Pandan Chiffon Spons Cake

Vandaag maak ik Indonesische spons cake (pandan chiffon cake) met Roy! Lekker makkelijk uit een pakje. Het is meer een kletsfilmpje eigenlijk, haha!


Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Benieuwd naar het filmpje met Roy? Bekijk het hieronder:


Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

pandan chiffon cake_3 pandan chiffon cake_2 pandan chiffon cake_1Kennen jullie spons cake? En zo ja, wat doe ik nou verkeerd dat de onderkant nog een beetje ‘jelly’ is? Had ‘ie langer in de oven moeten zitten?

Until next time,
Serena Verbon

 

 

Volg:

95 Reacties

  1. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Oh ik houd van sponscake. Heb me er zelf nog nooit aan durven wagen maar uit een pakje moet het te doen zijn.

  2. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    haha ik hou van Roy!! <3

  3. Amanda
    16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Nomnomnom spons cake, ze zijn altijd zo lekker smeuïg en zacht. Die groene pandan is het lekkerst, maar de bruine of gele is ook wel lekker. M’n tante maakt ze altijd zelf. Maar wil het zelf ook nog eens een keer uitproberen via dit pakje. :-))

  4. Yarha
    16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Hele leuke video! Deze cake maak ik al jaren en blijft heerlijk.
    Een paar tips voor de volgende keer, Minder kokosmelk toevoegen dan op de verpakking staat (de cake wordt er heel veel luchtiger van en je proeft geen verschil).
    De mix rustig tijdens het mixen toevoegen in kleine porties zodat het niet erg stuift en het mengsel luchtig blijft.
    Het water kan je er aan het einde nog even snel doorheen mixen.
    Hoop dat deze tips de jelly onderkant kunnen verhelpen, want op deze manier mislukt de cake nooit bij mij!

  5. Laura
    16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Hahaha ik moest keihard lachen om je oetker opmerking, ik roep ook altijd OETker!! bij de reclame’s, stom gedoe met hun UTker uitspraak…

    en tweede lachmoment was na jullie bakmomentje, echt een wtf is hiiieeer dan gebeurd?!

  6. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Oh dat is zo lekker! Het voelt heel zacht ofzo, hou er echt van.

  7. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Die cake ziet er beter uit dan ik ooit voor elkaar heb kunnen krijgen. Bij mij was ie altijd jelly. Op zich nog wel te eten, maar minder lekker en totaal niet cake-achtig.

  8. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Ik ben gek op sponscake! Mams is ook altijd in de weer ermee. Ze gebruikt ipv olie liever kokosmelk, minder vet. Geloof ik hoor!

  9. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Lekker!!
    Gewoon wat vaker maken. Krijg je vanzelf de perfecte sponscake.

  10. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Mijn lievelings cake!! Ja hij moet langer in de over, dan heb je geen jelly. Ik klop de mix ook altijd bijna de dubbele tijd, dan wordt het nog sponsiger (luchtiger).

  11. Samantha
    16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Lieve Serena en bezoekers, ik hoop dat jullie oke vinden als ik hier een link deel naar de enquête, gemaakt door m’n vriend, voor zijn scriptie. Het is voor hem heel belangrijk om zoveel mogelijk respondenten te vinden voor zijn enquete om zo een betrouwbaar onderzoek neer te kunnen zetten. Ik wil jullie vragen om niet eens twee minuutjes van je tijd te doneren, om deze leuke en korte enquête in te vullen:http://www.thesistools.com/web/?id=374726

    Groetjes, Samantha

    Trouwens; op de middelbare school waar ik op heb gezeten, werkten een indisch echtpaar in de kantine. Ze verkochten er ook spons cake. Ik vond het echtpaar zo lief, dat er nu leuke herinneren komen opborrelen als ik sponscake zie of eet!

  12. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    de sponscake wil ik zeker wel een keertje proberen!

  13. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Hahaa, super leuke filmpjes! Ik had echt nog nooit gehoord van sponscake, maar het lijkt me best wel lekker(:

  14. Lija
    16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Oehhhh die groene sponscake is zoooo lekker! Een Maleisische ‘tante’ van me maakt die wel eens op feestjes en dan ben ik er niet bij weg te slaan. Heerlijk luchtig, kan me er helemaal vol aan eten. Mmmmmm

  15. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Die spons cake lijkt me best lekker! Ik heb er alleen nog nooit van gehoord :S

  16. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Jummie ziet er lekker uit 🙂 x

  17. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Dit ziet er zó lekker uit!

  18. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Ik heb dat ook wel eens, je kunt hem dan nog wat langer in de oven zetten. Dat doe ik meestal. Of je maakt hem klaar in een plattere overschaal, dan is hij bij mij meestal wel goed gaar. Ik ben dol op pandancake!

  19. Sarah
    16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Hahahaha, ik moest zo hard lachen om jullie samen. Echt een geweldig duo. En die cakes zien er ook heerlijk uit hoor!

  20. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Hm heerlijk!! ik ben gek op indische cake!

  21. Hannah
    16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Die cake is zooo lekker soms kopen wij die ook zooooooooo lekker

  22. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    ik ken dit helemaal niet, leuke video 🙂 _

  23. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Yay! Voor een Indo zoals ik, kan ik dit soort recepten alleen maar toejuichen! Héééééérlijk! Grappig dat veel mensen de groene kleur zo afstotelijk vinden terwijl je dat toch veel terugvindt in onze keuken.

  24. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Heel erg leuk om te zien en beide cakes lijken mij erg lekker! Al ben ik vooral wel heel erg benieuwd naar de smaak van de spons cake, want dat heb ik nog nooit gehad. Het bakblik van Hello Kitty vind ik ook wel erg schattig haha.

  25. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    De sponscake wil ik ook wel proberen!

  26. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Ik heb nog nooit zo’n cake gemaakt dus kan je totaal niet helpen. Het is bij mij ook altijd een beetje trial and error als het op bakken aan komt. Volgende keer gewoon wat anders proberen (zoals langer in de oven zetten) als dat ook niet werkt, dan weer iets anders proberen.

  27. Annika
    16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Oooh volgens mij hebben wij nog zo’n pak staan! Er moeten alleen zo veel eieren in, ik denk niet dat we er nog genoeg hebben 🙁
    Misschien moet je de oven op een lagere temperatuur zetten en dan de cake iets meer bovenin. Op die manier wordt de onderkant warmer (hete lucht gaat omhoog). En om dan te voorkomen dat de bovenkant verbrandt, zet je de temperatuur wat lager.
    Ik denk wel dat je hem dan iets langer moet bakken.

  28. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Hahaha, super leuke filmpjes zijn het allebei! Ik heb nu ook trek in cake. Nomnomnom.

  29. lbplinsinga
    16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Ik vind roy dus best irritant, sorry roy.

    • romy
      16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

      Me2

      • Roos
        17 februari 2014 / maandag, 17 februari 2014

        Ik ook. Volgens mij heeft hij een gigantische crush op Serena

  30. Imad
    16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Het is waarschijnlijk Jelly want het een betere bakkom nodig had ,
    De warmte kon er niet zo goed indoor waardoor het niet goed afgebakken is !!
    En hoe smaakte eigenlijk de Duncan Hines cakemix met de hershey’s topping ?
    Mvg xx

  31. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Damn..we don’t get this in the Uk….looks both weird and wonderful!!

  32. Yara
    16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Spons cake, guilty pleasure. Bij mij is pandan cake ook vaak mislukt, totdat ik een nieuwe mixer kocht die wel de aangegeven mix snelheid had. Het lag in mijn geval dus aan de mixer die ik had, maar het kan inderdaad ook liggen aan hoelang je mixt (niet te lang mixen).

  33. Hoi
    16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Ja je had hem iets langer in de oven moeten laten zitten

  34. Mieke
    16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Gemeeeeeen, ik wil al hele dag cake maken maar onze boter is op en alle winkels dicht op zondag. En nu zie ik hier die cakes en nu wil ik ze opeten, sterveeeeen.

  35. Wendy
    16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    De eiwitten apart kloppen van de rest en vervolgens alles voorzichtig door elkaar spatelen (dus niet met een mixer!)
    Succes!
    Xx

  36. Lotte
    16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Hee Serena, ik ben zelf ook Indo en heb pas ook Pandan Chiffon cake gemaakt van het zelfde pakje! Maar er staat alleen in het Engels dat je er water bij moet doen en dat staat er niet in het Nederlands, ik was daardoor verward en heb toch maar het water erbij gedaan! Misschien is dat waarom de onderkant jelly is? En ik heb de cake heel lang in de tulband gelaten zodat de cake goed was afgekoeld! Super yummy! Liefs

    • Serena
      Auteur
      16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

      Ja, ik heb er ook water bij gedaan (waren we vergeten, dus achteraf nog even doorheen geroerd, staat niet op film). Zou het daar aan hebben gelegen?

  37. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Dat ziet er goed uit !! X

  38. Myrthe
    16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Sereen ik ben ook Indisch en vind die mix zo heerlijk en eenvoudig je hebt hem inderdaad niet lang genoeg erin gelaten. Er staat altijd een indicatie achterop de doos maar elke oven wijkt wat af.
    slmt mkn xxxx

    • Serena
      Auteur
      16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

      Ik had ook een kleinere tulband geloof ik, was lastig om te bepalen hoe lang deze er precies in moest! Ik zal het volgende keer langer doen.

  39. Syl
    16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Nom nom nom sponscake

  40. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Wat een gezellig kletsfilmpje! Ohhh die vake ziet er yummy uit. Kun je ook gewoon deels in een pakje kopen, handig 😉 voor mij noodzakelijk, haha, baktalent.

  41. Kelly
    16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Lekker!! Pandan cake is een van m’n favo’s. Heeft alleen een hele specifieke bereidingswijze. Je moet niet te lang kloppen, je eiwitten moeten precies goed zijn en precies luchtig genoeg. Als dat allemaal net ernaast zit kan je krijgen dat hij een beetje vast wordt aan de onderkant omdat hij dan zwaar wordt. Kan ook aan de temperatuur van je oven liggen. Kwestie van oefenen en proberen! Mijne waren na een paar keer maken perfect!

  42. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Ziet er lekker uit.
    Waar kan je die pakjes kopen? Gewoon in de supermarkt?

    • Serena
      Auteur
      16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

      Nee, de sponscake bij de toko (en de vorm ook) en die van Duncan Hines soms bij sommige toko’s of bij van die Amerikaanse/Engelse winkeltjes. In Utrecht zit er eentje aan de Voorstraat, daar had Steven het vandaan.

      • Marieke
        16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

        Bedoel je Roy lieverd? 🙂
        Ik vind het er in ieder geval heerlijk uitzien ! 😀

        • Serena
          Auteur
          16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

          Nee, ik bedoel Steven. Ik heb die mix van hem gekregen voor Kerst.

  43. Demi
    16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Heerlijk spons cake!
    Je hebt het beter gedaan dan mij, want die van mij was voor de helft ‘Jelly’.
    Dus ik laat het lekker aan me oma over, aangezien die het lekkerst is.

  44. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Mmmm ik vind die sponscake heerlijk, hij is bij mij helaas al 2 keer mislukt waardoor ik hem nu niet meer koop 🙁 Meeeeh

    Liefs

  45. 16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Hahahah jullie zijn wel gezellig zo samen :p ik vind de cake er absoluut niet lekker uit zien door de groene kleur maar de smaak is vast wel goed!

  46. N
    16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Jaaa lekker

  47. Kimmetje
    16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

    Oh man, ik heb zo zin in die cake! Ff het huis doorzoeken op eten 😛 Bad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *