Snelste, gemakkelijkste en lekkerste frosting recept

De opnames van de vanHaren commercial werden geschoten op een hele leuke locatie, namelijk in het gezellige eetcafé ‘Beter & Leuk’. We hebben de hele dag hard gewerkt, maar gelukkig werden we ook de gehele dag voorzien van verschrikkelijk lekker eten! Dat is dan weer een voordeel van shooten in een eettentje! Angel, Hester en ik waren vooral erg te spreken over de blueberry cupcake met onwijs lekkere frosting. Echt, als ik er nu aan terugdenk loopt het water me alweer in de mond.

De eigenaresse was zo vriendelijk om het recept met ons te delen. Ik was verbaasd hoe makkelijk het eigenlijk is! Het bestaat uit slechts 3 ingrediënten en het is zo gefixt. Vandaag deel ik dit onwijs lekkere, simpele en snelle frosting recept met jullie. Want echt, dit moet je geproefd hebben!

easy frosting recipe_01Wat heb je nodig?

  • poedersuiker
  • Mon Chou (verse roomkaas)
  • sinaasappel
  • vanille (optioneel)

easy frosting recipe_02 easy frosting recipe_03Het is heel simpel: schaaf met een rasp sinaasappelschilletjes in een kom. Knijp de sinaasappel vervolgens uit zodat er sap bij komt.

easy frosting recipe_04 easy frosting recipe_05Meng hier de Mon Chou en de poedersuiker doorheen. Je kunt het zo zoet maken als je zelf wilt! Ik heb een half pak poedersuiker gemengd met 1 pakje zachte Mon Chou.

Ook de sinaasappelsmaak bepaal je zelf: wil je een sterke smaak dan moet je er meer rasp en sap bij doen en wil je de sinaasappelsmaak iets subtieler dan moet je er wat minder bij doen. Op deze hoeveelheid heb ik zelf een halve sinaasappel gebruikt.

Eventueel, dit is optioneel, kun je er nog wat verse vanille uit een vanillestokje bij doen. Dit maakt het geheel wat zachter van smaak.

easy frosting recipe_06Wanneer alle ingredienten goed door elkaar heen zijn gemengd plaats je de frosting op een cupcake. Zet het geheel nog even in de koelkast zodat de frosting weer iets stijver kan worden, en voila! Supersnelle, superlekkere en supergemakkelijke frosting! Je bezoek zal er van smullen!

easy frosting recipe_077easy frosting recipe_088easy frosting recipe_12 easy frosting recipe_10 easy frosting recipe_11 easy frosting recipe_09De frosting smaakt zoet, maar ook fris en fruitig door de sinaasappel. Leuk met bosbesjes of framboosjes als versiersels. Dit vult de fruitige smaak goed aan. En deze frosting smaakt net zo lekker op chocolade cupcakes als op ‘normale’ cupcakes.

easy frosting recipe_13 easy frosting recipe_144Deze frosting is ook geweldig voor desserts! Kruimel bijvoorbeeld wat cake of koek in een glaasje, leg hier een laagje frosting bovenop, gevolgd door wat vruchtjes, en herhaal dit tot je bij de bovenkant van het glas bent gekomen. Op deze manier maak je een soort ‘trifle’. Super easy, maar wel een plaatje om te zien. Hiermee maak je zeker indruk op je eters! Of op je date 😉

easy frosting recipe_15De leuke ‘Mason Jars’ bekers komen van Xenos vandaan en kosten €1,99 per stuk.

Hmmmm! Houden jullie ook zo van cupcakes en desserts? Wat is jouw lievelings zoete snack?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

63 Reacties

  1. 28 februari 2014 / vrijdag, 28 februari 2014

    Hier ben ik blij mee. Ik heb heel vaak botercreme gemaakt maar dat vind ik helemaal niet lekker. Dit klinkt goed, morgen gelijk cupcakes bakken! Dankje

  2. 28 februari 2014 / vrijdag, 28 februari 2014

    Klinkt heerlijk! Ga ik zeker proberen! 🙂

  3. 28 februari 2014 / vrijdag, 28 februari 2014

    Hmm dit ziet er echt goed uit! Ik vind de ‘Mason Jar’ bekers er ook zo tof eruit zien! Die ga ik maar eens scoren!

  4. 28 februari 2014 / vrijdag, 28 februari 2014

    oh die mason jar beker MOET ik hebben.

  5. 28 februari 2014 / vrijdag, 28 februari 2014

    Wow wat een top tip, die neppe mason jars! Was van plan de echte te bestellen voor mn smoothies en overnight oats maar zijn zo duur!

  6. Birgit
    28 februari 2014 / vrijdag, 28 februari 2014

    Ik hou absoluut niet van sinaasappel in m’n eten, dus dat zou ik zelf echt weglaten en er alleen vanille bij doen of een likeurtje. Verder wel een makkelijk recept. Ga het zeker eens uitproberen.

  7. Hanan
    28 februari 2014 / vrijdag, 28 februari 2014

    Ik maak hem ook altijd ,maar dan met citroen ipv sinas.mmmmmm heerlijk fris over een zelfgebakken cake!

  8. 28 februari 2014 / vrijdag, 28 februari 2014

    Hmm, het ziet er superlekker uit! Ik kende dit soort frosting al wel, maar dat van die sinaasappel nog niet, goed idee! En wat zijn die Mason Jar bekers leuk zeg, binnenkort eens even bij de Xenos kijken 😉

  9. 28 februari 2014 / vrijdag, 28 februari 2014

    Dat ziet er heerlijk uit! Dit ga ik zeker eens proberen

  10. 28 februari 2014 / vrijdag, 28 februari 2014

    Toffe glazen, ik moet geloof ik ook wen keertje langs Xenos. Ben heel benieuwd hoe die frosting smaakt. Ik doe meestal alleen met poedersuiker en boter :$.

  11. Faat
    28 februari 2014 / vrijdag, 28 februari 2014

    Zo maak ik mijn frosting ook altijd, soms ook met citroenrasp is ook heerlijk! Oh die bekers zijn leuk!

  12. Larissa
    28 februari 2014 / vrijdag, 28 februari 2014

    super leuk artikel! ik hou eigenlijk niet van frostings, maar dit ziet er wel erg lekker uit! trouwens… ik keek net een filmpje met nicole scherzinger erin en ze deed me zooo erg denken aan jouw! je lijkt echt heel erg op haar. moest ik even kwijt haha^^ ! x larissa

  13. 28 februari 2014 / vrijdag, 28 februari 2014

    Ziet er erg lekker uit! Het is inderdaad ook erg makkelijk en ga het zeker eens een keertje proberen.

  14. Betty
    28 februari 2014 / vrijdag, 28 februari 2014

    Wat een leuk en fleurig artikel. Mooie foto’s ook. Dit ga ik zeker uitproberen!

  15. 27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    Dit klinkt echt alsof je gewoon de Spaanse sinaasappelkwark van Almhof op een cupcake hebt gesmeerd! Superlekker en werkt volgens mij net zo goed =P Zoeter maken met poedersuiker kan altijd natuurlijk.. En met andere smaakjes zal het dan vast en zeker ook lukken!

  16. Wendy-xx
    27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    Super makkelijk! En het lijkt me ook heel lekker! Wat voor koekjes heb jij gebruikt bij je trifle? Want dat wil ik ook wel proberen!

  17. 27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    Frosting is altijd te lekker! Het meeste is al op voordat ik het op een cake heb gesmeerd :’)

  18. 27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    Mmmm, dit is ook lekker met limoen rasp en een beetje sap van de limoen!

  19. 27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    Mijn lievelings zoete snacks zijn chocolate chip cookies, die blijven mijn favoriet. Deze lekkernijen die jij hebt gemaakt zien er ook heel lekker uit. Maar niet zo goed voor de lijn, waar ik nu heel erg op aan het letten ben.

  20. 27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    Het ziet er echt heerlijk uit!

  21. 27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    Het ziet er echt heerlijk uit!

  22. 27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    Heerlijk! Dit wil ik zeker proberen!

  23. 27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    Dat ziet er lekker uit zeg, dit receptje ga ik onthouden! 🙂

  24. Tessa
    27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    Is dit (zonder de sinasappel) ook de frosting van carrot cake? Dat vind ik namelijk zooooo lekker

    • Faat
      28 februari 2014 / vrijdag, 28 februari 2014

      Yep dit is ook de frosting voor carrotcake, alleen doe je hier dan nog roomboter bij en laat je de sinaasappel weg. Wel met een zakje vanillesuiker. De monchou kun je zowiezo vervangen doorgoedkope roomkaas

      • lousaa
        28 februari 2014 / vrijdag, 28 februari 2014

        Jep. Gewoon goedkope roomkaas van de aldi of ah basic werkt ook prima. Sterker nog, die zijn iets ziltiger dan mon chou en dat vind ik nog wat lekkerder in de combo met zoet gebak. Op de carrotcake doe ik altijd alleen roomkaas en poedersuiker. Geen vanille omdat ik altijd al behoorlijk wat specerijen in de taart zelf heb.

        De frosting is ook lekker met limoen of een paar gepureerde aardbeien, of een snufje kardemom, wat nootjess en kaneel. Gehakte munt of geplette after eight…

  25. Rita
    27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    Makkelijk en lekker zeg, laat ik nou net monchou in huis hebben en sinaasappel en poedersuiker. Nu nog cupcakes bakken 🙂

  26. 27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    Oh jum! En dat als ik nog geen dessert gehad hem… ♡

  27. Hoi
    27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    Wat ziet dit er lekker uit, en zo makkelijk te maken! Ik ga het misschien ook eens proberen.

  28. juul
    27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    ziet er heerlijk uit!

  29. 27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    Huppa… Lekker en makkelijk. Ideaal. Oké gezond is anders maar daar zijn cupcakes ook niet voor. Haha.

  30. 27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    ziet er goed uit! ga ik zeker eens proberen 😛

  31. 27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    Wow…these look lovely…going to make a batch!

  32. 27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    Die monchou lijkt me er lekker door! Alleen ik hou niet zo van sinaasappel bij cupcakes. Nog even nadenken dus waar ik het mee ga vervangen. Iemand nog een tip?

    • Sheila
      27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

      Je kunt ook de frosting maken zonder sinaasappelsap en -schil, dan zou ik er wel vanille doorheen doen. Je kunt er merg van een vanillestokje doorheen mengen, maar ook bijvoorbeeld vanille-extract. Misschien zelfs wel vanillesuiker, maar ik weet alleen niet of dat genoeg smaak afgeeft. Of je mengt bijvoorbeeld jam door je frosting heen, dan smaakt je frosting daarnaar! Je moet gewoon zelf even kijken wat je lekker lijkt bij je cake/toetje, je kunt namelijk je frosting allerlei smaakjes geven. Ik zou wel oppassen als je iets heel waterig door de roomkaas mengt, hij moet namelijk wel dik genoeg blijven, anders is het geen frosting meer.

      • 27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

        Dankjewel! Ik ga eens jam met vanille proberen denk ik 🙂

    • Ileen
      1 maart 2014 / zaterdag, 1 maart 2014

      Citroen! Das echt heel lekker, normaal glazuur op cakejes smaakt daar ook naar. Idd ook gewoon de schil er bij, geeft echt een super bite!

  33. Suzanne
    27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    Ik proef het haast al door alleen te lezen en kijken! Ik ga dit zeker een keer proberen, makkelijk en lekker lijkt me, bedankt voor het delen van het recept!

  34. 27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    Wat een handig recept! En super mooie foto’s<3

  35. 27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    De frosting lijkt me heerlijk <3. En omg, die framboosjes. Ik HOU van frambozen dus nu loopt het water me ook in de mond. Het ziet er allemaal echt heerlijk uit!

  36. 27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    Oeeeh, ik voel inspiratie op komen

  37. 27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    Mmm, lekker!!! Deze ga ik onthouden!

  38. 27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    Lekker hoor! Mon chou is zo lekker voor baksels en desserts. Mon chou taarten zijn ook al zo overheerlijk en super makkelijk.

  39. Chasa
    27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    De reclame is echt super leuk en dit recept ga ik zeker proberen! Wat een leuke jar glazen in je fotos, waar kan ik die vinden?

    • Serena
      Auteur
      27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

      Oja, Xenos! Ik zal het nog even in het artikel zetten, er zullen vast meer meiden zijn die het willen weten 🙂

      • Chasa
        27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

        Thanks serena 😀

  40. Heartini
    27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    Als ik nou niet de buikgriep had liep ik morgenvroeg direct naar de winkel om alles te halen en dit te maken. Het water loopt me in de mond!

  41. 27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

    Ik heb net de commercial gezien op TLC, super leuk en gaaf om jou en Angel op tv te zien. De andere 2 blogsters ken ik niet, maar een leuke commercial is het zeker! Wie zou ze gestolen hebben, haha?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *