In a NYC Minute Nail Polish

Door Nena – De nieuwe najaarscollectie nagellak van New York Color (NYC) ligt alweer een maandje in de schappen van Kruidvat en Trekpleister. NYC komt met een nieuwe reeks najaarskleuren genaamd: In a NYC Minute Nail Polish, een collectie bestaande uit vijf kleuren met een quick dry formule. De nagellak zou in minder dan 60 seconden drogen, zodat je snel onbezorgd verder kunt gaan. Ik testte het voor je uit!

In a NYC Minute Nail Polish

nyc1 NYC2

De collectie bestaat uit vijf kleuren van links naar rechts zijn dit:

 • 345 – Peach Popsicles
 • 350 – Rooftop Party Berry
 • 355 – Lavender Blossom
 • 360 – Peacock
 • 370 – Parma Violet

De lakjes zitten in een strakke verpakking met een matzwarte dop. De inhoud is 9,7 ml.

De belangrijkste ingrediënten van de  In a NYC Minute Nail Polish zijn: calcium, magnesium en ijzer die onder meer zorgen voor sterke nagels. Ook zorgt de krachtige formule ervoor dat de lak bestand is tegen je drukke dagelijkse bezigheden zonder, te chippen, vervagen of te bladderen. Breng twee lagen aan voor het mooiste resultaat.

Peach Popsicles

1Dit zachte perzikkleurtje doet me direct aan één van mijn favoriete nagellakjes van Essie denken! (Later in dit artikel meer daarover.) Het doet me dan weer niet echt denken aan het najaar, want daar vind ik hem te zacht en te fris voor.

peach1Zo ziet Peach Popsicles eruit bij daglicht.peach2En dit is de kleur in direct zonlicht. Ik ben echt verliefd op dit soort koraalkleuren! Zowel in kleding als voor een nagellak of lippenstift.

Peach Popsicles dekt in twee laagjes en is een beetje een lastige kleur om te lakken. In eerste instantie lijkt de kleur iets streperig, maar hij droogt uiteindelijk mooi egaal op. Ik heb dat eigenlijk altijd wel met dergelijke kleuren ongeacht het merk. Mocht het probleem tijdens het drogen niet verholpen zijn, dan kan een mooie glanzende top coat nog uitkomst bieden.

Rooftop Party Berry

5Rooftop Party Berry is qua kleur wat lastig weer te geven, want in het ene licht is de kleur vrij rood, maar in direct zonlicht is de kleur duidelijk roze. Of in ieder geval een “berry” kleurtje.

berry1Hier kan je goed de rode kleur zien. Hoewel de koele glans hem al een beetje naar roze doet neigen. Vooral in de flacon.berry2En zo ziet Rooftop Party Berry eruit in direct zonlicht. Door de koele (blauwe glans) is het echt een hardroze kleur. Ook deze kleur dekt in twee laagjes. Het is wel aan te raden om een base coat te gebruiken (eigenlijk kan je het beste altijd een base coat gebruiken), want je nagels verkleuren erg snel door deze kleur!

Lavender Blossom

2Lavender Blossom is een mooie zachte lila kleur. De kleur doet mij aan de verpakking van Milka chocolade denken, maar dan is Lavender Blossom iets lichter.

lavender1Als je van paars houdt, dan is dit echt een prachtig kleurtje! Een stuk feller dan pastel, maar nog steeds mooi zacht van kleur. lavender2Lavender Blossom dekt in twee laagjes.

Peacock

4Peacock is echt een blauwgroene kleur, zoals de veren van een pauw. In het ene licht lijkt de kleur heel blauw, maar als je de kleur naast blauw houdt is het weer meer groen. Ook is de kleur groener dan turquoise en blauwer dan zeegroen.

peacockPeacock bij daglicht. Dekt ook perfect in twee laagjes.peacock2Peacock in direct zonlicht. Hier lijkt de kleur behoorlijk turquoise. Ik raad je ook bij deze kleur nagellak een aan om een base coat te gebruiken. Doe je dat niet dan trekt de kleur heel erg in je nagel en laat een geelgroene waas achter.

Parma Violet

3Bij najaarskleuren denk ik aan kleuren als Parma Violet. Een chique paarsrode kleur. De kleur is nog het beste te omschrijven als de kleur van een aubergine.

violet1Wauw, ik vind dit echt een prachtige kleur! Dekt ook weer prima in twee laagjes.violet2In direct zonlicht zie je goed de warme rode ondertoon. Echt een kleurtje voor het najaar!

The perfect dupe!

Zoals ik aan het begin van dit artikel al aangaf heb ik in deze collectie de perfecte dupe gevonden voor mijn favoriete lakje van Essie – Tart Deco.

Peach Popsicles is namelijk bijna identiek aan dit lakje van Essie, alleen dan maar 1/4 van de prijs!

Dupe1Op mijn ringvinger en pink draag ik tart deco van Essie en op mijn middelvinger en wijsvinger draag ik Peach Popsicles van NYC. Tart deco is hooguit een fractie donkerder, maar dat zie je alleen wanneer je de lakjes naast elkaar draagt. Ook de textuur van beide lakjes is gelijk. Tijdens het lakken iets streperig, maar tijdens het drogen wordt dit weer mooi egaal. En dan nog het mooiste nieuws, Peach Popsicles blijft een stuk beter zitten dan tart deco!

De houdbaarheid en de droogtijd

Volgens NYC zou de nagellak in 60 seconden “Quick dry” moeten zijn. Ik heb na een paar minuten een plastic verpakking opengemaakt…

droogtijdEn dat was helaas nog iets te snel. Je kunt misschien stellen dat de lak na een paar minuten stofdroog is, zoals ze dat bij verf noemen. De lak heeft echter wel een kwartiertje nodig om volledig uit te harden. Nog steeds vrij snel en dat voor twee laagjes.

collage nyc

Ik heb Peach Popsicles ruim een week gedragen en dat bleef zeer netjes op mijn nagels! De nagellak werd alleen wat doffer en ik ontdekte met moeite één chip op een nagel. Ik had even snel twee laagjes aangebracht en op dat moment geen base en top coat gebruikt. Met base en top coat blijft de nagellak nog veel langer zitten! Prima collectie dus!

De In a NYC Minute Nail Polish kost €2,49 per stuk en is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Wat vinden jullie van deze najaarscollectie van NYC? Welke kleuren zijn nu echt iets voor jou? Mijn favorieten zijn Peach Popsicles en Parma Violet!

Liefs Nena

Volg me op Twitter via @nenaburger en op Instagram via @nenaburger.

 

Volg:

70 Reacties

 1. Rhoontje
  2 september 2016 / vrijdag, 2 september 2016

  Bij ons dochtertje kwamen dr nageltjes los van dit merk. Bij een kennis haar dochtertje en haarzelf ook.

 2. Melanie
  11 september 2014 / donderdag, 11 september 2014

  Wow, wat een goede houdbaarheid! Ik vind de Peach kleur ook super mooi! Ik heb er ook 1 in bijna dezelfde kleur van Catrice van de collectie van vorig jaar en 1 van Sally Hanssen. Die kleur staat mij ook erg mooi! (krijg altijd complimenten over de kleur nagellak;-). Dus wellicht deze ook maar even inslaan voordat de kleuren van mij op zijn! Ook de lila en donkere paarse vind ik erg mooi; denk dus dat er 3 gehaald worden, want voor dat prijsje! Top. Fijne review! En ik gebruik altijd een goede base en topcoat zodat nagellak het bij mij wel 2 weken uithoudt (ongeacht merk kleur lak), dus dat moet bij deze ook zeker kunnen!

 3. 11 september 2014 / donderdag, 11 september 2014

  OMYGOD wat een kleuren, helemaal geweldig!!!!! <3 ( en wat een mooie lange nagels heb je van jezelf! )

 4. 10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  Ik heb dat niet vaak bij collecties, maar ik vind echt al deze kleuren mooi en zou ze eigenlijk allemaal wel willen! Ook een hele fijne en uitgebreide review trouwens. 🙂

 5. 10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  Zo zonde dat ze niet snel drogen. Ik houd van de coral, paarse en blauw tinten!

 6. coby
  10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  Ik vind er mooie kleuren tussen zitten b.v. nr1 en nr3 en nr 4 .
  Maar de kleuren komen mijn toch bekend voor wand ik heb heel veel van dat merk lakjes veder waren de kleuren op de foto,s zeer mooi en goed gedaan. Groetjes Coby.

 7. Marissa
  10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  Goede review, de lakjes klinken heel fijn! Parma violet is mijn favoriet 🙂
  Echter wel een spelfoutje: magnezium is magnesium. 😉

  • Nena
   Auteur
   10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

   Dat klopt! Bedankt, heb het even aangepast 🙂

 8. 10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  Duidelijke review. Ik vind Parma Violet heel erg mooi.
  Love,

 9. 10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  Wat een mooie kleur! De coraal kleur vind ik het mooist!

 10. 10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  Peach! die wil ik!

 11. Veerle
  10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  Super! Ik was al even aan het denken om tart deco aan te schaffen maar dan kan ik dus even goed voor deze gaan 🙂

 12. noirperle
  10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  Fantastische review! Erg duidelijk en je wordt zo goed geinformeerd.

 13. 10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  Jammer dat hij toch niet echt snel droog is. Dat vind ik altijd zo’n groot pluspunt bij nagellak.

 14. 9 september 2014 / dinsdag, 9 september 2014

  Wat een goede en volledige review! Netjes hoor 🙂 Er zitten wel wat leuke kleuren bij en voor die prijs hoef je het ook niet te laten!

 15. amy
  9 september 2014 / dinsdag, 9 september 2014

  Wauw wat is peacock een mooie kleur, die wil ik zeker wel aan me stash toevoegen !

 16. 9 september 2014 / dinsdag, 9 september 2014

  Wauw prachtige lakjes zijn het zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *