Travel Cat Bag van Studio Snorhaar

Laatst kreeg ik een mailtje van poezenliefhebber en designer Regina Mol. Als afstudeeropdracht heeft ze een Travel Cat Bag collection ontwikkeld: heerlijke verstopplekjes waar katten zich op hun gemak voelen, maar die tegelijkertijd dienen als kattenreismandje. Een multifunctioneel product dat er ook nog eens ontzettend fancy uitziet in je interieur.

sfeer-snorhaar-2Ze kwam haar Travel Cat Bag persoonlijk langsbrengen bij mij in Houten en heeft me verteld hoe het ontwerp tot stand gekomen is. Voor haar opdracht heeft ze katten goed bestudeerd en kwam tot de conclusie dat over het algemeen de meeste katten nieuwsgierig zijn aangelegd, houden van holletjes om zich te verstoppen, maar nog wel graag het overzicht behouden over de omgeving. Dat geeft ze een vertrouwd gevoel.

Verder houden ze van natuurlijke materialen met reliëf en door te werken met zachte stoffen creëer je een veilig en geborgen gevoel voor je kat. Al deze gegevens zijn gebruikt voor het ontwerp van haar Cat Bag Collection. Met haar Britse Korthaar lapjespoes Tijger als proefpersoon, uiteraard.

travel cat bag_12 travel cat bag_01 travel cat bag_02 travel cat bag_03De Travel Cat Bag – ik heb het model Luna Grey gekregen – is handgemaakt van wolvilt en leder. In het vilt zitten kijkgaatjes op verschillende hoogtes, zodat de kat het overzicht behoudt van zijn omgeving. Het vilt is lekker zacht met een klein beetje reliëf, want daar houden katten van. Bovendien houdt wolvilt de geur van de kat extra goed vast, zodat het lekker naar ze ruikt en ze zich nog vertrouwder voelen met de mand.

travel cat bag_09De mand is echt een plaatje om te zien. Ik ben serieus nog nooit zo’n prachtige kattenmand tegengekomen! Een stukje Dutch Design in je huiskamer. Alles is mooi afgewerkt en de roségouden rits steekt mooi af bij het grijs en het blauw.

travel cat bag_13Het leer (dat op een plantaardige manier is gelooid) aan de binnenkant en bij de handgrepen zorgt voor extra stevigheid van de mand. Alle details kloppen.

travel cat bag_04 travel cat bag_05 travel cat bag_07Ik vroeg me natuurlijk meteen af, wat nou als de kat een plasje (of erger, een poepje!) doet in deze mooie mand? De bodem bestaat uit verschillende uitneembare lagen die je gelukkig gewoon kunt uitwassen. De onderste laag is een schuimlaag. De middelste laag is een laagje karton dat vocht absorbeert, die moet je dan wel even vervangen (door zelf een nieuw rondje uit te knippen uit een doos). De bovenste laag is van vilt. Overal is aan gedacht!

travel cat bag_17 travel cat bag_16 travel cat bag_15Je kunt de mand op verschillende manieren dichtritsen en openklappen, het is maar net hoeveel privacy je kat wenst te hebben. Helemaal open, half open, helemaal dicht. Eén flap omhoog en de ander omlaag, of allebei omlaag. Je kunt er lekker mee variëren. Coco vindt het fijn als ik de rits voor zo’n 1/3 deel dichtrits en beide kanten openklap.

travel cat bag_11 travel cat bag_10Nooit meer ‘gedoe’ om Coco en Clarence in dat plastic kattenkooitje te krijgen! Dat was namelijk echt altijd een hel. Bovendien probeert Clarence er altijd uit te breken door heel hard met zijn snuitje tegen het raster te duwen, en dan ben ik altijd bang dat hij zichzelf bezeerd.

10005374_1414052052180881_1471696953_nWil ik mijn katten nu meenemen op reis of naar de dierenarts, dan zorg ik dat ze in hun vertrouwde mandje liggen, vervolgens rits ik alles omhoog en rits ik ook de bovenkant dicht. Deze mand heeft handgrepen zodat ik het als een grote tas kan dragen. Easy, peasy.

travel cat bag_06 travel cat bag_14Ik vind deze Travel Cat Bag echt helemaal te gek! Regina heeft zeer goed nagedacht over het ontwerp en materiaalgebruik en ik houd er van dat het er niet alleen prachtig uitziet, maar ook nog eens functioneel is. Deze Luna Grey mand staat erg mooi in mijn interieur en mag dan ook zeker in het zicht staan.

Coco sprong er meteen in en slaapt er sindsdien elke dag. Ze voelt zich er lekker op haar gemak. Het is wel echt ‘haar’ mandje, dus Clarence durft zich niet in de buurt te begeven, haha! Maar gelukkig heeft Clarence een ander lekker slaapplekje in de vensterbank.

sneaky busted*edit* ik had de mand even naast me neergezet tijdens het schrijven van dit artikel, en Clarence is er nu stiekem in gekropen! Oh, oh. Dat wordt matten zo!

De prijs van de Travel Cat Bag is niet goedkoop, namelijk €298,-. Gezien het prachtige design, de luxe materialen van de mand en de mooie afwerking en details van dit handwerk, vind ik het geen gekke prijs. Het is zeker een luxeproduct, maar mocht je nog op zoek zijn naar een designer kattenslaapmandje (die tegelijkertijd dient als kattenreiskooitje) dan moet je echt even een kijkje nemen op www.snorhaar.com.

studio snorhaarNaast deze Travel Cat Bags is Regina ook bezig met de ontwikkeling van kattenkussentjes en -holletjes. Wil je Studio Snorhaar en foto’s van Regina’s geweldige poes Tijger op de voet volgen? Volg ze dan via het Instagram account @studiosnorhaar voor de laatste ontwikkelingen.

Wat vinden jullie van deze Travel Cat Bag van Studio Snorhaar? Waar slaapt jouw kat momenteel het liefst?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

93 Reacties

 1. 11 mei 2014 / zondag, 11 mei 2014

  Heel erg mooi! Ik erger me echt dood aan alle spuuglelijke kattendingen, helaas zijn de mooie designitems allemaal onbetaalbaar. Vooral krabpalen zijn echt vreselijk, het is dat je er één nodig hebt, maar het is me echt een doorn in het oog in huis. Deze mand ziet er heel mooi uit, maar helaas ook al zo duur :(

 2. 9 mei 2014 / vrijdag, 9 mei 2014

  Goed zelf te maken al is het niet een origineel designproduct. Ik vind het natuurlijk prachtig zeker de rits en het leren labeltje maar het is net iets te duur. Jammer.

 3. 9 mei 2014 / vrijdag, 9 mei 2014

  Ik vind het geweldig :D alleen wordt mijn kat wild van het moment ze in een draagmand of tas moet dus ik denk dat dit design snel naar de haaien zal zijn als ze haar klauwen erin zet :)

  X Sara

 4. Banaan
  9 mei 2014 / vrijdag, 9 mei 2014

  WOW die prijs, ik had wel gedacht aan rond de 180 euro max. maar dit is echt te veel… Gelukkig heb ik maar geen kat ;)

 5. Laura
  8 mei 2014 / donderdag, 8 mei 2014

  hooo, woow! wou net zeggen dat het jammer is dat ik geen katten heb, maar toen ik de prijs zag was ik redelijk opgelucht dat ik nu geen goede reden heb om dit te kopen haha!

 6. Jessica
  8 mei 2014 / donderdag, 8 mei 2014

  Superleuk bedacht! Alleen dit geld heb ik niet eens over voor een tas voor mezelf haha, kan je nagaan.

 7. Nanda
  8 mei 2014 / donderdag, 8 mei 2014

  Leuk, maar veel te prijzig. inderdaad 1. omdat je niet zeker weet of ze er in gaan liggen 2. als het geassocieerd wordt met dierenarts willen ze niet meer er in 3. als ze er in hebben gepiest kan je het wel 100 x wassen. Katten blijven het ruiken en blijven er in piesen.

 8. 8 mei 2014 / donderdag, 8 mei 2014

  Erg mooie mand:-)! Vind de prijs alleen wel erg duur omdat ik al zo vaak iets heb gekocht waar ze uiteindelijk niet in gingen liggen. Hoezo eigenwijze katties? Maar ik begrijp de prijs wel, want er is met goed materiaal gewerkt. De mand straalt sowieso luxe uit:-)! Voor alle diva katties

 9. Rianne
  8 mei 2014 / donderdag, 8 mei 2014

  Heeel mooi en ik was er dan ook heel enthousiast over, tot ik de prijs zag :p Het is een geweldige mand hoor, maar dat geld zal ik nooit voor een dieren vervoersbox over hebben.

 10. 7 mei 2014 / woensdag, 7 mei 2014

  Heel duur maar wel echt geweldig! Onze Mittens zou er dol op zijn denk ik:)

 11. Anne
  7 mei 2014 / woensdag, 7 mei 2014

  Mijn kat slaapt op mijn voeteneind in bed, in een schoenendoos met daar in een kussentje en een handdoek, haha. Anders gaat ze op mijn hoofdkussen liggen of onder mijn dekens en dat vind ik iets minder prettig. Maar die manden zijn echt geweldig! Heb weer een leuk spaardoel!

 12. 7 mei 2014 / woensdag, 7 mei 2014

  Ik volg hun al een tijd via mijn katten twitter account, Ik vind ze zo gaaf! Alleen een beetje prijzig hihi.

 13. 7 mei 2014 / woensdag, 7 mei 2014

  Ah wat een geweldig ding zeg! Daar is zo te horen erg goed over nagedacht. Als ik een kat had dan had ik de Travel Cat Bag graag gewild!

 14. Mandy
  7 mei 2014 / woensdag, 7 mei 2014

  Mooi design! Als de manden niet zo duur waren had ik er vast een gehaald!

 15. IngCC
  7 mei 2014 / woensdag, 7 mei 2014

  Wat een mooi mandje, het ontwerp ziet er echt goed uit! Wel ben ik blij dat mijn twee katten het nooit een probleem vinden om in een relatief goedkoop plastic mandje te gaan, want ding is wel echt dramatisch duur. Ik zou ook bang zijn dat ze hem opeten, omdat hij van wol is.. En hij lijkt me wat aan de kleine kant, passen er wel twee katten tegelijk in of moet je dan 600e betalen als je ze allebei ergens mee heen neemt? T idee vind ik echt leuk, maar aan de praktische uitvoering lijkt het mij nog wel te schorten!

 16. 7 mei 2014 / woensdag, 7 mei 2014

  Wow ziet er mooi uit 0.0 gelijk maar even een kijkje nemen op de site ^^ Durf te wedden dat mijn lieve kleine katje zich ook prima thuis daarin voelt ^^

 17. me
  7 mei 2014 / woensdag, 7 mei 2014

  Ik hou het wel bij plastic vervoersmanden met zo’n prijs, dierenartsen zijn duur zat en ik geef het liever uit aan de gezondheid van het dier als het nodig is dan een peperdure vervoersmand om het beest er naartoe te brengen.

 18. 7 mei 2014 / woensdag, 7 mei 2014

  Echt een mooi ding, maar Elmo vermaakt zich prima op zijn hondenkussen (de hond wilde het niet) of in een oude doos met oude kleren, dus dan is het zonde om zo’n dure mand te kopen! Maar voor mensen met designerhuizen, echt een mooie uitkomst

 19. Kate Lodewijk
  7 mei 2014 / woensdag, 7 mei 2014

  Supergave (reis)mand. Maar vind €298 voor een kattenmand wel erg duur.

 20. Annika
  7 mei 2014 / woensdag, 7 mei 2014

  Het ziet er erg mooi uit!
  Helaas heb ik geen kat, dus ik kan niet zeggen of het mij praktisch lijkt of niet. Maar het ontwerp is prachtig!

 21. Rieke
  7 mei 2014 / woensdag, 7 mei 2014

  Heel erg mooi, maar veeeeeel te duur! Ik snap wel dat het veel kost om zo’n ding te maken, maar ik zou het er alleen als ik miljonair was voor over hebben..

 22. ilse
  7 mei 2014 / woensdag, 7 mei 2014

  Heel mooi design, en ook erg fijn als slaapplekje. ik heb er alleen mijn twijfels bij als reismand. Ik denk dat het wel geschikt is als je op vijf minuutjes afstand van de dierenarts zit, maar ikzelf reis altijd samen met mijn kat naar mijn ouders als ik daar een weekend doorbreng, en dat is een best lange reis. en ook de dierenarts is voor mij nog best een eindje weg. Ik merk bij mijn kat dat hij graag aan alle kanten de tas uit wil kijken om alles in de gaten te houden (ik heb daarom een tas met voor en zijkanten van gaas. hier ben ik heel blij mee) en ik denk dat hij bij deze tas toch een beetje opgesloten zit en de gaatjes voor een langere periode in de mand niet genoeg uitzichtmogelijkheden geven. Maar goed, er is natuurlijk bijna niemand die zulke lange reizen maakt met een kat, dus het is logisch dat niet elke reistas daarvoor geschikt is. in elk geval vind ik het wel erg leuk dat hier design en kattenspullen verenigt worden, want kattenspulletjes zijn wel heel erg leuk, maar meestal ook best lelijk. Leuk dat deze producten schoonheid en functionaliteit combineren. Ik zou het leuk vinden als ze ook een mooie maar functionele krabpaal zou ontwerpen, want krabpalen zijn mij echt een doorn in het oog van mijn interieur.

 23. 7 mei 2014 / woensdag, 7 mei 2014

  Ah echt heel cute hoe Clarence er in zit! Het design vind ik ook erg mooi!

 24. 7 mei 2014 / woensdag, 7 mei 2014

  Het kan wel zijn dat als je ze er 1 keer in meeneemt naar de dierenarts, ze er nooit meer in willen :p

 25. 7 mei 2014 / woensdag, 7 mei 2014

  Wauw, wat mooi! En nog functioneel ook. Helaas wel wat duur, maar ik begrijp de prijs wel als je ziet wat je ervoor krijgt.

 26. Annette
  7 mei 2014 / woensdag, 7 mei 2014

  Kans is wel groot dat als ze er 1x in vervoerd zijn naar de dierenarts ze de mand daarna links laten liggen. Ik heb het met mijn kat meegemaakt met diverse manden/tassen eerst te gek, 1x naar de arts en hoppa nooit meer in de buurt ervan komen, hahaha dus dan is dit wel een heel duur geintje. Ik zou hem dus lekker als ‘mand’ laten voor de katten en ze er niet mee in naar de dierenarts vervoeren, dat zou jammer zijn.

 27. 7 mei 2014 / woensdag, 7 mei 2014

  inderdaad echt een uitkomst als je met ze naar de dierenarts moet. al vind ik het wel behoorlijk duur voor die paar keer dat je naar de dierenarts moet:P

 28. Nina
  7 mei 2014 / woensdag, 7 mei 2014

  Heel schattig, maar aangezien mijn kat ook prima vertoeft in een kartonnen doos vind ik €300 echt te gek.

 29. 7 mei 2014 / woensdag, 7 mei 2014

  Geweldig! Anders dan zo een vierkant plastic ding.
  Mijn huis-tuin-keuken kat slaapt overal behalve daar waar hij moet slapen.

 30. Lindsay
  7 mei 2014 / woensdag, 7 mei 2014

  Hij is echt heel erg leuk. Maar een van mijn katten sloopt echt alles en met zo’n hoge prijs durf ik dat dus niet aan.
  Wel een heel leuk idee.

 31. 7 mei 2014 / woensdag, 7 mei 2014

  Het is wel echt een heel erg mooi kattenmandje / reistas… Sowieso lijkt het mij leuk om (voor een toekomstig huisdier) originele en kitty-catproof spullen te maken. Dit is behoorlijk buiten budget, maar het levert ook meer dan voldoende inspiratie om zelf aan de slag te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *