Persoonlijke uitdaging | de Kook5Daagse

Laatst botste ik spontaan tegen het lange, mooie lijf van vriendje Maikel op Utrecht Centraal. Maikel had er een lange werkdag op zitten (hij werkt bij de MAC counter bij de Douglas Kalverstraat, Amsterdam) en ik kwam terug van een event. In de trein naar Houten praatten we zoals altijd over The Kardashians, over het werk, over nieuwe beautyproducten én over eten. Maikel vertelde me over zijn ‘Meal Prep Day’. Helemaal hot in Hollywood, volgens Maikel.

Wat houdt dat dan precies in? wilde ik weten. Maikel vertelde me dat je op één dag in de week al je eten voorbereid – wassen, snijden, raspen en in sommige gevallen zelfs koken – zodat je de rest van de week lekker snel klaar bent. Hoewel de meeste mensen dit voor het avondeten doen, deed Maikel het juist voor zijn lunch. Op zondag maakt hij al zijn salades voor de week, stopt ze in leuke Mason Jars en dan hoeft hij het ‘s ochtends alleen nog maar uit de koelkast te halen en in zijn designer bag te stoppen. ‘Het is even wat werk, maar het scheelt me in de ochtend zeeën van tijd. En ik eet gezond!’ aldus Maikel.

mealpreppen_1Meal Prep Day. Dat klonk interessant. Misschien moest ik dat ook maar eens gaan doen. Sinds ik mijn vriend ken koken we zo goed als iedere avond, en ook proberen we gezonder te eten, dus het zou goed in onze lifestyle passen. Als het koken minder werk is, ben je minder snel geneigd om toch ‘even iets snels’ te bestellen, of een pizza’tje af te bakken. Bovendien, als we dan elke avond nét even iets sneller klaar zijn dan normaal en dus een extra episode van onze favoriete serie kunnen kijken, is dat helemaal mooi meegenomen. Genoeg redenen dus om een Meal Prep Day in te lassen!

mealpreppen_4Het idee bleef zo nu en dan door mijn hoofd spoken, maar écht beginnen met een Meal Prep Day deed ik niet. Het kwam er steeds niet van. Of ik vergat het weer. Gelukkig kreeg ik een tijdje geleden een mail in mijn inbox met de vraag of ik mee wilde doen aan de Kook5Daagse.

Allereerst, wat houdt de Kook5Daagse precies in? Het is zoals Maikel het al eerder aan me uitlegde, het is de bedoeling dat je voor vijf dagen vooruit kookt. Op zaterdag maak je een boodschappenlijstje en doe je boodschappen, op zondag is je ‘Meal Prep Day’ (dus, wassen, snijden, raspen, voorkoken, marineren) en de rest van de week hoef je dan alleen je eten uit de koelkast te halen en eventueel te koken of op te warmen.

mealpreppen_2Wat zijn precies de voordelen van het hele mealpreppen?

1. Op zondag (Food Preppin’ Sunday) ben je wel even wat tijd kwijt, maar de rest van de week scheelt het je elke avond weer wat tijd. Ideaal voor drukke mensen die bijvoorbeeld vrij laat thuiskomen van werk, of thuiskomen en dan binnen een uur weer door moeten naar sport. Ook handig voor gezinnen. Ik bedoel, wie heeft er om half 7 ‘s avonds nog zin om een pan aardappelen te schillen voor 5 personen?

2. Het is niet alleen dat je sneller klaar bent, het is mentaal gezien ook fijn om te weten dat je niet lang in de keuken hoeft te staan, dan zie je er minder tegenop. Hierdoor verklein je de kans om toch maar even buiten de deur te eten, iets te bestellen of om een snelle hap in de oven of magnetron te gooien.

3. Door op zondag alles zelf te snijden hoef je geen kant-en-klare gesneden groente, vlees en fruit te kopen. Scheelt je geld! Het scheelt je sowieso geld om op één dag in de week boodschappen te doen. Vroeger ging ik elke dag naar de supermarkt en dan kwam ik altijd thuis met snacks en andere dingen die ik niet per se nodig had, door op één dag in de week de grote boodschappen te doen voorkom je dit dus.

4. Je bent sneller geneigd om ‘ingewikkelde’ recepten te maken. Bijvoorbeeld, ik houd van gado gado, een Indonesisch vegetarisch gerecht. Het is geen moeilijk gerecht, maar voor het snijden van de wortels, sperziebonen, taugé, sla, het wokken van de spinazie, het koken van de eieren, het koken van de rijst en het maken van de pindasaus ben je écht vet lang bezig. Ik maak dan ook nooit zelf gado gado. Is gewoon veel te veel werk voor een doordeweekse dag. Maar, als ik zondag al een groot deel kan voorbereiden, zodat ik doordeweeks hoogstens een half uurtje bezig ben, kan ik dus wél gewoon gado gado eten. Op deze manier kan ik doordeweeks genieten van bewerkelijke recepten. Heerlijk!

Je ziet, genoeg redenen om het mealpreppen eens uit te proberen. Nu ga ik na het weekend een week op reis, dus bedacht ik me dat dit de ideale gelegenheid was om te starten met mealpreppen. Ik zal je uitleggen waarom. Ik ben wel eens vaker van huis geweest, en bij terugkomst trof ik dan een vuilnisbak aan volgestouwd met lege pizzadozen, ernaast tassen opgestapeld met plastic bakjes van de Griek, de Chinees en de Japanner (toe maar!). Als ik er niet ben, eet mijn vriend echt ongezond. Alleen maar pizza’s, patat en vette afhaalmeuk. Ik heb met hem afgesproken dat ik komende zondag ga mealpreppen (dat doen we gelukkig wel samen, gezellig samen hakken, snijden en raspen!) zodat hij de rest van de week gezonde avondmaaltjes voor zichzelf op tafel kan zetten. Dat vind ik toch wel een fijner idee.

mealpreppen_3Benieuwd wat mijn vriend er van gaat brouwen volgende week? Via Instagram zal ik elke dag (maandag t/m vrijdag) een foto delen van zijn maaltijden. Na afloop van deze challenge zal ik nog eens een artikel plaatsen waarin ik onze bevindingen met jullie deel. Hoe is het mealpreppen bevallen? Scheelt het nu echt zo veel tijd doordeweeks? En geld? En, wat ik mezelf dus sterk afvraag, hoe lekker smaakt groente en vlees gesneden op zondag nog op vrijdag? Ik ben erg benieuwd.

Zijn jullie bekend met mealpreppen? En zo ja, wat zijn jullie ervaringen? En zo nee, denk je dat dit wat voor jou zou kunnen zijn?

Until next time,
Serena Verbon

– deze blog is geschreven in samenwerking met lock&lock

Volg:

69 Reacties

  1. Inge
    4 juni 2015 / donderdag, 4 juni 2015

    Mealpreppen is echt zo handig! ik doe het al jaren ivm studie icm werk en sporten. Op zondag alvast gerechten klaar maken tm woensdag en dan donderdag kook ik meestal weer vers. Het hangt ook echt af van wat je maakt, ik vind niet alle groenten nadat het iis klaar gemaakt nog even lekker om het op te warmen, net als vlees.
    Eigenlijk al het varkensvlees vind ik niet meer te eten nadat ik het heb bereid en daarna opgewarmd in de magnetron. Het krijgt dan een echte ‘varkenssmaak’ en vieze geur. Ik kies dan eigenlijk altijd voor kip, dat blijft wel goed van smaak vind ik, na heropwarmen.
    Boontjes vind ik ideaal om weer op te warmen, samen met rijst of aardappels.

    Ben beniewd naar je experiment!

  2. 4 juni 2015 / donderdag, 4 juni 2015

    Ik ben benieuwd hoe deze challenge afloopt. Mijn moeder haalt ook altijd op zaterdag de ingrediënten voor mijn salades,… in huis maar meestal moet ze op woensdag weer gaan shoppen omdat sommige dingen niet zo lang vers houden.

    x Karen

  3. Ine
    4 juni 2015 / donderdag, 4 juni 2015

    Hoi Serena,

    Wat leuk te lezen dat mijn manier van eten bereiden een naam heeft.

    Ik sta al jaren op zondag in de keuken om voor een hele wk voedsel te bereiden,

    met name slowcooking, lekkere stoofschotels met vlees en groenten, zodat je doordeweeks alleen nog maar pasta, rijst of brood hoeft te maken.

    Deze gaan wel niet in de koeling maar vriezer, wat de smaak vaak alleen maar ten goede komt.

    Gr Ine

  4. Gloria Van Heyst
    4 juni 2015 / donderdag, 4 juni 2015

    Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik ben erg benieuwd!
    Ik spendeer ‘s ochtends best wel wat tijd in de keuken met voorbereiden van mijn ontbijt en lunch, maar vind dat best wel leuk. Het is vooral ‘s avonds dat ik minder zin heb om nog groentjes te snijden en zo. Vraag me dan wel af of de vitaminen er tegen het einde van de week nog niet uit zijn… Keep us posted!

  5. 4 juni 2015 / donderdag, 4 juni 2015

    Klink goed! Ik ben wel meestal het weekend bij m’n ouders, maar misschien is het een idee voor de maandag. Ik vind het alleen wel vervelend om dan rauwe groenten te moeten halen: zo’n hele broccoli hoef ik echt niet, ik kan het meerdere dagen eten maar wil ook veel variatie.
    Maar misschien is het voor mij wel handig bij bijvoorbeeld aardappels en vlees, dat vind ik altijd wel naar om van tevoren te schillen en snijden.

  6. 4 juni 2015 / donderdag, 4 juni 2015

    DIt wil ik ook wel eens uitproberen!

  7. enith stans
    4 juni 2015 / donderdag, 4 juni 2015

    het enige nadeel van groente voorsnijden voor een hele week,dat de vitamines voor een gedeelte verloren gaan.
    gr enith

  8. 4 juni 2015 / donderdag, 4 juni 2015

    Ik ken het wel, maar ik doe het zelf eigenlijk niet. Wij beslissen altijd nogal lastminute wat we willen eten :p en voor twee koken is nu ook niet zo heel veel werk
    xx

  9. Mariska
    4 juni 2015 / donderdag, 4 juni 2015

    Lijkt me heel interessant. Ik haat koken, hoe minder werk hoe beter. Gelukkig hoef ik maar 2 dagen voor mezelf te koken, als mijn vriend ‘s avonds werkt, lucky me. Ik kook dan altijd voor 2 dagen en ik maak dan vaak ook een soepje, zodat ik ook 2 keer lunch heb. Dan heb ik maar 1 dag kookstress en kan ik voor de rest gewoon opwarmen.

  10. 4 juni 2015 / donderdag, 4 juni 2015

    Ik ken het wel, maar heb het zelf nog niet geprobeerd. Ik ben benieuwd hoe het gaat bevallen!

  11. 4 juni 2015 / donderdag, 4 juni 2015

    Super benieuwd hoe het je vriend gaat bevallen! Heel handig om hem als proefkonijn te gebruiken 😉 hihi! Ik vind het zelf heel leuk. Al die bakjes in de koelkast maken me zelfs blij. Jep, ik ben een nerd 🙂

  12. t.
    4 juni 2015 / donderdag, 4 juni 2015

    Meerdere mensen die ik ken doen dit. Maar wel voor de lunch. Ik weet niet of ik het zo fris vind met groente etc. Dat word toch slap als het is gesneden? Moet het misschien in de vriezer ipv koelkast?

  13. 4 juni 2015 / donderdag, 4 juni 2015

    Ik sta hier terughoudend tegen over. Zoals Maikel het doet voor de lunch lijkt het me wel wat, maar voor avond eten heb ik mijn bedenkingen.
    Het haalt voor mij een beetje de spontaniteit er uit als ik een week van te voren alles moet bedenken. Vaak wil het ook gebeuren dat ik plots uit eten ga of om een andere reden niet thuis eet.
    Ik vraag me af of er niet veel groente uitdroogt als je het al van te voren snijdt.

  14. 4 juni 2015 / donderdag, 4 juni 2015

    is het niet zo dat de vitaminen en mineralen dan verloren gaan? Ik las namelijk ergens dat je groente niet langer dan een bepaalde tijd in de koelkast moest bewaren.

    Groetjes

  15. Shirley
    4 juni 2015 / donderdag, 4 juni 2015

    Ik doe dit al jaren.
    Begonnen toen de kinderen klein waren.
    Combi met werk en gezin.
    Om tijd te winnen is het begonnen.
    Het scheelt enorm . Nu met grote kinderen blijft het handig.
    Blijf tijd over om te gaan sporten .
    Geen excuus meer om ongezond te eten.

  16. 4 juni 2015 / donderdag, 4 juni 2015

    Wat een leuke uitdaging! Ik heb zelf dan het gevoel dat het niet meer vers is, ik hou echt van vers eten

  17. Peet
    4 juni 2015 / donderdag, 4 juni 2015

    Is niets voor mij, ik kook liever elke dag dat is ontspanning voor mij.en wat is nu tijd”…

  18. chell
    4 juni 2015 / donderdag, 4 juni 2015

    Ik heb gelezen dat er bij het snijden van groenten en fruit heel veel voedingsstoffen verloren gaan, als je te lang wacht met het opeten hiervan. Daarom is het ook gezonder om groenten zelf te snijden ipv een zak gesneden groenten. Voor diepvries geldt dit volgens mij niet… Ik moet me hier nog even in verdiepen maar voor mij wel een belangrijke reden dat ik niet te veel gesneden wil hebben.

  19. 3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Ik ken het concept wel, maar heb het ook nog nooit geprobeerd. Lijkt me wel wat voor als ik ga samenwonen, want mijn vriend en ik houden allebei écht niet van koken!

  20. Danielle
    3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Wauwie wat een leuk en super healty idee! Je hebt me echt enthousiast gemaakt.
    Sinds kort woon ik weer thuis na mijn stage en begin me moeder wel te begrijpen. Iedere avond aardappels met bloemkool of sperziboontjes. Sommige herkennen dit zó! En oja een broertje die niks lekker vind!
    Eten maken duurt gewoon lang, en we vinden met zijn alle weer uitwegen om het onszelf zo makkelijk mogelijk te maken!

    Dit geeft mij echt een positive vibe! Leuk artikel

    liefs

  21. 3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Ik vind het idee erg goed, nu mezelf er alleen toe an zetten om dat op zondag te doen

  22. 3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Zou niet werken voor mij. Door mn chronische pijn zou ik nooit alles kunnen preppen. Dan ben ik de hele dag kwijt en misschien wel meer. En dan alsnog koken elke dag. Veel extra gedoe voor mij! Al vind ik het idee heel goed!

  23. Lousaa
    3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Oh my. dat preppen kan handig zijn. Maar het doen omdat je vriend anders niet gezond eet gaat wel vrij ver 🙂

  24. 3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Ik ‘prep’ eigenlijk niks, omdat het koken en voorbereiden van mijn eten ook een vorm van ontstressen is als ik thuis kom van mijn werk. Maar voor een extreem drukke week zie ik echt wel hoe dit enorm handig zou kunnen zijn. xxx Lucinda

  25. 3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Leuk dat je dit gaat doen! Ik prep altijd mijn lunches voor mijn werk. Scheelt me een hoop tijd en ik kan zo lekker clean blijven eten!

  26. 3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Leuk zeg!! scheelt enorm veel tijd iedere dag!

  27. Syl
    3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Geinig! Ik kende het principe al een tijdje, maar ik woon nog thuis, dus ik kan moeilijk de hele koelkast volstouwen met mijn prep.
    Maar dit is zeker iets wat ik ga doen als ik straks ga samenwonen.

  28. 3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Ik doe dit al tijden, maar dan iets minder hip (en iets anders). Ik kook eens in de paar weken in het weekend twee of drie gerechten, voor vier personen of meer. Dit doe ik in de vriezer, zodat ik altijd iets gezonds kan eten. Ik ben altijd laat thuis van m’n werk, en anders grijp je inderdaad naar ongezond voedsel. Ik vries ook graag soep in, als je een flinke portie neemt zit je echt wel vol en heb je veel groente binnen gekregen 🙂
    Ik vraag me wel af hoe vers je groenten blijven als ze zo vroeg van tevoren al snijdt. Blijft toch minder lang houdbaar..

    • 3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

      O, nog wel een tip voor het invriezen van maaltijden: iets meer kruiden gebruiken! Je verliest heel iets aan smaak. Extra knoflook en ui is vaak wel voldoende. Zelf houd ik heel erg van rozemarijn en tijm, dus dat gaat er bij mij ook veel doorheen.

  29. Eva
    3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    De Groene Meisjes hebben dit pas ook geprobeerd! Ze kregen dezelfde doosjes als jij en ze vonden het eten na een paar dagen nog steeds heel lekker. Ben benieuwd wat jij ervan vindt!

  30. 3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Ik heb ook op je bericht op Facebook gereageerd. Hier in de States gebruiken ze vaak de app van bigoven. je kunt dan makkelijk week of zelfs maandmenu’s maken. Zo weet je al elke dag wat je gaat eten. Het is heel handig. Als je thuiskomt van je werk hoef je alleen je voorbereidde ingredienten maar bij elkaar te gooien en het recept van BigOven te volgen. Hier kun je adhv deze menu’s ook boodschappen bestellen en laten bezorgen (helemaal ideaal!!) maar dat zal ik Nederland wat lastiger zijn;)

  31. 3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Mijn broertje is een echte mealprepper. Bijna iedere zondag staat hij in de keuken om al z’n maaltijden voor te bereiden. Daarna hoef je niet meer in de keuken te komen, want dan is er geen pan meer in de kast ;). Hij maakt geloof ik lunch en avondeten.

  32. Lizzy
    3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Ben ook heel benieuwd naar je resultaten mbt houdbaarheid! Is wel makkelijk voor je vriend, hij hoeft het er maar uit te halen en even te koken/bakken/whatever. Ik kook altijd voor twee terwijl ik in mn eentje ben, dus daar kom ik de week makkelijk mee door. Verder maak ik salade voor de volgende dag savonds klaar, maar sta niet hele zondagmiddagen in de keuken. Er is zoveel voorgesneden en diepvries groente dat ik dat toch niet nodig vind! En ingewikkelde dingen maak ik int weekend 🙂

  33. Danique
    3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Zelf vind ik het fijn om heel veel kip te kopen en alles te snijden en in portie zakjes in te vriezen. Ik heb een hekel aan vlees snijden namelijk

  34. 3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Nee, niet mee bekend. Ik maak wel regelmatig eten voor 2 avonden. Dus bijvoorbeeld vandaag wat extra gekookte aardappelen en dan kan ik ze morgenavond opbakken. Ik vraag me inderdaad af of het vlees/ de groenten die je op zondag hakt/raspt op vrijdag nog een beetje lekker is. Ik zou dan eerder kiezen om het voor 2 dagen te doen. Ben benieuwd naar je blog volgende week.

  35. Derya
    3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    geweldig dat je dit uit gaat proberen, vooral waar je op gaat letten is erg fijn om te weten want dat zijn ook de vragen wat ik me afvraag. ik kan niet wachten tot je verslag online staat 🙂

  36. Naomi
    3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Ohhj gatverdamme nee dat is 3x niks voor mij. Ik hou van vers eten en ben dan ook nog zo verwend dat ik niet van kliekjes hou haha dus dit word m niet. Is t niet lastig een week van te voren bepalen waar je zin in hebt? Daarbij heb ik op youtube gezien dat mensen in een keer de zelfde maaltijd klaar maken voor een week.. Of ben je van plan om voor elke dag een nieuwe maaltijd van te voren te maken? Ik kan btw niet voorstellen dat eten na een week nog lekker smaakt vooral groente niet. Hoe dan ook ben heel erg benieuwd wat jij er van vind

  37. 3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Wow dat klinkt (en ziet) er uit als een top idee! Zelf ben ik echt een ramp met koken, dus ik hou je goed in de gaten op In Instgram en ben benieuwd hoe jullie het gaan vinden!

  38. 3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Het hele ‘meal prepping’ doet me denken aan van die fitness junkies haha! Die dan boontjes, rijst en kip in een bakje meenemen. Ik neem vaak wel wat restjes avondeten mee als lunch, maar sta op zondagavond niet in de keuken om voor de hele week te koken. Heb toch liever wat afwisseling en iets ‘vers’ !

  39. 3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Bijzonder experiment, ben benieuwd naar je ervaringen. Wij doen eens per week boodschappen voor de helft van de week en halen daarna ongeveer per dag. Wellicht kan dat effectiever 😉

  40. 3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Aan de ene kant klinkt dit echt ideaal, zeker als je het druk hebt en ik kan ook echt uren naar filmpjes over mealprepping kijken! Ik heb het alleen zelf nog nooit geprobeerd voor zo’n lange periode, omdat ik te bang ben dat het eten niet zolang houdbaar zal zijn. Misschien dat het in de diepvries beter zal gaan, maar of dat voor de smaak zo fijn is weet ik niet, dat zal je uit moeten proberen. Ik ben benieuwd hoe het je vriend afgaat! Die van mij is ook voor het ongezonde als ik er niet ben om voor hem te koken, dus als het bij jouw vriend werkt, moet ik het misschien ook maar bij de mijne proberen haha.

  41. Marloes
    3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Ik mealprep een hele hoop! Maar dit komt omdat er geen dag.voorbij gaat dat ik niet met placfic bakjes met eten rondloop. Ik ben aan het trainen voor mijn eerste bodybuild wedstrijd en hier door zit mijn agenda knettervol. Werken, colleges, trainen. En ik moet 7 maaltijden op een dag eten. Dan is enig voorbereidingswerk wel handig.

    De vriezer en tupperware zijn mijn beste vrienden

  42. machteldb
    3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Oe ik ben benieuwd!

  43. 3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Ik ben zeker bekend met mealpreppen en het bevalt mij goed om regelmatig op zondag alles voor te bereiden en de helft vaak ook al klaar te maken.. Bijv. mini-penne voor het avondeten op maandag, maar meteen voor mijn lunchsalade op dinsdag. Ik doe dit niet zo vaak maar de keren dat ik het wel doe neem ik me steeds voor om het iedere week te doen, maar dit komt er helaas door drukte in het weekend niet altijd van. Je maakt op deze manier wel sneller gezonde en ‘moeilijkere’ gerechten :-).

  44. 3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Ik zag het afgelopen week al, maar vraag me af; blijven die groenten die je zondag snijdt wel lekker tot zaterdag?

    • Serena
      Auteur
      3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

      Precies, dat vraag ik me dus ook af. We zullen het meemaken!

      • Manon
        3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

        Wel slim dat je je vent als PROEFkonijn neemt

  45. 3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

    Op zondag gesneden groenten zijn vrijdag rot, dat kan ik je zo wel vertellen. Ondanks het feit dat ik het een goed idee vind, heb ik er ook twijfels bij over de houdbaarheid. Zelf prep ik meestal voor twee à drie dagen lunch tegelijk. Genoeg groenten voor twee dagen salade of wat extra linzenburgers bakken als ik ‘s avonds het avondeten maak.

    • Serena
      Auteur
      3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

      Ik heb van Lock&Lock heel veel bakjes gekregen, en die schijnen supergoed af te sluiten, dus we gaan het meemaken! Ben heel benieuwd hoe dit ons gaat bevallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *