stapelreview: 3x luxe mascara's

Door Nena – Misschien heeft niet iedereen veel geld over voor een goede mascara? Maar als je het dan toch een keer van plan bent, dan moet hij op z'n minst aan je verwachtingen kunnen voldoen! Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met drie merken die je toch wel onder de noemer 'luxe mascara's' kunt plaatsen. Gezien het merk maar ook zeker gezien de prijs. In deze stapelreview: 3x luxe mascara's, komen de volgende merken aanbod: Givenchy, Giorgio Armani en Dior.

mascara & verpakkingVan links naar rechts: Givenchy, Giorgio Armani en Dior.

collage 3x mascara

  • Givenchy – Croisière 2013 Noir Couture Waterproof mascara. Prijs: €32,00 voor 8 gram. 
  • Giorgio Armani – Eyes to kill mascara Prijs €33,00 voor 6,9 ml.
  • Dior – Diorshow Iconic Overcurl mascara. Prijs €33,28 voor 10ml.

Ik heb de mascara's in bovenstaande volgorde getest. Ik heb ze allemaal meerdere dagen gebruikt, zodat ik er een goede mening over heb kunnen vormen. Ik ben ermee in slaap gevallen heb met sommige mascara's op mijn wimpers door de regen gefietst en heb ze pas in de late uurtjes van mijn wimpers verwijderd. Benieuwd naar mijn mening? Hieronder behandel ik de mascara's stuk voor stuk.

Givenchy – Croisière 2013 Noir Couture Waterproof

Givenchy 1

De Croisière Noir Couture is de enige mascara uit deze review die waterproof is. De mascara is verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk: Black Velvet & Purple Velvet. Ik heb de kleur Black Velvet voor jullie kunnen uitproberen. Het is een 4 in 1 mascara die zorgt voor meer volume, lengte, krul en verzorging. Zoals je kunt zien heeft deze mascara een opvallend borsteltje, wat ervoor zorgt dat mijn wimpers meerdere kanten op worden 'gestuurd' tijdens het aanbrengen. Dit is het resultaat op mijn wimpers na twee laagjes:

voor & na givenchy

Conclusie
Zoals je misschien al kunt zien krijg ik inderdaad iets meer volume en lengte. De mascara klontert niet en weet mijn wimpers mooi te verdelen. Het borsteltje werkt zeer aangenaam. Ook komt er voldoende product van het borsteltje af, waardoor het er in twee laagjes mooi op zit. Het is een hele goede waterproof mascara, want hij heeft zowel motregen (gedurende 10 kilometer!) en regenbuien op de terugweg overleefd! Ik vind het een goede prestatie dat de mascara zo goed bleef zitten. Er was nauwelijks verschil te zien! Mijn wimpers waren nog steeds mooi gescheiden en ik had geen klontjes of vegen onder mijn ogen.

Giorgio Armani – eyes to kill mascara

giorgio 1

Ik heb nog niet eerder kennis gemaakt met make-up van Giorgio Armani, laat staan een mascara. Vanwege de naam hoopte ik op intens zwarte wimpers met véél volume! Inderdaad “Eyes to kill”. De mascara heeft een vrij normaal borsteltje met veel haartjes. Door de grote hoeveelheid haartjes blijft erg ook veel product op het borsteltje zitten en daardoor heb je aan één keer dippen voldoende voor een oog. Dit is het resultaat na één keer aanbrengen:

voor & na giorgio

Conclusie
Deze mascara zorgt niet zozeer voor lengte, maar wel voor aardig wat volume. De kleur is intens zwart en komt erg goed van het borsteltje. Je moet wel uitkijken met een tweede laagje anders heeft de mascara de neiging iets te gaan klonteren. Hij separeert mijn wimpers redelijk goed. Maar ook hier geldt dat é

én laagje voldoende is, anders kleven je wimpers snel aan elkaar. Ook deze mascara blijft erg goed zitten. Ik heb er weliswaar niet meer door de regen gefietst, maar ik heb hem wel gedragen naar een feestje. Na 20(!) uur zat hij nog netjes op mijn wimpers en had ik geen vegen onder mijn ogen!

Dior – Diorshow Iconic Overcurl

DIOR-Mascara-Diorshow_Iconic_Overcurl

Misschien dat een aantal van jullie al bekend zijn met de mascara's van Dior? Ik heb een tijdje gebruik gemaakt van Diorshow, destijds ook één van Serena's favorieten. Dior komt nu met een nieuwe mascara namelijk de Iconic Overcurl.

Dit is wat Dior zegt over deze mascara: “De geheimen? Een gebogen borstel, geïnspireerd door professionele haar- & wimperkrulproducten. De stretch-effect formule geeft een extreme krul voor spectaculair gevormde wimpers.”

De mascara is verkrijgbaar in drie kleuren: Over Noir, Over Brun en Over Bleu. Ik heb de kleur Over Noir voor jullie uitgeprobeerd.

voor & na Dior

Conclusie
Deze mascara geeft mijn wimpers direct véél lengte! Door het gebogen borsteltje brengt hij zeer gemakkelijk aan en verdeelt hij de mascara goed over mijn wimpers. Er komt niet direct heel veel product van het borsteltje, dus ik moest wel meerdere keren dippen per oog. De mascara droogt vrij snel en hard op, dus daar moet je wel even rekening mee houden. Ook deze mascara blijft er goed zitten en geeft niet af aan het einde van de dag. Ik had gedacht dat hij, gezien het verlengende effect, mijn wimpers misschien zou verzwaren. Maar dit is niet het geval. Aan het einde van de dag heb ik geen gebogen wimper uiteinden kunnen ontdekken! Dat vind ik een groot voordeel, want dat is met veel verlengende mascara's een beetje het gevaar.

Eindconclusie 3x luxe mascara's

brushes

Wat betreft het borsteltje ben ik het best te spreken over die van Dior. De borstels brengen alle drie goed aan, maar door de kromming verdeelt de mascara al heel goed over mijn wimpers. Veel borsteltjes zijn ook gemakkelijk zelf krom te buigen door de borstel voor de helft in de huls van de mascara te steken en hem naar eigen behoefte te buigen. Buig je hem op meerdere punten, dan kan je zelfs een mooie boog creëren. Ik zou zeggen probeer het uit! Het werkt erg goed.

alle mascara's

Tenslotte nog even de drie mascara's naast elkaar. Zoek je een goede waterproof mascara die zowel volume als verlenging geeft!? Dan raad ik je die van Givenchy aan. Ben je vooral op zoek naar volume? Dan krijg je dat in een handomdraai met de mascara van Giorgio Armani. En wanneer je juist wat meer lengte aan je wimpers wilt geven, dan is de mascara van Dior het meest geschikt. Alle drie de mascara's blijven gedurende de dag & avond goed zitten en geven niet af. Mijn wimpers blijven mooi in model en de wimper uiteinden verzwaren niet. Ook laten alle mascara's zich goed verwijderen met de juiste make-up remover. Voor de mascara van Givenchy heb ik een oogmake-up remover gebruikt die ook geschikt is voor waterproof make-up.

Welke van bovenstaande mascara's zou echt iets voor jou kunnen zijn? En kopen jullie wel eens een luxe mascara?

Liefs Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: nenaburger

zp8497586rq

Volg:

91 Reacties

  1. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    die van dior vind ik heel erg mooi!

  2. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Wauw! Ik vind ze er alle 3 eigenlijk heel erg mooi uitzien! Wat ben jij trouwens gezegend met echt prachtige lange wimpers van jezelf zeg!

  3. Judith
    21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Goeie review! Vooral het einde met het overzicht van de verschillende ”ogen”.
    Ik zat namelijk steeds heen en weer te scrollen :P
    Ik kan niet kiezen welke er mooier staat!

  4. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Fijne review! Maar ik blijf fan van Chanel Inimitable.

  5. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    mooii, helaas heb ik én het geld niet én maakt het me niet zo veel uit. Ik weet dat het beeld ‘ klonterig ‘ niet als mooi word gezien in de beautyboggerswereld maar toch vind ik dat stiekem het mooiste. Niet te erg, maar een beetje clumpy vind ik wel mooi ;’)
    xx

  6. Anne
    21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Ik heb die van Dior 2 weken geleden gekocht, en hij heeft zijn prijs nu al dubbel terug betaald !

  7. monica
    21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Die van dior ziet er op de wimpers echt goed uit . Ik koop geen luxe mascaras daar heb ik het geld niet voor

  8. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Leuke review alleen voor mij zit dit er voorlopig nog niet in (overigens vind ik het ook gewoon zonde van m’n geld, aangezien je het na 3 maanden weg hoort te gooien).

  9. Sterre
    21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Zien er alle drie wel mooi uit, ik blijf alleen trouw aan de Scandal Eye’s van Rimmel. Fijne review =)

  10. melissa
    21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Giorgio Armani looks good!

  11. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Ik vind ze alle drie erg mooi!

  12. Anouk
    21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Ik heb nog nooit dure make up gekocht, ik zou wel nog eens graag een mooie LUXE lippenstift en oogschaduw palette willen kopen, ik ben alleen altijd bang dat ik er spijt van ga krijgen om zo’n dure aankoop te doen. Misschien zit het wel tussen de oren. Ik gebruik nu de nieuwe mascara van catrice en die werkt heel goed. Eigenlijk alle mascara’s werken wel goed op mijn wimpers.

  13. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    De giorgio armani lijkt me echt geweldig! ga ik zeker is kopen!

  14. Nicole
    21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Oh, had ik maar zo’n mooi resultaat! Heb van mezelf ontzettend lange en ontzettend platte wimpers, waar ik echt niets mee kan. Van een wimperkruller krijg ik een rechthoekige krul.

  15. Nabila
    21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    mooi

  16. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Ze zien er allemaal zo mooi uit !

  17. houda
    21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Die van Dior vind ik persoonlijk het best , Het is ook mooi verdeeld en geeft echt ontzettend veel volume.

  18. Sandra
    21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    givenchy vind ik het mooist

  19. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Hele handige review! Die Dior mascara ziet er veelbelovend uit!

  20. Ester
    21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Die van Georgio Armani lijkt mij het beste. Voor mijn wimpers zou ik die het liefste willen hebben. :)
    De duurste Mascara die ik heb is de Mascara van Yves Saint Laurent.
    Die was ook rond de 30 euro. Ik was alleen wel heel erg teleurgesteld, want die mascara geeft wel volume en lengte, maar niet zoals ik had gehoopt/verwacht.
    Dat was dus wel een beetje een domper haha.
    Wat ik nu dus doe is ; Ik breng een laagje YSL aan, en daarover een Revlon Custom Eyes Mascara. :)
    Dat zijn mijn wimpers precies goed.

  21. Ina
    21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Die van Dior ziet er prachtig uit, maar ik zweer al jaren bij mn Collistar infinito mascara.

  22. Vlinder
    21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Fijne review weer :) Denk dat als mijn mascara op is ik die van Dior eens ga proberen.

  23. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Ik vind je wimpers sowieso al heel lang! De Dior mascara vind ik het mooist, maar alsnog zou ik niet zo snel zoveel geld neerleggen voor een mascara. Dan pak ik toch maar weer mijn Essence erbij ;)

  24. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    oeh de laatste ziet er goed uit :D

  25. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Wat een super fijne uitgebreide review weer! Ik vind die van Dior je wel erg mooi staan!

  26. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Ik vind ze er allemaal heel goed uitzien!

  27. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Mooie reviews! Fijn artikel <3

  28. Petra
    21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Ik zie niet zo heel veel verschil tussen de drie maar volgens mij is toch de Dior het meest intensief.en ook het meest mooi?!
    Ik ben helemaal in love met de Chanel Le Volume mascara.Ik heb echt van mijn leven niet zo,n super mascara gehad.

    • Justme
      21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

      Ik zie op de ogen zelf ook echt geen verschil. Haha.
      Doe mij maar gewoon die van de etos, die blijft ook prima zitten :)

  29. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Ik heb ooit bijna overwogen om de Diorshow te kopen. Mijn tante gebruikt die namelijk altijd.. totdat ze overging op een ander drugstore merk waarvan de mascara’s veel goedkoper zijn en hetzelfde effect geeft. Toen heb ik die van Dior toch maar niet gekocht.

  30. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Die van Dior zorgt inderdaad voor heel veel lengte. Ideaal voor mij, aangezien ik veel en dikke wimpers heb maar ze zijn erg kort.

  31. Judith
    21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Dior! erg mooi

  32. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Die van dior vind ik ook het mooist :)

  33. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Ze zien er alle drie echt heel goed uit zeg. Ik heb hele korte wimpers dus ik denk dat die van Dior wel iets voor mij zou zijn, die geeft écht veel lengte zeg!

  34. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    ik denk…. armani……

  35. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Ik vond mijn Lancome, Chanel en Clinique mascara’s al luxe haha.
    Leuke review, vooral die foto’s naast elkaar als vergelijking is fijn!

  36. Astrid
    21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Ik moet zeggen dat het me niet echt meevalt. Je hebt zulke mooie, volle wimpers en die lijken door de mascaras flink aan elkaar geklonterd. Van deze drie vind ik de Givenchy dan verreweg het mooiste resultaat geven.

    Dank je wel voor deze review! Al vallen de resultaten mij tegen, dat betekent ook dat ik er zeker wat aan gehad heb.

  37. Estell
    21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Zien er fijn uit, maarr die prijzen :(( zelf gebruik ik altijd Big Bold van New York Color, die is echt budgetproof & fijn !

  38. Rosalie
    21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Ik vind ze allemaal mooi! Je hebt prachtige wimpers…

  39. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Alle drie een ontzettend mooi resultaat! ik vind zelf Giorgio en Givenchy het beste uit dit rijtje! Heb ook veel goeds gehoord over de nieuwe van Chanel! Nu is er een actie bij de Douglas op mascara’s met 25% korting! Dan is het tenminste nog eens leuk;)

  40. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Ik zou voor Dior gaan ! xx

  41. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Wauwee ik wil ze allemaal! Dior mascara heb ik wel eens gebruikt, die vond ik super fijn!

  42. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Die van Givenchy vind ik toch wel de mooiste. Omdat ze heel mooi en natuurlijk lijken op de foto’s. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik die anderen ook wel heel erg mooi vind!

  43. MN
    21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Mooi review en heel goed uitleg en de conclusie klopt je zit ook door de goede foto’s de verschillen. Leuk stukje Nena!!

  44. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Givenchy vind ik het mooiste effect hebben. De andere doen me een heel klein beetje aan spinnenpoten denken
    Ik heb zelf een mascara van Chanel en Dior gehad maar vond deze niet zo. Voor mij blijft het Max Factor False Lash effect :)

    • Manon
      21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

      Dat was ook het eerste wat ik dacht!

      • lot
        21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

        Ja, vind ik ook! De volume ziet er mooi verspreid uit.

  45. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Fijne review! Ik vind ze allemaal wel iets hebben maar ik zou zo niet kunnen zeggen welke ik het mooist vind.

    • Yara
      22 mei 2013 / woensdag, 22 mei 2013

      Inderdaad, dat dacht ik ook :)

  46. B
    21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Alle mascara’s zitten mooi op wimpers zoals die van jou!

  47. Eline Semmekrot
    21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

    Die van Dior ziet er mooi uit!