Tara & Stijns Food Top 3

Wij weten behoorlijk veel gezonde feiten over voeding, maar wat wij vooral erg belangrijk vinden is dat het ook lekker smaakt. Wij houden enorm veel van eten en hebben natuurlijk ook onze favorieten. In dit artikel beschrijven we ieder onze top 3 voedingsmiddelen, waar we van genieten maar die tegelijkertijd ook erg goed zijn voor het lichaam.

Stijn’s top 3
#1 Olijfolie
#2 Brinta
#3 Tonijn

#1 Olijfolie
Olijfolie is heel gezond. Het bevat veel onverzadigde vetten. Dit soort vet verlaagd het cholesterol, in tegenstelling tot verzadigd vet, dat het cholesterol verhoogd. Vitamine E en verschillende anti-oxidanten zijn ook aanwezig in olijfolie. Deze stoffen beschermen je tegen vrije radicalen en zorgen voor een gezonde huid en glanzend haar. In landen rond de Middellandse Zee gebruikten ze al heel lang olijfolie. Wetenschappers denken dat olijfolie 1 van de redenen is waarom het dieet in deze landen als zo gezond wordt gezien.

Olijfolie is heerlijk over pasta, salades, groente en nog veel meer. Sprenkel er gewoon een beetje overheen en het smaakt bijna altijd goed. Kies voor extra vergine olijfolie in plaats van andere soorten, extra vergine is namelijk minder bewerkt is en bevat daardoor meer voedingsstoffen en anti-oxidanten.

#2 Brinta
Brinta, we hebben er al eerder over verteld maar toch nog eventjes kort nog een keer omdat we het zo lekker en gezond vinden. Brinta bevat veel vezels die zorgen voor een goede stoelgang en koolhydraten voor langdurige energie. De koolhydraten in Brinta zijn de goede soort koolhydraten die ook in bijvoorbeeld volkorenbrood zitten. Deze koolhydraten worden langzaam gebruikt in het lichaam en daardoor is de energie die je er van krijgt geleidelijk en langdurig.

#3 Tonijn
Tonijn is erg lekker op brood, vaak met wat mayonaise (of yogonaise) en peper,of gewoon naturel. Als je tonijn uit blik kiest, kies dan voor tonijn in olijfolie (goede vetten) of tonijn in water (minder calorieën). Tonijn is een goede bron van eiwitten (de bouwstenen van het lichaam) en gezonde omega 3 vetten. Tonijn bevat erg veel eiwit, meer dan bijvoorbeeld een biefstuk van hetzelfde gewicht. Het soort eiwit uit vis en vlees is erg makkelijk op te nemen door het lichaam. Door eiwitten neemt je spiergroei toe en verbrand je uiteindelijk meer vet.

Waarschijnlijk hebben jullie allemaal wel gehoord over omega 3 vetzuren, ze worden vaak genoemd en zijn erg populair. Er wordt gezegd dat omega 3 vetten beschermen tegen hart- en vaatziekten. Ook zijn omega 3 vetten goed voor je huid, haar en nagels en volgens sommige studies helpen ze zelfs tegen depressie. Het lichaam kan omega 3 ook aanmaken uit plantaardige voeding, maar dit is minder effectief als omega 3 uit vis.

Aangeraden wordt vaak om 2 keer vis te eten waaronder 1 keer vette vis, dus met af en toe een blikje tonijn ben je al goed op weg 😉 Wel raden we aan om niet al te veel tonijn te eten vanwege 2 redenen, de overbevissing en de hoeveelheid metalen die er in aanwezig kunnen zijn. Hou het bij 1 a 2 keer per week en enjoy responsibly.

Tara’s top 3
#1 Avocado
#2 Groene thee
#3 Ananas

#1 Avocado
Eerst vond ik avocado maar niks, ik vond de textuur maar raar en de smaak ook. Ik kon maar niet begrijpen wat mensen zo lekker vonden aan deze vrucht. Na jaren veranderd je smaak, dat blijkt, want avocado is nu echt een must-eat voor mij, ik vind het heerlijk. Avocado vult goed, is erg lekker en heeft veel gezonde voordelen. Ik eet avocado vaak gewoon uit de schil, net als dat je bij een kiwi zou doen maar ook af en toe op knäckebröd. Avocado kan je op vele manieren bereiden en in vele gerechten verwerken.

De gezonde voordelen van avocado
Avocado is een fruit, het bevat naast olijven, de hoogste hoeveelheid enkelvoudige onverzadigde vetzuren, zo’n 20%. Dat is dan ook zo’n 20x meer dan bij andere fruit. Deze vetten verhogen de vet verbranding in het lichaam. Wisten jullie dat avocado een van de meest vezelrijke voedingsmiddelen is? Avocado bevat ongeveer 8,6 gram vezels, wauw! Verder bevat avocado mineralen zoals ijzer, fosfor, calcium en magnesium, naast deze mineralen bevat avocado ook vele vitamines zoals vitamine A (goed voor huid en haar), het vitamine B complex en de anti-oxidanten vitamine C en E.

Nog wat leuke feitjes:
– Avocado zou helpen tegen slechte adem (heeft iemand hier ervaring mee?)

– Avocado heeft een hydraterende en antiverouderende werking in beautyproducten
– Avocado heeft een positief effect op de bloeddruk vanwege het hoge kalium en folaat gehalte. Deze regelen de bloeddruk en zullen helpen met het voorkomen van hartproblemen.
– Avocado kan door de aanwezige vitamine B6 zelfs helpen tegen misselijkheid in de ochtend tijdens zwangerschap
– Avocado olie kan goed werken bij de behandeling tegen psoriasis.

#2 Groene thee
Ik drink heel vaak thee, zowel thuis als buitenshuis. Vroeger dronk ik altijd zwarte thee met veel verschillende smaakjes, als een echte zoetekauw nam ik altijd minstens 3 scheppen suiker. Veels te zoet, maar volgens mij zit dit in de familie, want mijn tante ging vroeger ook altijd helemaal los met 5 scheppen suiker in de thee. Dit is inmiddels verandert, want een aantal jaren terug zei Serena tegen mij dat ik groene thee moest drinken. Ik vond het eerst niet heel lekker maar nu drink ik eigenlijk altijd groene thee. Ik drink groene thee zonder suiker en als ik last heb van mijn keel, met een beetje honing.

Zwarte thee en groene thee?
In tegenstelling tot zwarte thee, is groene thee niet of nauwelijks gefermenteerd. Bij de fermentatie van thee, gaan er stoffen verloren. Groene thee heeft dus nog een groot behoud aan de natuurlijke stoffen en dat is voordelig. Groene thee bevat o.a. vitamine C en Seleen. Groene thee is daarnaast bevorderend voor de spijsvertering en werkt urineverdrijvend, waardoor er voldoende afvalstoffen worden afgevoerd. Dit kan een positieve werking hebben op de huid, minder onzuiverheden 😉

Wat is er zo goed aan groene thee?
Het ligt een beetje aan de bodem waar de thee heeft gegroeid, maar groene thee is altijd een rijke bron van seleen. Seleen is een mineraal met dezelfde werking als een anti-oxidant. Het gaat de vorming van schadelijke stoffen in het lichaam tegen. Het maakt zware metalen die het lichaam via verontreinigingen binnenkomen minder giftig. Ook erg belangrijk, er zijn bronnen en aanwijzingen die zeggen dat seleen zou helpen tegen het voorkomen van prostaatkanker.

Vooral de anti-oxidanten in groene thee zijn belangrijk, anti-oxidanten zijn zeer goed voor je immuunsysteem en helpen het lichaam beter te herstellen. Voor meer informatie over anti-oxidanten, hier is een artikel over anti-oxidanten die Serena een tijd terug heeft geschreven 😉

#3 Ananas
Fruit eet ik niet zo heel graag, maar als ik fruit eet kies ik voor de tropische vruchten zoals ananas. Ananas is mijn favoriete vrucht, maar dan moet deze wel vers zijn, dat is echt heerlijk. Je kunt mij altijd wakker maken en verblijden met een stuk verse ananas. Natuurlijk heb je ook ananas uit blik, maar deze vind ik minder lekker, maar dat is een kwestie van smaak.

Ananas bevat vele vitaminen en mineralen, namelijk bètacaroteen, anti-oxidanten, vitamine C, E en mineralen (kalium, magnesium, fosfor, ijzer, koper, mangaan, zink en jodium). Maar wat vooral interessant en belangrijk is van ananas, is de bromelaïne.

Bromelaïne

Ananas bevat naast alle vitaminen en mineralen een eiwit verterend enzym genaamd bromelaïne. Brome…wat? Bromelaïne! Dit enzym is waarschijnlijk voor de meesten onbekend, maar heeft vele positieve punten:

1) Het werkt effectief tegen ontstekingen en zwellingen. Dus ben je een beetje ziekjes? Neem dan ananas sap. Dit helpt ook goed tegen een zere, rode keel.
2) Het helpt overtollig slijm af te breken, dit kan erg prettig zijn als je astma hebt of bronchitis. Maar ook als je erg verkouden bent.
3) Malser vlees, wanneer je vlees in ananas sap marineert, zal de bromelaïne het vlees erg mals maken door de eiwit verterende werking.
4) Het helpt sneller eiwitten verteren na de vlezige maaltijd. Heb je veel vlees gegeten tijdens het gourmetten? Neem dan eens een glaasje ananas sap, dit zou het eiwit verterende proces sneller laten verlopen.

Super interessant vind ik het, ananas is heerlijk en ook gezond. Geniet ervan!

Dit waren onze top 3 voedingsmiddelen, we hopen dat jullie dit artikel interessant vonden of er in ieder geval iets van opgestoken hebben.

Hebben jullie ook favoriete producten of voedingsmiddelen waar jullie niet zonder zouden kunnen?

Groetjes,
Tara en Stijn

zp8497586rq

Volg:

122 Reacties

  1. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Wat leuk om te lezen! Olijfolie is voor ons thuis ook zeker een favoriet, dat gaat bijna overal overheen/doorheen! Ikzelf en dol op tomaten, kiwi’s, en brinta. Elke ochtend eet ik het! Ik twijfelde eerst aan het feit of het wel zo gezond is, maar dit stuk heeft me overtuigd.

  2. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Ik vind echt alle dingen in dit artikel heerlijk. Tonijn eet ik regelmatig maar alle andere dingen een stuk minder. Dat wil ik nu toch wel wat vaker gaan doen. Verder vind ik olijven heerlijk, appels ook en wil ik binnenkort ook lijnzaad gaan eten want dat schijnt heel erg goed voor je te zijn 🙂

  3. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Brinta!! <3 Ik eet dat elke ochtend :).
    Ananas en olijfolie is ook lekker ^^.
    Groene thee ook!

    Liefs, Mariette

  4. t-shirrtje
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Jammiee, verse tonijn! en Avocado! wat dacht je van in de Sushi!! 😉 the best!!

    Fruit vind ik alles lekker, dus daar zit ik goed mee, koop best vaak een verse ananas.

    En olijfolie is een standaard thuis voor koken en salades =)

    Wat trouwens echt heel lekker is voor de mensen die groene thee niet lekker vinden. Witte thee, als je bij speciaalzaken kijkt, heb je heel veel verschillende smaken van. Is minder bitter dan de groene en schijnt nog beter te zijn voor je. (zo vertelde meneer van de theewinkel mij) Ik heb zelf champagne & cassis als smaakje thuis.

    Tara misschien iets voor jou? =)

    • 10 januari 2012 / dinsdag, 10 januari 2012

      Ah ik HOU van sushi!! en witte thee drink ik ook nog wel eens ja, ook lekker! 😀 Leuk dat we dezelfde dingen lekker vinden!

  5. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Handige tips, ik zal ook weer eens avocado proberen.. een paar jaar geleden at ik het wel eens, maar eigenlijk altijd met tegenzin haha vond het nooit zo lekker. Ik eet idd ook geen tonijn (helemaal geen vis eigenlijk) omdat het inderdaad niet ‘eerlijk’ gevangen wordt en wanneer ik het zo in blik zie liggen stel ik ook vraagtekens erbij hoe bewerkt het is.. maar goed dat is mijn gevoel erover. Leuke blogpost!

  6. Nana
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Brinta… is dat gelijk aan smikkelpap? XD
    Want nu ben ik net op dit moment smikkelpal van Quaker aan het eten maar ik vind het dus echt niet lekker XD

    • Viewtje
      3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

      Havermout van Quaker is veel lekkerder! Wat rozijntjes en kaneel toevoegen en het is echt heerlijk.. eet ik elke ochtend!

      • Melanie
        4 januari 2012 / woensdag, 4 januari 2012

        Jaaa, havermout van Quaker is heerlijk! Goed idee om er rozijntjes en kaneel bij te doen, dat ga ik morgen proberen. Zelf maak ik het vaak met een lepeltje jam, og een handje blauwe bessen en wat geraspte kokos. Ook heel lekker! 🙂

  7. Isabelle
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Ohja, ik hou ook van avocado’s
    Mijn moeder maakt altijd een avocado shake:

    -Neem ongeveer zoveel avocado’s als personenen
    lepel die uit en gooi ze in de blender.

    -Gooi er wat scheuten melk bij, tot dat het een luchtige shake wordt. (dit is altijd maar op de gok)

    -Aan het einde kun je er (het liefst!) bastard suiker erin doen. (maar kristal suiker kan ook gewoon 😉 )

    Je kunt er ook nog wat crushed ijs in doen… (gewoon ijsblokjes er bij gooien zodat de blender het klein maakt – vooral lekker in de zomer)

    Het is echt heeeeeeel lekker 🙂

    Als je avocado shake googled kun je er ook wat nauwkeurige recepten vinden 😉

  8. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Groene thee vind ik heerlijk;D Brinta vind ik ook lekker, maar ik eet het eigenlijk nooit;o

  9. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Zeker een handig en fijn artikel!
    Ik drink eigenlijk altijd thee, maar geen groene thee. Die vind ik niet zo lekker. Maar verder eet ik wel gewoon harstikke gezond, gewoon omdat het beter voor je is en omdat ik me beter voel als ik gewoon gezonder eet en gewoon sport. (:

  10. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    hm heerlijk! Ik eet en drink alles wel!
    Sinds kort ook advocado, vond het eerst ook niet zo lekker. Lees nu ook veel dat de goijbes zo supergezond is!

    Vind zo’n artikel leuk om te lezen!

  11. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Ik herken alles, behalve avocado wat ik nog steeds niet lekker vind. Als ik een top3 zou moeten samenstellen.. dan komt dit hierboven aardig in de buurt(of misschien is dat omdat ik het nu net las).

  12. Shanna
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Brinta. Gezond.
    Mits je er geen 3 scheppen suiker doorheen doet. Uche..

  13. Marlies
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Wat is Brinta precies? Ik heb het nog nooit gezien…

  14. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Ik heb geen idee wat mijn top 3 is, maar als ik dit zo bekijk komt het hier niet in de buurt, haha.

    Liefs

  15. Chiara
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Ik ben nog steeds een coffee addict, maar ik probeer toch in plaats van de gebruikelijke cappuccino soms een kop rooibos of groene thee te nuttigen. Vooral de laatste met véééél vers citroensap vind ik echt heerlijk. Ik consumeer ook elke ochtend op nuchtere maag een glas spuitwater met een hele limoen in uitgeperst. Heerlijk verfrissend, je bent meteen wakker en ik heb me laten vertellen dat je zo je lichaam helpt om toxines af te breken. Een dagelijkse mini-detox, dus 🙂

  16. Vera
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Interessant artikel!
    Ik houd zelf ook heel erg van olijfolie en avocado.
    Olijfolie doe ik wel eena gewoon in een bakje met een beetje zout en peper en dan een broodje erin dippen, heerlijk!

  17. Bayla
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Heel raar misschien, maar ondanks dat ik dol ben op ananas, eet ik het niet zo graag. De binnenkant van mijn mond wordt altijd er ruw en zelfs een beetje rauw van als ik ananas eet. Hahaha ik bedenk me nu na het lezen van jullie artikel dat misschien mijn mond ook wel gemarineerd wordt door de bromelaïne, alleen is dat bij mij niet bepaald gewenst effect.
    Zou dat het kunnen zijn dat ik door de bromelaïne last heb van mijn mond?

    • Romy
      3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

      dit had ik vroeger altijd met kiwi. ik vind het lekker maar mijn tong ging er altijd van prikken en dat sap ging tussen mijn nagels zitten wat allebei heel erg pijn deed. Gelukkig heb ik dat nu bijna niet meer.

      • Lotte
        3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

        Ik heb ooit gelezen dat de binnenkant van een ananas licht giftig is. Als je deze eet kan je last krijgen van een brandend gevoel, dikke tong en blaasjes. Probeer dus nooit de kern te eten!

    • t-shirrtje
      3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

      Om dat jeuken en prikken tegen te gaan moet je eens dit proberen (ik weet het, het klinkt raar maar het werkt echt heel goed!) Kook een halve liter water en laat hier 2 theelepels zout in oplossen, laat dit afkoelen tot kamertemperatuur en doe hier de schijfjes verse ananas in. Laat dit even een half uurtje erin, vervolgens kan je het opeten. Het zout maakt het nog zoeter en zorgt ervoor dat je mond en tong niet gaat jeuken. Geloof me dit werkt!

      • Bayla
        4 januari 2012 / woensdag, 4 januari 2012

        Het klinkt inderdaad een beetje vreemd, maar vreemde dingen zijn soms lekker, dus ik ga deze tip zeker een keer uitproberen. Dankjewel!

  18. Janis
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Tonijn is met uitsterven bedreigd en de tonijn uit blik komt hoogstwaarschijnlijk uit de bio-industrie, m.a.w. genetisch gemanipuleerde tonijn die men in ‘kooitjes’ ter grootte van een A5 blad op elkaar stapelt, vaak kunnen ze zelfs niet meer ademen of zien door hun eigen uitwerpselen. 30%-40% van de tonijn uit de bio-industrie sterft nog voor ze in de winkel belanden. De boeren proberen dit sterftecijfer te onderdrukken door verscheidene medicijnen te geven aan de visjes (in veel gevallen antibiotica) Ik zeg natuurlijk niet dat men nooit meer tonijn mag eten en waarschijnlijk valt het wel op dat ik vegetariër ben, haha 🙂 Maar tonijn is echt niet zo gezond als men denkt… En om eerlijk te zijn vind ik het verschrikkelijk dat het nog steeds verkocht mag worden, want het is algemeen bekend dat ze aan het uitsterven zijn… Dit is natuurlijk mijn mening en ik probeer jullie echt niks op te dringen! Maar lees maar eens het boek dieren eten van Jonathan Safran Foer en je zal wel begrijpen waarom vlees en vis eigenlijk helemaal niet zo gezond is…

    • Chiara
      3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

      Tonijn is wel degelijk een heel gezond visje, maar volgens mij is het eerder een vervuilende vis omdat tijdens de vangst ook andere vissen (zoals dolfijnen en walvissen) in de netten kunnen verstrikt raken. Van pangasius is wel algemeen bekend dat ze in vervuilde omstandigheden gekweekt worden.

      • Janis
        3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

        Ja maar met die manier vissen ze niet echt meer specifiek naar tonijn, maar eerder naar andere soorten. Ik heb het gewoon over de bio-industrie

    • A
      4 januari 2012 / woensdag, 4 januari 2012

      Je hebt helemaal gelijk!

  19. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Ik eet alles wat hierboven staat behalve tonijn (vegetariër). Avocado is heerlijk, ananas, brinta vind ik minder, maar ik eet het soms wel, altijd fijn als je eens geen zin hebt in brood. 🙂
    Ik zelf kan echt niet zonder tomaten, ik eet ze overal bij. 😛 En nog gezond ook. 🙂

    Thee krijg ik om de een of andere reden hoofdpijn van en een hele droge mond, net of ik dan al uren niks gedronken heb ik moet dan echt gewoon water of iets anders drinken wil dat gevoel weg gaan. Of het nu pure groene thee is of welke andere thee dan ook. :S Viel me pas opeens op, vervelend, want ik ben gek op thee. 🙁 Voortaan maar 1 bakje dus en geen hele pot meer hoe lekker ik het ook vind.

    • Katinka
      4 januari 2012 / woensdag, 4 januari 2012

      Misschien heb ik een tip voor je, want ik heb ook altijd last van dat droge mond gevoel als ik de thee te lang heb laten trekken, dan heeft het zo’n bitter nasmaakje. Dus misschien heb je er geen last meer van als je hem wat minder lang laat trekken? (ik weet niet of je het zakje in de pot laat zitten, want dat kan misschien verklaren dat je er na 1 kop geen last van hebt, maar later wel?)
      hoop dat je er iets aan hebt! (of überhaupt deze comment nog leest haha)

      • 15 januari 2012 / zondag, 15 januari 2012

        Haha (ik kan me herinneren dat er vroeger bericht kwam van reacties op comments, maar nu niet meer kwam ik net achter dus ben even alles afgegaan, haha!), maar dat zou kunnen, ik doe het niet altijd, maar sommige thee is niet zo sterk dus laat ik vaak gewoon zitten, want die wordt nooit TE sterk voor mijn gevoel. Misschien maar eens niet doen en kijken hoe dat gaat. Thnx 🙂

  20. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    echt een super leuk artikel!!

  21. Barbara
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Avocado en Brinta vind ik niks (beide waarschijnlijk vanwege de structuur) maar de andere producten vind ik heerlijk en eet ik regelmatig. 🙂

  22. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Ik vind het een fijn artikel, helpt me weer herinneren aan het wat meer denken aan gezond eten. Niet dat ik nu zo heel ongezond eet (fastfood doe ik weinig en mijn fastfood is eerder een soepje uit zak met brood) maar ik mag wel weer er meer op letten. Ik wil zonder dieet wat afvallen. Dus weer opnieuw aan de groene thee (met een vleugje citroen, dat is mijn favoriet) en ik ga eens zoeken naar verse ananassap (verse ananas vind ik zo’n gedoe en meteen zo veel). Dat lijkt me een fijne en kan er ook vlees in marineren dus. Ga ook weer eens wat vaker avocado nemen. Blauwe bessen (ingevroren te koop bij supermarkt) zijn trouwens ook super gezond en cranberry ook (anti-oxidanten). Top, bedankt voor de tips!

    • Joyce
      3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

      Ik sluit me helemaal aan bij je reactie!

  23. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Oh bah, ik hou echt niet van Brinta, Ananas en Avocado. Ik drink wel vaak thee, maar ik moet dan inderdaad veel vaker groene thee drinken. Tonijn… omnomnom! Ik hou echt van vis. Wel goede tips!

  24. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Op de Brinta na eet ik alles al. Ik heb een hekel aan vezels die melk drijven. En in yoghurt gaat zoiets heel erg plakken waardoor het ook niet meer lekker is.

    Ik eet zelf vaak tonijn met avocado met een beetje mayo erdoorheen. Heerlijk als lunch! En groene thee is my middle name. Ik drink naast water alleen thee en eigenlijk altijd groene thee, rooibos, of echte fruit theetjes.

  25. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Brinta.. bah! Mijn vriend eet het altijd als ontbijt maar ik krijg het echt niet weg..

    Groene thee drink ik de laatste tijd ook meer. Hoewel zwarte thee wel favoriet blijft bij mij 🙂

  26. Mylaine
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    olijfolie is in onze keuken ook een echte must! we vinden het thuis allemaal heerlijk en gebruiken het dus ook vaak!
    Goh ik wist niet dat groene thee zo gezond is, ik vind het best lekker dus toch maar eens meer van gaan drinken.
    Verder kan ik echt niet zonder tomaat en champignons! als het ff kan, eet ik dat overal bij.
    Gelukkig hebben we dat altijd in huis en kan ik er zoveel van eten als ik wil haha

  27. San
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Heerlijke producten! Ik hou er zelf ook van! In de Filipijnen heb ik veel avocadoshakes gedronken, heerlijk! Kunnen jullie misschien wat recepten met avocado plaatsen? Zou ik wel leuk vinden!

  28. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Wat fijn om te weten dat dingen die gezond zijn ook tegelijkertijd lekker kunnen zijn. Leuk artikel.

  29. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Heel veel wist ik eigenlijk nog niet, toch maar wat vaker groene thee drinken!

  30. Nora
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    I love ananas! haha maaar verder ben ik erg kieskeurig met eten… weet eigenlijk ook niet echt wat nou men top favoriet is! dr.pepper?! (maarja das drinken hihi)

  31. Barbara
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    * Pssst: de link naar het artikel over anti-oxidanten doet het niet 🙂 *

  32. Suzanne
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Het is helaas zo dat brinta helemaal niet zo gezond is als de meeste mensen denken. Net zoals in brood en pasta en andere voedingsmiddelen waar gluten in zitten. Het is in meerdere onderzoeken vast gesteld dat gluten schadelijk zijn voor je gezondheid. Ze leggen een constante druk op je immuunsysteem.
    Voor de rest is alles wel heel gezond voor je lichaam! Ik eet zelf ook veel avocado en drink veel groene thee.

  33. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Ik kan me goed vinden bij jullie food top 3’s, maar bij het zien van de Brinta gaan de rillingen over m’n rug. Bij de ontgroening van mn studentenvereniging moest ik om half 5 ‘s ochtends koude brinta aangemaakt met water eten. Dat ligt zo lekker als een blok cement op je maag. Geef mij maar een ananas!

  34. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    hmm..ik ben ook gek op brinta!

  35. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Heel interessant artikel!

  36. Eva
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Bij die van jullie allebei, houd ik alleen van nr 3 😉

    • Eva
      3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

      Ps. Is Stijn je lover?

      • Serena
        Auteur
        3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

        Nee, hoor. Dat is mijn stagiair.

  37. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Wat ontzettend handig! Ik eet graag brinta, en drink graag groene thee maar van de rest wist ik helemaal niet dat het zo goed was.

  38. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    dankje je wel voor de tips.
    het enige wat ik niet lust is brinta.
    maar al de andre eet ik wel os drink ik wel.

  39. Dita
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Leuke tips, olijfolie, brinta, en groene thee gebruik ik regelmatig..:)

  40. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Wat een lekkere tips! Het meeste eet ik ook regelmatig, behalve de tonijn (vanwege overbevissing).

  41. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Mmm thee, ik kan niet zonder. Mijn favoriet is vanille thee, jums ! Van Brinta heb ik nog nooit gehoord eigenlijk, we zullen hier in België wel iets gelijkaardigs hebben vermoed ik 🙂

    • Lien
      3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

      Ze verkopen ook brinta in de supermarkten hoor 😀 Maar ik denk dat het hier zo gekend is als in nederland 😛

    • Nathalie
      4 januari 2012 / woensdag, 4 januari 2012

      Ik had ook nog nooit van Brinta gehoord maar ben nu toch nieuwsgierig… Even aan denken de volgende keer in de supermarkt!

  42. lisa
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    mischien kan je een keer recept maken met advocado 😀

    xx

    • Margarita
      3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

      Guacamole?

      2 rijpe avocado’s prakken
      sap van 1 limoen erbij
      1 teentje knoflook persen en erdoorheen
      1 rijpe tomaat in kleine stukjes erdoor
      1 sjalotjes in stukjes erdoor
      wat fijngehakte verse koriander
      en dan op smaak brengen met wat zeezout en versgemalen peper.

      Lekker op een broodje ofzo.

      • Janna
        3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

        Thnx voor het recept voor guacemole….die zocht ik net!

  43. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Ik drink bijna alleen maar groene thee 🙂 Mijn favoriete drankje, vooral groene thee mint van Lipton.

  44. anne
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Ik vind ook alles lekker behalve brinta, dan eet ik liever een volkorenbroodje met tonijn;)

  45. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Tonijn op brood klinkt eigenlijk wel goed. Nooit aan gedacht! Dat ga ik deze week meteen doen. Lekker met tomaat en augurk ofzo!
    Wat ik me afvraag: is zalm in zo’n blikje eigenlijk net zo goed als tonijn?

    • Romy
      3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

      Ik neem ook altijd tonijn uit een blikje, alleen die nieuwe van john west die gestoomd is vind ik echt niet lekker. En dat was de enige tonijn die ik lekker vond. wat ik niet in de gaten had is dat ze gewoon ook nog een niet gestoomde verkopen. Maar daardoor heb ik dus een hele tijd geen tonijn gegeten. Vandaag ga ik het weer proberen. Ik eet het altijd met sla op mijn brood dat is een stuk lekkerder, maar misschien moet ik het ook maar eens met tomaat en augurk proberen! en ik denk dat zalm ook heel goed is, dat is tenslotte ook vis.

      • 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

        Oeh ja, met sla lijkt het me ook wel lekker! Maar dat hebben we in de winter niet zo vaak in huis. Wel een idee voor in het voorjaar / zomer!
        Ik heb nu al zin in de lunch van morgen ^^

    • Annemiek
      3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

      Ik weet niet of alle zalm uit blik hetzelfde is, maar persoonlijk heb ik slechte ervaringen ermee. Ik eet regelmatig tonijn uit blik, en dacht dat zalm er wel hetzelfde uit zou zien in blik..niet dus. Ik had gewoon een homp zalm in het blik, met ruggengraat en graatjes er nog in! Bleh! Dat wil ik nog niet eens voorschotelen aan de kat!
      Met tonijn heb ik nooit problemen gehad. Ook lekker: een tosti met kaas en tonijn uit blik 🙂

  46. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Wat een interessant artikel! Als er hier weer eens iemand verkouden is krijgt ie vanaf nu ananas voorgeschoteld. Ik ben zelf ook niet zo´n fruit fan, maar ananas is nog wel te 🙂

    • 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

      ananas is nog wel te doen, bedoelde ik!

  47. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Ik ben echt fan van avocado en groene thee! Groene thee drink ik vrijwel elke dag en avocado zou ik eigenlijk wel wat meer willen eten!

  48. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Hmm ik moet misschien wat veranderingen in mn dieet maken! Alles vind ik lekker maar eet ik bijna nooit.

  49. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Ik ben dol op olijfolie, het is zo’n goed product! Voor de rest idd ananas, groene thee, en advocado, hoewel ik nooit goed weet hoe ik advocado moet klaarmaken, hehe.

    • Sara
      3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

      ik eet vaak advocado op een pistoletje met wat peper en zout! Hmm, super lekker! En door een salade is het ook altijd lekker.

      • Sandra
        3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

        Momenteel lees en leef ik naar het boek van Amber Albarda. Hierin staat dat brinta absoluut niet gezond voor je is. Men is verslaafd aan tarwe en omdat we het teveel eten ontstaan er auto-imuumziekten als glutenallergie enzo. Bij het volgen van deze leefwijze ben ik me veel energieker gaan voelen en echt kilo’s afgevallen! Het is een kwestie van je eetpatroon aanpassen en geen fabrieksmatige dingen meer eten waar toevoegingen uit gehaald zijn. Zo schijnt zelfs volle melk beter te zijn omdat de voedingsstoffen bij halfvollemelk ook zwaar zijn teruggedrongen. Ook tarwe mijden en alleen maar spelt en volkoren eten. De eerste anderhalve maand at ik alleen zuurdesem en roggebrood maar dit krijg ik echt niet meer weg;)

        Okee, dit wordt een veel te lang verhaal.. mijn vraag: hoe kan het dat er zo verschillend wordt gedacht over tarwe en dus brinta. Ik vind brinta superlekker en at het vroeger regelmatig maar omdat er veel tarwe in zit gaat dat ‘m niet meer worden..

        • Sandra
          3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

          Oooh, mijn reactie hierboven was niet specifiek op jouw reactie bedoeld.. Wel wil ik je even meegeven dat het avocado is, niet advocado.. Veel gemaakte fout;)

        • abc
          3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

          omg, dat boek heb ik ook gelezen! de beste vriendin van me moeder doet ook dat ”dieet”, en is echt kilo’s afgevallen…

          ik hoef zelf niet af te vallen, maar het hele concept van dat je meer energie uit je eten haalt spreekt me wel erg aan! (:

          ik heb het boek niet helemaal uit gelezen, maar dat ga ik binnekort wel doen!

        • Layla
          3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

          Het grootste probleem met de hedendaagse tarwe is dat het eigenlijk, genetisch gezien, geen tarwe meer is. Door manipulatie is er een extra dna-keten in de tarwe geslopen. Het is waarschijnlijk dat deze extra keten niet goed is voor ons en in sommige lichamen erg veel schade aanricht.
          Spelt is een oergraan en waarschijnlijk zijn onze lichamen beter afgestemd op het verteren hiervan.

          Mijn eigen lichaam doet het alleen goed op twee suikervrije lichte roggebroodjes per dag, meer dan dat en ik begin aan te komen, jeuk te krijgen, etc.

          Een goed Engelstalig boek hierover is Wheat Belly.

  50. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    ik eet alles gelukkig regelmatig, behalve Brinta. Ik kan dat gewoon niet door m’n keel krijgen. Iets van vroeger denk ik wahahah