Stroopwafels; pure verwennerij in een nostalgisch jasje

Als klein meisje kan ik me nog goed herinneren dat ik altijd met mijn vader naar de markt ging. Hij kocht er zijn groente, kaas en bestelde een portie kibbeling voor ons, en ik kreeg bij wijze van toetje een verse stroopwafel, die ik onderweg naar huis oppeuzelde. En nu, jaren later, kan ik nog steeds genieten van een stroopwafel. Ik koop mijn stroopwafels niet meer op de markt, maar gewoon bij de Albert Heijn om de hoek. En dan het liefste die verse stroopwafels die gemaakt zijn met roomboter. Zo lekker. Pure nostalgie!

AH stroopwafel - 4Ik denk dat bijna elke Nederlander is opgegroeid met deze lekkernij en ook buitenlanders zijn er gek op! Toen ik stage liep in Texas bracht ik ze mee naar mijn stageplek en al mijn collega’s waren er meteen helemaal weg van. Die pauze had iedereen het over de ‘Dutch treats’. Met Kerst vloog ik voor een weekje terug naar Nederland, en mijn collega’s smeekten me bijna op hun blote knieën om weer wat pakjes ‘stroep waffles’ voor ze mee te nemen, haha!

AH stroopwafel - 1Zelf eet ik mijn stroopwafels het liefst met een lekkere, warme mok thee. Ik leg mijn stroopwafel dan eventjes kort op de mok, zodat de warmte van de thee de caramel lekker zacht en extra smeuïg maakt. Hmmm!

AH stroopwafel - 3Ik kan echt genieten van een chillmomentje op de bank, dekentje over me heen, goed boek erbij, kaarsjes aan, een zak stroopwafels en cocoonen maar. Een rustgevend momentje voor mezelf, waarbij de stroopwafel zorgt voor een hoog ‘treat yo self’ gehalte.

AH stroopwafel - 2Als echte stroopwafel fan (van vooral die verse met roomboter van Albert Heijn, zoals ik jullie in het begin al vertelde) ben ik op zoek gegaan naar nog meer echte liefhebbers van deze lekkernij. Hartstikke bedankt voor al jullie superleuke inzendingen!

Bekijk hieronder de video met alle stroopwafel lovers:

Ben jij ook zo gek op stroopwafels? Wanneer eet jij ze?

Until next time,
Serena Verbon

– sponsored

Volg:

101 Reacties

 1. 1 oktober 2015 / donderdag, 1 oktober 2015

  Omy! Ik had niet eens door dat dit een advertorial was, tot ik die post las die later online kwam, met blogtips en dat stukje over zeurkousen bij de comments! Het is toch nooit 100% beauty op de meeste blogs, maar ook een stukje lifestyle…

 2. Lieke
  28 september 2015 / maandag, 28 september 2015

  Ik heb nu echt super veel zin in een stroopwafel haha

 3. Maaike
  27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Nou zeg, ik kom ook even aanwaaien via een linkje, maar ik vind echt dat jij je niets moet aantrekken van de negatieve reacties. Een aantal anderen noemen het al, jouw content is van hoog niveau. Maar er moet ook brood op de plank. Ik denk dat fanatieke blokletters dat allang weten en de gesponsorde berichten een beetje negeren (misschien moeten bedrijven dat even niet lezen). Ik in elk geval wel. Ik vind dit geen slecht stuk vergeleken bij andere bloggers. Sommigen raffelen advertorials heel erg af, dat maakt het pas tenenkrommend. Maar dan nog is het niet aan mij om te oordelen. Ik bedenkt altijd, wat zegt het over de anders dat hij/zij over mij oordeelt? Ik lees jouw blog graag Serena!

 4. Lieske
  25 september 2015 / vrijdag, 25 september 2015

  Ik ben een trouwe lezer van al je berichten, veel blogs scan ik door en lees ik niet helemaal, maar die van jou lees ik allemaal en ik vind ze elke keer van hoge kwaliteit. Ik moet alleen wel toegeven dat ik nooit reageer, ik ben een hele luie lezer. Ik geniet heel erg van de artikelen, en volg jouw blog al jaren, maar reageer gewoon nooit. Maar nu wil ik je echt een hart onder de riem steken. Heb net je artikel gelezen over omgaan met kritiek, en ik vind het heel goed en knap hoe je omgaat met deze negatieve berichten. Maar positieve boodschappen helpen ook zeker (denk ik tenminste). Ga gewoon zo door, dit is JOUW blog, en jij mag hier schrijven over alles wat jij wilt, als anderen het artikel niet interessant of leuk genoeg vinden dan moeten ze maar doorklikken naar de volgende blog. Echt, zo lang je dit leuk vind om te doen, ga door en blijf doen wat je leuk vind, er zijn genoeg mensen die heel veel plezier hebben in wat jij leest. (En stiekem laat ik dat ook te weinig weten aan de leuke mensen achter deze blogs, dus vandaar dit lange dank-bericht :P)

  • Serena
   Auteur
   26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

   Ah, dat is echt fijn om te lezen Lieske! En ja, zeker de leuke comments kunnen mijn dag helemaal goed maken. Soms lees ik een comment in de ochtend waarvan ik helemaal ga stralen en dat blijft de hele dag zo. En sommige comments raken mij echt en daar denk ik nog lang over na. Dus leuke, positieve en grappige comments zijn ook zeker van belang 🙂

 5. Vera
  25 september 2015 / vrijdag, 25 september 2015

  Stroopwafels zijn awesome en daar mag best even bij stilgestaan worden. Zo. Azijnpissers.

 6. 22 september 2015 / dinsdag, 22 september 2015

  Ik ben dol op stroopwafels en vrienden van mij uit de UK ook. Ze zitten in een band en toen ze vorig jaar in Nederland aan het touren waren had ik stroopwafels voor ze meegenomen. Dat hele zakje hadden ze na 5 minuten op! Ze vinden ”stroepwaffles” (zoals zij dat uitspreken) echt heerlijk haha!

 7. larissa
  15 september 2015 / dinsdag, 15 september 2015

  Ik doe ze altijd even in de magnetron!!

  • Ester
   6 oktober 2015 / dinsdag, 6 oktober 2015

   Haha, ik ook!!!

 8. Marjolein
  13 september 2015 / zondag, 13 september 2015

  Ik leef helemaal met je mee Serena! Toen ik op de basisschool zat en het was echt zo’n herfstdag, zat m’n moeder thuis altijd klaar met thee en stroopwafels. Goeie oude tijd haha

 9. Mare
  12 september 2015 / zaterdag, 12 september 2015

  Ik snap geen bal van die negatieve reacties???? Beautylab is toch meer dan alleen beauty??? Serena schrijft toch ook over inrichting, recepten, reizen, etcc????
  Een ad over waardeloze crème (waar nauwelijks goede ingrediënten inzitten) dat is hypocriet, maar dit???? Kom op zeg, ze moet toch ook een beetje geld verdienen.

 10. Senna
  12 september 2015 / zaterdag, 12 september 2015

  Mensen, ik snap het probleem niet helemaal? Een blog heb je om artikelen te schrijven die je zelf leuk vindt? Of ligt dat aan mij? Volgensmij heeft iedereen andere interesses!

  Het kan toch dat je misschien 1 artikel niet zo leuk vindt? Reageer dan gewoon niet alsjeblieft en ga dan gewoon ergens anders op zeuren. Als Serena dit wilt delen dan doet ze dat, en ik ben het helemaal met haar eens. Stroopwafels van de AH (vers) zijn inderdaad heel lekker.

 11. Janine
  12 september 2015 / zaterdag, 12 september 2015

  Ik heb toch even het gevoel dat ik iets recht moet zetten. Allereerst begrijp ik wel dat een stroopwafeladvertorial op een beautygloss een beetje gek gevonden wordt. Althans door anderen, want ikzelf dacht, hmmmm stroopwafels (ik ga ze zo meteen halen!).
  Maar ik heb laatst de stroopwafels van de AH ook helemaal ontdekt. En dan bedoel ik niet zo’n pakje wat bij de koekafdeling ligt maar die grote ‘markt’stroopwafels die bij de versafdeling liggen en per twee verpakt zijn. Volgens mij zijn die ook nieuw in het assortiment. Ik geef toe het is niet zo vers als wanneer je de stroopwafel letterlijk voor je neus gemaakt ziet worden op de markt, maar ze zijn echt heel lekker. Mijn vriend die echt verslaafd is aan stroopwafels van de markt zei zelfs, “Deze smaken echt als stroopwafels van de markt!”
  Kortom, misschien inderdaad een beetje een gekke post, maar dat Serena ons voor de gek houdt daar ben ik het echt niet mee eens.
  Zo, en nu eerst stroopwafels halen.

  • Janine
   12 september 2015 / zaterdag, 12 september 2015

   Ghehe, mijn woordenboek maakt van beautyblog –> beautygloss. ?

  • Laura
   12 september 2015 / zaterdag, 12 september 2015

   En jij krijgt ook betaald?

   • Janine
    12 september 2015 / zaterdag, 12 september 2015

    Hahaha, ja in stroopwafels.

 12. Hanan
  11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Dit is zooooo pijnlijk…
  Belediging voor de lezers en gaat zwaaaaaar ten koste van je geloofwaardigheid…en dat laatste is je grootste goed als beautyblogster die “eerlijke” reviews schrijft.

  Echt sereen, niet meer doen!

  • Marjolein
   13 september 2015 / zondag, 13 september 2015

   #OverdrijvenIsOokEenVak

 13. Asmae
  11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Oh wat grappig haha! Ik was serieus een pak stroopwafels aan het oppeuzelen terwijl ik je blogpost zag. Heerlijk!

 14. mimi
  11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Buitenlanders??????

  • Djodie
   13 september 2015 / zondag, 13 september 2015

   Ja, als in mensen die buiten Nederland wonen en ze zelf niet hebben in hun land..
   Je kunt ook zoeken naar dingen he.. nergens voor nodig zo’n comment, je snapte vast zelf heel goed wat ze bedoelde!

 15. Nathaly
  11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Als ik vrij ben op zaterdag ga ik met mijn man en kids naar de markt. Het eerste wat wij halen is een lekkere portie kibbeling, daarna een rondje lopen over de markt en daarna volgt de verse warme stroopwafel! <3

 16. Ier
  11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Ik mis bij veel reacties wat nuancering of respect, helaas, maar ik vind deze post ook wel tenenkrommend.
  Voorheen deed je met je advertorials van dit concern (kijk, weer bijna gratis extra reclame, slim) nog iets creatiefs (recept), maar ik denk, ook als je naar de reacties kijkt, dat je niemand wijsmaakt dat de genoemde stroopwafels lekkerder zijn dan die van de markt. En om dan zo’n herinnering van vroeger op te halen. Gemaakt stukje (of zo komt het in ieder geval over) en dat is héél jammer, want dat gemaakte, daar kijk je zo doorheen. Is ook gewoon niet leuk. Maar ik zou zeggen, gezien de reacties, dat je er volgende keer gewoon wat anders mee kan doen.

 17. Amy
  11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Ik doe mijn stroopwafel wel eens op een bordje en stop hem dan 7 tot 10 seconden, soms iets langer, in de magnetron. Dan wordt de stroop ook lekker zacht en is je stroopwafel lekker warm, heerlijk!

 18. Liesbeth
  11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Uhm beetje minder artikel dit, ik had gehoopt op een DIY. Maar normaal zijn je artikelen wel heel leuk en je foto’s zijn top zoals gewoonlijk.

 19. leanne
  11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Ik dacht we krijgen een DIY hoe we zelf de lekkerste stroopwafels konden maken :P!

 20. Sharon
  11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Jeetje al die negatieve reacties hier! Waar Serena ook over schrijft of blogt het blijft altijd leuk om te lezen! Wat maakt het uit dat ze een keer over stroopwafels schrijft? Ze komt voor de rest altijd met leuke dingen. Ga gewoon zo door Serena! 🙂 ik stoor me er totaal niet aan!

 21. laura
  11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Stroopwafels zijn heerlijk stroopkoeken ook maar de stroopwafel wint.
  Wij vinden de stroopwafels van de Lidl het lekkerst. Maar ik ga die van de ah zeker een keer proberen, ben benieuwd of hij die van de Lidl verslaat.

  • Ellen dekkers
   12 september 2015 / zaterdag, 12 september 2015

   Heb je de stroopkoeken van hun weleens op? TE lekker!!! Die winnen het bij misschien nog wel bande stroopwafels! Jummie jummie!

 22. Rosanna
  11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Hè wat een getut, stroopwafels zijn toch lekker? Ik woon sinds twee jaar in Australie en elke keer als stroopwafels opgestuurd krijg van thuis sta ik te springen, is lekker! Maar niet van de AH maar van Netto geloof ik, van ‘Perfect’ want die zijn individueel verpakt. Dat moest van mijn vriend, want die vond het maar niks dat zijn ‘stroep waffles’ anders uitdrogen… 😉

 23. A
  11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Snap die o zo negatieve reacties niet hoor,er zijn ergere dingen in de wereld, echt. Laat serena gewoon man,is haar leven, haar blog! En hou rekening met haar gevoelens, ze is ook een mens, niemand vind t leuk om uitgescholden te worden

 24. Lara
  11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Stroopwafels zijn inderdaad HEEEERLIJK! Maar bij mij gaan zeker de verse, het liefste de grote, stroopwafels van de markt zeker vóór supermarkt stroopwafels.
  Ik vond je vorige blogpost met de AH veel leuker en interessanter 🙂

 25. Franka
  11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Jammer dat er zo heftig wordt gereageerd op een gesponsorde post als deze. Als het posten van dit soort artikelen Serena financieel in staat stelt om de kwalitatieve reviews te blijven schrijven die we van haar gewend zijn vind ik dat prima.

  Als het om een beauty advertorial zou gaan zou ik dat vinden afdoen aan haar geloofwaardigheid, maar ik voel me niet voor de gek gehouden door een review over stroopwafels.

  • M
   11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

   het is eigenlijk meer dat dit artikel nergens over gaat en nergens toe leidt, reclame maken is prima maar dit is zo inspiratieloos en zoo niet beautylab, het was leuker geweest als ze met de blijkbaar overheerlijke stroopwafels van die ene grote supermarkt bijv een lekkere stroopwafeltaart had gemaakt, of een ander recept, normaal vind ik beautylab heel inspirerend maar dit doet daar gewoon aan af, geen inspi en easy cashen.

   • Franka
    12 september 2015 / zaterdag, 12 september 2015

    Ja, daar kan ik wel in komen, dat zou wellicht leuker zijn geweest. Met mijn comment wilde ik vooral een reactie geven op sommige comments waarbij de nuance een beetje verloren was geraakt in de anonimiteit van het internet.

 26. Wendy
  11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Stroopwafels van de Ah prefereren boven die van de markt. Haha..tsja..je hebt smaak of je hebt het niet. Lees je artikelen altijd met veel aandacht en plezier maar hierin lees ik het script van een stroopwafel reclame. Hoop op meer inhoud de volgende keer.

 27. Sanne
  11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Net als de vorige reacties vind ik deze post ook echt tenenkrommmend. Wat is het moraal van dit verhaal? Dat je stroopwafels dus lekker vindt? Maargoed, volgende artikel is vast weer top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *