(Re)view by Nena: green eyes need a green eyelook?

Wat vinden jullie van de combinatie: Blond haar, blauwe ogen en blauwe oogschaduw? Ik moet eerlijk zeggen dat ik het zelf niet zo mooi vind. Vaak komen mooie blauwe ogen dan niet zo intens blauw meer uit. Als je dan ook nog eens blond haar hebt, dan krijg je al snel zo’n ‘Barbie-effect’. En als dames echt fanatiek bezig zijn geweest, dan hebben ze ook nog een roze of rode lippenstift op, blauwe mascara en mooie roze wangetjes. ‘t Zijn bijna clowntjes…

Kijk, dit is wat ik bedoel:

Ach, ik overdrijf natuurlijk wel een beetje… Maar ik vind het echt minder mooi. Zelfs bij een model waar de make-up subtiel is aangebracht, vind ik het zonde dat ze bij haar blauwe ogen voor blauwe oogschaduw hebben gekozen. Haar oogkleur komt hierdoor minder goed uit en oogt zelfs een beetje flets.

Snappen jullie wat ik bedoel? Je hebt vast weleens iemand ontmoet die zich op deze manier opmaakt. Ik krijg dan altijd de kriebels en zou die persoon graag eens onderhanden nemen 😉 Dit is natuurlijk alleen maar mijn mening en het is denk ik ook een kwestie van smaak. Ik ben erg benieuwd naar wat jullie ervan vinden!?

Ik vroeg laatst op Twitter wat er van de combinatie: blauwe ogen, blond haar en blauwe oogschaduw werd gevonden. Ik kreeg hierop verschillende antwoorden. De één vindt het geweldig en doet dit zelf ook, de ander vindt het maar niets. Ook ging ik mij afvragen hoe groene oogschaduw wordt gevonden bij groene ogen? Staat dat dan (ook) minder mooi? En welke kleur staat eventueel het beste bij groene ogen?

Aangezien ik zelf groene ogen heb besloot ik mezelf op te maken met een groene oogschaduw, die het dichtst bij mijn oogkleur past. Mijn ogen hebben een beetje een olijfgroene kleur, dus ik heb voor de volgende kleuren gekozen:

– 3 olijfgroene tinten uit mijn 120 palette

– ‘Bender’ uit het Urban Decay Book of Shadows vol. 4

En dit is het resultaat:

Ik moet zeggen dat ik het niet onaardig vind, maar ook weer niet zo mooi dat ik het vaker zou herhalen. Bovendien wordt mijn oogkleur ook minder intens en dus vrij flets, en dat vind ik zonde van de groene kleur!

Ik denk dat bruine ogen met bruine oogschaduw altijd wel kan, aangezien dit best een ‘veilige’ kleur is en bruin iedereen wel staat. Wat ik nog wel graag wilde weten is: Bij welke kleur komen groene ogen het beste uit? Volgens deze kleurenwijzer zou dat bij mij de contrast kleur ‘Red/Violet’ moeten zijn, paars dus.

Uiteraard moest ik daar ook even een look mee maken 😉

Ik heb dezelfde paletten gebruikt (120 palette + Urban Decay Book of Shadows vol.4) en dit is het resultaat:

Kijk, nu kan je goed zien dat ik groene ogen heb! Het klopt dus dat mijn ogen knallen wanneer je een contrast kleur gebruikt. Ik vind het een erg mooi resultaat. Het geeft echt een frisse blik!

En dan nu nog even 3 foto’s naast elkaar van mijn gezicht met mijn dagelijkse make-up (bruintinten) aan de linkerkant, groene look in het midden en de paarse look aan de rechterkant:

Ik moet zeggen dat mijn groene ogen toch wel het mooiste uitkomen met de paarse oogschaduw! Ook vind ik dat ze fletser worden met de groene oogschaduw. Ik zou deze kleuren niet snel overdag dragen, want daar vind ik het te zwaar voor. En dat past niet bij mij. Ik blijf dus sowieso bij mijn veilige bruintinten 😉 Toch is het wel leuk om dit eens naast elkaar te zien.

Welke look vinden jullie het beste staan bij (mijn) groene ogen? En wat vinden jullie van blauwe oogschaduw bij blauwe ogen en blond haar?

Liefs,
Nena

(www.twitter.com/nenaburger)

 

Volg:

113 Reacties

  1. wendy
    7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

    Als je blauwe ogen hebt komt blauwe oogschaduw niet ten goede. Hierdoor valt net als bij jou groene ogen en groene oogschaduw de ogen weg. Zelf heb ik dus vrij licht blond haar en blauwe ogen en mij is verteld dat roze kleuren en bruin tinten het beste staan bij mij ogen en haarkleur. Maar ik vind wel dat het moet matchen met je kleding. En soms is het ook niet erg om zelfde kleur oogschaduw te hebben als je ogen. Maar het is niet het allermooiste vind ik zelf.

  2. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Ik vind de paarse look het mooiste 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *