nooit skincare producten gebruikt van kiko, ook nooit bij stil gestaan eigenlijk. erg leuke video, heerlijk duidelijk ook. liefs soraya

 25. 4 november 2016 / vrijdag, 4 november 2016

  Hmz, interessant. Binnenkort eens kijken. Ben verknocht aan de Effaclar lijn, maar verandering af en toe kan geen kwaad. Heb ongeveer hetzelfde huidtype als jij dus zal eens kijken als ik bij Kiko ben.

 26. 4 november 2016 / vrijdag, 4 november 2016

  Ik gebruik zelf al een tijdje skin care van Kiko en ben er helemaal tevreden over. Zeker het serum en hun spf crème zijn een aanrader.

 27. 4 november 2016 / vrijdag, 4 november 2016

  Het was me wel al bekend dat Kiko een skincare line had, maar heb er eigenlijk nooit aandacht aan besteed. Als ik bij Kiko kwam was het alleen voor de makeup en de nagellakjes, die trouwens één van de beste zijn! De Shine Refine Day cream lijkt me we geschikt voor mijn huidtype, ik hou wel van creams met een gel textuur. De tonic zou ik niet zo snel halen omdat ik het vaak het gevoel heb dat tonics mijn huid altijd wat vettiger maken, ik gebruik liever alleen een lichte toner of essence.

 28. 4 november 2016 / vrijdag, 4 november 2016

  Ik was al even benieuwd naar de skincare van Kiko. Laat ik nu net opzoek zijn naar een fijn en niet te duur serum, dit serum van Kiko klinkt top! 🙂 x

 29. Hanan
  4 november 2016 / vrijdag, 4 november 2016

  Hi sereen wat een fijne video! Mooie producten ,lekker betaalbaar !
  Wellicht ligt het aan mij maar het lijkt wel alsof jouw huid weer onrustig aan is geworden . Ik herinner me tijd terug dat je huid er juist weer hartstikke goed eruit zag,zo goed dat je zelfs zei dat je geen foundation hoeft te gebruiken.
  Ik Bedoel het echt ni lelijk ,maar viel mij gewoon op dat het zo een verschil is met tijdje terug.

 30. Syl
  4 november 2016 / vrijdag, 4 november 2016

  Ik ben benieuwd of de Shine Refine tonic mijn geliefde Paula’s Choice tonic met salicylzuur kan vervangen, het scheelt de helft.

 31. Ier
  4 november 2016 / vrijdag, 4 november 2016

  Echt jammer dat er zoveel parfum en alcohol in zit. Ik ben overgestapt naar reinigen met jojoba olie, aloë Vera melk van de body shop en dagcreme zonder parfum etc. Ik merk dat ik daardoor veel minder droogtevelletjes heb en op zich is conditie van mijn huid wat beter. Toch blijf ik last houden van enige whiteheads en mee-eters. Ik ben er nu zo klaar mee dat ik binnenkort naar de dermatoloog ga. Ik heb al zo achterlijk veel gespendeerd aan skincare, ben er klaar mee 🙂 maar ik vind dit een mooie, betaalbare lijn.

 32. Nicky
  4 november 2016 / vrijdag, 4 november 2016

  Hoi Serena, hoe lang doe je ongeveer met 1 flacon van dat serum?

 33. 4 november 2016 / vrijdag, 4 november 2016

  Klinkt erg veelbelovend! Zelf heb ik ook een erg dikke huid.. Zelfs een piercer gehad die tijdens het prikken zei, dat het moeilijk was er doorheen te komen :’) Maar ook met puistjes/oneffenheden merk ik het.. Zal het door mixed blood komen :’)

 34. 4 november 2016 / vrijdag, 4 november 2016

  Wist helemaal niet dat ze dit allemaal hadden, maar je klinkt echt enthousiast! Ik ga ze ook eens proberen denk ik 🙂

 35. 4 november 2016 / vrijdag, 4 november 2016

  Wat een fijn artikel! Ik wist helemaal niet af van het bestaan van skincare van KIKO. Ik ben erg benieuwd naar de Pure Clean Eyes & Lips. Ik gebruik namelijk ook regelmatig waterproof mascara en niet elke reiniger verwijderd deze.

 36. 4 november 2016 / vrijdag, 4 november 2016

  Ik vermijd fragrance in mijn skincare. Absoluut niet nodig en het zorgt er ook nog eens voor dat je collageen afbreekt.(dit word er toch van gezegd) maar het is zoiezo gewoon een goedkoop vulmiddel.

 37. Laura
  4 november 2016 / vrijdag, 4 november 2016

  De shine refine day en shine refine papers klinken super!

 38. Carina
  4 november 2016 / vrijdag, 4 november 2016

  Als ik de beschrijvingen zo lees lijkt het alsof er aardig wat parfum in zit. Ik sla ze over, want ik probeer zeker voor mijn gezicht zoveel mogelijk parfumvrij te hebben.

 39. Petra
  4 november 2016 / vrijdag, 4 november 2016

  Ik ga zeker eens kijken bij Kiko! Zag vorige week dat er een filiaal op de Lijnbaan in Rotterdam zit:)

 40. 4 november 2016 / vrijdag, 4 november 2016

  Ik wist helemaal niet dat Kiko skincare producten had. Het klinkt erg positief! Zelf ben ik erg benieuwd naar het serum!

 41. 4 november 2016 / vrijdag, 4 november 2016

  oehh nice dat kiko nu ook skincare verkoopt 😀

 42. 4 november 2016 / vrijdag, 4 november 2016

  Wij hebben sindskort een Kiko is almere dus ik ga zeker even een kijkje nemen. Gebruik nu Paula’s choice maar die is best prijzig. Zou fijn zijn als dit een goede vervanger is

 43. 4 november 2016 / vrijdag, 4 november 2016

  Ik zie het wel staan in de winkels maar wordt er niet echt door aangetrokken. Toch eens van dichterbij bekijken. Benieuwd naar de verdere ingrediënten!

 44. 4 november 2016 / vrijdag, 4 november 2016

  Ik ben dol op producten van kiko dit ga ik ook zeker eens proberen!

 45. 4 november 2016 / vrijdag, 4 november 2016

  Ha, ik had inderdaad geen idee dat KIKO ook een skincare lijn had. Ik gebruik dagelijks producten van Paula’s Choice (met salicylzuur) en zou zeker de toner willen proberen voor dat zachte prijsje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *