Recept: pitabroodje met avocado en kip


Hoe ik er op ben gekomen weet ik niet, maar de combo kip en avocado heeft mij altijd al aangesproken. Toen Nena laatst bij me kwam eten en via Whatsapp liet weten dat ze trek had in “iets gezonds’ verzon ik dit recept, een pitabroodje met avocado en kip.
Wat heb je daar voor nodig?


– pitabroodjes
– kipfilet/vegetarische kipstukjes
– zakje botersla
– tomaat
– avocado
– iets smeerbaars (tzaziki of philadelphia)

De broodjes zijn ook zo gefixt! Twee broodjes is een prima avondmaal en één broodje is een lekkere lunch of tussendoortje. Je begint met de kip, want dat duurt het langst. Kruid de kipfilet met peper, zout en paprikapoeder en bak ze lekker mals in een pan met Croma. Als je grote stukken kipfilet hebt snijd ze erna dan in repen, of koop net als ik voor het gemak kant en klare kipreepjes.


Terwijl de kip gaar bakt in de pan pak je vast een snijplank voor de avocado en tomaat. Snijd de avocado in de lengte door met een mes. Draai de helften van elkaar af en pak de helft waar de pit in zit. Prik een scherp mes zo diep mogelijk in de pit en draai hem uit je avocado. Dit is de handigste en snelste manier om de pit te verwijderen, vind ik.

Vervolgens lepel je de avocado uit zijn schil, draai je hem om en besprenkel je het met peper, zout en wat citroensap. Snijd hierna in reepjes. Ook de tomaat snijd je in reepjes en kun je eventueel ook bestrooien met wat peper en zout.


De pitabroodjes warm je op in een broodrooster:


Zodra ze omhoog poppen snijd je ze open en besmeer je de binnenkant met iets smeerbaars als Philadelphia of tzaziki:


Vervolgens vul je het broodje met botersla (de heerlijkste sla die je ooit hebt geproefd! Smelt op je tong!), kipstukjes, avocado en tomaat. Verpak in aluminiumfolie om alles gemakkelijk bij elkaar te houden.

Ik zeg; een happy healthy meal!

Wil je er meer groentjes bij? Maak dan een salade van o.a. de botersla die je nog over hebt of wok er wat knapperige groenten bij.


Eet smakelijk!

Ben je vegetariër? Probeer dan eens de kipstukjes van De Vegetarische Slager. Kijk voor meer informatie op www.devegetarischeslager.nl voor de dichtstbijzijnde verkooppunten. Dit merk is by far het lekkerste op het gebied van vleesvervangers. Het is niet goedkoop, onderstaand bakje is €4,25 (ongeveer €0,75 duurder terwijl er de helft minder in zit), maar hier is in elk geval geen lief kippetje voor gestorven. In Utrecht verkopen ze het bij die biologische supermarkt aan de Voorstraat, maar je kunt ook bestellen via hun online webshop.


Gisteren heb ik de broodjes weer gemaakt, maar nu voor mij en Larissa. Na afloop hebben we nog een heerlijk toetje genomen, namelijk Frozen Yoghurt! Hier heb ik al een craving voor sinds ik terug ben uit Miami. Ik heb er speciaal een ijsmachine voor aangeschaft. Je doet er gewoon yoghurt en suiker in, zet het ding aan, en na een half uur heb je dit:


Lekkere FroYo! Niet ‘the real thang’ zoals Frozz of zoals wat ze in Amerika hebben, dit heeft een meer sorbet-achtige structuur, maar het is wel echt superlekker!


Oeeeeeh! De-lish!

Geniet van jullie zondag.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

95 Reacties

  1. Juf_Joyce
    5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Wat een heerlijk recept. Kip en advocado doen het indd altijd goed samen. Ook lekker in een salade ofzo.
    Vraagje: Welke ijsmachine heb je en hoeveel kostte deze? Er zijn namelijk zoveel ijsmachine op de markt now and days!

    • Serena
      Auteur
      5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

      Bij de MediaMarkt hadden ze er anders maar 3, waarvan deze van Philips is. Hij was rond de 60 euro maar ik had hem toen in die BTW-vrije weken gekocht. Scheelt weer! 😀

  2. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Hier krijg ik honger van haha! Klinkt heerlijk en ziet er super lekker uit 🙂

  3. Nicky
    5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    was jij je kip nooit :O?
    je moet eens een filmpje kijken van hoe kuikens worden geslacht.. ik durf te wedden dat je dan wel je kip wast.
    het is echt een vreselijk proces..

    • Serena
      Auteur
      5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

      Ik denk dat ik alleen nog maar aan de vegetarische kipstukjes zit na het zien van dat filmpje :O

    • Dino
      30 december 2012 / zondag, 30 december 2012

      Sorry dat ik het zeg hoor maar al het vreselijks van de slacht was je er dan af of hoe zit het? Iedereen weet waar hij voor kiest als hij kip eet en dat is dus ook iedereens eigen verantwoordelijkheid. Wat probeer je er van af te wassen? Salmonella? alle antibiotica dat dat beest heb gekregen? Of probeer je hem weer levend te wassen?

  4. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Oh, dat ziet er heerlijk uit! Ik vind avocado ook super lekker! 😀

  5. Minnie
    5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Avocado is ZO lekker! Guacamole ook, als je het zelf maakt! Yum yum yum.
    Alleen jammer dat het zo duur is he!

  6. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Dat klinkt best lekker, sowieso is kip nammerdenamnam. :’) Wat een woord. Frozen yoghurt, oh my! Damn, heb ik net dat pak staan uitlepelen, even op het boodschappenlijstje zetten. 🙂 Wat leuk omdat zelf te maken. 🙂

  7. Jamilla
    5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Haha dit zou ik zelf niet speciaal gezond noemen, maar het ziet er wel lekker uit! Ben benieuwd naar die vegetarische kipstukjes, jammer alleen dat het er zo realistisch uitziet, ik eet toch juist geen dieren, dan hoeft het er ook niet zo uit te zien haha. Die winkel zit helaas niet dichtbij, maar zal het een keer meenemen als ik in Utrecht ben!

    • Serena
      Auteur
      5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

      Ik denk dat de meeste mensen toch liever realistisch ogende kip willen eten dan vierkante grijze blokken. Jij toch stiekem ook? 😉

      En ik zag net dat je het ook gewoon online kunt bestellen! Ik wil ook nog een keer naar de winkel in Den Haag, als ik daar een keer in de buurt ben.

  8. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Oeh lekker, dit ga ik echt een keertje proberen!

  9. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Dat lijkt me heerlijk! Ik vind het echt leuk dat je af en toe van die makkelijke recepten plaatst, tussen de beautyartikelen door. Dit lijkt me een lekker broodje, ik ben gek op kip en op avocado!

  10. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Wat een lekker recept!

  11. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Ik eet ookaltijd wraps of pitabroodjes met dit soort dingen belegd, heerlijk!

  12. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    FroYo! Lekker! Pitabroodje eet ik het liefst met alleen gesmolten kaas. Krijg er honger van, gelukkig is m’n tosti net klaar.

  13. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Ziet er echt heeerlijk uit zeg!

  14. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Oh jammie dat ziet er heerlijk uit 😀

  15. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Zier er heerlijk uit! Fijn dat je steeds een vegetarisch alternatief geeft 😉

  16. Roxanne
    5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Ik vind je blog echt top, maar waarom je nou raar doet op twitter over andere blogs snap ik dan niet helemaal..

    • Maaike
      5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

      Jammer en onprofessioneel idd. Van beide dames.

      • Denise
        5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

        I missed something??

      • 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

        Ik vind dat de dames het lekker prive moeten uitvechten ipv in het openbaar!

        • Denise
          5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

          Oh ik zie het al, maar ik snap het niet. Met welk artikel manipuleert Serena dan?

    • erika
      5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

      ja echt he, en vervolgens gaat NENA de vriendin van Serena ook nog even een steek onder water geven, door een rare en nare tweet uit te sturen.. ik vind het echt zo kinderachtig, jullie zijn allemaal 25+ dan verwacht ik niet meer zulke ‘taferelen’ bij zn leeftijd, heel erg jammer dit.

  17. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Wat ziet dat er heerlijk uit 😀 binnenkort maar eens uitproberen.

  18. Puck
    5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Oehh ziet er super lekker uit!! En gezond natuurlijk :D.

  19. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Ik las dit recept en ik ben zelf vegetariër en ik wil je bedanken want die site is echt geweldig! Ik weet zeker dat ik iets ga bestellen want ik woon niet echt bij een winkel in de buurt.

    dankjewel hé!

    o, trouwens lekker recept, ik hou van avocado!

  20. Nora
    5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Ziet er lekker uit!

  21. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    wij gooien hier van alles op een pita broodje en dit gaan we ook een keer proberen 😀

  22. Laura
    5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Altijd als ik dit recepten zie op je site krijg ik zó’n enorme honger.. Ik ga nu gelijk naar beneden en avocado op m’n brood eten! Hihi.

  23. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Lijkt me ook lekker met een beetje sambal er op.

  24. Daisy
    5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Ooooh ziet er lekker uit!

    Is dat de Philips ijsmachine? Die heb ik namelijk ook een tijdje geleden aangeschaft! Die frozen yoghurt ziet er yummy uit! Was is de verhouding van de yoghurt en suiker? Dan probeer ik het ook eens uit *kwijl*

    • Serena
      Auteur
      5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

      Half pak yoghurt en twee eetlepels suiker denk ik. Doe eerst maar één, dan even proeven en eventueel meer suiker bij doen. Ik ben een zoetekauw hoor! En leuk dat je het ook gaat proberen, tis echt zo lekker joh! 🙂 succes!

  25. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Oeh, dat ziet er erg lekker uit! Ik krijg er al honger van! Leuk dat je er eens iets vegitarisch bij zet!

  26. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    hmmmmmm, dat ziet er erg lekker uit!

  27. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    AHHHHH zoo lekker! Jammer genoeg kan ik op dit moment niks eten 🙁 (keelpijn, kan niks doorslikken)

    • Serena
      Auteur
      5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

      Dan moet je echt morgen een ijsmachine kopen en frozen yoghurt maken! Lekker en ook nog eens goed voor je keel! 😉

      Beterschap.

  28. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Lekker! Alleen grill ik mijn pitabroodjes dan even en gebruik ik liever kipshoarma of kalkoenshoarma, dat heeft meer smaak. En ik maak dan zelf knoflooksaus erbij. Teentje knoflook of wat poeder mengen met Amerikaase mayo of Turkse yoghurt, zout en peper, eventueel dotje bbqsaus of tomatenketchup erin en wat gehakte lenteuitjes doen het ook altijd goed.
    Krijg er nu gelijk trek in haha!
    Fijne zondag!

  29. Nina
    5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Heerlijk! vooral die Frozen Yoghurt lijkt me lekker om thuis te proberen, toen ik namelijk in Spanje op vakantie was heb ik elke dag wel een Frozen Yoghurt gehaalt;) Volgensmij was het van het merk Smooy, dat is jammer genoeg alleen te koop in Zuid-Spanje:( wachten dus op de zomervakantie;)

    ps: je blog is echt SUPERleuk Serena!

  30. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Oeh dit ga ik even bookmarken. Wat een lekker recept!

    Grappig trouwens, avocado is een van de dingen die ik als kind echt gruwelijk vies vond en als ‘volwassene’ vind ik het echt super lekker!

  31. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Lijkt me erg lekker! :d

  32. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    O wat slim om de pita broodjes in de broodrooster te doen wat dom dat ik zelf niet een keer op het idee ben gekomen. Lekker recept!

  33. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Lijkt me heerlijk! xoxo

  34. kaylee
    5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Dit ziet er echt héerlijk uit! Ga ik zeker proberen (A)!

  35. Zwaan
    5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Hmmm klinkt lekker! Ik ben gek op kip en avocado, dus dit recept wil ik zeker eens proberen (:

  36. tasjimodo
    5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    heerlijk. avocado/tonijn/ui is ook n lekkere combi.

  37. Nathalie
    5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Hey wat leuk mijn stiefvader is eigenaar van de vegetarische slager maar ik moet zeggen dat ik toch voor die met kip ga proberen haha

  38. Maaike
    5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Ah nu heb ik echt trek in pitabroodje! Leuk dat je er ook een vegetarische variant bij doet, ik ben vegetariër en de recepten op blogs zijn vaak niet vegetarisch. Hehe, jij ook, geniet van je zondag!

  39. Meriam
    5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Dat ziet er lekker uit! Helaas ben ik niet echt een avocado liefhebber:$
    Fijne zondag!

    Liefs x

  40. isabelle
    5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Ik lus geen botersla en advocado… Ik hou ook niet van tomaat dus geen recept voor mij hihi. Wel goed bedacht!

  41. Romeexx
    5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    oehhh lekker :p, ik ben ook vegetarier en ik koop gewoon bij de ah,plus, bas vd heijden qorn die ik enorm op kip vind lijken 🙂 . ik heb gelijk honger … 🙂 wat een lekker recept zeg!!

  42. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

    Oh, ziet er lekker uit! Nu heb ik trek, lol. Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *