Outfits: inspiratie voor de feestdagen

Nog maar een paar dagen en dan is het alweer kerst! Lekker eten en gezellig samenzijn met vrienden en familie. Misschien hebben jullie al een kerstboom opgetuigd? En, liggen daar ook al pakjes onder? Op de radio hoor je al weken Mariah Carey met haar “All I want for Christmas is youuuuu” en de supermarkten liggen bomvol lekkere hapjes en gerechten. Yes, we zijn er allemaal klaar voor! Maar, wat trekken we aan? En alsof dat nog niet erg genoeg is, na de Kerst is het alweer tijd voor New Years Eve! En wat trekken we dan aan?!

bron

Ik vind de feestdagen altijd een mooie gelegenheid (en een goed excuus, hehe) om weer eens lekker te shoppen voor een gloednieuwe outfit. Ik kan altijd dagen struinen en stad en land afzoeken om vervolgens te slagen bij WEER die ene favoriete winkel: Le Ballon. Ik ben al jaren fan en heb hier dan ook al vaak mijn portemonnee omgekeerd.

Le Ballon verkoopt veel verschillende bekende merken zoals: DEPT, Ichi, Vila, Bronx en Object, maar ook wat onbekendere merken zoals Glamorous, Mavi, en Rinascimento. Ook hebben ze enkele producten van Le Ballon zelf en ik moet zeggen dat er altijd wel iets tussen zit dat ik aanschaf!  Ik ben ook dit jaar weer erg goed geslaagd bij Le Ballon dus ik heb mijn Kerst en Oud & Nieuw outfits als klaar. Hieronder wil ik mijn aankopen graag met jullie delen in een outfit post.

Dressy Black & Gold
Voor kerst vind ik het leuk om netjes en feestelijk gekleed te gaan en dan kom je al snel op een jurkje. Zoals jullie misschien wel weten, houd ik erg van de combinatie zwart met goud. Deze kleuren vind ik erg mooi en chic, dus toen ik dit jurkje zag was ik op slag verliefd! De gouden details op de schouders en het bijpassende riempje om mijn taille maken net even iets stoerder. Doordat de sleehakken zijn voorzien van gouden studs op de hak passen ze perfect bij dit jurkje! Deze outfit heeft subtiele eyecatchers, echt iets voor mij. Ik houd normaal gesproken vooral van basic kleding, maar met de feestdagen vind ik een feestelijk detail juist wel erg leuk.

Ik vind het ‘t mooist om dit jurkje te combineren met een transparante panty. Anders wordt het een vrij donker geheel. De kleur goud komt ook nog een keer terug in het Glamorous logo aan de onderkant van het jurkje.

En natuurlijk komt mijn horloge van DKNY weer mooi van pas! Ik draag hem nog steeds erg graag.

Jullie kennen mij inmiddels wel een beetje, dus qua make-up hoef je geen heftige smokey eyes te verwachten, maar eerder een mooie (winged) eyeliner. Ik heb gekozen voor intens zwarte eyeliner in combinatie met een frisse lipgloss. Verder wat bronzer voor de kleur en een mooie blush op mijn wangen.

Last but not least… M’n favoriete parfum! Ik kan me niet eens meer herinneren wanneer ik mijn eerste fles kocht. Dior – J’adore is mijn absolute Nr. 1 parfum, die draag ik dan ook graag met de kerst.

What I’m wearing:

 • Glamorous jurkje/ tuniek in zwart
 • Zwarte panty van de Hema
 • Le Ballon Sleehakken in zwart leer
 • DKNY rosé gouden horloge
 • Siebel, rosé gouden oorknopjes
 • Dior, J’adore eau de toilette

Tough Black & Silver
Naast een chic jurkje kan een wat stoerdere party outfit niet ontbreken in mijn kast. De laatste tijd draag ik graag een zwarte blazer, omdat die erg makkelijk te combineren is met bijvoorbeeld een skinny jeans en stoere boots. Ik heb al een paar zwarte laarzen in mijn kast, maar de enkellaarsjes met hak ontbraken nog. Bij Le Ballon viel mijn oog op deze mooie enkellaarjes met zilveren studs. Om het geheel toch nog een feestelijk tintje te geven heb ik een zwarte pailletten top uitgekozen om onder de blazer te dragen.

Omdat een nette zwarte broek ook niet in je kast mag ontbreken heb ik voor deze zwarte coated broek van Mavi gekozen. In deze outfit staat het gelijk erg chic, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een donkerblauwe skinny jeans om het geheel meer casual te maken. De blazer heeft opvallende puntige schouders wat de blazer net iets stoerder maakt.

Deze enkellaarsjes lopen echt heerlijk! Prima pasvorm en heerlijk soepel. Een tijdje geleden moest ik niets weten van studs, maar sinds kort ben ik helemaal om.

Ik draag mijn haar vaak los, maar ik houd er ook van om m’n haar gemakkelijk even vast te zetten. Daarom zit er altijd wel een bananenklem in mijn tas (ja, zo heet dat echt) waarmee ik een volle staart kan creëren.

Voor de feestdagen lak ik mijn nagels ‘t liefst rood of french manicure (afhankelijk van de outfit) en draag dan wat opvallendere sieraden, zoals deze handgemaakte ring van glas en bijpassende oorknopjes.

Mijn andere favoriete parfum is lekker fris en bij de meesten wel bekend. DKNY – Be Delicious, wie heeft deze geur niet eens een keertje geroken of gekocht?! Vaak is er wel een klein ‘appeltje’ te vinden in mijn tas 🙂

What I’m wearing:

 • Geisha zwart/ zilveren top (Deze top is momenteel in de sale met 50% korting!)
 • Rinascimento zwart glanzende blazer
 • Mavi zwarte broek met coating
 • Poelman enkellaars in zwart leer
 • glazen oorbellen in zwart/ goud
 • Glazen ring in zwart/ goud
 • Haarklem van Bijou Brigitte
 • DKNY, Be Delicious eau de toilette

Ik ben erg blij met mijn nieuwe outfits en ik hoop dat ik jullie wat inspiratie heb kunnen geven indien je nog op zoek bent naar feestelijke kleding voor kerst en Oud & Nieuw. Rond deze tijd is het megadruk in de stad, dus misschien is het een idee om gewoon lekker online te shoppen!

bron

Zelf slaag ik altijd goed bij Le Ballon, maar wisten jullie dat deze winkel ook een webshop heeft? Enne, goed nieuws, want momenteel loopt er een goede actie: “alles halve prijs!”.

Ik wil jullie in ieder geval vast hele fijne feestdagen wensen!

Zijn jullie al helemaal klaar voor de feestdagen? En wat vinden jullie van mijn outfits? 

Tot volgende week!

Liefs, Nena

 

Volg:

86 Reacties

 1. Femke
  1 januari 2013 / dinsdag, 1 januari 2013

  Zijn die laatste foto’s gemaakt bij Fort Rhijnauwen? 😛

  • Serena
   1 januari 2013 / dinsdag, 1 januari 2013

   Dat klopt! Goed gezien 🙂

 2. Nikki
  27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Hele leuke outfits, ik ben erg geïnspireerd!

  (Zijn de foto’s van look 2 misschien in Bunnik gemaakt? Ja, het kan overal gemaakt zijn maar het lijkt echt precies op de ‘jeugdherberg’ waar ik ben geweest!)

 3. 26 december 2012 / woensdag, 26 december 2012

  Wat een leuke foto’s Nena! en natuurlijk herken ik het mooie gebouw bij het Pannenkoekenhuis Rhijnouwen. Leuk is het daar he?

 4. 24 december 2012 / maandag, 24 december 2012

  mooi geworden, die foto’s in rhijnauwen! 😀

 5. 21 december 2012 / vrijdag, 21 december 2012

  Leuke foto’s. En wat een ge-weldige wedges heb je aan bij je eerste outfit. Je tweede outfit vind ik wat minder. Ik zie dat de handen wat te lang zijn. Ik zou ze vouwen. Verder vind ik ook de combi met je broek en enkellaarzen niet kloppen. Maar smaken verschillen of course. <3

  x

 6. Genevieve
  21 december 2012 / vrijdag, 21 december 2012

  Coole outfits! Heeft wel echt wat stoers!

 7. 21 december 2012 / vrijdag, 21 december 2012

  Wat een leuke ideetjes! Ik vind je eerste outfit vooral erg mooi, je hakken <3

 8. 21 december 2012 / vrijdag, 21 december 2012

  Leuke outfits, de eerste springt er voor mij het meest uit vooral de schoenen wat zijn die mooi zeg.

 9. 21 december 2012 / vrijdag, 21 december 2012

  Wat zie je er op alle foto’s toch mooi uit!

 10. Nellemieked
  21 december 2012 / vrijdag, 21 december 2012

  J’adore van Dior is zo lekker! Ik heb hem bijna elk dag op =) en heb een mini om mee naar school te nemen, zooo handig!

 11. 20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

  Wat mooie outfits 😀

 12. 20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

  Wat een leuke outfits allebei, chic en stoer! Erg nice. X

 13. 20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

  ik vind alle outfits leuk!

 14. Amanda
  20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

  Mooie outfits, heel erg stijlvol! Goud met zwart vind ik helemaal geweldig tijdens de feestdagen. Dit jaar ga ik die 2 kleuren ook combineren.

 15. 20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

  Ik vind het altijd heel fijn om OOTD van jou te bekijken, omdat wij een vergelijkbaar figuur hebben!!
  Het jurkje is fantastisch, echt sexy maar ik vind de blazer met mooie broek ook echt een winner.. Heel erg mooi! En wat heb je toch prachtig haar!
  Fijne feestdagen!

 16. Titia
  20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

  Leuke outfits.
  Vooral die met goud.
  Ik ben de afgelopen tijd zo druk bezig geweest met mijn verjaardagsoutfit voor 22 en 23 december.
  Ik heb nog helemaal niet stil gestaan bij een outfit voor de kerstdagen en oud en nieuw.
  Mssn wordt het een combi van wat ik al heb en mijn verjaardags outfit.

 17. 20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

  Leuk en feestelijk artikel. Ik heb ook al mijn outfits bedacht ;D

 18. 20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

  leuke outfits, and aaaaaaaaaaah j’adore ruikt zoooo lekker. <3

 19. Ester
  20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

  Haha, die “bananenklem” heb ik ook gehad, maar ik krijg mijn haren nooit zo mooi als ik het nu zie bij jou.. 😐
  Bij mij zakt hij ALTIJD heel erg langzaam naar beneden, en dan moet ik het continue opnieuw doen.. Jammer, want vind het zo mooi staan!

  Je outfits zijn echt prachtig! Helemaal kerst-achtig haha. <3
  Ik ga dit jaar niet voor Klassiek zwart-Rood of (groen) haha, maar ik ga deze kerst juist compleet anders.
  Ik heb een creme kleurige skinny jeans gekocht, met daarbij nude pumps met een hoge sleehak, en een taupe kleurig shirt met allemaal gouden glitters!
  Het klinkt misschien heel vreemd haha, maar toen ik het zo aan had met mekaar .. WAUW ! Al zeg ik het zelf. (aa)

  Met oud&nieuw draag ik gewoon een donkere skinny met een leuk shirt erop en mij Hobo-uggs.
  Lekker gewoontjes, want was nog wel even van plan om wat bommentjes te knallen met mijn neefje! <3

  Ik heb er zooooo veel zin in haha, niet normaal meer!
  Helemaal nu ik overal van die leuke artikelen zie op blogs, de winkels mooi bekleed zijn & het over zo lekker kerstig ruikt!
  Hmmmm, iloooveit!

  • Nena
   Auteur
   20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

   Ik heb wel een tip voor als die klem steeds uitzakt! Ik gebruik namelijk van die fibre paste of wax in m’n haar, zodat het iets stugger wordt. Dan blijft de klem ook beter zitten 😉

 20. Karolien
  20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

  Wanneer je naar het overzicht van de enkellaarzen op de webshop kijkt zie je over halve prijs 50% staan, maar bij deze wedges niet? Weten jullie of ze alsnog aan de helft van de prijs zijn? Ze zijn echt nice!

  • Nena
   Auteur
   20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

   De wedges zijn helaas nog nieuwe collectie en dus nog niet voor de halve prijs.

 21. 20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

  Leuk! En wat een mooie schoenen. 🙂

 22. 20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

  ik vind de eerste een beetje ‘sl*tterig’ tja.
  die 2e is wat beter 😀
  maar goed artikel Sereen en Neen

 23. 20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

  Wat een leuke outfits!

 24. 20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

  De eerste outfit vind ik echt zo tof! Die zou ik zo aantrekken!

 25. Cheryl
  20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

  Aah wat leuk! Ik scorlde langs de foto’s en dacht bij alles ‘Hee, dat verkopen wij ook!’. Later las ik de tekst pas en zag ik dat Le Ballon je favoriete winkel is, leuk om te lezen als medewerker! Kom je eens shoppen bij ons in Breda? Liefs

 26. 20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

  Die laatste outfit staat je zo goed! 😀

 27. 20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

  Wat leuk om te zien, ik heb zelf net voor kerst een mooi rood jurkje gekocht =)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *